La diputada i portaveu de la CUP al Parlament, Eulàlia Reguant, ha explicat aquest diumenge que la seva formació no ha rebut cap notícia del Govern després que aquest dissabte els anticapitalistes anunciessin que mantenien el veto als pressupostos tot i les darreres ofertes de l’executiu de Pere Aragonès. “No hem rebut cap més notícia, entenem que el Govern ha decidit un soci prioritari en funció de la nostra decisió d’ahir“, ha manifestat en referència a En Comú Podem.

Es preveu que aquest mateix diumenge el Govern es reuneixi amb una delegació dels comuns per negociar els comptes del 2022, ja que la CUP va tornar a tancar la porta per enèsima vegada a tramitar els pressupostos que ha presentat el conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró. Reguant no ha fet valoracions sobre el fet que ara el Govern hagi decidit intensificar les negociacions amb els comuns. En unes declaracions fetes des de Lleida, la diputada anticapitalista ha reiterat que la CUP considera que aquesta legislatura ha de servir per fer “un gir a l’esquerra” i “construir un horitzó independentista“. “Aquest és el marc en el que hem treballat, treballem i seguirem treballant”, ha afegit.

Per altra banda, ha explicat que la decisió de mantenir el veto als pressupostos catalans és una “triple esmena” al “rumb del govern, a la relació amb l’Estat, a les polítiques socials i sociovergents, i a uns pressupostos continuistes”. De fet, quan la mateixa Reguant va explicar aquest dissabte que la CUP mantenia l’esmena a la totalitat, va criticar que el Govern no hagi fet, fins ara, un “gir a l’esquerra” que pugui agradar als anticapitalistes. Així mateix, lamenta que des de l’executiu d’Esquerra Republicana i Junts per Catalunya no s’hagi traçat un full de ruta clar perquè el poble de Catalunya pugui arribar a la independència del país.

Comentaris

  Tot ho espatlleu Novembre 21, 2021 | 13:38
  Cupaires, sou un desastre, no treballeu gens i si us hi poseu ho espatlleu tot. Vergonyosa la vostra manera de ser.
  fat boy Novembre 21, 2021 | 14:29
  Es el que te anar de farol.
  Joan de l'Ós Novembre 21, 2021 | 14:59
  ERC ja ha aconsegui allò que sabíem que volia i va intentar despres mateix de les eleccions: sortir del camp independentista i acostar-se a l'esquerra espanyola sense cap compromís polític. Prometre una comissió per parlar d'un nou referèndum sembla una burla a tot el moviment independentista, una maniobra dirigida perque abandonin les negociacions. Res de nou. Tot segueix el curs que volen i s'han marcat per a no fer res.
  Cup, cuques i droga Novembre 21, 2021 | 15:48
  Cup, rates i droga, i la señorita fea fent de Reina perpetua
  Estiracabells Novembre 21, 2021 | 16:03
  Amb els antitot que no saben els limits de la vida real del dia a dia, es molt dificil entendres, quina llastima amb ERC venguda desde fa 2 anys, amb junts dividits internament aixo pinta malament per els que volem una Catalunya independent i millor per tot el que s'ha l'estimi i per tots els que vindran. Mentres els interessos de partit estiguin per sobre dels interessos generals de la gent aixo no te futur. Annar tots a una, amb diferencies pero en general tot amb la mateixa finalitat es el unic que conta, la majoria independentista de la camara sembla que ja s'ha acavat. Van passant els anys i sebla que hen tocara viure la mateixa merda de cuant vaig neixer
  Sempre fallen Novembre 21, 2021 | 16:09
  Fer política amb coalicions que no tenen un funcionament raonable, és molt poc fiable i inestable. La CUP al Parlament no té capacitat per assumir responsabilitats, i els seus dirigents ja han demostrat la seva incompetència. Refugiar-se en una ideologia pretesament independentista radical i posar pals a les rodes per sistema, els invalida.
  2021 Novembre 21, 2021 | 17:57
  Potser que canviem de cançoneta. Això d'utilitzar el mot "sociovergència" com a insult ja ho heu cremat. Serà per adjectius!: Ineptes, mentiders, falsos, traïdors, manipuladors, nepotistes, inútils...o és que portar la paraula "esquerra"al nom és una mena de passaport per fer qualsevol bestiesa sense ser qüestionat? En època d'en Pujol no es qüestionava que el català fos llengua vehicular i obligatòria anglès PAU. ER ha perdut fins i tot això. Mira't així, dir que esquerra són convergència és gairebé denigrar convergència. Al menys aquests no ens havien promès la independència.
  Junqueras caudillo de españa por la gracia de Dios Novembre 21, 2021 | 22:19
  Hola noi, diu el franquista Junqueras que ha convertit erc en la seva Falange.psoe. Amb junqueras el FRANQUISME ES ERC
  Montse Novembre 22, 2021 | 09:10
  Ben fet, ERC no vol negocià, vol imposar, la CUP es el que es, i punt, no es com un partit convencional, que acostumen a no fer res del que prometen, o fan tot el contrari, la CUP, ens agradi a no, fa el que diu el seu programa electoral, i es manté ferm als seus principis, i ho diu una que no els ha votat mai, però admiro el seu tarannà.
  Clar Novembre 23, 2021 | 10:32
  La CUP mai falla a l’unionisme. Quanta rucaldat arrogant dels guardians de la revolució que gràcies a ells mai es farà. Així es va perdre la guerra i després 40 anys de dictadura castellana ( que encara dura). Quina pena. Son un Monty Pyton amb el fenotip ben estudiadet.

Nou comentari