El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Acord del PSOE i el PP per renovar el Tribunal de Comptes i el TC
  • CA

El PSOE i el PP han arribat a un acord que permetrà renovar els òrgans constitucionals, a excepció del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). Els dos partits han pactat renovar el Tribunal Constitucional, el Tribunal de Comptes, el Defensor del Poble i l’Agència de Protecció de Dades, segons han informat les dues parts.

Fonts del govern espanyol han assenyalat a l’agència Europa Press que “les converses mantingudes aquest matí entre el ministre de la Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica, Félix Bolaños, i el secretari general del PP, Teodoro García Egea, el PSOE i el PP han arribat a un acord que permetrà la renovació del Tribunal Constitucional, el Tribunal de Comptes, el Defensor del Poble i l’Agència de Protecció de Dades”.

La renovació d’aquests organismes es durà a terme en una sessió plenària que se celebrarà previsiblement la setmana del 25 d’octubre tant al Congrés dels Diputats com al Senat, segons han assenyalat les mateixes fonts a Europa Press. També asseguren que les persones que formaran part d’aquests organismes en la nova etapa seran de “reconegut prestigi i de consens” i que es donaran a conèixer en els propers dies.

La renovació de la cúpula dels jutges espanyols, però, segueix sense arribar. Fa unes quantes setmanes, el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, va estar en punt de mira per haver pronunciat unes declaracions molt polèmiques. En una entrevista a la Cadena SER, va assegurar que “els jutges no poden elegir els jutges” de la mateixa manera que “els polítics no poden elegir polítics“. “A tots ens trien els ciutadans perquè són poders de l’Estat”, ha afirmat. 

Això va provocar que el PP demanés el cessament de Bolaños del seu càrrec. Els populars consideraven que les paraules del ministre eren “autoritàries” i “totalitàries“. De fet, el PP ha decidit ara pujar-se al carro del Consell d’Europa i posar de relleu les mancances que el Consell d’Europa assenyala al govern espanyol, quan els populars estaven a la Moncloa no fa gaire. El PSOE considera que es tracta d’una maniobra del partit de Pablo Casado per mantenir el bloqueig del CGPJ.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: d'on no n'hi ha no en raja a octubre 14, 2021 | 13:12
    d'on no n'hi ha no en raja octubre 14, 2021 | 13:12
    quina màfia ... tado atado y bien atado
  2. Icona del comentari de: Jou a octubre 14, 2021 | 15:24
    Jou octubre 14, 2021 | 15:24
    Quina puta farsa.
  3. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies a octubre 14, 2021 | 21:39
    Tripartit no, gràcies octubre 14, 2021 | 21:39
    ...Pots comptar quina "renovació"..

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa