Giró anuncia un recurs contra la decisió del Tribunal de Comptes

El conseller subratlla que "casualment" la decisió ha arribat quan el PSOE i el PP han desbloquejat la renovació dels membres del Tribunal de Comptes

El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha anunciat que el Govern presentarà recurs contra la decisió del Tribunal de Comptes d’embargar els béns a vint-i-vuit exalts càrrecs del Govern, com ha avançat aquest matí El Món. De fet, ho ha qualificat com “una decisió política amb ànim de venjança” i ha confirmat que el Govern recorrerà perquè els avals són “plenament vigents i legals”. Giró considera que el Tribunal de Comptes pretén “embargar directament” els béns i subratlla que “casualment” la decisió ha arribat quan el PSOE i el PP han desbloquejat la renovació dels membres del Tribunal de Comptes. El conseller, a banda, ha confirmat que segueixen parlant amb entitats financeres per ser els avaladors.

El Tribunal de Comptes ha decidit rebutjar els avals de l’Institut Català de Finances per cobrir les fiances de 5,4 milions d’euros que es reclamava als excàrrecs del Govern que van participar en l’acció exterior de la Generalitat entre els anys 2011 i 2017. La resolució de la delegada instructora de la causa al Tribunal de Comptes, Esperanza Garcia, a la qual ha tingut accés El Món, argumenta la decisió en cinc pàgines i amb en una interpretació entrada amb calçador de l’article 3 del Codi Civil, la llei de règim jurídic del sector públic i l’exposició de motius del decret llei que va crear el fons de protecció impulsat per la conselleria d’Economia. Tot, perquè veu “culpa greu” dels encausats. La decisió arriba sense informe dels serveis jurídics de l’Estat sobre la idoneïtat d’aquest mecanisme d’aval, després que l’Advocacia de l’Estat entengués el setembre que no procedia.

La setmana passada el Parlament de Catalunya aprovava de manera majoritària, amb el suport de PSC i dels Comuns a més de la majoria independentista, la tramitació del projecte de llei que donava forma jurídica als avals. “Aquest decret llei és només una resposta jurídica i política per restablir la presumpció d’innocència al conjunt de càrrecs i servidors públics de la Generalitat”, definia el conseller d’Economia, Jaume Giró, en el debat d’esmena a la totalitat del text.  “Sempre serem fidels a la defensa de les nostres institucions i de la llibertat i professionalitat dels treballadors públics” advertia el conseller, per evitar considerar la nova legislació com una llei ad-hoc pel cas dels avals del Tribunal de Comptes.

Comentaris

  remigio III 14/10/2021 6:00 pm
  És molt evident que, el franquisme, està posant totes les traves possibles per a que no hi haja enteniment.. Amb decència no tenen res a fer. Han de procurar aigües revoltes per a justificar la repressió i extorsió
  Uyuyui 14/10/2021 6:01 pm
  Vuestras instrucciones???? GOLPISTAS
   Golpe de Pavía, Sanjuanada, insurrecció de Jaca, Sanjurjada... 14/10/2021 7:05 pm
   Un espanyol atribuint "golpes" als altres... Quin cinisme més bèstia i vulgar. "Golpe" d'estat a Espanya el 1874, "Golpe" d'estat a Espanya 1923; "Golpe" d'estat a Espanya1929; "Golpe" d'estat a Espanya 1930, "Golpe" d'estat a Espanya 1932; "Golpe" d'estat a Espanya 1936; "Golpe" d'estat a Espanya 1981.
  Joan de l'Ós 14/10/2021 6:45 pm
  Molts hem pensat el mateix... casual, casualitat. Hauria de servir per a reflexionar ERC quina mena d'aliats té i el mal que ens pensen fer -també a ells- , però no tindrem aquesta sort, el pacte de la submissió junquerista esta dat i beneit. Com diu en Voltes el futur és ser la secció federal de l'esquerra espanyola i anar fent. Com en època de convergència però a l'estil "gauchista" que queda estèticament molt millor. Mentrestant ben disposats a rebre totes les garrotades que calgui per assolir tan alta destinació, que la culpa és tota de la immunda dreta espanyola, mai dels bons progres hispans que ens donaran tot allò que volem i més.
  ÀNIMS ENTRE TOTS HO PODEM PAGAR 14/10/2021 7:20 pm
  Si algun banc s'hi poés! Una altra possibilitat: 50€ a la Caixa de Solidaritat de cada soci d"ERC, de Junts, de la Cup , d'Òmnium, de l'ANC, del Consell per la República, del CDR. Tot I que sap greu agenollar-nos davant el T de Cuentas, no tenim cap més sortida
  Luisnomeacuerdo 14/10/2021 7:42 pm
  Mucho mejor con mascarillas, así no se les ve el rictus de odio a los fascistas independentistas.
  jaux 14/10/2021 7:56 pm
  Res d'aprobar pressupostos espanyols xoc frontal fora repressors de catalunya desconjalem la declaració
  Como era esa cancion? 14/10/2021 8:59 pm
  Donde estan las paperetas? las paperetas "ande" estan? jajajaja
  Anònim 14/10/2021 9:02 pm
  Els "hidalgos" sempre han viscut de robar
  fran 14/10/2021 10:16 pm
  este hombre pk habla tan raro? le pasa algo?
  traca 15/10/2021 8:25 am
  pero el morritos no lo tenia tan claro?
  Gerard de sarria 15/10/2021 9:14 am
  Molt valent el senyor de la Caixa. Has de dir Exigim...
  L'actitud de Giró és vergonyosa 15/10/2021 11:13 am
  Els malversadors embargats tornaran a els diners, gràcies a el Tribunal de Comptes, a la Generalitat, que és la perjudicada. Es pretén cobrir una malversació de diners públics amb més diners públics a costa dels contribuents. Que paguin ells les seves bogeries de les seves butxaques. Jo no vull pagar.

Nou comentari