Illa avisa Aragonès que “Catalunya no pot estar pendent dels radicals”

El líder del PSC al Parlament, Salvador Illa, ha avisat aquest dimecres el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que “Catalunya no pot estar pendent dels radicals”, en referència a la CUP, per l’aprovació dels pressupostos. D’aquesta manera, ha tornat a oferir el seu partit per negociar els comptes que el Govern va presentar aquest dimarts. En una atenció als mitjans des de Brussel·les, Illa ha assegurat que Aragonès ha d’escollir entre “radicalisme o centrisme” i ha afirmat que el PSC decidirà “en el darrer moment” si presentar una esmena a la totalitat als comptes.

“Un criteri rellevant” per decidir-ho, ha dit el líder del PSC, serà “l’actitud del Govern”. “Han de triar entre la radicalitat de la CUP o una recuperació econòmica amb justícia social, que és el que plantegem nosaltres”, ha dit Illa, que ha subratllat que el projecte de comptes és “millorable”. “Les idees s’han de tenir clares. No jugarem ni ens prestarem a jugar”, ha dit el cap de l’oposició, que ha retret a Aragonès “no tenir les idees clares”. “Que no comptin amb la ingenuïtat del PSC, això que quedi clar”, ha assenyalat abans de concloure la seva intervenció.

En paral·lel, la diputada de la CUP al Parlament Eulàlia Reguant ha insistit aquest dimecres que ara mateix els anticapitalistes es troben lluny de donar llum verda als pressupostos del Govern perquè són uns comptes atractius per al PSC i per la patronal. Reguant ha assegurat que la intenció de la CUP és poder “aprovar o abstenir-se” en la votació dels pressupostos catalans. “No renunciem a això”, ha afegit.

Reguant ha explicat que a la CUP “no li ha molestat” que el Govern decidís presentar els pressupostos aquest dimarts, però ha reconegut que la intenció dels anticapitalistes era arribar a un acord amb l’executiu de Pere Aragonès abans que el conseller d’Economia, Jaume Giró, els entregués a la presidenta del Parlament, Laura Borràs.

Comentaris

  GAVANENC Novembre 10, 2021 | 18:19
  Es clar, perque tu no et consideres radical ñol......
  rd Novembre 10, 2021 | 18:32
  botifler llefiscós
  Tano Novembre 10, 2021 | 18:32
  Fot el camp a Madriz i deixa els catalans en pau fantasma.
  Pedro Novembre 10, 2021 | 19:06
  Tranquil Sr. Illa, el de ERC estan venuts al estat espanyol.
  Hiperventilat Novembre 10, 2021 | 19:13
  RadiGAL de merda
  Josep Novembre 10, 2021 | 19:18
  Illa Fill de p
  k-illa Novembre 10, 2021 | 19:29
  Dels radicals com ell i els seus amiguets terroristes del PSOE?? Millor que callis gamarús, que no enganyeu a ningú a Catalunya i només feu el ridicul.
  Martí Novembre 10, 2021 | 19:54
  I de qui ha d'estar pendent? d'assessints com l'illa? que va ser el responsable directe de la mort de milions de persones amb la seva incompetència quan estava a càrrec del ministreri de sanitat
  Pol Novembre 10, 2021 | 19:54
  Hi coincideixo, el nostre país no pot estar pendent ni a la mercè del xovinisme espanyol radical . Ens cal la independència.
  Ricard Novembre 10, 2021 | 20:16
  Els radicals sou els que agrediu o doneu cobertura als agressors de votants indefensos!
  Amb illa la democràcia perILLA Novembre 10, 2021 | 22:33
  D'acord, acceptem radical, aquell que és manifesta al costat de la ultradreta ... com tu i el miguel izeta
  Albert Berrio Novembre 11, 2021 | 00:13
  Com pot ser que algú que diu que és socialista consideri que ser radical és dolent? No es pot ser d'esquerres i no ser radical.
  Català Novembre 11, 2021 | 06:01
  Exactament. Per aixó heu de tocar el dos tu i els teus fastigosos botiflers.

Nou comentari