El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
“Mala notícia per a Espanya”: Els presos polítics reaccionen al dictamen de l’ONU
  • CA

Els presos política han reaccionat al dictamen del Comitè de Drets Humans de l’ONU, en el qual es considera que l’Estat espanyol va violar els drets polítics d’Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull i Jordi Turull. “Es van vulnerar els nostres drets polítics, com els drets de tants represaliats, i el Comitè de Drets Humans de l’ONU ens dona la raó. Un pas important pel moviment independentista i una mala notícia per l’Estat, no poden seguir justificant-se, amnistia!”, diu Raül Romeva.

Raül Romeva, el dia de l'alliberament dels presos polítics de l'1-O per l'indult, a la sortida de Lledoners / Jordi Borràs
Raül Romeva, el dia de l’alliberament dels presos polítics de l’1-O per l’indult, a la sortida de Lledoners / Jordi Borràs

“Repressors amb toga”, diu Turull

El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, també ha reaccionat al seu compte de Twitter a la decisió de l’ONU, en el qual titlla de “repressors amb toga” a qui li va retirar l’acta de de diputat al Parlament. “Cal no abandonar mai ni la tasca ni l’esperança”, diu el també exconseller en el Govern del president Puigdemont. Turull es mostra molt content per aquesta “nova victòria internacional” de l’independentisme i ha agraït la tasca dels advocats.

“Estat de Dret homologable”, diu Rull

Josep Rull també ha volgut fer pal·lès que l’estat espanyol va vulnerar els seus drets. “L’estat espanyol va vulnerar els nostres drets com a representants legítims del poble de Catalunya i, evidentment, els dels nostres representats. Davant d’aquesta rebregada, en un Estat de Dret homologable hi hauria conseqüències fulminants. Un Estat de Dret homologable…”, explica irònicament.

L’independentisme celebra la decisió de l’ONU

El president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, ho veu com “una condemna implacable de l’ONU a l’Estat espanyol per violació de drets fonamentals”. L’ANC ha afirmat que la decisió posa “en evidència, una altra vegada” l’Estat “pseudodemocràtic espanyol”. “Una democràcia plena no utilitza argúcies legals per suspendre polítics fins i tot abans de condemnar-los”, asseveren en una piulada a Twitter.

El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, ha valorat que es tracta d’una “nova plantofada de les Nacions Unides a la democràcia defectuosa d’Espanya”. La presidenta de Junts i presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs, ha dit que “suspendre drets de diputats és molt greu” i que “ara ho reconeix el Comitè de Drets Humans de l’ONU”. Junqueras, Rull, Turull i Romeva “van veure vulnerats els seus drets”, ha insistit Borràs, que els ha agraït que “persistissin”: “Persistir és vèncer”.

La CUP ha reclamat que la vulneració de drets humans “no quedi impune” i que “l’Estat sigui condemnat”. Els anticapitalistes han assegurat que “de nou, l’ONU posa en evidència que l’Estat espanyol és antidemocràtic donant la raó” a Junqueras, Romeva, Rull i Turull.

Més notícies
Els presos polítics a Lledoners abans d'entrar al centre penitenciari
L’ONU conclou que Espanya va violar els drets polítics de 4 presos polítics
Notícia: L’ONU conclou que Espanya va violar els drets polítics de 4 presos polítics
Comparteix
El Comitè de Drets Humans es pronuncia sobre la retirada de l'acta de diputats de Junqueras, Romeva, Rull i Turull
Una imatge de l'assemblea general de l'ONU/ONUPress
Espanya nega a l’ONU la discriminació del català a la justícia i a la policia
Notícia: Espanya nega a l’ONU la discriminació del català a la justícia i a la policia
Comparteix
La Moncloa replica al relator especial de Nacions Unides sobre minories que ja fa prou oferint cursets de llengua als agents
La façana de la seu europea de l'ONU, a Ginebra (ACN)
Espanya es va barallar amb l’ONU per la minoria nacional catalana
Notícia: Espanya es va barallar amb l’ONU per la minoria nacional catalana
Comparteix
La UCE repassa un informe del relator de les Nacions Unides i la virulenta resposta espanyola
Josep Costa, en una imatge de quan era diputat de JxCAT
David Zorrakino / Europa Press
(Foto de ARCHIVO)
04/4/2019
Costa arriba a l’ONU en la seva lluita contra la repressió de l’Estat
Notícia: Costa arriba a l’ONU en la seva lluita contra la repressió de l’Estat
Comparteix
L'exvicepresident va presentar una demanda l'abril de 2021

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Dr Sallop a agost 31, 2022 | 13:03
    Dr Sallop agost 31, 2022 | 13:03
    prrrrrrrrffffffffff....
    • Icona del comentari de: Home Dr. pollas a agost 31, 2022 | 17:52
      Home Dr. pollas agost 31, 2022 | 17:52
      Feia temps que no en sabíem res de tu, ja has sortit de presó?
  2. Icona del comentari de: Agitprop nacionalista catalanet sense sentit a agost 31, 2022 | 13:08
    Agitprop nacionalista catalanet sense sentit agost 31, 2022 | 13:08
    Els dictàmens del Comitè Drets Humans de l'ONU, un mecanisme que s'autodefineix com a "quasi-judicial", no són en principi vinculants però sí que es considera que han de ser tinguts en compte pels signants del Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics (entre ells Espanya), a l'article 25 dels quals es van acollir els denunciants. "El comitè no és un tribunal però porta a terme funcions jurídiques, emet decisions i recomanacions als Estats part que s'espera que siguin posades en pràctica", aclareix el mateix comitè. Van ser indultats d'un delicte provat en judici. En acceptar l'indult n'acceptaven la culpabilitat; això és així. Què més volen?.
    • Icona del comentari de: Raül a agost 31, 2022 | 14:21
      Raül agost 31, 2022 | 14:21
      Quan dius que l'acceptació de l'indult es reconeixement de la culpa menteixes, de fet la llei ni tan sols preveu l'acceptació de l'indult. Si t'indulten et treuen la pena i si no vols sortir de la presó te'n fan fora.
      • Icona del comentari de: Mira @Raül a agost 31, 2022 | 16:25
        Mira @Raül agost 31, 2022 | 16:25
        Si t'indulten és que ets culpable del delicte pel qual han condemnat. Perquè et considerin innocent del delicte pel qual ets a la presó t'han d'amnistiar. La concessió d'indult no cancel·la els antecedents penals. En conseqüència, si l'indultat torna a delinquir durant el període en què els seus antecedents penals encara no han estat cancel·lats pel transcurs del temps, es pot apreciar l'agreujant de reincidència. El que sí que extingeix l'indult és la responsabilitat penal, per la qual cosa el còmput temporal per a la cancel·lació dels antecedents penals corresponents començarà a comptar des de la data en què l'indult sigui efectiu.
        • Icona del comentari de: Jeroni Munyós a agost 31, 2022 | 17:50
          Jeroni Munyós agost 31, 2022 | 17:50
          No reconeixem els tribunals espanyols lawfare ni l'estat espanyol, tros de quòniam. L'estat espanyol no té cap atractiu, cap avantatge ni cap al·licient positiu per als catalans. Si molts de catalans ho volem entre tots aconseguirem la independència, mentre els xovinistes espanyols vos hi podeu posar fulles.
        • Icona del comentari de: Si noi, a agost 31, 2022 | 17:57
          Si noi, agost 31, 2022 | 17:57
          això qu'expliques dels indults és per les monarquias bananeras com ejpaÑistán. Els Països Democràtics pensan el contrari, com ha dit l'ONU que confirma el biaix feixista de de la monarquia hereva de Franco 1 cojón.
        • Icona del comentari de: Ehem ! a agost 31, 2022 | 18:25
          Ehem ! agost 31, 2022 | 18:25
          Guaiteu, aquest comentari d'un xovinista espanyol me'l miro de reüll.
    • Icona del comentari de: Jordi Centell a agost 31, 2022 | 21:43
      Jordi Centell agost 31, 2022 | 21:43
      L’indult no s’accepta. Si te’l donen et foten al carrer vulguis o no. I cap d’ells ni tant sols el va demanar, si més no es el que diuen. Potser que t’informis uba mica abans de fer comentaris.
  3. Icona del comentari de: Cat a agost 31, 2022 | 13:09
    Cat agost 31, 2022 | 13:09
    Aquesta merda d'estat antidemocràtic, que al cap i a la fi és una sàtrapia borbònica, li sua el que digui la onu, no veus que el 90% de ñols són franquistes i feixistes. I si els multen ho pagarà el poble. Això sí, mentre vagi baixant en el rànquing de països democràtics, menys ajudes i subvencions rebrà.
  4. Icona del comentari de: Stort a agost 31, 2022 | 13:20
    Stort agost 31, 2022 | 13:20
    Ja a l’edat mitja feien el mateix amb l’inquisicio.
  5. Icona del comentari de: Cada com a casa actuem com els espanyols que ara l'ONU critica a agost 31, 2022 | 13:23
    Cada com a casa actuem com els espanyols que ara l'ONU critica agost 31, 2022 | 13:23
    I QUÈ? Passarà res? Aquests jutges seran castigats com cal? Seran inhabilitats per tal que no es repeteixi aquesta corrupció judicial? NO, oi? Un comentarista diu: "En acceptar l'indult n'acceptaven la culpabilitat; això és així. Què més volen?. " crec que no es pot deixar per llei d'acceptar un indult. Els espanyols defensors de la unidad de la patria sou força burros i dolents, però guanyeu... a España, a fora ja anem veient que saben com actueu. Ah, i els 4 polítics catalans quina compensació rebran? Podran tornar a la política que els van perdre. També és gros que ara han fet el mateix amb la laura Borràs i ho ha fet el Parlament de Catalunya. Que n'estem d'espanyolitzats!
  6. Icona del comentari de: Gonzalo a agost 31, 2022 | 13:36
    Gonzalo agost 31, 2022 | 13:36
    Así están entretenidos los pobres indepres. A ver cuánto les dura esta tontería.
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a agost 31, 2022 | 18:15
      Pere Llimonera i Citronell agost 31, 2022 | 18:15
      Deja de trolear el nombre de mi colega Gonzalo !Presente!, payasete, y ponte un nick propio. Jajaja! Que patético eres. Se distrae al personal con cosas de esas para que no se vea lo español predominante ni se piense en cosas españolas que son mucho mas importantes, incluso vitales para un español... Amen de la utilización política para encauzar a la masa hacia ciertas vías culturales/políticas/no taurinas y por ende no españolas por antonomasia.
  7. Icona del comentari de: Gonzalo a agost 31, 2022 | 13:39
    Gonzalo agost 31, 2022 | 13:39
    ¿Qué mierdas es la "ONU"?
    • Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a agost 31, 2022 | 14:42
      Pere LLimonera i Citronell agost 31, 2022 | 14:42
      Gonzalo, te dedico mi nueva frase; "Unitat de Desatí en el Terrenal"... i "Unitat de destí en l'Univocal, Fantasmal, Fantasial, Ficcional, Suprematal i Anormal".
  8. Icona del comentari de: Jm a agost 31, 2022 | 13:41
    Jm agost 31, 2022 | 13:41
    Mossen Junqueres no diu res… als amos???
    • Icona del comentari de: Ricard a agost 31, 2022 | 17:55
      Ricard agost 31, 2022 | 17:55
      Qui és aquest mossèn ? O bé ets un trist comentarista de falsa bandera que intenta, amb insults de pa sucat amb oli, inútilment de dividir catalans o un aprenen poca-soltet de bandarra. Ve-t'ho aquí.
  9. Icona del comentari de: X2 a agost 31, 2022 | 14:06
    X2 agost 31, 2022 | 14:06
    Be, i ara aquests dropos feixistes togats i ignorants que haurien de ser despedits i al carrer, fins quan els hem de seguir mantenint? . Fora paràsits feixistes
  10. Icona del comentari de: DUI o plegueu a agost 31, 2022 | 14:19
    DUI o plegueu agost 31, 2022 | 14:19
    Aixequeu la DUI o plegueu.
    • Icona del comentari de: Per reclamacions has d'anar a Waterloo a agost 31, 2022 | 17:58
      Per reclamacions has d'anar a Waterloo agost 31, 2022 | 17:58
      A un barri ric trobaràs al traïdor que la va suspendre abans de fugir.
  11. Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a agost 31, 2022 | 14:23
    Pere LLimonera i Citronell agost 31, 2022 | 14:23
    España es mucha España, para que una organizacioncilla cómo la ONU nos diga qué es lo que tenemos que hacer, lOs LAZiNaZis al trullo se ha dicho. España no es taiwán o Ucrania, EsPaÑa es ChiNa y RUsIa, Y hacemos lo que nos sale de los ??, con ?, ja, ja
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a agost 31, 2022 | 18:04
      Pere Llimonera i Citronell agost 31, 2022 | 18:04
      Ya, bueno ... Este "Pere Llimonera i Citronell agost 31, 2022 | 13:25", N0 es un Comentario mio... es de TR0LL separrata supremata de Patrias Inventadas, comentando sandeces de Falsa Bandera y USURPANDO mi Nombre, como lleva semanas y semanas haciendo... Repito hasta la suciedad, N0 fué comentario mí0 alguno de Pere Llimonera i Citronell el "Pere Llimonera i Citronell . Este comentari0 de Pere Llimonera i Citronell no soy yo Pere Llimonera i Citronell de supremacia y ínfulas de semanas y semanas de Pere Llimonera i Citronell que no es Pere Llimonera i Citronell. Y otros cuantos mas en varios Artículos comíos, N0 S0N Míos dejad de USURPAR Mi NoMBRe para comentar sandeces y MenTiRRas.
  12. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a agost 31, 2022 | 14:25
    Doctor Strangelove agost 31, 2022 | 14:25
    ONU, on hi ha països comunistes, i a més a més, dictadures. S,ha de ser patètic per aferrar-se al que digui aquesta colla! En fi, els vostres amics: Farange, Putin, flamencs, nord coreans i la Pamela Anderson. Aquesta última és l'única que paga la pena! Doc.
    • Icona del comentari de: Doctor Strangelove a agost 31, 2022 | 15:29
      Doctor Strangelove agost 31, 2022 | 15:29
      A més, a més, la ONU no condueix un Ferrari. :-) Doc.
      • Icona del comentari de: Lionel Mandrake a agost 31, 2022 | 18:17
        Lionel Mandrake agost 31, 2022 | 18:17
        El doctoret ja ha fotut el rotet quotidià. Millor dit, avui n'ha hagut de fotre uns quants. Quin paio més lamentable i poca-solta.Doc
      • Icona del comentari de: Doctor Strangelove a agost 31, 2022 | 18:23
        Doctor Strangelove agost 31, 2022 | 18:23
        Ja me n'adono tot sol que ets molt seguidor dels meus comentaris, fins i tot copies el meu nick. Vols tenir una conversa amb un ésser intel.ligent de veritat com jo? A mi m'agrada conversar amb tothom, millor si son Trump o Salvini o Bolsonaro, però fer una excepció amb tu si vols podem fer un fer un cubata, et convido, i em veuràs la cara i que en el cara a cara, no tens arguments contra els meus! Això sí, no et pensis que és una cita, sóc molt hetero ?. Doc.
  13. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a agost 31, 2022 | 14:34
    Luisnomeacuerdo agost 31, 2022 | 14:34
    Otra dosis de adormidera para los fascistas independentistas de tractoria, se lo creen todo lo que les cuentan sus amados líderes. El pastelero loco ya tiene las maletas para volver triunfante a su país, España. Lo esperamos con las celdas abiertas.
    • Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a agost 31, 2022 | 15:25
      Luisnomeacuerdo agost 31, 2022 | 15:25
      ja, ja ojete de gamba, me rasco las pelotas, ja, ja
  14. Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a agost 31, 2022 | 15:33
    Pere LLimonera i Citronell agost 31, 2022 | 15:33
    Gonzalo, te dedico mi nueva frase; "Unitat de Desatí en el Terrenal"... i "Unitat de destí en l'Univocal, Fantasmal, Fantasial, Ficcional, Suprematal i Anormal".
    • Icona del comentari de: Anònim a agost 31, 2022 | 21:35
      Anònim agost 31, 2022 | 21:35
      Si responeu els xarnegos, els doneu corda
  15. Icona del comentari de: Gonzalo a agost 31, 2022 | 17:56
    Gonzalo agost 31, 2022 | 17:56
    Transformaremos Madrid en un lindo vergel, Bilbao en una gran fábrica y Barcelona en un inmenso solar.
    • Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a setembre 01, 2022 | 08:54
      Pere LLimonera i Citronell setembre 01, 2022 | 08:54
      Deja de trolear el nombre de mi colega Gonzalo !Presente!, payasete, y ponte un nick propio. Jajaja! Que patético eres. Se distrae al personal con cosas de esas para que no se vea lo español predominante ni se piense en cosas españolas que son mucho mas importantes, incluso vitales para un español... Amen de la utilización política para encauzar a la masa hacia ciertas vías culturales/políticas/no taurinas y por ende no españolas por antonomasia.
  16. Icona del comentari de: CAT a agost 31, 2022 | 20:31
    CAT agost 31, 2022 | 20:31
    Ara tots a una i a preparar l'aixecament de la declaració d'independència. Ens hi trobaran!
  17. Icona del comentari de: Una pregunta a agost 31, 2022 | 21:24
    Una pregunta agost 31, 2022 | 21:24
    Ara que l'ONU ha donat la raó als polítics injustament empresonats preventivament, Fuigpelmón tindrà pebrots per tornar?
  18. Icona del comentari de: Per l'autor d'aquest article Vicenç Pagès a setembre 01, 2022 | 04:16
    Per l'autor d'aquest article Vicenç Pagès setembre 01, 2022 | 04:16
    I Junqueras, què no ha dit res? Doncs perquè no ho poses, corruptgent?
  19. Icona del comentari de: Independentista a setembre 01, 2022 | 08:37
    Independentista setembre 01, 2022 | 08:37
    Doncs no, el President Puigdemont no tornarà perquè, si ho fa, malgrat totes les normes i recomanccions de la justicia europea, el detindràn i empresonaran, i si ve al cas, el mataràn. I als autors del crim no els passarà absolutament res.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa