El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern elimina les quarantenes a les escoles
  • CA

Catalunya vol eliminar les quarantenes de les escoles. Així ho ha anunciat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, que ha explicat que l’executiu de Pere Aragonès demanarà canvis en els protocols escolars a la pròxima Comissió Interterritorial de Sanitat. El Govern pretén que els alumnes que no tinguin símptomes i els que siguin negatius no hagin de fer quarantena independentment de la seva situació vacunal. Plaja, però, ha advertit que el Govern tirarà aquesta mesura endavant encara que no s’aprovi al consell Interterritorial.

El Govern vol, per tant, que en els propers dies desapareguin les quarantenes, però no ha especificat cap data concreta. Plaja ha assegurat que després que la Comissió Delegada emeti el seu posicionament i un cop s’hagi pres una decisió a la Comissió Interterritorial es començarà a treballar en la publicació del nou protocol del Govern. “No puc fixar la data, però abans que s’acabi febrer hem d’haver eliminat les quarantenes a les escoles catalanes”, ha assegurat.

“L’escenari idoni seria que aquesta decisió fos conjunta, però si la proposta catalana es desestima el Govern la tirarà endavant igualment”, ha avisat abans de subratllar que la intenció inicialment és dissenyar de forma conjunta un nou protocol per les escoles perquè és “el més adient”.

D’aquesta manera el Govern ha anunciat que comparteix “l’esperit de normalització” del document publicat aquest dimarts per la Societat Catalana de Pediatria en què els metges rebutgen les restriccions que encara s’apliquen als més petits. Tot i així, la portaveu del Govern ha dit que “no totes les mesures es poden prendre de manera unilateral des de Catalunya”, pel que discutiran els passos a seguir a nivell estatal per eliminar la resta de les restriccions, com les mascaretes a les aules i els grups bombolla.

La portaveu del Govern també ha anunciat que a partir de l’11 de febrer es podrà reobrir l’oci nocturn en el marc de la desescalada de restriccions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa