El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragonès recupera noms del vell PSC i de CiU per al nou Govern
  • CA

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ja ha escollit els nous membres del Govern amb antics càrrecs de CIU i el PSC per al seu segon executiu. Entre els noms hi ha perfils que provenen d’Esquerra Republicana, així com alt càrrecs que han format part del Govern durant els últims anys, en els quals ERC ha estat al capdavant de diverses conselleries. El nou Govern és el que té menys suport de la història moderna de la Generalitat, amb només 33 diputats al Parlament.

El nou Govern té elements simbòlics de l’aposta del president Aragonès per la majoria del 80% de catalans que aposten per resoldre el conflicte català de forma democràtica. Un exemple és la incorporació de consellers que formaven part de Convergència i Unió, com és Carles Campuzano. A més, se li afegeix una de les grans cares visibles del catalanisme socialista, com és Joaquim Nadal. També cal afegir Gemma Ubasart, que va ser líder de Podem l’any 2015 i va plegar-ne per desavinences. De fet, així ho ha destacat el president Aragonès. “Catalunya tindrà un Govern de país. Un Govern per a la Catalunya sencera, que representarà els consensos del 80% de la ciutadania. I que treballarà sempre al servei de la gent i ho donarà tot”, ha dit en una piulada.

Una de les novetats és que la cartera de Polítiques Digitals passa a Presidència, amb Vilagrà al capdavant. De fet, la consellera passa a ser la segona en cap del Govern, i és que desapareix la figura de vicepresident en no ser obligatori. Els nomenaments dels consellers seran aquest dilluns a les 10h i seran publicats al DOGC com un annex. La presa de possessió serà el dimarts a les 9h del matí al Palau de la Generalitat i després hi haurà consell executiu.

Joaquim Nadal, conseller de Recerca i Universitats

Joaquim Nadal, nou conseller de Recerca i Universitats en substitució de Gemma Geis, destaca per la seva llarga trajectòria al PSC i sent un dels membres de l’ala més catalanista dins del partit socialista. Va ser el primer alcalde de Girona després de la mort de Franco (1979-2002). A més, va ser conseller de Política Territorial i Obres Públiques en els dos tripartits, mentre que l’any 2006 també va agafar les regnes de la conselleria de la Presidència. També va ser portaveu de l’executiu en el primer tripartit liderat per Pasqual Maragall.

Com a conseller de Recerca i Universitats pot aportar experiència gràcies a la seva llarga trajectòria a les universitats de Liverpool (1970-1972), Autònoma de Barcelona (1972 – 1992) i de Girona (1992 – 2018). També ha estat Doctor Honoris Causa de la Universitat de Perpinyà. I ha estat director de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural de 2013 a 2022.

Nadal va ser un dels noms destacats del PSC que va deixar el partit l’any 2015, juntament amb Joan Ignasi Elena o Montserrat Tura, després de la victòria de l’ala menys catalanista i els enfrontaments dins del socialisme català, a causa de procés.

Joaquim Nadal, triat per set el nou conseller d'Universitats amb el govern monocolor d'ERC de Pere Aragonès, en una imatge de l'abril del 2021 / ACN
Joaquim Nadal, triat per set el nou conseller d’Universitats amb el govern monocolor d’ERC de Pere Aragonès, en una imatge de l’abril del 2021 / ACN

Carles Campuzano, nou conseller de Drets Socials

El nou conseller de Drets Socials és Carles Campuzano, que substituirà Violant Cervera. Es tracta d’una de les sorpreses entre els nous nomenaments, ja que prové de l’antiga Convergència i Unió. De fet, Campuzano sempre s’ha declarat convergent, pujolista i de l’ala del catalanisme moderat. L’exdiputat al Congrés va ser un dels artífex de la moció de censura a Mariano Rajoy, fet que li va costar el lloc en les següents eleccions al Congres, donades els enfrontaments amb el president a l’exili, Carles Puigdemont. També ha estat regidor a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

De fet, Campuzano ja no es va afiliar ni a Junts per Catalunya i va abandonar el PDeCat per incorporar-se al Partit Nacionalista Català de Marta Pascal. Fins ara era director de la Federació Catalana de Discapacitat Intel·lectual (Dincat) i sempre ha apostat pel diàleg amb el govern espanyol i s’ha mostrat públicament favorable a la taula de diàleg.

Carles Campuzano
Carles Campuzano

Natàlia Mas, nova consellera d’Economia i Hisenda

Natàlia Mas serà la nova consellera d’Economia del Govern català. La fins ara directora general d’Indústria al departament d’Empresa i Treball i consellera delegada d’Acció serà la successora de Jaume Giró al capdavant del departament. Mas figurava en les primeres travesses per ocupar la cartera econòmica, i no serà el primer cop que hi ocupi un lloc destacat.

Llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses i en Comerç Internacional per la Universitat Pompeu Fabra, Mas té una ampla experiència en institucions econòmiques. Entre el 2004 i el 2015 va treballar com a economista a diferents divisions del Banc Central Europeu. El 2010, va assolir un càrrec d’experta financera a la Direcció General de Política Macroprudencial i Estabilitat Financera del principal organisme monetari de la Unió. El 2009 es va incorporar com a consultora de la unitat d’assessorament per a la captació financera del Banc Mundial. També ha tingut càrrecs rellevants al sector privat. En concret al Banc Sabadell, on va treballar com a directora d’Entorn Financer a la direcció de Macroeconomia.

Mas ha ocupat diferents càrrecs a l’organigrama d’Economia. Durant la passada legislatura, amb Pere Aragonès com a vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda, va ser secretària de Finances Públiques del departament. També hi va ocupar la direcció d’Anàlisi Econòmica a l’onzena legislatura, entre el 2016 i el 2018, quan ocupava la conselleria Oriol Junqueras, també vicepresident.

La directora general d’Indústria, Natàlia Mas Guix, presenta l’Oficina Pública per a la Transformació de les Indústries de la Mobilitat i Automoció a Barcelona Data de publicació: dimecres 09 de febrer del 2022, 13:30 Localització: Barcelona Autor: Ethan López
La directora general d’Indústria, Natàlia Mas Guix, presenta l’Oficina Pública per a la Transformació de les Indústries de la Mobilitat i Automoció a Barcelona Data de publicació: dimecres 09 de febrer del 2022, 13:30 Localització: Barcelona Autor: Ethan López

Meritxell Serret, nova consellera d’Acció Exterior

 L’exconsellera d’Agricultura Meritxell Serret serà la nova consellera d’Acció Exterior i Govern Obert. Serret va ser la consellera d’Agricultura entre el 2016 i el 2017, quan va ser destituïda amb l’aplicació de l’article 155. Es va exiliar a Bèlgica, on va exercir com a delegada del Govern de Catalunya a Brussel·les des del 2018. En les darreres eleccions catalanes va ser elegida diputada al Parlament i va retornar a Catalunya, per sorpresa, un mes després dels comicis. Serret va comparèixer davant el Tribunal Suprem de forma voluntària i el jutge la va deixar en llibertat provisional. La Fiscalia li demana un any d’inhabilitació i una multa de 12.000 euros per la seva participació en els preparatius de l’1-O. Serret, que també és vicesecretària general de Partit Obert d’ERC, ha actuat fins ara com a portaveu adjunta d’ERC al Parlament.

La delegada del govern davant la UE, Meritxell Serret, en el seu despatx a Brussel·les
La delegada del govern davant la UE, Meritxell Serret, en el seu despatx a Brussel·les


Juli Fernández, com a nou conseller de Territori

Juli Fernández i Olivares serà el conseller del Departament de Territori del Govern. Fernández és actualment diputat d’ERC al Parlament de Catalunya des de les darreres eleccions i ha estat delegat del Govern a Barcelona del 2018 al 2021. Va encapçalar la llista dels republicans a Sabadell en les eleccions municipals del 2015 i va ser elegit alcalde, càrrec que va exercir fins al 2017, quan -tal com havia estat acordat – el va cedir a una altra formació del govern de coalició. Va ser tinent d’alcalde entre el 2017 i el 2019, així com regidor entre el 2015 i el 2020. El juliol d’aquell any va renunciar a l’acta per centrar-se en la tasca de delegat del Govern, en plena pandèmia de la covid-19.

Llicenciat en Farmàcia i màster en màrqueting farmacèutic (EADA), ha treballat en el sector farmacèutic sempre vinculat a la gestió d’oficines de Farmàcia. La seva darrera responsabilitat al sector va ser com a cap de compres a Ecoceutics entre el 2014 i el 2015. Va començar a militar a les Joventuts d’ERC i posteriorment a la pròpia formació el 2000. Va ser director general de Joventut de la Generalitat, sent director de Turisme Juvenil de Catalunya (2007-2009) i de l’Agència Catalana de la Joventut (2009-2011).

El nou conseller de Territori, Juli Fernández. Data de publicació: diumenge 09 d’octubre del 2022, 19:22 Localització: Barcelona Autor: Govern
El nou conseller de Territori, Juli Fernández. Data de publicació: diumenge 09 d’octubre del 2022, 19:22 Localització: Barcelona Autor: Govern

Gemma Ubasart, nova consellera de Justícia 

Gemma Ubasart serà la nova consellera de Justícia, Drets i Memòria. Així, Ubasart rellevarà Lourdes Ciuró (JxCat) que havia ocupat fins ara el Departament. Ubasart va liderar l’espai de Podem a Catalunya als seus inicis, i en va acabar dimitint el 2015 pel to del seu partit i de Catalunya Sí que Es Pot durant la campanya electoral del 27-S. Nascuda el 1978 a Castellar del Vallès, Ubasart és doctora i llicenciada en Ciència Política per la UAB i és professora a la Universitat de Girona. La cara de la nova consellera també és coneguda per les seves intervencions com a analista en diversos mitjans de comunicació.

Té un Diploma d’Estudis Avançats (DEA) en Dret i un Màster Europeu en Sistema Penal i Problemes Socials per la UB. Ha fet estades de recerca i docència a diverses universitats europees i americanes. Els seus àmbits d’interès són les polítiques públiques, la gestió dels conflictes i el canvi social. En els darrers temps ha desenvolupat investigacions sobre règims de benestar i polítiques socials; conflictes, sistema penal i drets humans; govern i política locals; política espanyola i catalana.

Gemma Ubasart, consellera de Justícia, Drets i Memòria Data de publicació: diumenge 09 d’octubre del 2022, 19:53 Localització: Barcelona Autor: Cedida: Govern
Gemma Ubasart, consellera de Justícia, Drets i Memòria Data de publicació: diumenge 09 d’octubre del 2022, 19:53 Localització: Barcelona Autor: Cedida: Govern

Manel Balcells, nou conseller de Salut

Manel Balcells (Ripoll, 1958) substituirà Josep Maria Argimon com a conseller al capdavant del Departament de Salut. L’actual director del Centre per a la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores a Catalunya li agafarà el relleu després de la renúncia d’Argimon derivada del trencament de l’executiu entre ERC i Junts. Argimon – tot i ser independent – va ser nombrat per Junts el maig del 2021, quan ja era molt conegut per la gestió de la pandèmia de la covid com a secretari de Salut Pública. El nou conseller és considerat un dels impulsors de la medicina de l’esport a Catalunya

Llicenciat i Doctor en Medicina i Cirurgia. Especialista en Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia i en Medicina de l’Educació Física i l’Esport. Es va especialitzar a la Universitat de Montpeller en Biologia i Medicina de l’Esport. Ha estat director mèdic de l’hospital de Granollers i president executiu de Biocat de 2006 al 2010. També té la Medalla Josep Trueta al Mèrit sanitari. Actualment, és director del Centre per a la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores a Catalunya, comissionat de salut de leitat i president de la Fundació de Gestió de Sant Pau i membre del consell de Govern del consorci sanitari de Terrassa i de l’Hospital del Mar.

Va ser director d’Estratègia i Coordinació del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya des del gener del 2004 i Secretari d’Estratègia i Coordinació des del febrer del 2006. Posterioment, va assumir breument el càrrec de conseller d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació el 2006. També ha estat regidor i Tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Granollers des de 1995 al 2004.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Més notícies
Joaquim Nadal, triat per set el nou conseller d'Universitats amb el govern monocolor d'ERC de Pere Aragonès, en una imatge de l'abril del 2021 / ACN
Joaquim Nadal serà conseller d’Universitats amb el govern remodelat d’Aragonès
Notícia: Joaquim Nadal serà conseller d’Universitats amb el govern remodelat d’Aragonès
Comparteix
L'exsocialista substituirà Gemma Geis, de Junts, que deixa el càrrec com la resta de titulars de carteres del seu partit
Un membre de la policia judicial de la Guàrdia Civil analitza informació des del seu ordinador/MDI
La Guàrdia Civil va creure que es preparava un ‘CNI’ català amb 69.000 euros
Notícia: La Guàrdia Civil va creure que es preparava un ‘CNI’ català amb 69.000 euros
Comparteix
Un atestat policial en la causa Volhov relata com, segons l'institut armat, es pretenia dur a terme un servei d’informació i contrainformació independentista
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant el debat de política general / Mireia Comas
Els consellers del nou Govern prendran possessió dimarts
Notícia: Els consellers del nou Govern prendran possessió dimarts
Comparteix
El primer Consell Executiu després del trencament de Junts comptarà ja amb tots els nous titulars dels departaments de la Generalitat
Projecte 'Nido' / Eva Díaz
Creen un ‘niu’ per ajudar en el desenvolupament dels nadons prematurs
Notícia: Creen un ‘niu’ per ajudar en el desenvolupament dels nadons prematurs
Comparteix
L’objectiu és cobrir les limitacions físiques i emocionals que té la criatura en el moment que passa de l’úter a una incubadora

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a octubre 09, 2022 | 19:34
    Ricard octubre 09, 2022 | 19:34
    Sembla més destinat a captar nous votants que a res més.
  2. Icona del comentari de: betelheuse a octubre 09, 2022 | 20:01
    betelheuse octubre 09, 2022 | 20:01
    La "senyora" (per dir algo) Gemma Ubasart, és la mateixa que a la presentació de Podem a Catalunya va pronunciar aquestes paraules, dignes de ser esculpides en marbre: "Nosaltres en les pròximes eleccions anirem a explotar l’odi contra Mas, perquè quan anem a Nou Barris, si parlem de procés constituent i altres coses, se’ns mira molt estrany i no ho entenen. En canvi, si diem ‘mort a Mas’, se’ns entén”. L’odi com a recurs per guanyar vots". https://revistamirall.com/2015/06/16/estrategia-la-campanya-de-lodi/ Sens dubte el senyor Aragonès ha trobat la persona més adient per portar els temes de Drets i de Justicia. La Memòria ja li poso Jo. El nomenament d'aquesta "senyora" també posa en evidència l'afany d'ERC de "refer ponts". Més eloqüent, impossible
    • Icona del comentari de: Pere Gallerí a octubre 10, 2022 | 09:16
      Pere Gallerí octubre 10, 2022 | 09:16
      Clavat. I a la tertulia dels Matins de TV3 acostumava a no dir res de nou, sinó a aclarir el que havia dit algú més. Això sí, a la foto surt molt sexy.
    • Icona del comentari de: Tres consellers enfadats amb els seus ex partits a octubre 10, 2022 | 10:25
      Tres consellers enfadats amb els seus ex partits octubre 10, 2022 | 10:25
      Campuzano, Nadal i Ubasart van trencar amb el seu partit, per tant no crec que representin l'actual Junts, PSC i Podemos, abans crec que haurà fet enfedar les bases dels tres partits. Nadal va deixar el PSC quan aquest va renunciar a la catalanitat , Campuzano s'havia invuit de madrid i el domini espanyol ja li estava bé (li va passar al Duran, al Tardà, i ara al Rufián) i Ubasart per tenir poder era partidària de tot el que anés bé al Podemos madrileny encara que això la portés a dir bestieses com aquesta: era antiindependèntista ja que considerava que aquest era de dretes
    • Icona del comentari de: Néta de guàrdia civil a octubre 10, 2022 | 13:02
      Néta de guàrdia civil octubre 10, 2022 | 13:02
      L'Ubasart és néta de guàrdia civil per part de mare, educada en una caserna. a les tertúlies sempre resumeix el que diuen els altres.
  3. Icona del comentari de: De Roquetes vinc a octubre 09, 2022 | 20:23
    De Roquetes vinc octubre 09, 2022 | 20:23
    Crec que demà, faran caure Elena i posaran de consellera d'interior a la cabra de la legió. M'ho ha filtrat el mossen.
    • Icona del comentari de: Cabrioles a octubre 10, 2022 | 13:54
      Cabrioles octubre 10, 2022 | 13:54
      Doncs es quedaran allí mateix.
  4. Icona del comentari de: Tripartit camuflat a octubre 09, 2022 | 20:58
    Tripartit camuflat octubre 09, 2022 | 20:58
    Ben fet, Aragonès. Que quedi ben clara l'absoluta dissolució d'ERC en el magma espanyolista. Ja no cal dissimular, oi?
  5. Icona del comentari de: Josep a octubre 09, 2022 | 21:10
    Josep octubre 09, 2022 | 21:10
    Un govern de deixalles, de residus, tot rovellat. Patufet no vals per a res. Esguerro autonomista.
  6. Icona del comentari de: Un català a vlaanderen a octubre 09, 2022 | 21:25
    Un català a vlaanderen octubre 09, 2022 | 21:25
    El que jo no entenc encara és com els catalans poden votar a ERC i a JUNTS després d'enganys, estafa'ls, robals, menti, espoliar, i tactals de ximples . Realment qui va decidir que el burro havia de ser el símbol de Catalunya no es vas pas equivocar, ja que és el que som.
    • Icona del comentari de: Ricard a octubre 10, 2022 | 08:54
      Ricard octubre 10, 2022 | 08:54
      Quan fundarà vostè el partit que no defrauda?
  7. Icona del comentari de: L'OBSERVADOR ASTORAT a octubre 09, 2022 | 21:30
    L'OBSERVADOR ASTORAT octubre 09, 2022 | 21:30
    Amb un Govern d'ERC, En Comú-Podem (sucursal "colonial" de Podemos), amb suport del PSC. Tindrem dintre d'aquest Govern "suposadament" Independentista, la "Quinta Columna", els Cavalls de Troia i la Guineu dintre del corral. O sigui, la "Tempesta Perfecta Anti-Independentisme".
  8. Icona del comentari de: Aso a octubre 09, 2022 | 21:38
    Aso octubre 09, 2022 | 21:38
    Molt bé president Mas, recuperant el peix al cove i la puta i la ramoneta.
  9. Icona del comentari de: luismi a octubre 09, 2022 | 21:45
    luismi octubre 09, 2022 | 21:45
    Joaquín Nadal, un jovenzuelo primerizo. Veremos como le va. Carlos Campuzano, rompió con Fuigpelmón.
  10. Icona del comentari de: Arxiu a octubre 09, 2022 | 22:05
    Arxiu octubre 09, 2022 | 22:05
    Quina Ubasart? Aquella de les ganyotes i que tothom va veure que tenia apuntat a un full: "Odi a Mas" (com si la frase fos tan difícil de recordar)?. Carai, quins fitxatges!
  11. Icona del comentari de: Possem ordre d'una vegada a octubre 09, 2022 | 22:27
    Possem ordre d'una vegada octubre 09, 2022 | 22:27
    Però quants calers ha cobrat el Nadal desde que està en política? Això tindria que ser denunciable, no pot ser que una persona estigui cobrant dels diners de tots indefinidament. Quin futur ens espera?
  12. Icona del comentari de: Corrupgents a octubre 09, 2022 | 23:16
    Corrupgents octubre 09, 2022 | 23:16
    Veiem amb molt de "carinyu" com el partit net, honorable, patriota i independentista fins al moll de l'os incorpora un membre de casa nostra com a conseller d'Afers Socials, que tan bé ha representat la nostra essència a Madrit durant 23 anys, per la qual cosa imaginem que alguns comentaristes d'aquest digital deuen estar ben cofois amb tal galdós nomenament. Aragonès 'corrupgent', tu sí que ets un gran president! ??‍♂️???????
    • Icona del comentari de: Si noi, a octubre 10, 2022 | 10:26
      Si noi, octubre 10, 2022 | 10:26
      costarà superar els darrers 10 anys: la costellada de 3 respostes de miss Catalunya, la suspensió de la DUI i fugida deixant-ho tot enmerdat del batxiller foll, les pallassades de Torra, les mentides i la corrupció de la xoni Laura Hagrid Borras, i sobretot riure amb la fidelitat mostrada pels becaris corruptgents que comenteu quan no os paguin per tanta dedicació per prUcessar cap enlloc...
      • Icona del comentari de: ... a octubre 10, 2022 | 17:45
        ... octubre 10, 2022 | 17:45
        Pobre noi!
  13. Icona del comentari de: JordiP a octubre 09, 2022 | 23:42
    JordiP octubre 09, 2022 | 23:42
    Opino que la Ubasart és indigna d'ocupar una Conselleria, i encara menys la de Justícia. És una filibustera de la politica i una entusiasta de les males arts. Era aquella que va dir que "hem de promoure l'odi a Mas", o algo similar; la Teribas ho recordarà perfectament, ja que va soltar aquesta indignitat en El Matí de CatRadio. I em sembla recordar que en aquells moments la Ubasart formava part de la CUP.
  14. Icona del comentari de: ops a octubre 09, 2022 | 23:44
    ops octubre 09, 2022 | 23:44
    La noche de los muertos vivientes.
  15. Icona del comentari de: La tria que ha fet ERC ja ho diu tot a octubre 10, 2022 | 03:35
    La tria que ha fet ERC ja ho diu tot octubre 10, 2022 | 03:35
    Gemma Ubasart va dir el 2015: "En la campanya farem servir odi contra Mas".
    • Icona del comentari de: doncs la va encertar a octubre 10, 2022 | 13:47
      doncs la va encertar octubre 10, 2022 | 13:47
      miss catalunya ens va donar una costellada de tres respostes sense cap transcendència
  16. Icona del comentari de: Maria a octubre 10, 2022 | 06:45
    Maria octubre 10, 2022 | 06:45
    Quina me£da de govern. Aquest, ha anat a un contenidor d'escombreries i el que no s'havia podrit del tot, o sí, l'ha posat a governar Catalunya. Aquest poc respecte ens té el que es fa dir MHP als catalans.
  17. Icona del comentari de: Penós a octubre 10, 2022 | 06:48
    Penós octubre 10, 2022 | 06:48
    Solament amb els Campuzanos i altres floretes que ens vol imposar, aquest home demostra que no té talla en cap especte. Literalment.
  18. Icona del comentari de: Que plegui. Ja fa riure tot aixó a octubre 10, 2022 | 06:52
    Que plegui. Ja fa riure tot aixó octubre 10, 2022 | 06:52
    L'Aragonés no sap ni quan és el dia de la castanyada, però l'ha avançada fent permanent "el dia dels morts vivents"al Parlament.
  19. Icona del comentari de: Garrulos a octubre 10, 2022 | 06:57
    Garrulos octubre 10, 2022 | 06:57
    Amb el meu vot, NO. No li permeto. Que un ussurpador es vingui a imposar com a president dels 33 escons per sobre dels 135 que té el Parlament català, és per a llogar-hi cadires. L'haurien d'empresonar per estafador a la democràcia, a Catalunya i als catalans.
  20. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a octubre 10, 2022 | 06:58
    Doctor Strangelove octubre 10, 2022 | 06:58
    FA bastant més goig que l'anterior! Doc.
    • Icona del comentari de: Docdoc a octubre 10, 2022 | 09:46
      Docdoc octubre 10, 2022 | 09:46
      I tots tenen dos Ferraris. Docdoc
    • Icona del comentari de: Anònim a octubre 10, 2022 | 10:18
      Anònim octubre 10, 2022 | 10:18
      El mateix goig que fas tu…
  21. Icona del comentari de: Gironí. a octubre 10, 2022 | 08:21
    Gironí. octubre 10, 2022 | 08:21
    Mireu-lo a La lloca! Té set vides, com els gats.
  22. Icona del comentari de: Frivolitat aragonesa a octubre 10, 2022 | 08:50
    Frivolitat aragonesa octubre 10, 2022 | 08:50
    Mare de Déu, aquest homenet nomena els governs com qui va a una gelateria. Posi-me'n un de cada sabor, però d'indepentisme no, que el meu cap no el suporta.
  23. Icona del comentari de: Edgar a octubre 10, 2022 | 09:03
    Edgar octubre 10, 2022 | 09:03
    Amb aquests noms proposats Aragonés no ha fet altra cosa que ratificar les seves retorçades intencions que no tenen res a veure amb el pacte de govern que el va portar a la presidència... això ERC l'anomena ampliar la base. Ja posats a ampliar la base estrany que no va donar una conselleria a Garriga de Vox i una altra a Carrizosa de C's... Aragonés és un okupa.
  24. Icona del comentari de: Pilar a octubre 10, 2022 | 09:42
    Pilar octubre 10, 2022 | 09:42
    Si ara han posat tots aquests cadàvers polítics d'altres formacions, quins Consellers posarien en un futur govern si guanyéssin les properes elecciones?? Com ha de ser la cantera de talent Ñerki si no tenen res millor que en Nadal, en Campuzano o na Ubasart...
  25. Icona del comentari de: Veritas a octubre 10, 2022 | 10:06
    Veritas octubre 10, 2022 | 10:06
    Aquestacés la ERC de veritat: com el psc cal viva, com comuns delators, com cortuptes de ciu.
  26. Icona del comentari de: Groc a octubre 10, 2022 | 10:15
    Groc octubre 10, 2022 | 10:15
    Els Juntaires amb tots aquets comentaris han contra d'ERC deuen estar molt contens per guanyar molts vots i guanya i governa dintra de poc . L'independencia a la cantonada
    • Icona del comentari de: I tant a octubre 10, 2022 | 14:46
      I tant octubre 10, 2022 | 14:46
      Amb aquest govern, per la setmana que ve.
  27. Icona del comentari de: Un frankenstein borbònic. a octubre 10, 2022 | 10:54
    Un frankenstein borbònic. octubre 10, 2022 | 10:54
    Un frankenstein borbònic. Que galdós, tú. Tots enganxats al estado terrorista.
  28. Icona del comentari de: Manel a octubre 10, 2022 | 11:33
    Manel octubre 10, 2022 | 11:33
    Treure a Aragimon i Giró que no estan afiliats a Junts només demostra que a Aragonès el país li importa una merda. Ell és com la Colau, li agrada la poltrona.
    • Icona del comentari de: Cal dir-ho a octubre 10, 2022 | 11:50
      Cal dir-ho octubre 10, 2022 | 11:50
      En Giró a parer meu ho feia molt bé, a més a més és una persona que creu en la independència del nostre país i a sobre coneix com funciona de dins i de veritat l'statu quo espanyol econòmic, però, si bé quan fou nomenat ministre del govern català era independent i doncs, no feia part de Junts x Catalunya, el gener d'enguany mostrava la voluntat d'afiliar-s'hi, cosa que crec que va fer. Una altra cosa és si va poder votar, car calien uns mesos determinats de militància. Salut, ànims a tothom i independència.
  29. Icona del comentari de: Juli Fernansez a octubre 10, 2022 | 11:52
    Juli Fernansez octubre 10, 2022 | 11:52
    Quins saldos patateros. Son perfectes inutils, menja almoines del ferrovial. Nivell aragones, nivell de gos español

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa