El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els contagiats podran rebre la tercera dosi un mes després de la infecció

Les persones d’entre 40 i 65 anys que s’hagin contagiat de Covid-19 després de rebre la pauta completa de vacunació es podran vacunar de nou 4 setmanes després del diagnòstic. Ho ha confirmat el Ministeri de Sanitat en la desena actualització del document ‘Estratègia de vacunació enfront de Covid-19 a Espanya’. Tal com recorden en l’informe, es considera persona amb antecedent d’infecció aquella que té una prova positiva d’infecció activa amb data anterior a la vacunació o un resultat positiu d’IgG per serologia d’alt rendiment (ELISA o CLIA), independent de la proteïna detectada.

En aquest sentit, cal recordar que Sanitat recomana la tercera dosi en persones majors de 40 anys a partir dels 6 mesos si l’última dosi administrada va ser amb vacuna d’ARNm (Pfizer/BioNTech o Moderna), i a partir dels 3 mesos si va ser una vacuna de vector d’adenovirus, és a dir, AstraZeneca o Janssen.

Amb tot, el Ministeri reitera que es considera prioritària l’administració de dosi de record en persones internes en centres de majors i en altres centres sociosanitaris i sanitaris -inclosos centres de dia i centres ocupacionals-, independentment de l’edat; persones de 70 i més anys; persones de 60-69 anys d’edat; personal sanitari i sociosanitari; i persones que van rebre una dosi de vacuna de Janssen i aquelles amb pauta homòloga d’Astrazeneca.

Aquest matí la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha reiterat la necessitat de vacunar-se per evitar ingressos hospitalaris. Segons dades de Salut les persones majors de 50 anys no vacunades tenen una probabilitat tres vegades més gran de ser hospitalitzades per Covid, i 7,2 vegades més d’entrar a les UCI. A més, segons les dades que ha explicat Cabezas la dosi de reforç redueix fins a 15 vegades la possibilitat d’ingressar a les UCI.

Aquesta setmana Salut ha administrat 347.456 dosis de la vacuna, de les quals 244.209 són terceres dosis. Salut també està avançant en la vacunació de primeres dosis a nens d’entre 5 i 11 anys, però Cabezas ha demanat una intensificació del ritme de vacunació que “depèn dels pares”. “Demanem que sol·licitin cita pels fills, n’hi ha de disponibles”, ha dit Cabezas.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Nil a gener 05, 2022 | 20:22
    Nil gener 05, 2022 | 20:22
    I del fet que els vaccins d'ARNm són molt poc eficaços contra les variants (sobretot la Omicron) i que els d'adenovirus ho són molt més no afecta la dosis de reforç amb Janssen o Astra Zeneca? I el Nuvaxovid per quan?
  2. Icona del comentari de: politics mediocres a gener 05, 2022 | 20:24
    politics mediocres gener 05, 2022 | 20:24
    L'unic que importa als politics és que no es col·lapsin els hospitals, uns hospitals on hi manca inversió, material i personal. Com les passeu vosaltres i si us moriu, no els importa gens. A Madrid, amb els hospitals ben equipats, personal suficient i la premsa afí al regim, tot rutlla, no hi ha covid si no s'e'n parla.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa