El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Jové substitueix Serret com a president de la Comissió Pegasus al Parlament
  • CA

El diputat d’Esquerra Republicana de Catalunya Josep Maria Jové ha substituït a Meritxell Serret com a president de la Comissió d’Investigació sobre l’Espionatge de Pegasus. Serret ha estat nomenada consellera d’Acció Exterior després de la marxa de Junts del Govern de la Generalitat i per tant és incompatible amb el càrrec de presidenta de la Comissió.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, conversa amb el president d’ERC al Parlament, Josep Maria Jové / ACN

Vox abandona la comissió

El nomenament ha estat a proposta del grup d’Esquerra Republicana i s’ha aprovat amb vuits vots a favor i un en blanc. A més, l’ultradreta de Vox ha comunicat que abandona la comissió i no hi seguirà participant. De fet, el diputat de l’extrema dreta espanyolista Alberto Tarradas ha titllat de “cop d’Estat” els fets de l’octubre del 2017 i ha justificat l’espionatge amb Pegasus als líders independentistes. “Davant d’aquests fets, és evident i natural que el Regne d’Espanya tingui no només el dret sinó l’obligació de defensar-se”, ha dit.

En una roda de premsa posterior, el portaveu de Vox, Juan Garriga, ha titllat la comissió de “circ que fa perdre diners i temps als catalans” que creat per l’independentisme per “victimitzar-se” davant de l’actuació de l’Estat. “L’Estat el que ha de fer es defensar-se”, ha insistit Garriga, que ha confirmat que renuncien a tenir representació en aquest espai.

Un dels represaliats

Jové és un dels encausats de l’Operació Anubis, que es basa en la macrooperació contra l’independentisme del 20 de setembre del 2017 davant la conselleria d’Economia, i que va acabar amb la detenció de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. De fet, fins i tot va ser detingut i va ser posat en llibertat dos dies després. També se li va detectar la famosa llibreta Moleskine que, presumptament, contenia el full de ruta cap a la independència.

Jové també és el president del grup parlamentari d’Esquerra Republicana i va ser secretari general de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda en la legislatura en la qual el Departament estava liderat per Oriol Junqueras.

Més notícies
El president d'Òmnium Cultural, Xavier Antich, en el seu discurs durant l'acte per commemorar el desè aniversari de la Declaració de Santa Coloma, a Badalona | ACN (Albert Segura)
L’Eurocambra acredita “un dels atacs més extensos” a una entitat com Òmnium
Notícia: L’Eurocambra acredita “un dels atacs més extensos” a una entitat com Òmnium
Comparteix
Antich assegura que el govern espanyol està disposat a assumir "tot el descrèdit internacional" per intentar acabar amb l'independentisme
El diputat d'ERC al Congrés i exmembre de la Mesa del Parlament Joan Josep Nuet abans d'entrar al Tribunal Suprem / ACN
Joan Josep Nuet serà el nou director general de Relacions Institucionals
Notícia: Joan Josep Nuet serà el nou director general de Relacions Institucionals
Comparteix
Nuet va exercir com a senador entre el 2006 i el 2011 per designació del Parlament i més tard, entre el 2011 i el 2015, va ser diputat al Congrés per ICV
Una urna de CDC en una convocatòria interna de la formació/CDC
L’Audiència Nacional obre judici oral a CDC, PDeCAT i els seus gerents pel 3%
Notícia: L’Audiència Nacional obre judici oral a CDC, PDeCAT i els seus gerents pel 3%
Comparteix
Gordó, Viloca i Osàcar, a un pas de la banqueta dels acusats
La diputada de la CUP Laia Estrada / ACN
La CUP demana les dimissions de Marlaska i Robles per l’informe de l’Eurocambra
Notícia: La CUP demana les dimissions de Marlaska i Robles per l’informe de l’Eurocambra
Comparteix
Els cupaires consideren que els "dèficits democràtics" evidencien que "no hi ha diàleg possible" amb l'Estat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa