El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Feijóo dona més pes a Galícia i Andalusia a la nova cúpula del PP
  • CA

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha donat més pes a Andalusia i Galícia a la nova cúpula del partit, on també hi ha membres de la formació de Madrid, Castella-la Manxa i València. El secretari general del PP gallec, Miguel Tellado, serà vicesecretari d’organització territorial, mentre que el conseller d’Hisenda d’Andalusia, Juan Bravo, serà vicesecretari d’economia.

Tellado ha acompanyat Feijóo com a número dos del partit en les dues últimes majoris absolutes del PP gallec i ara formarà part del seu nucli dur a Madrid. A més, el nou líder del PP també treballarà amb les seves caps de gabinet i de comunicació, Marta Varela i Mar Sánchez. A més de Bravo, el PP andalús també guanya pes amb qui serà el número tres dels populars, el conseller de Presidència andalús, Elías Bendodo.

La nova cúpula la completen l’eurodiputat Esteban González Pons, que serà vicesecretari institucional; la diputada del Congrés per Albacete i lletrada de la Comunitat de Madrid, Carmen Navarro, nova vicesecretària de polítiques socials; i l’exalcalde de Torrejón, expresident de la Comunitat de Madrid i senador, Pedro Rollán, que s’ocuparà de la coordinació autonòmica i local.

Equip sòlid i de partit

Feijóo ha assegurat que s’ha decantat per noms amb una “àmplia trajectòria orgànica, que coneix el partit i sap com funciona” i que “té una acreditada capacitat de gestió dels interessos generals” i “experiència en desafiaments importants”. El seu equip el completen la portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Cuca Gamarra, que ja va ser nomenada número dos de la formació i que ja tenia molt pes amb Pablo Casado; el president del comitè electoral, Diego Calvo (Galícia) i el president del comitè de drets i garanties, José Antonio Monago (Extremadura).

Amb aquests nomenaments, Feijóo consolida el canvi d’etapa del PP després de la crisi interna provocada per l’enfrontament entre Pablo Casaso i Isabel Díaz Ayuso que va amenaçar de fracturar el partit. El nou líder del PP ha promès fer una oposició constructiva i ha intentat desmarcar-se de Vox. “Jo no vinc a insultar el president del govern, vinc a guanyar-lo”, ha assegurat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Català a abril 05, 2022 | 08:18
    Català abril 05, 2022 | 08:18
    El Feijoo que visquè a cavall dels segles XVII i XVIII , era tot un "Progre", cosa què li comportà molts problemes amb les autoritats eclesiàstiques (Era frare). El Feijoo d'avui ha resultat ser tot el contrari: un carca monolític.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa