El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Jordi Turull sospesa fer el pas per dirigir Junts

Moviments de fons a Junts per Catalunya. L’exconseller i ex pres polític Jordi Turull, segons ha pogut saber EL MÓN, avalua formalitzar una candidatura per liderar orgànicament la formació. Seria en l’imminent congrés que aquest dilluns ha anunciat la direcció. El Congrés Nacional ordinari se celebrarà dins els terminis estatutàriament establerts —cada dos anys—, és a dir al juliol com a molt tard, tot i que segons el partit hi hauria temps per fins a l’octubre. La demanda perquè es faci abans de les vacances és un clam arreu del territori.

L’entorn de Turull fa temps que estudia la possibilitat de muntar aquesta candidatura, però volia esperar a l’anunci del conclave. De fet, per a Turull la data del congrés és un element bàsic per prendre la decisió. L’exconseller de Presidència compta amb un amplíssim suport de les bases, tot i que és conscient que no l’hi posaran fàcil i no acceptaran un acord embastat al marge del territori. I, més després de la revolta que s’ha encetat arran de les darreres decisions del Govern com ara el pacte sobre la immersió lingüística que ha causat un veritable daltabaix al partit que colideren Jordi Sànchez i el president a l’exili, Carles Puigdemont, que de moment es posa de perfil en la crisi.

Lluís Puig, Josep Rull, Jordi Turull, Carles Puigdemont, Joaquim Forn i Jordi Sànchez | ACN
Lluís Puig, Josep Rull, Jordi Turull, Carles Puigdemont, Joaquim Forn i Jordi Sànchez | ACN

Turull, que va constatar el suport de la militància durant la seva “travessa de la llibertat”, vol fer ara el pas per optar a la presidència de la formació o a la secretaria general. En aquest cas, cal recordar que Turull va viure la frustració de quedar-se a les portes de ser secretari general del PDeCAT en el congrés de la seva fundació, a causa d’un pacte entre el sector de Josep Rull i Marta Pascal amb les joventuts del partit, la JNC, el juliol del 2016. Ara intentarà de nou el projecte, aquest cop a Junts, però vol assegurar-se prou suports i consens, fins i tot, arribar a un acord amb Laura Borràs. La presidenta del Parlament té sobre el seu cap l’espasa de Dàmocles del procés judicial davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per adjudicacions de contractes de la seva època de directora a la Institució de les Lletres Catalanes (ICL). Però passi el que passi als tribunals, una inhabilitació no li impediria legalment ocupar un càrrec de partit, si la formació hi estigués d’acord.

Però Turull no ho tindrà fàcil. Diverses veus territorials ja han aixecat les orelles davant la possibilitat que Turull es presenti per endreçar el partit, com a president o com a secretari general. Molts militants no obliden que és aparell de la vella Convergència, i que el seu nom va lligat per exemple, a l’exconseller d’Interior, Miquel Buch. “No acceptarem un pacte de despatxos”, alerten diverses veus territorials consultades per EL MÓN aquest dilluns. “Turull és qui va fer entrar al govern la consellera Lourdes Ciuró la que es vanta de poder pactar amb el PSC”, emfatitzen altres fonts. “No ho posarem fàcil”, afegeixen. Així que tot i el nom de Turull, s’hi poden afegir d’altres noms que ja porten mesos treballant el territori.

Ciuró posa al descobert la pulsió convergent de sectors de Junts

Una font consultada per EL MÓN, coneixedora dels moviments interns de diferents sectors de la formació i amb interlocució amb tots ells, assegura que les declaracions de Ciuró han fet aflorar “de forma matussera” una idea que ha pogut ser tractada en reunions del sector Turull, més allunyat del frontisme dels independents que van donar suport a Puigdemont. “El que fa Ciuró és liquar el que els altres no diuen amb totes les lletres, però que formulen d’una altra manera”, sosté aquesta font. Aquest sector, afegeix, s’aproxima a la idea de confrontació d’una forma més moderada que la que defensen els seguidors de Puigdemont: “L’exconsellera va explicar malament una cosa que aquest sector formula d’una altra manera, admeten que això va per llarg i que la desobediència, intel·ligent o no, s’ha de fer en comptades ocasions, quan es pugui, i que cal obrir-se a fer pactes amb el PSC si cal”. Fonts del partit han assegurat aquest dilluns que la consellera expressava “una opinió personal” i consideren l’assumpte tancat.

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró | ACN
La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró | ACN

El corrent del qual forma part Ciuró posa més el focus en la lluita per l’hegemonia amb ERC i l’objectiu de preservar presència en àmbits de poder, un objectiu que implica en algunes ocasions tenir una visió més pragmàtica. La seva lògica no és la de l’activista. L’actual secretari general, Jordi Sánchez, és el personatge que apareix més aïllat dins el partit, però, segons l’opinió de diverses fonts consultades, ningú li salta a la jugular perquè qui el va avalar var ser el mateix Puigdemont i, a més a més, és un ex pres polític. Segons les mateixes fonts, el sector més convergent de Junts (des de Turull a l’exconseller Miquel Buch) busca fer pinya en “l’assalt” per desbancar Sánchez de la secretaria general.

Aquest sector cercaria també un acord amb el sector que dona suport a Borràs, perquè són els dos que tenen més suport a les bases. L’acord implicaria cedir la secretaria general a Turull i reservar la presidència del partit a Borràs (a la qual podria accedir malgrat que fos inhabilitada), però això només pot passar si Puigdemont hi acaba renunciant.

La pugna per al futur candidat a la presidència

A banda, la pugna pel lideratge inclou definir qui hauria de ser el futur candidat a la presidència de la Generalitat. El grup de Turull té interès a promocionar la figura del conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, davant la possible inhabilitació de Borràs. De fet, la resistència a celebrar el congrés dins dels terminis i la intenció d’ajornar-lo a després de les eleccions municipals s’explicaria per la voluntat de protegir Giró i “no cremar-lo”, sobretot davant una possible “patacada” electoral a les municipals. Giró és un candidat que possiblement no satisfà el sector partidari de Borràs que, en aquest cas, podrien avenir-se més per candidatures d’altres figures, com podrien ser Joan Canadell o Jaume Alonso-Cuevillas.

La figura de Cuevillas, esperant

De fet, però, Jaume Alonso-Cuevillas apareix també en els moviments de fons de cara al congrés. El nom d’aquest advocat, ara també diputat de Junts al Parlament, sempre està present. Ja va estar sobre la taula durant uns dies fa dos anys, quan les tensions a Lledoners amb el flanc de Turull i Rull van deixar en l’aire la candidatura de Jordi Sànchez per a la secretaria general del partit. Aleshores es van fer diverses reunions amb Cuevillas i es va començar a parlar de la possibilitat que fos el lletrat qui es presentés per ser secretari general de Junts. Finalment, la crisi es va resoldre i la candidatura de Sànchez va tirar endavant, de manera que Cuevillas no va arribar a presentar la seva.

Jaume Alonso-Cuevillas, diputat de Junts, al Parlament / Jordi Borràs
Jaume Alonso-Cuevillas, diputat de Junts, al Parlament / Jordi Borràs

Ara, davant la convulsió constant del partit i amb molts sectors demanant el relleu en la direcció –en relació a Sànchez, no a Puigdemont– , Cuevillas podria tornar-se a activar. De fet, no amaga les seves posicions crítiques amb Jordi Sànchez, admet una proximitat crítica amb Laura Borràs i no descarta assumir més responsabilitats al partit, com deixava entreveure recentment en una entrevista a El Món. Ara, l’advocat i diputat observa atentament els moviments interns. Recorre el territori i calibra el suport que pot tenir de la militància. Si el compara amb el suport que té Turull i conclou que hi podria competir, podria moure fitxa. I animaria definitivament el congrés de Junts o, com a mínim, les setmanes precongressuals, ideals per fer pactes.

La pressió de les bases: restablir el missatge ideològic

Les estratègies i tàctiques partidistes xoquen amb els objectius de les bases, que tenen un interès més clar i “pur”: fer la independència. Un dels membres del sector més afí a Carles Puigdemont explica a EL MÓN que la necessitat d’un canvi en els òrgans de direcció respon al fet que Junts era el partit de la confrontació i ara “no confronta res”. Aquest, assegura, és el principal problema. Així doncs, des d’aquest punt de vista, el problema no rau en una qüestió de noms o tendències sinó que més aviat és de “caràcter ideològic”. Aquesta seria també una percepció entre les bases del partit. “Ens vam presentar a les eleccions del 14-F amb el compromís d’avançar cap a la independència i ens trobem que formem part d’un Govern que fa autonomisme i reculades en molts sentits”, apunta aquesta font. L’episodi de la immersió lingüística i l’acatament de decisions judicials serien la mostra d’una deriva que s’allunya dels postulats pels quals les bases van donar suport al projecte. “Cal una reconsideració de tot”, afirma.

L’acció del Govern en coalició amb ERC és qüestionada per alguns sectors de manera que el Congrés Nacional ordinari és una oportunitat per “reactivar el procés cap a la independència” després d’haver comprovat que l’actual, sota presidència d’ERC, “no ens hi portarà”. La font consultada assegura que això no ha de representar necessàriament trencar el Govern o retirar-se’n, sinó que implicaria forçar Pere Aragonès a proposar un “full de ruta” cap a la independència. Aquest sector més partidari de la confrontació creu que aquesta és la percepció que hi ha entre les bases i que, en canvi, això no traspua en el sí de l’executiva actual del partit: “Hi ha com la impressió que cal governar al cost que sigui i donar al govern autonòmic estabilitat al cost que sigui i no es veu cap voluntat de forçar el debat independentista”.

Por de les baixes de militants

En certa manera, les bases estarien posant de relleu que s’està produint una mena de segrest del partit per part d’una cúpula que no estaria fent els passos en la direcció per la qual van donar suport a la formació. Des del sector que més aposta per Borràs es considera que la presidenta no va tenir el suport necessari en la crisi pel cas Juvillà quan ella va ser la més votada entre els militants del partit. “En canvi, el partit l’estan portant uns altres —diu la font consultada pròxima a Borràs—, que no són els que la gent va votar i aquesta és una percepció generalitzada de les bases”. Així doncs, s’espera que els canvis que calen s’orientin a la “construcció ideològica” del partit a partir de qui té “la legitimitat”, és a dir, Laura Borràs.

Aquesta actuació sobre l’àmbit ideològic resulta primordial, en opinió d’aquest militant de Junts, perquè si bé la possibilitat d’escissions no és una idea que ningú plantegi, “sí podria passar és que sectors molt compromesos amb el procés independentista, en veure manca de reacció, es donin de baixa i busquin una altra alternativa”. Aquest tipus de moviments, en cas de produir-se, es visualitzarien després del Congrés Nacional ordinari. Aquesta amenaça és el que hauria de forçar la cúpula de Junts a “restablir el missatge ideològic” que, en opinió d’aquest destacant membre de la formació, passa per tornar a posar l’accent en els postulats de les figures més compromeses amb el procés i l’1-O: “El 80% de la militància va votar per Borràs [a les primàries], en algun moment aquests sectors forçaran una tornada als plantejaments inicials”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Gerard de sarria a març 28, 2022 | 22:47
  Gerard de sarria març 28, 2022 | 22:47
  Quin avorriment. Foc nou...
  • Icona del comentari de: Realitat a març 29, 2022 | 12:40
   Realitat març 29, 2022 | 12:40
   El Turull per la inabilitació no te sou, ara busca una pagueta... res nou.
 2. Icona del comentari de: Saba nova a març 28, 2022 | 23:14
  Saba nova març 28, 2022 | 23:14
  Quina part de què calen nous liderats no entenen aquests? S'aniran tornant els indultats? Estarem sempre allí mateix? Potser que comenceu a deixar pas a altres que no s'hagin fet enrere quan era el moment.
  • Icona del comentari de: Com qui? a març 29, 2022 | 09:10
   Com qui? març 29, 2022 | 09:10
   Ja hem tingut Miss Catalunya, Fuigpelmón i el pallasso Torra. I cap ha reeixit perquè els corruptgents no són indepes, son prUcessistes per amagar la corrupció endèmica al partit més corrupte de Catalunya per molt que canviïn de nom tot sovint.
   • Icona del comentari de: A pastar a març 29, 2022 | 10:45
    A pastar març 29, 2022 | 10:45
    Doncs d'entrada qualsevol que entengui que ERC és exactament la marca blanca de Ciudadanos.
    • Icona del comentari de: Si nen, a març 29, 2022 | 12:34
     Si nen, març 29, 2022 | 12:34
     per això els Colon'os estiman tant el català com ERC, oi? Ets un troll Ñordo o un becari corruptgent amb poques llums?
 3. Icona del comentari de: La Guineu sense Carasseta a març 28, 2022 | 23:43
  La Guineu sense Carasseta març 28, 2022 | 23:43
  recordar-vos que el que feu bé tindrá premi, el que feu mal tindrá càstig. Recordeu quel país us necesita encertats al 100%, prou de zigazagues.
  • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a març 29, 2022 | 10:23
   Pere Llimonera i Citronell març 29, 2022 | 10:23
   Pues, tú vas a acabar en las calderas de Mefisto, me temo... en todo caso, Jordi Turull tiene que "fer el pas al costat"... al igual que todos los supremacistas de Nacional Catalanismo de patrias inventadas... el supremacismo está amortizado, finiquitado... Ya no es "In" ser separata supremata...
   • Icona del comentari de: La Guineu sense Carasseta a març 29, 2022 | 14:48
    La Guineu sense Carasseta març 29, 2022 | 14:48
    moniato
 4. Icona del comentari de: Vendetta a març 29, 2022 | 00:24
  Vendetta març 29, 2022 | 00:24
  Pastanaga botiflera teniu un bofetón impresionant com als oscars
 5. Icona del comentari de: Si a març 29, 2022 | 01:19
  Si març 29, 2022 | 01:19
  Erc junts i Cup sou la roda de hàmster i cobreu. No hi entrarem. Que us quedi clar.
 6. Icona del comentari de: Gent de seny... a març 29, 2022 | 06:21
  Gent de seny... març 29, 2022 | 06:21
  L'1-O va ser una jornada memorable, vam votar sota les porres dels piolines i vam guanyar. Després un batxiller foll i gens preparat pel càrrec va trigar setmanes a donar el resultat, 8 segons a suspendre la DUI, i hores a fugir deixant-ho tot enmerdat. Va perdre una oportunitat que li vam posar en safata i passa cada 300 anys. I els corruptgents segueixen divint, entre els independentistes i entre ells.
 7. Icona del comentari de: 'Ens vam presentar a les eleccions del 14-F amb el compromís d’avançar cap a la independència i ens trobem que formem part d’un Govern que fa autonomisme i reculades en molts sentits' a març 29, 2022 | 06:45
  "Ens vam presentar a les eleccions del 14-F amb el compromís d’avançar cap a la independència i ens trobem que formem part d’un Govern que fa autonomisme i reculades en molts sentits" març 29, 2022 | 06:45
  Amb Miss Catalunya teniue el mateix objectiu i ens va donar una costellada de 3 respostes sense cap transcendència. Amb Fuigpelmón l'objectiu era el mateix i va trigar 8 segons a suspendre la DUI i hores a fugir deixant-ho tot enmerdat. Torra va fer el pallasso jugant amb pancartetes i sempre obeint als jutges. Laura Borràs deia que no retiraria l'escó a Juvilla quan ja feia una setmana que ho havia fet. Després de tantes mentides i enganys, per què us hem de creure ara?
 8. Icona del comentari de: Cge a març 29, 2022 | 06:45
  Cge març 29, 2022 | 06:45
  Espero que torni a sortir la Laura Borràs, sinò es així, seria convenient que els verdaders independentístes, sortisin del partit, i formessin una llista juntament amb gent compromessa del país. I el President Puigdemont també hauria de fer el mateix.
  • Icona del comentari de: Per què Laura Hagrid Borràs? a març 29, 2022 | 10:43
   Per què Laura Hagrid Borràs? març 29, 2022 | 10:43
   Per què pugui seguir fraccionant factures de calers públic per evitar controls? Per què fagi un fuigpelmón (dir una cosa i fer la contraria) com va fer amb Juvillà? Millor que no, per sort ja estarà inhabilitada com ho està Juvillà.
 9. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a març 29, 2022 | 07:35
  Doctor Strangelove març 29, 2022 | 07:35
  És fonamental que primer s'arregli les dents! Doc.
 10. Icona del comentari de: Rosa Mates a març 29, 2022 | 08:07
  Rosa Mates març 29, 2022 | 08:07
  GRAN NOTICIA. TURULL Estima Catalunya. Junqueras estima españa i la bossa plena, ferrovials i pinso per la secta religiosa.sanchista d'ERC.ESPAÑA UNA, purs mamífers españols
  • Icona del comentari de: La realitat, fets i no paraules buides a març 29, 2022 | 10:48
   La realitat, fets i no paraules buides març 29, 2022 | 10:48
   A qui estimava Fuigpelmón quan va suspendre la DUI i va fugir deixant-ho tot enmerdat? Al Borbó?
   • Icona del comentari de: Erc terrorisme hipercor a març 29, 2022 | 16:05
    Erc terrorisme hipercor març 29, 2022 | 16:05
    Nen el JunquerasCagat es va escapar ben cagat, catolic penitent i español com cal.ERC FURCIES DEL SANCHEZ I ELS COMUNISTES DE PUTIN, i de ASSASSINS D'HIPERCOR
 11. Icona del comentari de: Pep a març 29, 2022 | 08:22
  Pep març 29, 2022 | 08:22
  Per fer nova política, calen noves cares. No es pot culminar el procés independentista de cap altra manera.
 12. Icona del comentari de: Perspectiva a març 29, 2022 | 08:32
  Perspectiva març 29, 2022 | 08:32
  Turull i Rull són bona gent. La pregunta és: hi ha res a fer per aconseguir la independència des de la política actual I des de la situació a l'estat?
 13. Icona del comentari de: Ara a març 29, 2022 | 08:36
  Ara març 29, 2022 | 08:36
  Turull i Rull són bona gent. La pregunta és: hi ha res a fer per aconseguir la independència des de la política actual i des de la situació a l'estat? Potser ara la qüestió és resistir . Molts independentistes ho fem, polítiques a part, mirem Europa I esperem.
  • Icona del comentari de: Amb bona gent com aquests anem de pet a la forca a març 29, 2022 | 09:42
   Amb bona gent com aquests anem de pet a la forca març 29, 2022 | 09:42
   "el cap d’un israelià val per deu caps de palestins." expressió emprada per Josep Rull per defensar davant la Cup que la sortida forçada d'en Mas valia més que la d'altres diputats. Bona gent?
 14. Icona del comentari de: Junts i dividits a març 29, 2022 | 09:24
  Junts i dividits març 29, 2022 | 09:24
  Ara s'adonen que la colla de Puigdemont venia fum i que els càrrecs perillen. Volen tornar a la convergència dels especuladors, però ara tot és un caos. La llavor de la confrontació només ha donat els seus fruits a dins de Junts, i ha rebentat la formació.
  • Icona del comentari de: Es va fer net a mitges a març 29, 2022 | 10:47
   Es va fer net a mitges març 29, 2022 | 10:47
   Només es van destriar a mitges. Hi ha un munt més que han de sortir i tornar al PdCat o com es diguin ara.
 15. Icona del comentari de: I un be negre a març 29, 2022 | 09:36
  I un be negre març 29, 2022 | 09:36
  Tots ells estan amortitzats. L'estat els ha pres la mida. Estan en "llibertat vigilada", en un indult condicionat, que vol dir que no poden fer cap passa sense que els retornin a la presó. Cap dels que hi era a l'octubre pit pretendre que ara faria el que no es va atrevir a fer en aquells moments amb un gruix de població a favor. Cap confiança en qui es va lliurar als del 155. Deixeu pas a nous lideratges o us votaran els quatre nostàlgics beneïts de sempre.
  • Icona del comentari de: Si noi, a març 29, 2022 | 10:57
   Si noi, març 29, 2022 | 10:57
   el batxiller foll va fer algo pitjor que lliurar-se al 155: Després de votar sota les porres dels piolines l'1-O, va trigar setmanes a donar el resultat (havia de buscar palauet a Waterloo), 8 segons a suspendre la DUI, i hores a fugir deixant-ho tot enmerdat. Traïció o covardia
  • Icona del comentari de: Gonzalo a març 29, 2022 | 14:55
   Gonzalo març 29, 2022 | 14:55
   Y los que entren nuevos, si hacen las mismas gilipolleces que estos, pasarán igualmente por la carcel. Es que no aprendéis...
 16. Icona del comentari de: Aigualit a març 29, 2022 | 09:46
  Aigualit març 29, 2022 | 09:46
  Turull?????????? qui es aquest????? Algù el coneix?
 17. Icona del comentari de: Venuts a març 29, 2022 | 10:53
  Venuts març 29, 2022 | 10:53
  Actualment no es pot votar a cap partit. Tots porten la tova a les calces i les butxaques plenes.
 18. Icona del comentari de: Robert a març 29, 2022 | 11:41
  Robert març 29, 2022 | 11:41
  Heu demostrat (ERc , JUNTS i CUp) que no teniu cap credibilitat sou tots uns vividors..Potser ja va sent hora de que plegueu... Vosaltres no ens portareu a la INDEPENDENCIA Doneu pas a gent valenta
  • Icona del comentari de: Pel Robert de les cabres a març 29, 2022 | 12:30
   Pel Robert de les cabres març 29, 2022 | 12:30
   De moment només ho han demostrat els corruptgents durant més de 10 anys. ERC i les CUP encara no han demostrat res de res. Els hi donaràs 10 anys de marge també? Com és que ho veus ara que els corruptes prUcessistes fan més d'oposició que socis de govern?
   • Icona del comentari de: Robert a març 29, 2022 | 15:43
    Robert març 29, 2022 | 15:43
    Et costa d' entendre de que hi hague gent que NO ha estat abduida con tu
    • Icona del comentari de: Soc prUcessista a març 30, 2022 | 05:50
     Soc prUcessista març 30, 2022 | 05:50
     Tot el que no pensi com jo està abduït. Aquests són els arguments d'un corruptgent?
  • Icona del comentari de: Observador a març 29, 2022 | 13:16
   Observador març 29, 2022 | 13:16
   Així és. Als corruptgents sempre els hi ha agradat socialitzar la seva merda, però mai els recursos dels catalans que van directament a les seves butxaques i amics...
 19. Icona del comentari de: El cit campejador a març 29, 2022 | 13:13
  El cit campejador març 29, 2022 | 13:13
  Perdón, soy el único que cuando ve a Tururull ve a una persona con aspecto de persona ida? No digo que lo sea, digo que es el aspecto (lo otro lo pienso, pero no lo digo)
  • Icona del comentari de: Si noi, a març 29, 2022 | 14:19
   Si noi, març 29, 2022 | 14:19
   Passar per les mans dels hidalgos messetarios als jujats i presons mesetaries destrueix l'ànima i el cos a qualsevol.
  • Icona del comentari de: Gonzalo a març 29, 2022 | 15:01
   Gonzalo març 29, 2022 | 15:01
   Toda la razón. Es la viva imagen del indepre medio. Sólo falta que si se presenta, el segundo de a bordo de su candidatura sea una "tieta", estrellada en mano, y berreando andapandenchia y "quina dignitat..."
 20. Icona del comentari de: NB a març 29, 2022 | 13:22
  NB març 29, 2022 | 13:22
  Primer ell i els seus socis o ex-socis haurien de passar comtes de la gran mentida que ens van colar a uns quans milions de catalans. Fan el pena i ens fan fer el pena.
 21. Icona del comentari de: Anònim a març 29, 2022 | 16:57
  Anònim març 29, 2022 | 16:57
  O JUNTS es divideix, amb els independentistes d'una banda (no sé si n'hi ha gaires, tret del President Puigdemont) i la resta que se'n torni al PDeCat o que demanin tots plegats l'entrada en bloc a 'Esquerra Republicana Caspanyola. Si JUNTS continua sent una barreja d'autonomistes i pocavergonyes que només busquen la trona, amb algun independentista pel mig per fer maco i atraure vots, li veig un futur ben magre
  • Icona del comentari de: Fuigpelmón independentista? a març 30, 2022 | 05:58
   Fuigpelmón independentista? març 30, 2022 | 05:58
   I doncs. Per què va trigar setmanes a donar el resultat de l'1-O, 8 segons a suspendre la DUI, i hores a fugir deixant-ho tot enmerdat?
   • Icona del comentari de: fat boy a març 30, 2022 | 07:46
    fat boy març 30, 2022 | 07:46
    Va ser per donar temps al Mossen per rumiar si s´havia d'entregar amb les calces abaixades o de genolls amb la boca oberta.
 22. Icona del comentari de: fat boy a març 29, 2022 | 19:30
  fat boy març 29, 2022 | 19:30
  Per que aquests venuts i oportunistes els traguessin de la garjola la gent va portar llacos grocs i es va partir la cara al carrer?.
  • Icona del comentari de: Si noi, a març 30, 2022 | 10:07
   Si noi, març 30, 2022 | 10:07
   Venuts per un batxiller foll i gens preparat pel càrrec que va suspendre la DUI en segons i va fugir deixant-ho tot i tothom enmerdat.
   • Icona del comentari de: fat boy a març 31, 2022 | 15:17
    fat boy març 31, 2022 | 15:17
    Oooooommmmm...!.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa