El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pablo Casado, imputat per les polèmiques declaracions contra la immersió
  • CA

L’exlíder del PP, Pablo Casado, haurà de prestar declaració com investigat al jutjat d’Instrucció número 29 de Barcelona per un delicte d’injúries, calúmnies i odi. La cita serà el proper 30 de novembre. Així ho ha acordat el jutge després d’admetre a tràmit la querella presentada per la Generalitat de Catalunya per les paraules de Casado en una roda de premsa a Galícia contra els docents catalans. El líder popular va acusar els professors de tenir “instruccions de no deixar anar al lavabo nens perquè parlen en castellà”

La decisió que arriba després d’un entrebancat periple judicial. Un cop presentada la querella al partit judicial de Barcelona, el jutjat va dictar el passat 23 de juny una interlocutòria per la qual es va decidir la inhibició en favor dels jutjats d’A Coruña, on s’havien registrat les declaracions objecte de la querella. La resolució va ser recorreguda en reforma. Un recurs que va ser estimat per interlocutòria de 31 d’agost de 2022 i, un cop ferma, van quedar diligències pendents de practicar, que s’ordenen ara com la presa de declaració com a investigat del querellat. Aquelles paraules també van obrir un procediment al Tribunal Suprem, per part del Grup d’Advocats Independents, que es troba en tràmit de recusació. Per altra banda, l’exsecretari general de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, també en va presentar una altra. Les paraules de Casado també han comportat la persecució dels tuitaires crítics amb Casado com és el cas del sumari Canalons.

El català i el lavabo

La Generalitat es va querellar contra Casado per unes declaracions que va fer a Galícia quan encara era president del PP on va dir que alguns professors tenen “instruccions de no deixar anar al lavabo nens perquè parlen en castellà”. Casado, per a la Generalitat, va mentir en unes declaracions en les quals atacava la immersió lingüística i difamava sobre l’escola catalana i els seus professors.

Casado va assegurar que al sistema educatiu català hi ha indicacions de no deixar anar al lavabo els nens que parlen castellà, i que a aquests mateixos infants se’ls posa pedres a la motxilla al pati de l’escola. També va assegurar que a classe s’assenyala els nens en funció de què treballen els seus pares, per si són guàrdies civils o policies espanyols, per exemple. La Generalitat en la seva querella conclou que les declaracions de Casado “van contra la comunitat educativa”. “Les declaracions que va fer les va fer sabent que son falses i ataquen el conjunt del professorat i del sistema educatiu”, va argüir aleshores la portaveu del Govern, Patricia Plaja, a més de lamentar que el líder dels populars tractés els professionals del sistema educatiu català de ser “delinqüents”.

Segons l’executiu de Pere Aragonès, Casado va fer unes declaracions que són constitutives de “delictes contra la integritat moral, d’incitació al odi i la violència”. Patrícia Paja ha recordat que “hi ha línies vermelles que no es poden passar, i si es passen trobaran el Govern davant”.Tot això es va produir en el context de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sobre el 25% de castellà a les escoles catalanes. Una sentència que ara està aturada a l’espera que el Tribunal Constitucional estudiï si la normativa catalana per esquivar-la és constitucional.

Més notícies
El president del PP, Pablo Casado | ACN
Un jutjat de Barcelona accepta finalment estudiar la querella contra Casado
Notícia: Un jutjat de Barcelona accepta finalment estudiar la querella contra Casado
Comparteix
El jutjat considera ara que és competent per estudiar la querella i avaluarà si l’admet a tràmit o no
El president del PP, Pablo Casado | ACN
Els advocats independents contraataquen l’arxiu de la querella contra Casado
Notícia: Els advocats independents contraataquen l’arxiu de la querella contra Casado
Comparteix
Els lletrats que van posar la denúncia per les declaracions contra els mestres catalans de l'aleshores líder del PP persisteixen amb un nou recurs
El líder del PP, Pablo Casado, en el seu últim discurs com a president del partit / ACN
El Suprem desviarà cap a Galícia la querella de Jordi Sànchez contra Casado
Notícia: El Suprem desviarà cap a Galícia la querella de Jordi Sànchez contra Casado
Comparteix
El Congrés remet el certificat que retira l'escó a l'exlíder del PP, que deixa de ser aforat
Una aula buida / Pixabay
La Intersindical vol més recursos per fer complir la immersió lingüística
Notícia: La Intersindical vol més recursos per fer complir la immersió lingüística
Comparteix
El sindicat independentista afirma haver rebut "nombrosos" incompliments i incidències sobre l'ús del català

Comentaris

  1. Icona del comentari de: buff a novembre 09, 2022 | 12:35
    buff novembre 09, 2022 | 12:35
    el pablo tarado el fraCasado, juga a casa, paper mullat, tot de cara la galeria, de la injustícia española
    • Icona del comentari de: Valenti a novembre 09, 2022 | 13:54
      Valenti novembre 09, 2022 | 13:54
      Dons, en Pau Casat, deuria ana a la carsel tú, par fe aquet delit de odi, vuleu di que no?
  2. Icona del comentari de: Gecko a novembre 09, 2022 | 12:41
    Gecko novembre 09, 2022 | 12:41
    Barrionuevo i Casado també son símbolets vivents de l’estat espanyol. Un estat que quan se sent amenaçat, no dubta mai a recórrer als dispositius que calguin. Als espanyols no els hi fa res si són legals o delictius, siguin els GAL, el lawfare judicial espanyol, espionatges il·legals, la policia patriòtica o directament mentides i atacs plens d'odi contra allò que no és espanyol.
  3. Icona del comentari de: Al pa, pa i al vi, vi a novembre 09, 2022 | 13:14
    Al pa, pa i al vi, vi novembre 09, 2022 | 13:14
    "Polèmiques" ? Son mentides pròpies del xovinisme ultra espanyol, com creure's que hi ha la llengua "mallorquina", "menorquina", "ibicenco" i "formenterin"... D'on no n'hi ha no en raja. Cap agressió espanyola sense resposta.
    • Icona del comentari de: Jaume a novembre 09, 2022 | 13:56
      Jaume novembre 09, 2022 | 13:56
      Esastamen, dons, aixi es com tenim que respondra, dons, yasta be dons d' inyurias y dons atacs, dons, al catala, tu
  4. Icona del comentari de: Ricardo B. a novembre 09, 2022 | 14:08
    Ricardo B. novembre 09, 2022 | 14:08
    a la cuneta...
  5. Icona del comentari de: Anònim a novembre 09, 2022 | 17:03
    Anònim novembre 09, 2022 | 17:03
    Acabarà en res, com tots els processos contra gent que menteix sobre Catalunya. El mal ja està fet, la majoria d'espanyols no posen en dubte el que diuen Arrimadas, Casado i els seus sicaris. Ara bé, que el govern d' ERC defensarà als professors? Quan les porcs volin.
  6. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a novembre 09, 2022 | 18:30
    Pere Llimonera i Citronell novembre 09, 2022 | 18:30
    Pues, le imputen o no y sea cual sea el resultado del juicio -si lo hay-, yo recuerdo que ha habido algún caso en que esto salio en la prensa hace algunos años... vamos que parece que algún chico lo denunció o expuso públicamente, o se lo dijo a su familia y los padres lo expusieron... O sea, que, seguramente, otros casos pueden haberse dado y no salir a la Luz... Vamos, que sabiendo muchos cosas "raras" que pasan y han pasado en la 'Escola' en Catalunya y en la 'inmersión', y sabiendo que hay ademas videos -que los suprematas intentan siempre eliminar de las Redes Sociales- que prueban que cosas "muy raritas" han ocurrido, que es lo que se puede decir: que si que me lo creo; cuando un chico dice esto, por algo sera... "! hermanito, Yo SÍ te creo !" ... Dejad a los chicos aprender en Paz y en sus Lenguas Maternas, que si así fuera, N0 ocurrirán estas cosas, ni se verían estos problemas, asuntos judiciales y escándalos... "perdoneu, però Algú ho havia de dir!"... Apa, Siau!
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a novembre 09, 2022 | 20:51
      Pere Llimonera i Citronell novembre 09, 2022 | 20:51
      Este comentario de " Pere Llimonera i Citronell novembre 09, 2022 | 18:30" y otros cuantos mas en varios Artículos, N0 S0N Míos, sino de TR0L separrata suprematra de inventadas patrias que comenta sandeces USuRPaNDo mi Nombre Pere Llimonera i Citronell... Se dedica a copiar articulos míos modificándol0s con ch0rradas y cambiando el sentido de mis chorradas y los envía Usurpando bajo mi Nombre, Pere Llimonera i Citronell hace semanas ... No, me calientes con todo eso, que el ReST0 de España no hace mas que PReSTaR Dineros al mundo español que está en Deuda Basura por los derroches, mangoneos y despilfarros de los Partidos españoles suprematas; además que este asunto del "Supremata-Gate" es una "OPERACIÓN ESPECIAL de GUERRA MEDIÁTICA" del supremacismo español y sus partidos para intentar montar escándalo Político e intentar 'sacar partido' de ello y dar un poco de 'vidilla' a la mal llamada trasición78" que se está amortizando, finiquitando; y viendo que se les hunde el invento y el sistema "Saca-Cuartos" y "rapiña" se han dicho que había que hacer algo, pero ya; y han decidido tirar de esto a ver si podían montar un PoLo que les reportase algo... El asunto del "Supremata-Espionaje" está ya claro: es un montaje enorme partiendo de 4 cosillas de la policia patriotica dicho sea de paso, es mas que obvio a estas alturas... Han hecho un Oceano de una gota de Agua... Claro, que muchos españoles nos han votado a Vox com separatas; así que España hoy día tiene lo que se merece tras 40 años de un Régimen de postureo y de falsificación de la Historia, de la Cultura y de todo eso; pero se está a tiempo aun; es hora de cambiar, de dar un golpe de timón y reflexionar, darse cuenta que hay una realidad que "es Metafísicamente imposible" : és la DeM0CRaCia pleNa en EspaÑa ... lo del Volantazo español, y a otra cosa, mariposa... A dedicarse a cosas serias que la economía está muy mal y la Crisis apunta mal también... hay que olvidarse de esta 'colla' de Funambulistas, comediantes, Teatreros, saltimbanquis y cómicos de l oque es España...
      • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a novembre 10, 2022 | 01:04
        Pere Llimonera i Citronell novembre 10, 2022 | 01:04
        Que N0 cuela Ya, TRoLL separata supremata usurpa nombres... que todo el personal se da cuenta ya de que el comentario primero mio es el verdadero y el tuyo es una copia de comentarios míos modificada con T0ntaas, como haces habitualmente... venga, TRoLLeTe, que duermas bien que te hace falta descansar las molleras... Apa, Siau...
    • Icona del comentari de: Josep a novembre 09, 2022 | 21:35
      Josep novembre 09, 2022 | 21:35
      Tu també, a la cuneta...
      • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a novembre 10, 2022 | 00:59
        Pere Llimonera i Citronell novembre 10, 2022 | 00:59
        ... Antes vas a la cuneta tú que yo, palet0... la carroña y los animales ignaros como tú son los que provocan la mayoría de los graves problemas de este mundo, siguiendo los dictados de los que mandan de verdad y les manipulan, porque tú eres un mindundi asilvestrado y manipulado... pero, vamos, las oportunidades y porcentaje de éxito en la vida y en cualquier cosa que tienen los estultos de tu ralea es entre el 0'0001 y el 0'1 % ... pégate una ducha fría y busca ayuda profesional, que estas bien necesitado; y por ahora la Sanidad Publica sigue prestándola hasta cierto punto -aunque tu problema, me temo, vaya probablemente mas allá de ese punto-, a pesar de lo que la han arruinado y mangoneado los políticos y partidos separatas suprematas en Catalunya... que duermas bien, si puedes, que sospecho que N0, pobret enajenado... Apa, Siau!
        • Icona del comentari de: LARGO a novembre 10, 2022 | 12:28
          LARGO novembre 10, 2022 | 12:28
          Lo que provoca daño es leer a idiotas como tu, que hacer enrojecer la raza humana. Buscate una vida atontao.
          • Icona del comentari de: Tira pa Occitania, Lebrel, que allí sobra sitio a novembre 10, 2022 | 16:17
            Tira pa Occitania, Lebrel, que allí sobra sitio novembre 10, 2022 | 16:17
            Mira, por donde, hay un separata supremata que tiene espejo en casa; pero, al igual que los gatos y perros, N0 sabe lo que es... Se mira en él y cree que lo que ve es otra persona. !Animalitos!; en su supremacismo otorgan a otros lo que son sus epítetos.
  7. Icona del comentari de: Lo pagaras caro a novembre 09, 2022 | 22:39
    Lo pagaras caro novembre 09, 2022 | 22:39
    Aquest fill de pu** tindria que acabar com el M.Rajoy
  8. Icona del comentari de: Independentista a novembre 10, 2022 | 06:23
    Independentista novembre 10, 2022 | 06:23
    Doncs mireu, crec què és possible que es carreguin a Casado. No pas per defensar l'escola catalana, sinó per destruir un adversari polític; aquesta és, per al PSOE, una gran oportunitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa