El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els ministres de Transports i Universitats cauen de la taula de diàleg
  • CA

La taula de diàleg no comptarà finalment amb la participació de la ministra de Transports, Raquel Sánchez, i el ministre d’Universitats, Manuel Castells. Tots dos han caigut de la mesa de negociació per tal d’equilibrar el nombre d’assistents a les dues delegacions, després que aquest dimecres una crisi de Govern provoqués que Aragonès expulsés Junts per Catalunya de la reunió d’aquest dimecres.

Així doncs, els membres de la Moncloa que es presentaran avui al Palau de la Generalitat són la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, el ministre de Cultura, Miquel Iceta, i la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez. També viatjarà a la capital catalana el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que tot i mantenir els dubtes durant molts dies sobre la seva presència a la taula de diàleg, finalment va confirmar el dilluns que sí que hi assistiria.

De fet, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i Sánchez, es reuniran cap a les 15h d’aquest dimecres, una estona abans que se celebri la taula de diàleg. Tots dos compareixeran davant dels mitjans de comunicació -per separat- un cop acabi aquesta trobada, i després donaran el tret de sortida a la taula de diàleg. No obstant, no queda clar encara si només faran la introducció o si es quedaran durant tota la reunió.

Aquesta retallada de noms per part de la delegació espanyola arriba després que Aragonès expulsés JxCat de la taula de diàleg. Junts va fer una proposta de membres que el president de la Generalitat no va voler acceptar, perquè tres dels quatre noms proposats no formen part del Govern. A la llista hi figuraven el vicepresident Jordi Puigneró, el secretari general del partit, Jordi Sànchez; el vicepresident de JxCat, Jordi Turull; i la portaveu de la formació al Congrés dels Diputats, Míriam Nogueras. Això ha provocat que finalment a la delegació catalana només hi siguin presents el mateix Aragonès, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a setembre 15, 2021 | 09:05
    Ricard setembre 15, 2021 | 09:05
    Igual com els castellans no accepten represaliats catalans a la taula de diàleg els catalans tampoc no hauriem d'acceptar catalans a la banda castellana.
  2. Icona del comentari de: Greix a setembre 15, 2021 | 10:14
    Greix setembre 15, 2021 | 10:14
    No vegis com engreixa això de fer de ministre a la cort.
  3. Icona del comentari de: Cal dir-ho a setembre 15, 2021 | 15:09
    Cal dir-ho setembre 15, 2021 | 15:09
    Bo ! Dos catalans del "cupo catalán". Quin sentit té trobar catalans a l'altra banda de la taula ? Què hi fa encara Iceta ? A sobre el sorneguer i cínic Illa, diu que cal un "diàleg" entre catalans, amb la presència d'Iceta ja el té...
  4. Icona del comentari de: Via fora els adormits a setembre 15, 2021 | 15:14
    Via fora els adormits setembre 15, 2021 | 15:14
    Tots esperem que s'aixequin sans i estalvis i que despertin de l'espanyolitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa