Giró nega problemes entre Junts i ERC després del desgavell dels pressupostos

El conseller d’Economia, Jaume Giró, ha assegurat que “no hi ha cap problema fins a dia d’avui” entre les dues forces que formen el Govern, Junts i ERC. Giró ha negat que hi hagi hagut “desgavell” en la tramitació dels comptes i ha insistit que l’opció prioritària per aprovar-los sempre ha estat “el soci del 52%”. El conseller, a més, ha comparat la relació entre els socis del govern català amb els de l’espanyol i ha assegurat que entre Junts i ERC no hi ha hagut “baralles similars a les de les dues vicepresidentes”. Sobre la negativa de la CUP per tirar endavant els pressupostos, Giró ha afegit que la decisió és legítima i que “la història jutjarà” el seu posicionament, recolzat per les bases de la formació.

De fet, Giró es va desfermar contra la CUP durant el debat i votació de les esmenes a la totalitat als pressupostos. Giró va utilitzar el torn de rèplica al faristol per carregar contra els cupaires i deixar anar algun retret àcid cap al seu posicionament contra els comptes públics. Giró va recomanar-oos que es deixin estar d’enviar “coses a la paperera de la història” i mirin “d’aprofitar alguna cosa com fan tots els polítics que tenen responsabilitat”

Segons Giró, la CUP va fer tres retrets al Govern d’ERC i Junts per Catalunya. “Ens diuen que no som prou sobiranistes, que són uns comptes continuistes i que són sociovergents”, va situar el conseller. “Crec que ni ERC ni Junts ningú ens pot retreure que no som sobiranistes perquè no hi ha cap partit que hagi tingut els seus membres a la presó o hagin perdut casa seva”, va replicar. Pel que fa la sociovergència -un mot molt utilitzat pels cupaires-, Giró va assegurar que “ja no existeix perquè ha implosionat amb el Procés”.

Nou comentari