El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
JxCat demana a Aragonès prémer l’accelerador cap a la independència
  • CA

Després d’un any de Govern ERC-JxCat, els juntaires han aprofitat el ple del Parlament d’aquest dimecres per reclamar al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que premi l’accelerador cap a la independència. El president del grup parlamentari de JxCat, Albert Batet, ha recordat que el pacte de Govern sorgida d’una victòria independentista, la del 52%, “però en aquests 12 mesos no hem avançat tal com voldríem, ho hem de corregir, i sobretot ho hem de reconèixer”.

Batet ha afirmat que l’estat espanyol “no té cap intenció de respondre al conflicte polític amb Catalunya, la via del diàleg no funciona ni funcionarà perquè l’estat no canviarà”. El dirigent de Junts ha avisat que “a l’altra banda ningú vol negociar” i que Espanya “impedeix el retorn dels exiliats mentre el rei corrupte torna impune, ens espien massivament sense que donin explicacions i assumeixin responsabilitats”.

Des de Junts també creuen que l’estat té “una justícia a l’ús que ara vol revisar els indults als presos, ordenen operacions il·legals de tots tipus com va explicar el comissari Villarejo, cada dia ens donen més raons per marxar i construir un país lliure i de progres”. Tot i considerar que el Govern “fa bona feina amb la gestió eficient” davant dels “nuls resultats de la taula de diàleg i la no actuació del govern espanyol en el Catalangate, de la justícia espanyola i les seves actuacions i sent fidels al pacte de Govern del 52%, demanem que es constitueixi la direcció estratègica col·legiada de l’independentisme” per aconseguir una “unitat d’acció a Madrid” i poder “consensuar una alternativa per poder avançar” cap a la independència.

Aragonès defensa la via pactada i el diàleg

Aragonès ha replicat assegurant que el Govern va “en la bona línia” i que el context internacional obliga a ser més eficaços per generar oportunitats. El president ha dit que es comparteix amb Junts “l’aspiració d’independència” i la “voluntat de culminar el camí cap a la independència” i ha advertit que “la millor manera és un procediment acordat”. Aquest és, ha recordat Aragonès, “el primer punt del pla de Govern: la resolució del conflicte amb l’estat i amb això perseverarem”.

El pla del Govern quant a aquest aspecte ha de contemplar “la fi de la repressió i donar capacitat de decisió per decidir el seu futur polític als catalans, si es volen constituir en estat o no”. Això, ha afegit, “no és incompatible amb què hi puguin haver grans acords per afiançar l’estratègia per aconseguir l’objectiu”. En aquest sentit, “estem disposats com sempre a compartir tot el que faci falta en actuacions compartides, sempre tenint present les condicions en les quals ens movem”. Aragonès ha dit que no es pot “regalar la bandera del diàleg” perquè “ho podria utilitzar per criminalitzar l’independentisme”. El president ha reivindicat “tornar a un projecte en positiu i eficaç que permet guanyar quotes de llibertat”.

Més notícies
Els eurodiputats de Junts Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín | ACN
La justícia europea torna a donar la immunitat a Puigdemont “cautelarment”
Notícia: La justícia europea torna a donar la immunitat a Puigdemont “cautelarment”
Comparteix
Els magistrats li atorguen fins que no es resolguin les prejudicials
L'eurodiputat de Junts, Toni Comín, en una atenció als mitjans / ACN
Toni Comín: “No es pot culminar la independència i recosir el país alhora”
Notícia: Toni Comín: “No es pot culminar la independència i recosir el país alhora”
Comparteix
L'eurodiputat de Junts critica l'aposta pel diàleg d'ERC i alerta que el president Aragonès peca "d'ingenuïtat"
El rei espanyol emèrit Joan Carles I arriba a Sanxenxo / Europa Press
Junts acusa l’estat espanyol de ser “una claveguera” pel retorn de l’emèrit
Notícia: Junts acusa l’estat espanyol de ser “una claveguera” pel retorn de l’emèrit
Comparteix
Josep Rius diu que a Espanya "manen les clavegueres i no els votants"
La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, després de ser escollida / ACN
L’ANC vol un horitzó per la independència: “Cal passar a una nova etapa”
Notícia: L’ANC vol un horitzó per la independència: “Cal passar a una nova etapa”
Comparteix
Feliu critica que els partits que "es diuen" independentistes "no tenen projecte"

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Observador a maig 25, 2022 | 15:18
    Observador maig 25, 2022 | 15:18
    Jx€ han prUcedsat cap enlloc durant més de 10 anys, i el seu batxiller foll va suspendre la DUI en segons abans de fugir deixant-ho tot enmerdat, va prometre tornar i encara l'esperem. ERC porta al poder 1 any i ha apostat des del primer dia per l'amnistia i l'autodeterminació (un referèndum de veritat, vinculant, no com les costellades i pallassades que només serveixen per fer bullir l'olla i fer el ridícul devant del món). Jx€ ha rebentat la taula de diàleg des del minut 1, però mai ha oferit cap alternativa millor. Queda ben clar qui està per la independència i qui per les poltrones i els sous...
  2. Icona del comentari de: LLARENA dPENA a maig 25, 2022 | 16:09
    LLARENA dPENA maig 25, 2022 | 16:09
    Inde ... què ?. Estàs boig ?. Et pensens que la gent de ESGUERRO, i aquets de JxCAT, després del nou projecte sobre el 25% del català a les aules, faràn res per la república catalana ?. Ves a pastar fang, idioooooooo ... ta .
  3. Icona del comentari de: Vividors fora del nostre Parlament a maig 25, 2022 | 18:49
    Vividors fora del nostre Parlament maig 25, 2022 | 18:49
    Ha ha ha! Quina gràcia i quines galtes que tenen els de JUNTS. Acaben de signar un acord per castellanitzar l'escola i cinc minuts després demanen en Patufet no sé què de la independència, a veure si ens fuig del cap la seva participació.... No ens en oblidarem mai, malparits! I quan hi hagi eleccions vosaltres també us en recordareu
  4. Icona del comentari de: Anònim a maig 25, 2022 | 19:23
    Anònim maig 25, 2022 | 19:23
    JuntsXlapasta i juntsxdividir només hi són per fer que res funcioni. No cal perdre-hi massa temps. Per cert, la màgica Borràs ja ha aixecat la DUI el primer dia, tal com duia al seu programa, amb l'ajuda d'en coscuvillas???? En fi.....
  5. Icona del comentari de: Gonzalo a maig 25, 2022 | 22:10
    Gonzalo maig 25, 2022 | 22:10
    Al chis-torra no le metieron tanta prisa. Jajaja!
  6. Icona del comentari de: Aneualamerda a maig 25, 2022 | 23:33
    Aneualamerda maig 25, 2022 | 23:33
    JunsxCat, si vols credibilitat, trenca el Govern155 o calla.
  7. Icona del comentari de: Junts, comunistes com cal a maig 26, 2022 | 07:55
    Junts, comunistes com cal maig 26, 2022 | 07:55
    ERÑ.JUNTS, porqueria junqueril. Quatripartit d'espanyols que nomes saben robarnos amb impostos racistes de patrimoni, successions i donacions, que nomes existeixen a la Catalunya comunista de JUNTS.TRIBUTS A TOPE del gsngster GIRO.BANK

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa