El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Borràs busca el suport d’ERC i la CUP contra la “persecució” que pateix
  • CA

La presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, espera que ERC i la CUP es mullin contra la “persecució política” que pateix i que, arribat el moment, li donin suport en totes les votacions que es puguin fer a la cambra, en especial pel que fa a l’aplicació de l’article 25.4 del reglament, que obliga la Mesa a suspendre qualsevol diputat a qui s’hagi obert un judici oral per delictes vinculats a la corrupció. “Em costa molt imaginar que hi hagi independentistes que vulguin fer-li la farina plana a l’estat espanyol”, ha dit en una entrevista a TV3.

Article 25.4 del reglament del Parlament de Catalunya

Els advocats Borràs han presentat un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè consideren que s’ha vulnerat el seu dret de defensa i a un procés amb garanties. Borràs ha lamentat que es va assabentar de la decisió per la premsa i ha denunciat que se li ha fet un “judici mediàtic i polític” pel cas de presumpte fraccionament de contractes quan era directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). El TSJC va tancar la instrucció la setmana passada i va publicar un auto molt dur en el qual assegurava que hi ha indicis de delictes continuats de prevaricació administrativa, frau administratiu, falsedat documental mercantil i malversació de cabals públics.

Auto del TSJC sobre el cas de Laura Borràs

Borràs ha tornat a dir que no ha comès “mai” cap delicte i que no ha afavorit ningú. “He fet bé la feina”, ha repetit. La presidenta del Parlament creu que se li ha fet una “investigació prospectiva” per intentar fer-la fora de la política i que la instrucció ha estat plena “d’irregularitats”, per la qual cosa l’única decisió raonable seria “l’arxivament” de la causa “perquè no hi ha cas”. El discurs de Borràs ha estat una continuació de la petició de “front comú” que Junts va fer aquest dilluns en previsió que el cas continuï el seu camí al TSJC i finalment Borràs acabi anat a judici.

Contra el reglament

Tot i que ha reconegut que encara no ha parlat amb els partits independentistes sobre el seu cas, Borràs ha reclamat que “els polítics no facin de jutges” i ha considerat que “no s’hauria de suspendre ningú sense que ni se l’hagi jutjat”, malgrat que tota l’oposició ja ha avançat que demanarà la seva suspensió tan bon punt es confirmi que se li obre judici oral. La presidenta del Parlament ha recordat que el reglament “vulnera” la seva presumpció d’innocència i ha lamentat que quan es va intentar canviar l’article 25.4 –aprovat a corre-cuita amb una transacció entre JxSí i la CUP el 2017– se la va acusar de voler-se’n beneficiar per motius personals.

Borràs ha insistit que l’independentisme s’ha d’unir per fer front a la “persecució política” que pateix. Preguntada en diverses ocasions sobre si havia estat alertada que alguns dels contractes podien contenir irregularitats, Borràs ha evitat respondre directament i ha dit amb rotunditat que “tots” els procediments es van fer “d’acord amb el què permet la legalitat vigent”. La presidenta del Parlament ha defensat que tots els contractes van ser supervisats per la intervenció de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) i després per la conselleria d’Economia i Hisenda. “Els contractes menors formen part de la legalitat vigent”, ha dit.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Te la tenen jurada, tots ho veiem. a març 22, 2022 | 09:54
    Te la tenen jurada, tots ho veiem. març 22, 2022 | 09:54
    No t'ajudaran, Borràs, et deixaran caure. Ja saps que us volen desapareguts per a poder imposar el seu despotisme els d'erc, presidits pel rufián Rufián i el seu acòlit Junqueras.
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a març 22, 2022 | 12:57
      Pere Llimonera i Citronell març 22, 2022 | 12:57
      Pero, "Te la tenen jurada, tots ho veiem.", déjate de B0b-hadas... esta elementa está tan perseguida, como Jordi Pujol (o sea, nada); y mucho menos perseguida que "El Lute", o que "Serrallonga'... Si esta, está perseguida, entonces, Putin y lo Oligarcas Rusos N0 tienen cientos de propiedades, Chalets con Piscinas, Palacios, millones de £ , $ y €uros en Bancos y Aviones en Rusia y en países Extranjeros... Cualquiera puede decir lo que le de la gana: el 'Món' al revés; y no pasa nada...
  2. Icona del comentari de: Si a març 22, 2022 | 10:05
    Si març 22, 2022 | 10:05
    Ja hem constatat mil vegades que ni erc ni cup ni en Jordi Sanchez ajudaran en res que no sigui el seu propi hortet. Per això ja no comptem amb els partits per a res.
  3. Icona del comentari de: Capità a març 22, 2022 | 10:21
    Capità març 22, 2022 | 10:21
    No cola Borràs, si fos per el cas Juvillà o similars ho entendría, pero per CORRUPCIO NO. No intenteu utilitzar l'independentisme per tapar les vergonyes corruptgents
  4. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a març 22, 2022 | 10:21
    Doctor Strangelove març 22, 2022 | 10:21
    Sí, la majoria dels de la CUP són semi-analfabets, però fins i tot ells poden entendre els mails que enviaves a l'informàtic que ara és a la presó! Doc.
  5. Icona del comentari de: El cit campejador a març 22, 2022 | 10:50
    El cit campejador març 22, 2022 | 10:50
    Así son los indepres. Quiere cómplices por su caso de corrupción, que callen. Porque los indepres, en Catalunya, pueden hacer lo que quieran que se sienten intocables ya que la secta los defiende...
  6. Icona del comentari de: Martí a març 22, 2022 | 10:54
    Martí març 22, 2022 | 10:54
    La putrefacta justícia espanyola és de tot excepte justa
  7. Icona del comentari de: Que nerviosillos están los corrupgentes. a març 22, 2022 | 11:04
    Que nerviosillos están los corrupgentes. març 22, 2022 | 11:04
    A esta pija corrupta le quedan dos telenoticies, tendrá suerte si no acaba en prisión cómo su amigo el "drogui-trapi". Por cierto los medios digitales subvencionados por los corrupgentes, ya " cansan" intentando blanquear a esta mierda corrupta..
  8. Icona del comentari de: Ramon a març 22, 2022 | 13:25
    Ramon març 22, 2022 | 13:25
    Borras, si dius que no has fet res malament, quina ajuda necesites ? Un demana ajuda quan ha fet algo malament i vol que l'arropin per tapar els draps bruts, pero tu no has fet res, o sí ?
  9. Icona del comentari de: Visca Puigdemont i visca el Consell ! a març 22, 2022 | 18:45
    Visca Puigdemont i visca el Consell ! març 22, 2022 | 18:45
    ERC i la CUP més aviat l'ajudaran a caure la senyora Borràs. Els de ERC no tenen altra preocupació que ocupar quantes més trones millor, fent la gara gara als espanyols i els de la CUP si els treus de les collonades anti-hetero-patriarcals, no saben ni on tenen la mà dreta
    • Icona del comentari de: Quan dimiteix? a març 22, 2022 | 20:58
      Quan dimiteix? març 22, 2022 | 20:58
      Laura Borràs cau sola per fer activitats il·legals i no per fer política. La culpa és d'ella i no dels altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa