El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vídeo | Xoc d’independentistes i diputats espanyols a l’Eurocambra per Pegasus
  • CA

El debat d’actualitat que s’ha celebrat aquest dimecres al Parlament Europeu sobre l’ús de Pegasus en alguns estats de la UE ha provocat un xoc entre independentistes i eurodiputats espanyols del PP, PSOE i Cs. La discussió que ha tingut lloc avui va ser aprovada al març per parlar dels casos de Polònia i Hongria, però Espanya ha estat en gran part la protagonista d’avui per l’esclat del Catalangate. Les referències sobre l’escàndol d’espionatge massiu a independentistes ha estat una constant i també l’estira-i-arronsa entre la versió catalana i l’espanyola. Més de mig centenar d’eurodiputats han intervingut en una discussió que ha posat de manifest l’interès que genera el cas català i la preocupació sobre els reptes de seguretat que planteja l’ús del programa espia Pegasus a la UE.

En una intervenció d’un minut a l’inici del debat, l’eurodiputat de Junts Carles Puigdemont ha informat sobre l’existència de l’informe de The Citizen Lab, de la Universitat de Toronto, amb la confirmació dels cas de 65 persones espiades a Catalunya, “la majoria polítics, advocats i periodistes, en el que ja és el major cas d’espionatge fins ara, el Catalangate”.

Puigdemont ha denunciat que Pegasus està sent “usat sense control per règims autoritaris i democràcies que espien a periodistes, advocats, polítics i ciutadans corrents, un fet greu contra el conveni europeu dels drets humans”. El president a l’exili ha advertit que “els drets fonamentals estan en perill i Europa no pot mirar cap a una altra banda perquè Pegasus i democràcia no són compatibles”.

Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín | ACN
Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín | ACN

Comín i Ponsatí carreguen les tintes contra l’estat espanyol pel cas Pegasus

El també eurodiputat de Junts, Toni Comín, ha intervingut en el debat més endavant per advertir que si Espanya “no pot identificar els delinqüents” que han comès espionatge de forma il·legal, aleshores “no és un estat de dret fiable” i aleshores “es tracta de veure si en una democràcia es pot espiar”. Comín ha explicat que ell va ser espiat amb Pegasus abans de la gran manifestació de Perpinyà del 2020. “Si un jutge va autoritzar que se m’espiés va ser perquè pensava que la meva actuació podia ser un delicte; al mateix temps, estava negociant amb la policia francesa per garantir les condicions de seguretat de la manifestació”.

Amb aquest exemple, ha dit Comín, es demostra que “per França la manifestació era un exercici d’un dret, però per Espanya un possible delicte: aquesta és la diferència entre una democràcia i un estat que no ho és”. L’eurodiputat català també ha preguntat als eurodiputats del PP, PSOE i Cs per què accepten una comissió d’investigació a Europa i no a l’estat espanyol.

Completant la intervenció de Junts, Clara Ponsatí s’ha afegit a la denúncia reclamant a la Comissió Europea que actuï. De fet, Ponsatí ha acusat les institucions europees d’estar fent la vista grossa amb Espanya i ha advertit del perill que s’empari la persecució de les “minories”. “No demanem que resolguin [la Comissió Europea] el nostre problema o que empatitzin amb els nostres desitjos, però compleixin el seu deure de defensar els nostres drets davant d’un estat autoritari”.

Minuts abans, el comissari europeu de Pressupost i Administració, Johannes Hahn, havia dit que la Comissió Europea “espera que les autoritats nacionals examinin amb profunditat les acusacions i restaurin la confiança” i ha manifestat que es condemna l’espionatge il·legal per tractar-se d’una pràctica lesiva contra els drets fonamentals que Europa defensa. Per la seva part, Clément Beaune (presidència francesa del Consell d’Europa) ha intervingut en la part final per afirmar que “són els estats membres els que han d’incoar investigacions, sota responsabilitat del seus tribunals, per establir les il·legalitats perpetrades”.

ERC senyala el CNI com a probable autor de l’espionatge amb Pegasus

L’eurodiputat d’ERC Jordi Solé ha dit que “les democràcies quan no es cuiden, degeneren” i ha apuntat que “existeix una prima línia vermella entre les democràcies sòlides que garanteixen drets i llibertats sempre i algunes de vegades els vulneren”. Per l’eurodiputat republicà, “sempre que es creua la línia vermella, no s’actua i es mira cap a una altra costat, els governs que ho emparen se senten més impunes per continuar erosionant els pilars de la democràcia”.

El republicà ha denunciat que hi ha governs a la UE “a qui els agrada jugar a espies, però encara pitjor, els agrada practicar l’espionatge polític”. Solé també ha advertit que hi ha al mateix temps “alguns fanàtics de la raó d’estat, demòcrates circumstancials, que s’atreveixen fins i tot a justificar” l’espionatge. L’eurodiputat s’ha referit als 65 independentistes espiats i ha afirmat que els responsables “molt probablement siguin els serveis secrets espanyols”.

Per la seva banda, la també eurodiputada d’ERC Diana Riba ha denunciat que si el govern espanyol és l’autor de l’espionatge seria “un fet molt greu”, però “en el cas que no, la situació encara seria més greu perquè això voldria dir que hi ha sectors reaccionaris amb dinàmiques predemocràtiques i una agenda política pròpia”. Riba ha explicat que “la major resistència davant des les dinàmiques autoritàries a Espanya som el moviment independentista i per això se’ns empresona, arruïna econòmicament i ara se’ns espia”. La republicana ha fet una crida a les institucions europees: “Estiguin al costat dels que lluiten per la democràcia i drets fonamentals, tant a Polònia, Hongria com Espanya”.

Els socialistes insinuen que Pegasus es ven al mercat negre

Els dos europarlamentaris del PSOE, Juan Fernando López Aguilar i Ibán García del Blanco, han intervingut en el debat posant en dubte la informació de l’empresa NSO Group, productora de Pegasus. “Ho hem d’investigar, no anticipem conclusions”, ha dit García del Blanco. Aquest europarlamentari també ha demanat que no es capitalitzi l’assumpte “per assumptes locals” i ha reclamat “ser pacients” fins que la comissió d’investigació europea conclogui la feina.

Per la seva banda, López Aguilar ha demanat que les investigacions serveixin per legislar i reforçar els drets fonamentals dels europeus, així com “un reforç de la confidencialitat de les comunicacions”. Aquest eurodiputat també ha deixat anar la hipòtesi que Pegasus estigui en mans d’altres ens més enllà dels estats i ha advertit que el programa és “incompatible amb l’estat de dret europeu i els drets humans, per invasiu i incontrolable”.

Dolors Montserrat justifica espiar independentistes amb permís judicial

Just després de Puigdemont li ha arribat el torn a l’eurodiputada del PP Dolors Montserrat. La també política catalana ha aprofitat l’ocasió per carregar contra els independentistes. “A Espanya alguns independentistes van donar un cop contra la democràcia europea i espanyola: uns van ser condemnats per sedició i malversació i altres són fugats de la justícia, com qui m’ha precedit”, ha començat l’eurodiputada popular. Montserrat ha dit que no accepta “ni una sola lliçó de legalitat” per part de Puigdemont.

L’eurodiputada del PP, Dolors Montserrat / EP

L’eurodiputada conservadora ha dit que amb el cas d’espionatge l’independentisme “ha trobar una oportunitat per la victimització” i ha afirmat que es tracta “d’una altra ofensiva contra l’Estat”. “El mínim que cal esperar dels serveis d’intel·ligència és que sempre sota l’empara judicial investiguin aquells que prometen repetir delictes perquè si l’Estat és atacat, l’Estat s’ha de defensar”, ha reblat Montserrat.

La popular també ha posat en dubte l’informe de The Citizen Lab pel fet que un dels seus investigadors, Elias Campo, està sent investigat pel Tsunami Democràtic, “promoure la violència als carrers de Barcelona i l’assalt a l’aeroport”. Montserrat ha lligat l’independentisme a l’interès per “desestabilitzar democràcies” i acusa els independentistes de “basar-ho tot en victimisme fraudulent”. La popular també ha criticat que es comparteixi informació secreta amb independentistes: “No es pot posar el llop a vigilar les ovelles”.

Zoido compara Pegasus amb la medicina nuclear: “Pot eliminar càncers”

En el debat també hi ha intervingut Juan Ignacio Zoido, exministre de l’Interior del PP durant l’1-O i que ara és eurodiputat. Zoido ha dit que Pegasus i el ciberespionatge pot ser bo i que tot depèn “de l’ús que se’n faci” i ho ha comparat amb la tecnologia nuclear, que pot causar “la major destrucció que mai ha concebut la humanitat, però també pot servir per eliminar càncers: el mateix passa amb Pegasus”.

L’exministre popular ha dit que quan l’ús de les eines de ciberespionatge s’aparta de la legalitat “es viola l’estat de dret” i això “mereix la màxima repulsa”. Però acte seguit ha afegit que això no té “res a veure” amb les denúncies dels independentistes. “Espanya té màxim compromís amb l’estat de dret i l’ús es fa amb supervisió judicial, estem sobradament orgullosos de la nostra democràcia i del treball de le nostres forces de seguretat i serveis d’intel·ligència”.

Zoido ha justificat també l’espionatge a independentistes: “A ningú pot sorprendre que s’hagin fet escoltes a persones que han estat condemnades per sedició i que han dit que ho tornarien a fer o que la independència val vides humanes”. L’exministre espanyol ha assegurat que els independentistes pretenen “muntar el sue teatre mediàtic i propagandístic i que Europa s’oblidi dels seus atacs a l’estat de dret quan el suport a la independència ha caigut a mínims històrics, un fet que pretenen ocultar amb els seus teatres, però ja no enganyen ningú”.

Cs veu Putin darrere de Pegasus i l’independentisme

Finalment, l’eurodiputat de Cs Jordi Cañas ha aprofitat la seva intervenció per carregar contra l’independentisme, a qui ha acusat d’haver intentat fer “un cop d’estat”. “Els separatistes són experts en propaganda i mentida, en defensar els seus drets mentre violen els dels altres; acusen sense proves abusant del Parlament Europeu no per saber la veritat sinó per propagar la mentida”, ha afegit. L’eurodiputat taronja ha acusat l’independentisme i el cas Pegasus de ser “el cavall de Troia de Putin a Europa per rendir l’estat de dret democràtic fent servir aquest parlament”.

Més notícies
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, en un acte / ACN
Aragonès diu que la mala gestió del cas Pegasus “dinamita la via de diàleg”
Notícia: Aragonès diu que la mala gestió del cas Pegasus “dinamita la via de diàleg”
Comparteix
El president del Govern presenta la Reunió Anual del Cercle d'Economia marcada per la tensió política i la guerra d'Ucraïna
La ministra de Defensa, Margarita Robles, en una compareixença / ACN
Robles, visiblement nerviosa, tanca files amb el CNI: “Sento orgull”
Notícia: Robles, visiblement nerviosa, tanca files amb el CNI: “Sento orgull”
Comparteix
La ministra no ofereix explicacions sobre el cas Pegasus en una compareixença al Congrés
El president del Parlament, Roger Torrent (Europa Press)
El jutge de l’espionatge a Torrent i Maragall es desperta un any i mig després
Notícia: El jutge de l’espionatge a Torrent i Maragall es desperta un any i mig després
Comparteix
El magistrat fa cas del fiscal i finalment demana els mòbils de l'expresident del Parlament i exconseller
El programa d'espionatge de Pegasus que ha indignat l'independentisme / EP
Puigneró confirma nous atacs amb Pegasus a l’entorn del Govern
Notícia: Puigneró confirma nous atacs amb Pegasus a l’entorn del Govern
Comparteix
S'han pogut detectar un any després d'un primer anàlisi i haurien tingut lloc abans del juiol o agost del 2020

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a maig 04, 2022 | 17:37
    Ricard maig 04, 2022 | 17:37
    Els castellans, vantant-se de ser racistes. És inigualable. Veurem quina empara suposa ser europarlamentari davant de tanta covardia, mentida i criminalitat pancastellanista.
    • Icona del comentari de: Democracia a maig 05, 2022 | 09:30
      Democracia maig 05, 2022 | 09:30
      Sisi, pero Europa ha passat olimpicament del tema i ha dit que es questio de cada estat. A tot això els europarlamentaris independentistes donant la matraca i juntament amb la resta d'espanyols donant un espectacle lamentable. A Europa ja ens miren com el circ que montem pero que no serveix per a res. Hi había molta gent que confia en Europa per el tema pegasus i res, hi ha gent que confia en les denuncies internacionals i ja us avanço que tampoc.
  2. Icona del comentari de: El cit campejador a maig 04, 2022 | 17:49
    El cit campejador maig 04, 2022 | 17:49
    Perdón, el titular es erróneo aunque es lo que buscáis. Todos son españoles pero quereis sembrar odio porque anhelais que exista esa "minoría nacional" (invento indepe) como si estuvierais en los balcanes... Parecéis serbios y lo que sois es chusma
    143
    Icona de dislike al comentari de: El cit campejador a maig 04, 2022 | 17:49 4
    Respon
    • Icona del comentari de: Anònim a maig 04, 2022 | 20:51
      Anònim maig 04, 2022 | 20:51
      De fet, estem pitxor que als Balcans gràcies a purria com tu, que només pot ser feixista franquista i perturbat, o les tres coses al mateix temps, com sembla aquest cas.
      • Icona del comentari de: El cit campejador a maig 05, 2022 | 00:34
        El cit campejador maig 05, 2022 | 00:34
        Calla, matao supremacista fascista y vete a chuparsela al profugo
    • Icona del comentari de: Santi a maig 04, 2022 | 23:47
      Santi maig 04, 2022 | 23:47
      POBRE CIT TORTURADOR MES SUB NORMAL NO PUEDES SER
      • Icona del comentari de: Jeroni Munyós a maig 05, 2022 | 10:04
        Jeroni Munyós maig 05, 2022 | 10:04
        Quina necessitat en teniu alguns de posar-vos al mateix nivell d'alguns xovinistes espanyols ? Com és que alguns caieu de quatre grapes en les provocacions del xovinisme espanyol ? No us adoneu que des de l'annexionisme no tenen ni un argument per a intentar fer "atractiva" Espanya als catalans i que tot sols es delaten i retraten ? A sobre la mofa i el menyspreu dels xovinistes espanyols provoquen tot l'efecte contrari al que voldrien, aleshores no cal ni respondre'ls. Mentre nosaltres hem d'anar per feina, en tenim molta. Salut, ànims, bons aliments i independència.
  3. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a maig 04, 2022 | 17:59
    Luisnomeacuerdo maig 04, 2022 | 17:59
    No admitiremos risitas ni bromas por lo bajín contra nuestro CeNeÍ ni su antesesor CESID que cambió no sin suspicacias de nombre como su nombre indica allá por 2002 pero no de expertos Villarejos y Copas como Pinos que tenemos todavía entre nosotros. Siempre orgullo por lo español.
    • Icona del comentari de: Lluis a maig 04, 2022 | 21:24
      Lluis maig 04, 2022 | 21:24
      L’orgull espanyol feixista, masclista, racista, matractador i assassí no em respresenta. Tu i tots els fatxes escanyols em feu vomitar.
  4. Icona del comentari de: Gonzalo a maig 04, 2022 | 19:29
    Gonzalo maig 04, 2022 | 19:29
    Espanya va a perder Catalunya por su propia incompetencia, como siempre.
    • Icona del comentari de: Gonçal a maig 04, 2022 | 20:28
      Gonçal maig 04, 2022 | 20:28
      Que així sia amic. La meva pregunta és per què tardem tant a implementar la republica? Davant aquests feixistes, espies, torturadors i assassins no hi ha res a fer. Que es podreixin
      • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 05, 2022 | 13:13
        Pere Llimonera i Citronell maig 05, 2022 | 13:13
        Mira que sois pueriles y crédulos los separatas suprematas... N0 Ves que no es el Gonzalo, sino el TRoLL separata supremata? ??? que Usurpa los Nombres de otros (el mio también) para Comentar Sandeces de "Falsa Bandera"... típico de la "Ética" indePendenciera Goebbeliana...
    • Icona del comentari de: Anònim a maig 04, 2022 | 20:52
      Anònim maig 04, 2022 | 20:52
      Com les altres 124 colònies que ja ha perdut el "imperio" de la merda
      • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 05, 2022 | 13:28
        Pere Llimonera i Citronell maig 05, 2022 | 13:28
        N0 das ni una, Anònim SIN ??... N0 tienes ni idea siquiera de eso mismo que tu hablas y pones como ejemplo... 'quina pena': adoctrinamiento, ignorancia y supremacismo, todo junto; N0 es de extrañar... Solo un ignorante de primera categoría puede creerse que España, como sueles decir, ha perdido 124 Colonias, o existe desde 1843 o que ha habido 63 G0LPes, o que... Vamos, Ni idea de Historia, ni de Nada... Te voy a desmontar las Falacias que sueles contar en tus CoMeNTaRios: Que ha habido unos cuantos G0LPes de Estado en España (demasiados) está claro. Entre ellos varios realizados en Catalunya y por Catalanes... pero de 63, nada... ni la mitad de la mitad, 'pobret' demagogo y falsario... España N0 tiene hoy 550.000 km2, tiene justo un poquito menos de 506.000 km2... Catalunya siempre ha sido parte de la "Pell de Brau"... Parte integrante y fundadora de la España de FaCTO como unión Política desde hace mas de 5,5 Siglos y siempre culturalmente e ínter-relacionada y con raíces españolas desde hace al menos 3000 años... Si se cuenta el reino visigodo o la Hispania Romana nos vamos a los 1''5 o 2 Milenios... O sea, no se puede ser mas Española que Cataluña, como siempre ha sido... Ante la duda, lee los poemas del "Pilar de la Letras Catalanas" Jacint Verdaguer, donde no hace mas que "Loar" a España... Lo demás son Ficciones e Historia inventada hace siglo y pico por parte de las Elites Extractoras para manejar y manipular mejor al pueblo Catalán y llevarse el "Peix al Cove"... Se pueden inventar todas las chorradas que se quieran y decir que hasta la Constitución de Cádiz no existía España y Bla-bla-bla... pero por si aun tienes dudas, los primeros, mas activos y mas interesados que se presentaron en Cádiz para establecer esa constitución fueron los Catalanes: así como fueron los catalanes los que mas combatieron a los franceses por la Independencia de España... El "Tratado de Utrecht" de 1713 que tanto gusta a los Nacionatas Separatas lo firma "El Rey de España" y se establece entre las "Coronas de España e Inglaterra"... No entre Castilla y Aragón e Inglaterra... Se puede ver en Letras Bien Grandes, para el que quiera buscarlo; y está firmado un siglo antes de la Constitución de Cádiz y hay copias en Ingles, Latín y Español (a ver si es que los Ingleses también va a mentir sobre la existencia de España en esa época)... El Himno de Holanda hace referencia a España en la 1à época del Imperio; o sea en los 1500 y 1600 y pico. Los Holandeses también mienten, solo para xoder a los Catalanes separatas... Jo, que mala suerte... Y así hay cientos/Miles de pruebas y ejemplos de lo que es una realidad innegable pese al Adoktrinamiento separata en lo contrario... Las burdas mentiras Históricas de los separatas se caen por su propio peso!
    • Icona del comentari de: Gonçal a maig 04, 2022 | 21:31
      Gonçal maig 04, 2022 | 21:31
      Putaspanya i endavant, inutil!
  5. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 04, 2022 | 19:43
    Pere Llimonera i Citronell maig 04, 2022 | 19:43
    Que salga Aznar y les diga: Les estoy diciendo la verdad! ha sido Eta
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 04, 2022 | 20:19
      Pere Llimonera i Citronell maig 04, 2022 | 20:19
      Mas o men0s ToDo lo que se dice en este Comentario en sistesis es mí0, como que lo escribí y mandado Y0... esto es un resumen mí0 realmente concint0 de frases de diversos de mis comentarios ... Apa, Bon dia!
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 05, 2022 | 13:19
      Pere Llimonera i Citronell maig 05, 2022 | 13:19
      Estos 2 Comentarios N0 son míos : "Pere Llimonera i Citronell maig 04, 2022 | 19:43" y "Pere Llimonera i Citronell maig 04, 2022 | 20:19"... ... Son del TRoLL separata supremata de patrias inventadas que ha Usurpado mi nombre otra vez para comentar sandeces; pero es que sospecho que también a usurpado el nombre en los 3 primeros comentarios de "luisnomeacuerdo, Gonzalo, etc"... es un Estajanovista del supremacismo, el TroLLete sin "Ética" indePendenciero... Apa, Bon dia!
  6. Icona del comentari de: Cardem el camp a tota hòstia a maig 04, 2022 | 19:56
    Cardem el camp a tota hòstia maig 04, 2022 | 19:56
    Tinc poca fe en la UE. Per alguna raó misteriosa per mi, dónen suport a la oligarquia borbònica i la peixen amb els calers de tots els europeus, sabent com sanem tots que no hi ha cap possibilitat de recuperar-los. Fora de la UE hi ha vida i no crec que els catalans haguem d'esperar a veure si canvien. Si se'ls estimen tant, els espanyols, que se'ls confitin, però el deute que els hi cobrin a ells (si poden, és clar?)
    3
    Icona de dislike al comentari de: Cardem el camp a tota hòstia a maig 04, 2022 | 19:56 242
    Respon
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 04, 2022 | 20:39
      Pere Llimonera i Citronell maig 04, 2022 | 20:39
      Cardem, Deberías saber que los europarlamentarios ya saben que los separatas suprematas de patrias inventadas van de Farol, y que todo este tinglado N0 es mas que un enorme Montaje Mediático sobre poca cosa... se trata de hacer un Mar de una Gota de Agua y tratar de montar el P0LLo siempre al Máximo... un Montaje del supremacismo para dar un poco de Aire a lo que ven que está finiquitado y amortizado... ven que la Mayoría de Catalanes pasan cada vez mas del Movimiento del Nacional Catalanismo de patrias inventadas y del Régimen, de 40 años ya, de Generalitat y Govern indePendencieros supremacistas (okupad0s por gracia del Sistema de Votación Español "Ultra-Garantista"/Sistema D 'Hont) con el obsoleto, redundante y estentóreo Mono-Tema, que no va a ningún sitio... No hay recorrido para tanta sandez, fantasía e impostura durante tanto tiempo y cuando ven que pierden a las presas (una vez que gracias a la Crisis económica de l 2008 lograron una atención y auge que ni en sus mejores suenos hubieran creído), relanzan el sedal al agua para intentar volver a atrapar incautos; todo ello acompañado de un infausto e insoportable BoMB0 Mediático, sobre todo de TV3% y los Medios "Subvencionados"... y el resto del personal, aguantando el chaparrón y el runrún, y las pesadeces de estos radicales sectarios, Totalitarios y autoritarios... Poco hablan ellos, de todo lo que han espiado y hecho espiar a los Mossos a otros partidos, a empresas, a la población para controlar a toda la sociedad catalana y "Fichar" a los que pertenecen a la Mayoría N0 indepa; a los chicos en los Patios del Colegio, etc. Lo cierto, es que ToDo en ellos es patraña, doble medida y doble faz; y lo cierto es también, que ToDos los países Democráticos investigan y defienden a la Democracia y al Estado de Derecho de los que quieren saltárselos, corromperlos o eliminarlos; y punto pelota!
      • Icona del comentari de: Perra a maig 04, 2022 | 21:28
        Perra maig 04, 2022 | 21:28
        Mira, comentaris tan llargs com el teu em fan vomitar, sobretot si son de fatxes com tu. Així que deixa de llençar merda, puto nazimerda.
      • Icona del comentari de: Per Llimonera i Citronell a maig 04, 2022 | 21:56
        Per Llimonera i Citronell maig 04, 2022 | 21:56
        Que salga Aznar y os l0 diga: Os estoy diciendo la verdad! "Pere Llimonera i Citronell maig 04, 2022 | 20:39" es y fue comentari0 también mí0 hecho con artículos mí0s de Pere Llimonera i Citronell de semanas y semanas, no hay recorrido ni tanta sandez en l0s míos.
      • Icona del comentari de: ton c. a maig 05, 2022 | 07:27
        ton c. maig 05, 2022 | 07:27
        doncs si anem de farol, perque li preocupa tant a Espanya?
  7. Icona del comentari de: Cse a maig 04, 2022 | 20:39
    Cse maig 04, 2022 | 20:39
    Com sempre, els catalans exposant veritats i raonaments demostrables, i els salvatges escanyols escupint feixisme, amb la complicitat d’europa
    • Icona del comentari de: Gavanenc a maig 04, 2022 | 22:01
      Gavanenc maig 04, 2022 | 22:01
      Si us plau, Cse i Perra no caigueu en les provocacions del xovinisme espanyol. Els seus comentaris fan l'efecte contrari del que voldrien des del xovinisme espanyol. No hem de caure en el seus paranys i en les provocacions que ens paren, ni posar-nos al seu ridícul nivell.
  8. Icona del comentari de: Los mantenidos a maig 04, 2022 | 22:05
    Los mantenidos maig 04, 2022 | 22:05
    Si que mantenemos a gente en la Eurocamara. Esto es lo que veo, no lo que queréis que vea.
  9. Icona del comentari de: Independentista a maig 05, 2022 | 08:16
    Independentista maig 05, 2022 | 08:16
    Els eurodiputats ja hi estan d'acord amb l'espionatge als independentistes i l'aproven sense reserves. Del que tenen por es de que els espiin a ells.
  10. Icona del comentari de: Francesc Font a maig 05, 2022 | 09:54
    Francesc Font maig 05, 2022 | 09:54
    En debats com aquest, al Parlament de l'UE, no acabo d'entendre com els nostres diputats no fan una mica d'història i recorden a la resta de diputats que des del 1830, any en el qual els ciutadans de Valònia i Flandes es van independitzar del Regne dels Països Baixos i va crear Bèlgica, s'han produït a Europa desenes d'independències. Noruega de Suècia, Polònia i Finlàndia de l'Imperi Rus, els tres països bàltics primer de l'Imperi Rus i després de la Unió Soviètica, Hongria d'Àustria, Islàndia de Dinamarca, aquesta el 1944, una part d'Itàlia de l'Imperi Austríac... Segueixo? Ara darrerament hi ha hagut més que ningú no discuteix. Potser ignoren aquesta realitat que és un fort argument davant de qualsevol unionisme opressor?
    • Icona del comentari de: Jeroni Munyós a maig 05, 2022 | 10:31
      Jeroni Munyós maig 05, 2022 | 10:31
      Arguments i arguments forts. N'hi ha molts més, per exemple l'ex- President de la Comissió Europea (2014 - 2019 ) Jean-Claude Junker l'octubre del 2017 digué una bajanada : "Si Catalunya s'independitza, altres farien el mateix. I no vull una Unió Europea de 98 Estats" (?!). Des d'aleshores ningú l'ha respost ni debatut, potser els que ho podien fer eren enfeinats. Aquest senyor Junker hauria de saber que la Unió Europea inclou 27 estats, aleshores n'eren 28, bo, també que els Estats Units d'Amèrica consten de 50 estats, amb aquest nombre d'estats es poden governar i fins i tot han estat la primera potència del món...! Aleshores no cal comptar gaire per a adonar-se que a la Unió Europea hi caben alguns estats més i potser sense caldre arribar als 50. Entre ells alguns de nous i altres creats dins, per modificació de les fronteres interiors actuals, Catalunya, Escòcia, Còrsega, Euskal Herria... fins i tot territoris transfronterers que canviïn d'un estat a un altre el Südtirol...? D'arguments no en manquen però, alhora als catalans ens manca molt sentit d'estat, n'hem d'aprendre ara és un bon moment.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa