Trapero rebutja “bunqueritzar” les comissaries

La Prefectura estudia reforçar la seguretat sense trencar el "principi de transparència"

“Protegir més, sí, bunqueritzar, no”. Aquest és l’avís que ha enviat el cap del cos dels Mossos, el major Josep Lluís Trapero, al conseller d’Interior, Miquel Sàmper. Després que els aldarulls registrats arran de les protestes per l’engarjolament de Pablo Hasèl acabessin amb atacs vandàlics a comissaries, el cos es planteja millorar la seguretat exterior de les Àrees Bàsiques de Seguretat. Ara bé, la reforma no ha de passar per blindar la comissaria com si fos un “quarter”. Una solució que, segons la Prefectura, “allunyaria el cos del seu principi de transparència”.

El debat de la protecció de les comissaries va ser una de les qüestions més calentes a la reunió que Trapero va convocar amb els dos cents comandaments del cos aquest dimarts a Egara. De fet, comissaris territorials van demanar més protecció i més material antiavalots a les comissaries –cascos, escuts i defenses– i incrementar els efectius i la formació de les Àrees Regionals de Recursos Operatius (ARROs).

Els Mossos han parat l’orella als atacs perpetrats a les comissaries de Vic, Vilafranca del Penedès i Lleida. Val a dir, que sindicats com USPAC, SAP i SCP fa temps que denuncien manca de seguretat perimetral en diverses comissaries del territori o bé la facilitat que hi ha de visió per controlar els cotxes dels agents que hi treballen. Tot i que Trapero entén que cal millorar la seguretat de les comissaries, la Prefectura ha deixat ben clar que no pensa convertir-les “ni en búnquers ni en quarters”. La intenció és reforçar els perímetres, instruir els agents en protecció, i millorar els elements de protecció, però no provocar la sensació que és “una policia militar que es tanca en les seves dependències trencant el principi de transparència del cos”.

Així, al llarg d’aquest any, Interior subministrarà cascos i escuts. Les defenses poden trigar una mica més perquè les actuals es consideren “desfasades” i, per tant, cal un estudi previ amb més profundidat. En qualsevol cas, si bé el major considera que cal reforçar les comissaries no creu que s’hagin de convertir en “fortins” que “allunyin la ciutadania”.

Més informació

Comentaris

    Totalment d'acord 05/03/2021 8:26 am
    Mira, per una vegada estic d'acord amb ell, no serviria de res, nomes per donar una imatge encara pitjor dels mossos.

Nou comentari