El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Generalitat obre un expedient sancionador a Renfe per l’avaria de l’R2 sud

La Generalitat obrirà un expedient sancionador a Renfe per la gestió de l’avaria a l’R2 sud que ha provocat greus afectacions. La línia de Rodalies funcionarà a mig gas durant tres o quatre setmanes mentre se soluciona la incidència en un quadre de senyals de Gavà. El conseller de Territori, Juli Fernández, ha avançat que l’Agència Catalana de Consum, que depèn del Departament d’Empresa, ha finalitzat la investigació que sobre la gestió posterior de l’avaria per part de l’operador ferroviari i que ha decidit obrir un expedient sancionador.

En concret, Consum investiga les irregularitats en el servei d’informació i atenció al client de Renfe. Fonts de la companyia han explicat a El Món que encara no han rebut cap resolució oficial amb els detalls de l’expedient i, per tant, no poden fer cap valoració sobre la decisió. L’expedient és un nou capítol del pols que manté el Govern amb Renfe, Adif i la Moncloa per la gestió de Rodalies, agreujada en els últims dies per l’avaria de Gavà i per l’incendi de la catenària a l’R3 que ha obligat a desallotjar un tren a Manlleu. El conflicte també és un punt clau de la pugna entre ERC i el PSC pels vots de l’Àrea Metropolitana de Barcelona de cara a les eleccions municipals del 28 de maig.

Passatgers de l’R2 Sud atrapats a Castelldefels / ACN

Consum envia inspectors a diverses estacions per revisar els protocols de Renfe

Consum va informar la setmana passada que enviaria inspectors a diverses estacions de tren de Rodalies per “comprovar que Renfe informa correctament de les incidències que afecten el normal funcionament de les relacions de consum i de les vies de reclamació administrativa per part de les persones afectades”. Els tècnics d’Empresa s’han desplaçat a les estacions de Barcelona-Sants, Passeig de Gràcia, Camp de Tarragona, Reus i Aldea-Amposta-Tortosa per assegurar-se que l’operador compleix amb les seves “obligacions” i dedica tots els recursos per “minimitzar les conseqüències” de la incidència.

L’Agència Catalana de Consum ja va avançar fa uns dies que havia “detectat, en algunes de les estacions, deficiències en la informació que es facilita als usuaris en relació amb les alteracions del servei, els horaris i els transports alternatius”. També ha denunciat punts d’atenció al client tancats i la impossibilitat de comprar bitllets perquè no funcionen les màquines automàtiques. Els inspectors continuaran revisant el protocol de Renfe sobre el terreny mentre durin les incidències en el servei, segons va informar Consum.

El Govern acusa Adif d’opacitat per no compartir informació

La Generalitat ha acusat Adif d’opacitat per negar-li informació sobre la investigació que el gestor d’infraestructures està fent sobre l’avaria de l’R2 sud. El Govern volia fer la seva pròpia investigació sobre les causes de l’avaria, però Adif s’ha negat a donar-li els permisos per inspeccionar el quadre de senyals afectat i tampoc vol compartir informació sobre el seu informe.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JordiP a maig 10, 2023 | 09:51
    JordiP maig 10, 2023 | 09:51
    Formava part de l'equip algun Enginyer Industrial de l'especialitat elèctrica (línies i xarxes)? A que no.
  2. Icona del comentari de: Josep a maig 10, 2023 | 10:55
    Josep maig 10, 2023 | 10:55
    ???
  3. Icona del comentari de: Aixequeu la DUI o plegueu a maig 10, 2023 | 11:11
    Aixequeu la DUI o plegueu maig 10, 2023 | 11:11
    I renfe se'l passarà per l'entrecuix. I la generalitat ho sap, però ja haurà fet el paperot de colaboracionista.
  4. Icona del comentari de: Girona a maig 10, 2023 | 11:12
    Girona maig 10, 2023 | 11:12
    Fa dies que miro El Món, El Nacional, Vilaweb i d’altres mitjans i tots coincideixen a parlar únicament d’ER, CUP, JUNTS, PSC i fins i tot de partits amb resultats pobres en el passat, o a punt de desaparèixer, com ara: PP, Ciudanos, Valents o VOX. Ni una paraula del FNC, o AC, o el Partit Animalista Pacma. El Mon sovint no publica comentaris que continguin enllaços, però és fàcil trobar els articles posant unes paraules claus a la barra del navegador: - Per Barcelona: Candidatures minoritàries eleccions municipals 28 maig Barcelona - Llistat de totes les candidatures arreu del país. Aquí sí que surten totes: Llistes per a les eleccions municipals del 28 m consulta les candidatures al teu ajuntament. La cerca és senzilla, només cal posar el nom del municipi i surten totes les llistes i els seus integrants. - Cert que a molts municipis no hi ha on triar, però a la majoria hi trobarem alternatives. Llavors ja es qüestió de cadascú, de veure QUÈ S’HI AMAGA DARRERA DE CADA NOM AMBIGU. ALERTA amb el camuflatge, perquè molts partits hi posen noms per amagar-ne la procedència (no diuen si són CUP o PODEM o PSC o CIUDADANOS, o el que sigui) Tal com destapa aquest article (que és una guía de "nous noms"). De fet, la sola idea de "tapar el nom, ja ens diu fins a quin punt ens volen despistar, per tal que no veiem que votem els de sempre: Quins partits hi ha darrere cada marca municipal a les eleccions? - Recordem que, SEMPRE QUE SIGUI POSSIBLE TROBAR UNA ALTERNATIVA (lògicament no espanyolista), és preferible a l’abstenció. Fins i tot el vot en blanc, perquè sí que es comptabilitza, però no ajuda a les candidatures extraparlamentàries a assolir el percentatge mínim per tenir representació, de manera que els càrrecs quedaran, novament, entre els de sempre. Si votem llistes diferents SÍ que removem a tots els endollats ineptes de llurs càrrecs ben remunerats. És un inici. Ja veurem com ho fan els que arribin.
  5. Icona del comentari de: Fina a maig 10, 2023 | 11:27
    Fina maig 10, 2023 | 11:27
    Vet aquí la "solució" dels governs ineptes: sancionar. El que, davant la necessitat, no resol res. Quí sanciona els mal governants? Els que mantenen la situació són culpables com col·laboradors necessaris. Moció de censura, ja!
  6. Icona del comentari de: ERCaques de gos español a maig 10, 2023 | 12:38
    ERCaques de gos español maig 10, 2023 | 12:38
    Tanta taula de diàleg, i al pobre Aragones li han pres el pel i la cartera. ERC son nefastos, curtets i idiotes. Tret del INDULTO BORBONICO AL JUNQUERAS, caquets de gos.
    • Icona del comentari de: Fina a maig 10, 2023 | 16:00
      Fina maig 10, 2023 | 16:00
      Ningú ha enganyat Erc. L'únic que han fet amb la taula de diàleg és un trampe-l'oeil o artifici per enganyar la vista amb la seguretat i fins la voluntat que no arribaria enlloc. Mes mal lluc no poden tenir.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa