Els organitzadors de la reunió polèmica de partits independentistes en convoquen una altra

Donec Perficiam, els secretaris nacionals dimissionaris de l'ANC, tornen a demanar a totes les formacions partidàries de la independència que s'hi afegeixin

Mentre encara creix la polèmica desfermada ?per la primera trobada, que es va produir dijous de la setmana passada, el col·lectiu Donec Perficiam –que pren el seu nom de l’expressió llatina que significa “fins a aconseguir-ho”– torna convocar una altra reunió de partits independentistes per explorar una eventual candidatura unitària. Un llista que ja se sap segur que no comptarà, en cap cas, amb ERC i JxCat, que ja han deixat clar aquest cap de setmana que es desmarquen de la proposta. ERC, que no va assistir a la primera trobada –telemàtica, com ho serà la segona–, fins i tot ha demanat la dimissió del vicepresident del Parlament Josep Costa, diputat per JxCat. Costa ha considerat un error haver pres part en la trobada, ha dit que hi era a títol individual i ha ressaltat que no sabia que hi serien partits com el Front Nacional, cosa que Donec Perficiam ha confirmat, ja que ha admès que no es va concretar la llista de participants. Per això el diputat junter s’ha regirat contra ERC reclamant al president del grup parlamentari dels republicans, Sergi Sabrià, que dimiteixi ell, per haver donat a entendre que sabia qui hi hauria. Paral·lelament, s’ha obert un greu enfrontament també entre ERC i Demòcrates, el partit de l’exdirigent d’UDC Antoni Castellà, que sí que va ser en la trobada controvertida i formació amb la qual comparteixen grup parlamentari. 

Enmig d’aquest escenari el col·lectiu Donec Perficiam, encapçalat pels exsecretaris nacionals de l’ANC que van dimitir aquesta tardor, continuen defensat “un acord ampli entre totes les forces que són partidàries de declarar unilateralment la independència”. I per això han tornat a convidar tots els assistents de la primera reunió i les formacions que ja no hi van assistir, com ERC, tant les que no van respondre com les que van declinar la seva assistència explícitament.

Donec Perficiam insisteix en “la necessitat de fer tots els esforços que siguin necessaris per aconseguir la unitat de l’independentisme davant un Estat que només entén la repressió com a eina de relació amb Catalunya”. Creuen que “hi ha formacions polítiques que fan servir qualsevol excusa per blanquejar la seva intenció de no impulsar una candidatura forta que pugui obtenir una majoria àmplia per implantar el mandat de l’1 d’octubre de 2017, que és el mandat del poble de Catalunya”. I avisen que mantindran “fins a l’últim minut l’intent de bastir ponts amb tothom” perquè troben una “tremenda irresponsabilitat que les forces polítiques catalanes no siguin capaces de seure en una mateixa taula a Catalunya”.  Afegeixen: “Com pensen seure a una taula de diàleg amb el govern espanyol si no volen dialogar entre ells?”.

Nou comentari