El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigdemont defensa Borràs i titlla de cínics els partidaris de la taula de diàleg
  • CA

El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha titllat de cínics els que aposten per la taula de diàleg i a l’endemà justifiquin la suspensió de la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs. “Que l’endemà de la taula de diàleg on s’intenta enterrar l’independentisme surtin alguns a justificar la suspensió de la presidenta Laura Borràs amb l’excusa de protegir el procés d’independència, és d’un cinisme monumental. Les ferides del partidisme només ajuden l’adversari”, ha afirmat el president al seu compte de Twitter.

Missatge directe a ERC

Així doncs, Puigdemont envia un missatge directe a Esquerra Republicana, que el dimecres passat va celebrar la taula de diàleg amb el govern espanyol amb la carpeta de la desjudicialització com a eix central de la mesa, i el dia després van votar a favor, juntament amb la CUP, de suspendre de tots els càrrecs a la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs.

Així doncs, Puigdemont s’alinea amb els altres membres del partit que han mostrat un suport explícit a la presidenta del Parlament, tot i que a la reunió de l’executiva de dimecres passat, diversos membres, com els consellers Giró, Lourdes Ciuró o Gemma Geis, van criticar el plantejament de la ja expresidenta, ja que deixava la institució en una situació de crisi.

Foto de familia, (de (i-d),el expresident de la Generalitat, Quim Torra; la presidenta del Parlament, Laura Borràs y la diputada de Junts, Aurora Madaula, al salir de la mesa del Parlamet, tras la decisión de la mesa de suspender su cargo, a 28 de julio de 2022, en Barcelona, Cataluña (España). La Mesa del Parlament ha aprobado suspender a la presidenta de la Cámara, Laura Borràs, con el apoyo de PSC-Units, ERC y CUP tras la decisión del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya (TSJC) de enviarla a juicio por presuntamente fraccionar contratos cuando dirigía la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). El artículo 25.4 del Reglamento del Parlament que se le ha aplicado a Borràs obliga a la Mesa a acordar la suspensión “de los derechos y deberes parlamentarios de manera inmediata” a los diputados acusados por delitos vinculados a la corrupción, una vez el auto de apertura de juicio oral es firme. Borràs ha hecho una intervención inicial antes de abandonar la sala, donde ha sostenido que su causa no se ajusta a la finalidad del artículo del reglamento. 28 JULIO 2022;BARCELONA;CATALUNYA; Lorena Sopêna / Europa Press 28/7/2022

Junts no proposa cap substitut per Borràs

De fet, Junts ha anunciat que no proposarà cap substitut de Borràs, i tot apunta que serà la vicepresidenta del Parlament i membre d’Esquerra, Alba Vergés, qui substituirà temporalment a Laura Borràs, tal com estableix el reglament de la cambra. L’adéu de Borràs ha suposat altres reaccions, com la de l’expresident de la Generalitat Quim Torra, que va afirmar que li semblava “evident”, davant la pregunta de si Junts havia d’abandonar el Govern amb Esquerra. Un altre moviment que ha vist la llum han estat les bases del partit a Igualada, que també han reclamat al partit juntaire que abandoni l’executiu català.

Més notícies
Una dona mostra un cartell reivindicatiu a la protesta de Canet de Mar contra el 25% de castellà / JAG
Sumari Canelons: jutge i fiscal s’alien contra els tuitaires del cas Canet
Notícia: Sumari Canelons: jutge i fiscal s’alien contra els tuitaires del cas Canet
Comparteix
Acusen quatre tuitaires de delictes contra la integritat moral
Borràs, acompanyada per Torra, Madaula i altres diputats de JxCat / EP
El Parlament fa fora Borràs però el Govern d’ERC i Junts continuarà
Notícia: El Parlament fa fora Borràs però el Govern d’ERC i Junts continuarà
Comparteix
La presidenta del Parlament carrega contra els "companys de viatge" que l'han suspès i reitera que no pensa dimitir
La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, amb la Taula Territorial dels Jocs d'Hivern, on ha presentat la proposta catalana de candidatura en solitari / ACN
El Govern insisteix i presenta al COE la candidatura en solitari per als Jocs d’Hivern
Notícia: El Govern insisteix i presenta al COE la candidatura en solitari per als Jocs d’Hivern
Comparteix
Vilagrà argumenta que es pot perdre "l'oportunitat" però reconeix que la decisió depèn del COE i que potser s'haurà d'ajornar el projecte per al 2034
Turull i Borràs, a L'Hospitalet / Junts
Moviment de les bases de Junts per trencar el Govern amb ERC
Notícia: Moviment de les bases de Junts per trencar el Govern amb ERC
Comparteix
La secció del partit a Igualada demana a l'executiva nacional que acceleri una possible consulta per decidir el futur de la coalició

Comentaris

  1. Icona del comentari de: MHP a juliol 29, 2022 | 09:52
    MHP juliol 29, 2022 | 09:52
    El que faltaba per completar el grupet de sumpremacistes feixistes de pro. Mès val que el col.Lega tanqui la boqueta i així ens estalviem que vegem tota la merda que li surt.
  2. Icona del comentari de: El preu de l a juliol 29, 2022 | 10:17
    El preu de l juliol 29, 2022 | 10:17
    El partidisme, que al estado podrit español només vol dir màfia, porta a aquestes situacións: si engeguen a la merda el Govern155, potser aplanen el camí al tripartitvivaespaña. Si es queden, amb la Borras fotent canya, potser tocaran molt els pebrots als botiflers que hi tenim. Si s'hi queden, fent fora la Borràs, revifarà JxCiU que matarà definitivament el poc que queda JxC.
    • Icona del comentari de: El preu de la traïció a juliol 30, 2022 | 07:01
      El preu de la traïció juliol 30, 2022 | 07:01
      Una costellada de 3 respostes sense cap transcendència és paga amb una generosa pensió vitalícia. Suspendre la DUI i fugir deixant-ho tot enmerdat es paga amb una generosa pensió vitalícia. Jugar amb pancartetes i acabar obeint als jutges es paga amb una generosa pensió vitalícia. Sembla que siguem rucs els catalans...
  3. Icona del comentari de: El preu de la submisió a juliol 29, 2022 | 10:18
    El preu de la submisió juliol 29, 2022 | 10:18
    El partidisme, que al estado podrit español només vol dir màfia, porta a aquestes situacións: si engeguen a la merda el Govern155, potser aplanen el camí al tripartitvivaespaña. Si es queden, amb la Borras fotent canya, potser tocaran molt els pebrots als botiflers que hi tenim. Si s'hi queden, fent fora la Borràs, revifarà JxCiU que matarà definitivament el poc que queda JxC.
  4. Icona del comentari de: Milhomes a juliol 29, 2022 | 10:21
    Milhomes juliol 29, 2022 | 10:21
    Puigdemont va imposar la Borràs i és el principal responsable de tot l'enrenou, i de la davallada de l'independentisme. És un personatge nefast pels interessos de Catalunya i ha intentat dinamitar les institucions. És un dels polítics més mal valorats, però ell es creu indispensable i fa un flac favor al país.
  5. Icona del comentari de: el batxiller foll ha sortit de l'enclaustrament? a juliol 29, 2022 | 10:58
    el batxiller foll ha sortit de l'enclaustrament? juliol 29, 2022 | 10:58
    després de suspendre la DUI i fugir, de prometre tornar si guanyava i jo fer-ho, ja no ens creiem res que surti de la seva boca. prou de mal ha fet a l'independentisme català, va perdre una oportunitat que passa cada 300 anys. Fuigpelmón és un cadaver polític que ha demostrat no estar gens capacitat pel càrrec, fagins un favor i desaparegui per haver comès altra traïció a l'independentisme catala!
  6. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a juliol 29, 2022 | 11:35
    Doctor Strangelove juliol 29, 2022 | 11:35
    Batxiller Puigdemont, una mica de dignitat si us plau! Ja sabem que aquest és el teu modus vivendi, però entre poc i massa. Hi ha maneres més dignes de guanyar-se la vida, per exemple estudiant una carrera i després treballant! T'ho diu algú que en sap d'això. Doc.
  7. Icona del comentari de: La vida te da sorpresas. a juliol 29, 2022 | 12:39
    La vida te da sorpresas. juliol 29, 2022 | 12:39
    De puta de lujo a puta poligonera.
  8. Icona del comentari de: La vida te da sorpresas.. a juliol 29, 2022 | 12:40
    La vida te da sorpresas.. juliol 29, 2022 | 12:40
    De puta de lujo a puta poligonera.
  9. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a juliol 29, 2022 | 13:16
    Luisnomeacuerdo juliol 29, 2022 | 13:16
    Entre fascistas independentistas racistas no os vais a pisar la manguera, podéis compartir el traje y capirote blanco, las antorchas ya otro día.
    • Icona del comentari de: LluisHoRecordoTot a juliol 29, 2022 | 20:27
      LluisHoRecordoTot juliol 29, 2022 | 20:27
      Això ho diu un feixista que cap dia oblida que es un franquista i que defensa als franquistes de mox. Avui deus estar content que han fotut fora a la teva amiga, la mentidera tramposa de la Olona. L'han enviat on calia i on hauries de ser tu acompanyant-la, a la merda
  10. Icona del comentari de: Anònim a juliol 29, 2022 | 20:30
    Anònim juliol 29, 2022 | 20:30
    Tu ves imposant gent encausada i dividint el partit sense mirar quins resultats et donen les enquestes. Per tu farà, o és que l'havies de col·locar per tapar alguna cosa teva?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa