La CUP, lluny d’aprovar uns pressupostos “atractius per al PSC”

La diputada de la CUP al Parlament Eulàlia Reguant ha insistit aquest dimecres que ara mateix els anticapitalistes es troben lluny de donar llum verda als pressupostos del Govern, que van ser aprovats i entregats al Parlament aquest dimarts. En una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio, ha lamentat que siguin uns comptes “atractius per al PSC i per la patronal“, i ha assegurat que la intenció de la CUP és poder “aprovar o abstenir-se” en la votació dels pressupostos catalans. “No renunciem a això”, ha afegit.

Eulàlia Reguant ha explicat que a la CUP “no li ha molestat” que el Govern decidís presentar els pressupostos aquest dimarts, però ha reconegut que la intenció dels anticapitalistes era arribar a un acord amb l’executiu de Pere Aragonès abans que el conseller d’Economia, Jaume Giró, els entregués a la presidenta del Parlament, Laura Borràs. Així mateix, ha assenyalat que “només faltaria” que tres de cada quatre euros d’aquests pressupostos no vagin destinats a polítiques socials, sobretot després d’una pandèmia. “Això ja acostuma a passar, així que no és cap novetat“, ha manifestat en aquesta entrevista la diputada dels anticapitalistes.

Preguntada sobre què impossibilita ara mateix un acord entre la CUP i el Govern, Eulàlia Reguant ha dit que aquesta legislatura havia de representar un “viratge cap a les esquerres”, després dels resultats de les darreres eleccions al Parlament. Segons la CUP, això no s’ha produït. De fet, la diputada ha arribat a manifestar que “seria una mica complicat que avui el president Aragonès superés una moció de confiança“. Així mateix, ha descartat que a dia d’avui els anticapitalistes poguessin entrar al Govern, una qüestió que es contemplava en l’acord d’investidura. “En la mesura que aquest govern avanci en la confrontació amb l’Estat, tindrà sentit que la CUP estigui en el govern”, ha afegit.

Comentaris

  kike Novembre 10, 2021 | 10:26
  tú dejales que después de 3 canutos y 5 birras x barba quizá dicen sí a todo.
  Sense rumb Novembre 10, 2021 | 10:37
  Són gent sense capacitat per governar i ho compensen posant pals a les rodes. No assumeixen mai cap responsabilitat i només fan discursos retòrics buits de contingut.
  en fi Novembre 10, 2021 | 10:48
  des de la cuuuuuuuuup continuarem donant pel cul, ara de responsabilitats cap ni una
  Guaita-que-fan-ara Novembre 10, 2021 | 12:15
  Alerta general ! la compareixent ha canviat el model d'ulleres ! les conseqüències poden ser funestes per als pressupostos.
  ferreret Novembre 10, 2021 | 12:48
  Els hi ha sortit un competidor en fer la punyeta: el companyer Carrizosa. Potser faran una coalició ?
  Clara Novembre 10, 2021 | 12:50
  Ja sabem que va de partits, no de País. Però podrien dissimular una mica. Que la gent els importa un rave ja es ve notant pels seus successius fets, Però, una mica més de decència argumental no aniria malament per, si més no, mantenir una mica la dignitat de la institució.

Nou comentari