El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Es detecten casos lleus de ‘flurona’ a Catalunya

El Servei Català de Salut (CatSalut) ha confirmat que ja existeixen casos de flurona a Catalunya. La nova variant de la Covid-19 és una coinfecció de grip i coronavirus que va ser detectada per primera vegada a Israel, quan una dona embarassada va donar positiu en una combinació dels dos virus. Segons informa l’ACN, la directora de CatSalut, Gemma Craywinckel ha explicat que són casos esporàdics i no freqüents: “Són pocs, anecdòtics i no tenen més rellevància. A més, fins ara no s’han mostrat greus”, ha remarcat la directora.

Tot i això, no és la primera vegada de sentim a parlar de la flurona a Catalunya. L’especialista en malalties infeccioses i coordinador de la unitat de Covid-19 a l’Hospital del Mar, Robert Güerri ha explicat en unes declaracions a Catalunya Ràdio, que aquesta nova versió de contagi s’estendrà per tot el planeta tal com ho han fet la variant Òmicron i Delta. Per tal de fer-li enfront d’aquesta nova combinació dels virus Güell també ha insistit en la importància de continuar amb les pautes de vacunació catalanes, així com mantenir les normes de seguretat envers la Covid.

L’augment de casos de coronavirus ha estat causat per la variant Òmicron, provada de tenir molts menys riscos, però ser molt més contagiosa. A Catalunya es detecten entre 22.000 i 25.000 nous casos de coronavirus cada dia, unes xifres que es podrien veure afectades per aquesta nova coexistència entre el virus de la grip i la Covid-19, ja que podria tenir la capacitat de saturar el servei sanitari català per la seva alta capacitat de contagi: “Si s’infecta un milió de persones de cop, per molt que sigui molt petit el percentatge que és hospitalitzat, seran moltes persones i es pot produir un col·lapse”, ha explicat Güerri.

Tot apunta que aquestes noves informacions podrien posar en dubte el retorn a les aules dels infants després de les vacances de Nadal. Envers aquesta qüestió, l’especialista en malalties infeccioses i coordinador de la unitat de Covid-19 a l’Hospital del Mar, ha explicat que serà positiu que els alumnes tornin a les aules perquè les escoles “són espais segurs”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Patètics a gener 03, 2022 | 18:17
  Patètics gener 03, 2022 | 18:17
  És que aquí no podem ser menys. S'acaba de trobar un primer cas a Israel i resulta que aquí ja en teníem a dotzenes.
 2. Icona del comentari de: Quins pallassos a gener 04, 2022 | 00:23
  Quins pallassos gener 04, 2022 | 00:23
  Aquesta m. de vacunes d'una única proteïna que no serveix per l'Òmicron i encara ens volen fer creure que també serveix per la grip. No tenen punyetera idea i tot va a parar a la guardiola de la Pfizer. És la seva solució a tot.
 3. Icona del comentari de: Pere Gallerí a gener 04, 2022 | 09:51
  Pere Gallerí gener 04, 2022 | 09:51
  Si aquí de la flu en diem grip, de la flurona no en podriem dir griona?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa