El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El paràgraf de la sentència del TJUE que fa trontollar el setge judicial al Procés
  • CA

Un dels punts més dubtosos del judici contra els líders independentistes civils i institucionals del Procés va ser el paper del Tribunal Suprem. De fet, va ser una de les qüestions exposades per la defensa en tant que entenien que l’alta magistratura espanyola no era el “jutge predeterminat per la llei”. Una opinió compartida per només part de la doctrina; l’altra, sobretot la magistratura i el Tribunal Constitucional, van avalar la competència del Suprem. Ara bé, la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), sobre les qüestions prejudicials per les euroordres contra l’exili, no ho té tan clar.

En concret, el paràgraf número 100 de la sentència posa en dubte la legalitat que els líders del Procés siguin jutjats per la màxima autoritat judicial espanyola, en aquest cas la sala Penal del Tribunal Suprem. Els quinze magistrats afirmen que “no es pot considerar un tribunal establert per llei, un tribunal suprem nacional que resolgui en primera i última instància sobre un afer penal sense disposar d’una base legal expressa que li confereixi competència per judicialitzar la totalitat dels encausats”. És a dir, el fet que no hi hagi una doble instància clara a la legislació processal per aquests casos deixa tocat el dret a un jutge predeterminat per llei, establert en la Carta Europea de Drets.

El risc de vulnerar drets

De fet, aquest paràgraf força contundent, ve precedit de dos més que determinen aquesta crítica. Si bé, els magistrats de la Gran Sala entenen que el conveni marc de les ordres de detenció europees (ODE) no permetria a l’estat executor de la detenció avaluar la competència de l’estat emissor, hi posen un límit. Una mesura basada en la protecció i defensa dels drets fonamentals. En aquest sentit, el TJUE “recorda” que l’estat d’execució -en aquest cas, Bèlgica- podia denegar l’extradició en tant que està “obligat a efectuar un examen a efectes d’apreciar si, en cas de lliurament a l’Estat emissor -en aquest cas, Espanya- la persona correrà un risc real que es vulneri el seu dret fonamental a un procés equitatiu davant un jutge establert prèviament per llei”.

De fet, la tesi exposada pels magistrats contradiu en certa manera, l’exposada per l’Advocat General que defensava que l’estat que havia d’aplicar l’ordre de detenció europea sense mirar prim amb la competència del jutge espanyol que la demanava. En canvi, els magistrats remarquen que en cas que el processat al·legui que en cas de lliurament a l’estat emissor, s’exposarà a ser jutjat per un òrgan judicial que no en té la competència, el tribunal executor haurà de comprovar si existeix aquest risc en base si hi albira un “risc real de vulneració per deficiències sistèmiques” tant genèriques com que afectin la “tutela judicial d’un grup objectivament identificable”. I, per altra banda, comprovar-ho de manera “concreta i precisa” atesa la situació individual, la naturalesa de la infracció i el context fàctic que atorguin “raons serioses i fundades del risc”.

Denuncia que posa en dubte l’estructura contra el Procés

Amb aquesta opinió, si Espanya tramita una nova euroordre contra Puig o algun dels independentistes exiliats, Bèlgica podrà negar l’extradició si argüeix raons que posin en dubte que a Espanya tindrien un procés just en tant el jutge que els reclama no és el predeterminat per llei. Una tesi que afavoriria un dels arguments claus exposats en els recursos del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) per part dels líders independentistes condemnats pel Tribunal Suprem. En aquest sentit, les defenses raonen que les possibles resolucions de la justícia belga sobre aquesta manca de garanties en un procés ajudaria a fer entendre al TEDH una vulneració fragant d’un dels principis elementals d’un estat de dret: el del jutge natural per llei.

El fet que la justícia europea posi en dubte la legalitat del Suprem per jutjar els presos polítics catalans és una bomba de rellotgeria en l’estructura bastida en el poder judicial contra el Procés. De fet, la planificació per portar l’independentisme a Madrid ja venia de lluny, però es va accelerar el 2015, quan la fiscalia de l’Audiència Nacional ja va emetre un informe deixant clar que els delictes contra la unitat de l’Estat s’havien de jutjar com a mínim a l’Audiència Nacional. En aquest sentit, les primeres perquisicions es van dur a terme davant el Jutjat Central d’Instrucció número 3 amb Carmen Lamela com a magistrada, fins que es va traspassar la causa a Pablo Llarena. Fins i tot, hi ha una tesi que apunta que ni el repartiment va funcionar com estableix la legislació. Si la competència no era del Tribunal Suprem, l’ofensiva judicial contra el Procés quedaria tocada.

Més notícies
Gonzalo Boye en una vista davant del Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) / ACN
Boye celebra la sentència del TJUE: “Avui és un bon dia”
Notícia: Boye celebra la sentència del TJUE: “Avui és un bon dia”
Comparteix
L'advocat dels eurodiputats de Junts creu que les decisions del tribunal europeu "són per llegir-les íntegrament"
L'exconseller Lluís Puig durant una atenció als mitjans després de la vista per l'euroordre, a Brussel·les el 24 de febrer del 2020 (ACN)
Sàmper, expectant per la decisió del TJUE sobre Puig: “Pot passar de tot”
Notícia: Sàmper, expectant per la decisió del TJUE sobre Puig: “Pot passar de tot”
Comparteix
L'advocat del conseller Cultura a l'exili considera que sigui quina sigui la sentència "hi ha marge" per continuar la batalla legal
El president Carles Puigdemont, al Parlament Europeu, pendent de les prejudicials que demà ha d'aclarir el TJUE/EP
Exili i Llarena, pendents de les prejudicials per obrir una nova etapa
Notícia: Exili i Llarena, pendents de les prejudicials per obrir una nova etapa
Comparteix
El TJUE decideix aquest dimarts sobre les set preguntes del Suprem que poden canviar el rumb de l'exili
L'exconseller Lluís Puig durant una atenció als mitjans després de la vista per l'euroordre, a Brussel·les el 24 de febrer del 2020 (ACN)
Puig utilitza Marchena en el seu recurs contra la interlocutòria de Llarena
Notícia: Puig utilitza Marchena en el seu recurs contra la interlocutòria de Llarena
Comparteix
El conseller de Cultura a l'exili es basa en els fets provats de la sentència del judici del Procés per rebatre els arguments del jutge instructor que el persegueix

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Juan Ripollés a gener 31, 2023 | 12:35
    Juan Ripollés gener 31, 2023 | 12:35
    El TJUE se alinea con el juez Llarena: limita los motivos por los que Bélgica puede rechazar la entrega de Puigdemont El TJUE considera que, efectivamente, una autoridad judicial de ejecución no puede negarse a la entrega comprobando si la euroorden ha sido emitida por la autoridad judicial competente del país emisor
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a gener 31, 2023 | 13:58
      Pere Llimonera i Citronell gener 31, 2023 | 13:58
      Si, però Bélgica puede negar la extradición. Venga va, mandad otra...
      • Icona del comentari de: Gonzalo a gener 31, 2023 | 14:09
        Gonzalo gener 31, 2023 | 14:09
        Tiene que fundamentar esa negativa. Ya no les vale con lo mismo que hicieron con la hija de puta asesina etarra. 20 años respaldada por la "justicia" belga.
        • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a gener 31, 2023 | 16:23
          Pere Llimonera i Citronell gener 31, 2023 | 16:23
          Ilustranos, como lo va a fundamentar Llarena?
          • Icona del comentari de: Gonzalo a gener 31, 2023 | 17:34
            Gonzalo gener 31, 2023 | 17:34
            Pere, con una euroorden agravada por delito agravado de mangoneo agravado de una cartera en el metro y para reforzar lo dicho por si acaso, malversación agravada de su contenido. Seguro que esta vez nos cuela.
            7
            Icona de dislike al comentari de: Gonzalo a gener 31, 2023 | 17:34 6
          • Icona del comentari de: Gonzalo a gener 31, 2023 | 18:39
            Gonzalo gener 31, 2023 | 18:39
            Es el tribunal receptor el que debe de fundamentar la negativa a la extradición, pedazo de analfabeto. Jajaja!
            4
            Icona de dislike al comentari de: Gonzalo a gener 31, 2023 | 18:39 9
        • Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a gener 31, 2023 | 18:53
          Luisnomeacuerdo gener 31, 2023 | 18:53
          A ver Gonzalo, el Llarena en Europa ha quedao como un capullo y si quiere que Belgica o cualquier otro país le haga un minimo de caso, tiene que argumentar muy bien los delitos, cosa que no puede hacer, pues si pudiera hacer ya hubiera echo. El TJUE no ha descreditado directamente a Llarena, pero se lo ha follado igual para que no moleste.
      • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a febrer 01, 2023 | 09:33
        Pere Llimonera i Citronell febrer 01, 2023 | 09:33
        Mira, pesadet de TRoLL suplantador de otros comentaristas; Bélgica N0 va a negar la eXTRaDiCióN, ahora que la Justicia Belga es consciente de las resoluciones del Tribunal de Justicia de la Unión Europea (TJUE), por razones obvias. Sería ridículo, pues serían revocadas ulteriormente en instancias superiores y les dejaría en mal lugar... A ver, TRoLL usurpa Nombres, claro que España "Espanya no pot fer el que vol"; ni lo hace... Lo que hace es atenerse a las Leyes y Justicia catalanas, españolas y de la UE, que tienen este orden de validez, de menor a mayor rango... Los que seguro que No pueden, ni podrán hacer mas lo que les de la gana son los separatas independencieros G0LPisTas, por ahora las cosas están mas claras... Y, para "Pragmatismo" el separata supremata, que pretende negar toda realidad, datos y hechos fehacientes, y hacer comulgar con ruedas de molino a todos los demás (demás, que son la Mayoría, además)... Y si N0 es pragmatismo, entonces es "dispersión mental cuántica" de vivir en un mundo paralelo... o lo que es lo mismo: que el natural "entrelazamiento cuántico" que se produce de forma instantánea entre átomos y sus sub-partículas: electrones, nucleones (neutrones, protones) y mesones (piones) que constituyen el núcleo atómico formados por constituyentes fermiónicos más elementales denominados quarks, en el caso de los separatas suprematas N0 se produce... N0 se da... A saber porqué... ??? ... Pero, el caso, es que así, los átomos, mesones y/o quarks de cada neurona van a su bola; y uno tira pa Monserrat, mientras otro está mirando a Cuenca; y otro puede estar medio ahogado en la caleta de Aigua Blava... Y así todos y cada uno de ellos... Total: que se les produce un desbarajuste sináptico neuronal de coj0nes; y en tal estado, parece que las células nerviosas cerebrales y de la espina dorsal dejan de ser solidas y pasan al estado de "Plasma"; y ahí ya los enlaces sinápticos neuronales se dan y no se dan, ellos están y no están; son autonómicos y separatas y mas españoles que 'Sergio Ramos' a la vez; y tienen un fermión en Calahorra, otro en Castellfollit de la Roca, otro entre 'Rupit i Pruït' y Betanzos, y otro en un universo paralelo en otro espacio-tiempo, además... Y así todo... de L0cura... Sufren "des-entrelazamiento cuántico" que les atora y desvirtúa enlaces sinápticos, neuronas y sistema nervioso... Poco se puede hacer, salvo rezar, quizás, o esperar a que se avance mas con la informática y Ordenadores Cuánticos; y ahí, SÍ ya, re-programarlos... Y TRoLL_ete, deja de suplantarme que el lector medio va a pensar que lo llevo igual de MaL que vosotros... "De debò ho sento molt, però Algú ho havia de dir!"... "Apa, Adéu!"
        • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a febrer 01, 2023 | 18:28
          Pere Llimonera i Citronell febrer 01, 2023 | 18:28
          TroL_eTe usurpa nombres de la Galaxia ... me pregunto para que me envías este articulo con un viejo comentario mio modificado de hace semanas, que N0 tiene que ver un caraj0 con el tema del mismo ni con mis principios del movimiento... En fin; "cosas veredes"... "Apa, Adéu, TRoL_ete!"
  2. Icona del comentari de: Pedro Higueras Fullana a gener 31, 2023 | 12:37
    Pedro Higueras Fullana gener 31, 2023 | 12:37
    "El TJUE se alinea con el juez Llarena: limita los motivos por los que Bélgica puede rechazar la entrega de Puigdemont" ¿Incluidos los 'motivos' sexuales o sea, que no les sale de los cataplines? En realidad esto son los importantes, así que nada.
  3. Icona del comentari de: . a gener 31, 2023 | 12:40
    . gener 31, 2023 | 12:40
    La Justicia europea da la razón a Llarena y allana el camino para entregar a Puigdemont a España
    10
    Icona de dislike al comentari de: . a gener 31, 2023 | 12:40 21
    Respon
    • Icona del comentari de: Tururut a gener 31, 2023 | 14:04
      Tururut gener 31, 2023 | 14:04
      Si si, y lo alarga para que Llarena lo deje de una p vez. La próxima vez no serán tan educados.
      • Icona del comentari de: Gonzalo a gener 31, 2023 | 14:12
        Gonzalo gener 31, 2023 | 14:12
        Quién está alargando nada? No será aquella gentuza que se presenta para ser eurodiputados españoles y que quiere separarse de España? Eso si que es alargar...y de paso, trincar 9000 euritos mensuales.
  4. Icona del comentari de: Rafael a gener 31, 2023 | 12:43
    Rafael gener 31, 2023 | 12:43
    La Justicia europea avala parcialmente a Llarena en su pelea para extraditar a Puigdemont
    • Icona del comentari de: A Rafael Hernandez Pons a gener 31, 2023 | 17:36
      A Rafael Hernandez Pons gener 31, 2023 | 17:36
      Aleshores, noi, en Llarena demanarà una euroordre parcial, no ho dubtis, tros de quòniam.
      • Icona del comentari de: No els doneu corda a gener 31, 2023 | 21:17
        No els doneu corda gener 31, 2023 | 21:17
        Respondre els x·arnegos els dona corda. Deixeu-los que gaudeixin de l'autoengany
  5. Icona del comentari de: El cit campejador a gener 31, 2023 | 12:52
    El cit campejador gener 31, 2023 | 12:52
    Jua jua juaa... el calzador, el calzador... rápidamente, indepres, usad el calzador.. hay que buscar la excusa que sea.. no sé.. falta alguna tilde? .. eso puede tirar abajo la sentencia?... ehh... a ver el Supremo siempre es la última instancia y lo que juzgan ellos directamente no se puede recurrir. Pues decimos que el Supremo no vale. Apa, con eso los indepres se podrán masturbar, porque como son muy limitados, pues se lo van a creer. Ya hemos conseguido que la secta, le de la vuelta. Y ahora nos meteremos con que la tierra es plana y las vacunas para el Covid son un invento.
    • Icona del comentari de: marxem a gener 31, 2023 | 14:02
      marxem gener 31, 2023 | 14:02
      Quien utiliza el calzador es Llarena y no le han desautorizado públicamente pero le han dado a entender que no siga. A buen entendedor....
      • Icona del comentari de: El cit campejador a gener 31, 2023 | 15:15
        El cit campejador gener 31, 2023 | 15:15
        El calzador lo utilizas tú en tu orto, cuando viene Puigdemont a besarte en el cuello.
        • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a gener 31, 2023 | 16:24
          Pere Llimonera i Citronell gener 31, 2023 | 16:24
          No hay más argumentos,?
          • Icona del comentari de: Arguments... a gener 31, 2023 | 17:39
            Arguments... gener 31, 2023 | 17:39
            "Espana 1 y no 51" o que si vols un argument encara més potent i demolidor :" lo que pone en tu DeNeÍ?" No et convenç per fer-te "espanyol"?
            4
            Icona de dislike al comentari de: Arguments... a gener 31, 2023 | 17:39 3
          • Icona del comentari de: El Cid Campejador a gener 31, 2023 | 20:25
            El Cid Campejador gener 31, 2023 | 20:25
            Pel dels arguments. Vais merda d'arguments. Em fot vergonya presentar el meu DNI espanyol
            2
            Icona de dislike al comentari de: El Cid Campejador a gener 31, 2023 | 20:25 4
  6. Icona del comentari de: josep a gener 31, 2023 | 12:54
    josep gener 31, 2023 | 12:54
    puta españa i bon dia
    • Icona del comentari de: Gonzalo a gener 31, 2023 | 14:07
      Gonzalo gener 31, 2023 | 14:07
      Con ese argumento, aún no se entiende el porqué ningún pais os apoyó aquel 1 de octubre... jajaja!
      12
      Icona de dislike al comentari de: Gonzalo a gener 31, 2023 | 14:07 16
      Respon
      • Icona del comentari de: Pimo a gener 31, 2023 | 16:27
        Pimo gener 31, 2023 | 16:27
        L'1'doctubre vàrem votar. La declaració d'independència va ser uns dies més tard. No hi haurà marxa enrera, no tornarem al fals autonomisme
  7. Icona del comentari de: vendetta a gener 31, 2023 | 12:58
    vendetta gener 31, 2023 | 12:58
    ajajajaa putaejpanyasempre
    • Icona del comentari de: Gonzalo a gener 31, 2023 | 14:07
      Gonzalo gener 31, 2023 | 14:07
      Con ese argumento, aún no se entiende el porqué ningún pais os apoyó aquel 1 de octubre... jajaja!
      12
      Icona de dislike al comentari de: Gonzalo a gener 31, 2023 | 14:07 14
      Respon
      • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a gener 31, 2023 | 16:28
        Pere Llimonera i Citronell gener 31, 2023 | 16:28
        El dia 1 votamos. Aquel día ningún país apoyó a España. Aquel día perdisteis.
        • Icona del comentari de: Gonzalo a gener 31, 2023 | 18:40
          Gonzalo gener 31, 2023 | 18:40
          Y el día de la supuesta declaración de andapandanchia, que países os apoyaron? Tic...TAC... jajaja!
      • Icona del comentari de: Llorenç a gener 31, 2023 | 18:22
        Llorenç gener 31, 2023 | 18:22
        Tot i que no hi estic d'acord en insultar ningú, escriure o dir "Puta E" no és cap argument de res, és una expressió. Els xovinistes espanyols a manca d'arguments vostres per a intentar mantenir catalans dins d'Espanya, en dieu "argument" a qualsevol cosa. D'Espanya estant heu anat sempre tant sobrats que no n'havíeu necessitat mai, ara potser us en faria falta algun, car els comentaris que escriviu els xovinistes espanyols no fan mai cap adepte a la vostra causa espanyola, més aviat provoquen l'efecte contrari. Si vols arguments pels quals els catalans volem esdevenir un estat independent en forma de República n'hi ha moltíssims.
      • Icona del comentari de: Jajaja a gener 31, 2023 | 18:53
        Jajaja gener 31, 2023 | 18:53
        No es un argumento zopenco, es una afirmación
  8. Icona del comentari de: Gonzalo a gener 31, 2023 | 13:02
    Gonzalo gener 31, 2023 | 13:02
    El Tribunal Supremo constituye la cúpula del sistema de impugnaciones y es, por tanto, el máximo responsable de la unidad de interpretación de la jurisprudencia en España. Se ocupa, entre otras cuestiones, de decidir los recursos de casación, revisión y otros extraordinarios, del enjuiciamiento de los miembros de altos órganos del Estado y de los procesos de declaración de ilegalización de partidos políticos. En una cosa sois únicos. Intentáis pasar por victoria, una resolución judicial que da la razón al estado español en las 7 preguntas realizadas.
    • Icona del comentari de: Josep a gener 31, 2023 | 13:48
      Josep gener 31, 2023 | 13:48
      Ets molt poc inte·ligent gonsalo, us les fotarem uns darrera l'altre i no les veureu vindre. En més de 300 anys d'ocupació española hem aprés molt... i vosaltres encara no sabeu de qué som capaços els catalans, els catalans de veritat, no els botiflers que penjaran de la forca.
      • Icona del comentari de: Gonzalo a gener 31, 2023 | 14:13
        Gonzalo gener 31, 2023 | 14:13
        Habréis creído aprender mucho....pero ya tardáis en ponerlo en práctica, no? Jajaja! O estáis esperando a 2029? Jajaja!
        • Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a gener 31, 2023 | 19:59
          Luisnomeacuerdo gener 31, 2023 | 19:59
          CoÑo. Y el tribunal de Cuentas, que me cuentas de él, Gonzalo. CoÑo.
        • Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a gener 31, 2023 | 20:27
          Luisnomeacuerdo gener 31, 2023 | 20:27
          Como és que Llarena no tenga ya listas unas cuantas euroordenes? Ilustranos Gonzalo
    • Icona del comentari de: Tut a gener 31, 2023 | 13:59
      Tut gener 31, 2023 | 13:59
      Bèlgica us tornarà a dir que no. Vinga va, envieu una altra euroordre. Podeu posar la casella en blanc i que ells hi posin el delicte comès. Espanyolassos!
      21
      Icona de dislike al comentari de: Tut a gener 31, 2023 | 13:59 10
      Respon
      • Icona del comentari de: Gonzalo a gener 31, 2023 | 14:14
        Gonzalo gener 31, 2023 | 14:14
        ...y de esta manera, os regalaran la andapandanchia... jajaja!
        • Icona del comentari de: Gonzalo a gener 31, 2023 | 20:30
          Gonzalo gener 31, 2023 | 20:30
          Hombre regalar regalar no, aconseguir-la costarà molts esforços, però tot i així serà millor que quedar-se formant part del règim del 78. Foteu-vos
      • Icona del comentari de: El cit campejador a gener 31, 2023 | 15:14
        El cit campejador gener 31, 2023 | 15:14
        Claro, de Bélgica la filoetarra, no esperamos nada. Eso sí, quedarán retratados.
    • Icona del comentari de: Las cosas como son. a gener 31, 2023 | 18:43
      Las cosas como son. gener 31, 2023 | 18:43
      Llarena pierde.
  9. Icona del comentari de: KikoFan a gener 31, 2023 | 13:10
    KikoFan gener 31, 2023 | 13:10
    Gran article, com sempre. Endavant Quico!
  10. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a gener 31, 2023 | 13:42
    Pere Llimonera i Citronell gener 31, 2023 | 13:42
    Pragmatisne Europeu. Espanya no pot fer el que vol
    • Icona del comentari de: Gonzalo a gener 31, 2023 | 15:08
      Gonzalo gener 31, 2023 | 15:08
      Y vosotros, los separatistas, tampoco. Jajaja!
  11. Icona del comentari de: Hubertus a gener 31, 2023 | 13:52
    Hubertus gener 31, 2023 | 13:52
    Les sentencies s'han de llegir senceres¡¡¡¡ ja veureu com el President no sera extraditat..... Gonzalo i el Cit, ñordos¡¡¡¡¡
    • Icona del comentari de: Gonzalo a gener 31, 2023 | 18:42
      Gonzalo gener 31, 2023 | 18:42
      Y eso os acercara la andapandanchia? Jajaja! Que tiernecitos sois.
  12. Icona del comentari de: Gonzalo a gener 31, 2023 | 13:56
    Gonzalo gener 31, 2023 | 13:56
    Ja ja ja cojones
  13. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a gener 31, 2023 | 14:03
    Pere Llimonera i Citronell gener 31, 2023 | 14:03
    A ver , TRoLL usurpa Nombres... Claro que España "Espanya no pot fer el que vol"; ni lo hace... Lo que hace es atenerse a las Leyes y Justicia catalanas, españolas y de la UE, que tienen este orden de validez, de menor a mayor rango... Los que seguro que No pueden, ni podrán hacer mas lo que les de la gana son los separatas independencieros G0LPisTas, por ahora las cosas están mas claras... Y, para "Pragmatismo" el separata supremata, que pretende negar toda realidad, datos y hechos fehacientes, y hacer comulgar con ruedas de molino a todos los demás (demás, que son la Mayoría, además)... Y si N0 es pragmatismo, entonces es "dispersión mental cuántica" de vivir en un mundo paralelo... o lo que es lo mismo: que el natural "entrelazamiento cuántico" que se produce de forma instantánea entre átomos y sus sub-partículas: electrones, nucleones (neutrones, protones) y mesones (piones) que constituyen el núcleo atómico formados por constituyentes fermiónicos más elementales denominados quarks, en el caso de los separatas suprematas N0 se produce... N0 se da... A saber porqué... ??? ... Pero, el caso, es que así, los átomos, mesones y/o quarks de cada neurona van a su bola; y uno tira pa Monserrat, mientras otro está mirando a Cuenca; y otro puede estar medio ahogado en la caleta de Aigua Blava... Y así todos y cada uno de ellos... Total: que se les produce un desbarajuste sináptico neuronal de coj0nes; y en tal estado, parece que las células nerviosas cerebrales y de la espina dorsal dejan de ser solidas y pasan al estado de "Plasma"; y ahí ya los enlaces sinápticos neuronales se dan y no se dan, ellos están y no están; son autonómicos y separatas y mas españoles que 'Sergio Ramos' a la vez; y tienen un fermión en Calahorra, otro en Castellfollit de la Roca, otro entre 'Rupit i Pruït' y Betanzos, y otro en un universo paralelo en otro espacio-tiempo, además... Y así todo... de L0cura... Sufren "des-entrelazamiento cuántico" que les atora y desvirtúa enlaces sinápticos, neuronas y sistema nervioso... Poco se puede hacer, salvo rezar, quizás, o esperar a que se avance mas con la informática y Ordenadores Cuánticos; y ahí, SÍ ya, re-programarlos... Y TRoLL_ete, deja de suplantarme que el lector medio va a pensar que lo llevo igual de MaL que vosotros... "De debò ho sento molt, però Algú ho havia de dir!"... "Apa, Adéu!"
  14. Icona del comentari de: 'les possibles resolucions de la justícia belga sobre aquesta manca de garanties en un procés ajudaria a fer entendre al TEDH una vulneració fragant d’un dels principis elementals d’un estat de dret: el del jutge natural per llei' a gener 31, 2023 | 14:08
    "les possibles resolucions de la justícia belga sobre aquesta manca de garanties en un procés ajudaria a fer entendre al TEDH una vulneració fragant d’un dels principis elementals d’un estat de dret: el del jutge natural per llei" gener 31, 2023 | 14:08
    Las posibles resoluciones de la justicia belga supondrían una grosera prevaricación, al privar a los exiliados de su derecho a la perfumería predeterminada por la ley, único órgano competente para acreditar la vulneración fragante de derechos.
  15. Icona del comentari de: Jse a gener 31, 2023 | 14:41
    Jse gener 31, 2023 | 14:41
    Puta espanya
  16. Icona del comentari de: borbo a gener 31, 2023 | 15:13
    borbo gener 31, 2023 | 15:13
    Quanta espuma treuen per la boca aquesta colla que defencen la nació espanyola.
    • Icona del comentari de: Gonzalo a gener 31, 2023 | 18:44
      Gonzalo gener 31, 2023 | 18:44
      Pues entre la espuma o la cara de idiotas que se os quedó cuando aquellos 8 segundos... jajaja! La espuma se va. La cara de idiotas la lleváis permanentemente. Jajaja!
      • Icona del comentari de: Vuelve al pueblo gonzalu a gener 31, 2023 | 18:54
        Vuelve al pueblo gonzalu gener 31, 2023 | 18:54
        Tranqui que no supera la cara de idiotas que se os quedó hoy jajajaja
  17. Icona del comentari de: Membre d'un Grup Objectivament Identificable a gener 31, 2023 | 17:48
    Membre d'un Grup Objectivament Identificable gener 31, 2023 | 17:48
    Avui l'espanyolam torna a anar roent i ja han passat 7 hores de la resolució de del TJUE i en Llanera Solitària no ha enviat cap Euroordre a Brussel·les. No son tant ràpids com quan canvien el codi penal espanyol i o quan decideixen ells amb la seva (in)justícia lawfare espanyola. Potser es que com a fora de l'estat espanyol no hi ha les tradicionals "filtracions" no han tingut temps de preparar res per al dia assenyalat.
  18. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a gener 31, 2023 | 18:43
    Doctor Strangelove gener 31, 2023 | 18:43
    Game over. Tots cap a Soto del Real! Doc.
    • Icona del comentari de: Lionel Mandrake a gener 31, 2023 | 20:09
      Lionel Mandrake gener 31, 2023 | 20:09
      Això és el que voldries com a patètic renegat i supportter d'Espanya. Tu mateix et retrates, que podent triar una opció nacional millor, triïs la irreformable Espanya, ho diu tot de tu. És clar és la via fàcil i la que no cal fer res, perquè la feina ja us la fa l'estat espanyol en forma de clavegueram, lawfare, villarekos... però, quina pena que aspiris a tant poc i et conformis en fer de xovinista ultra espanyol. Apa, menys fums.Doc
  19. Icona del comentari de: Bona Espanya i Puta dia a gener 31, 2023 | 19:55
    Bona Espanya i Puta dia gener 31, 2023 | 19:55
    Farts de Caspanya. Independència ja!
  20. Icona del comentari de: Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) a gener 31, 2023 | 21:24
    Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) gener 31, 2023 | 21:24
    Sospito, només ho sospito perquè escriuen en una llengua tota estranya, que els paios que escriuen tots aquests comentaris tenen un problema de comprensió lectora
  21. Icona del comentari de: Europa a gener 31, 2023 | 21:41
    Europa gener 31, 2023 | 21:41
    I el Preparao, després de l'èxit" de la justícia ñola ja els ha dit avui als nous jutges que són jutges europeus, o sigui que no es tornin a equivocar com ha fet fins ara el cos judicial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa