El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’avís dels pediatres: els nens paguen un “preu alt” per les restriccions
  • CA

La presidenta de la Societat Catalana de Pediatria, Anna Gatell, ha alertat que els nens han pagat un “preu alt” per les restriccions imposades a les escoles per lluitar contra la Covid-19 i ha lamentat que sempre siguin els “últims” a notar el relaxament de les mesures. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Gatell ha celebrat que el Govern ha recollit el guant que els van llençar la setmana passada i hagin començat a treure restriccions a les aules.

“No pot ser que els nens sempre quedin els últims i no se’n parli”, ha criticat Gatell. “Han pagat un preu alt per complir amb les mesures”. La Generalitat ha anunciat que a partir d’aquest dilluns ja no es faran cribratges massius a les escoles i que abans de final de mes es modificarà el protocol perquè els alumnes asimptomàtics o amb un test negatiu no hagin de fer quarantena. La presidenta de la Societat Catalana de Pediatria considera “normal” que les escoles puguin fer una desescalada en paral·lel a la resta de la societat.

Gatell assegura que si la tendència dels casos segueix a la baixa, caldrà plantejar la retirada de la mascareta a les escoles. “La incidència a la franja pediàtrica s’està igualant a la resta de grups d’edat i el risc de portar la infecció a casa és més baix”, ha defensat. La presidenta de la Societat Catalana de Pediatria ha avançat que treballen per “aportar dades” que reforcin la necessitat de retirar les mascaretes a les aules, però ha avisat que la mesura arribarà primer a infantil i a primària i que els més grans hauran d’esperar més.

“En els més grans s’haurà de veure com evoluciona”, ha insistit, tot i que creu que ha arribat el moment de “fer un pas endavant” per treure les últimes restriccions i normalitzar la situació a les escoles. “Els grups bombolla ja no tenen sentit”, ha assegurat. Tampoc veu clar que s’hagi de discriminar els infants en funció de si estan vacunats o no. “La vacunació no pot ser una mesura discriminatòria a l’hora de determinar les quarantenes perquè la transmissió del virus és similar”, ha dit recordant que amb l’arribada de la variant Òmicron la funció principals de les vacunes és protegir dels efectes greus de la malaltia.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard Martínez a febrer 06, 2022 | 13:28
    Ricard Martínez febrer 06, 2022 | 13:28
    Les criarures i les dones sempre son qui acaba pagant els plats trencats en qualsevol conflicte humà

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa