El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iceta al·lega que el govern espanyol “no pot fer res” amb el jutge Andreu
  • CA

El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, ha afirmat avui que el govern espanyol “no pot fer res” amb el jutge Fernando Andreu de l’Audiència Nacional. Tot i això, considera “un horror” els àudios vinculats a Villarejo i que ha publicat aquest diari. Iceta ha dit que l’executiu estatal no pot apartar un jutge, sinó que qui ho ha de fer és la justícia. “Tot plegat ens posa davant d’una realitat: si no hi ha una feina de les institucions i dels periodistes, no serem capaços de resoldre res”, ha dit en una entrevista a Catalunya Ràcio.

Alhora, Iceta s’ha queixat que Feijóo digués simplement que aquests àudios siguin “part del passat”. “No em sembla gens acceptable”, ha dit. El ministre creu que el líder popular hauria de condemnar aquests fets i desmarcar-se’n. Tot i això, ha reivindicat que l’Estat espanyol és “democràtic”.

L’excomissari Villarejo durant l’entrevista al FAQS / TV3

El ministre mai s’ha reunit amb Villarejo

Iceta també ha dit que “mai s’ha reunit amb Villarejo” i que no té el mòbil infectat amb el programari Pegasus, després que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez , i diversos ministres sí que tinguessin aquesta problemàtica. L’expriemr secretari del PSC, però, ha condemnat els fets. “L’agressió a l’espai d’intimitat d’una persona és “intolerable”.

En referència al Catalangate, li ha cridat l’atenció que els partits independentistes no s’hi pronunciessin ahir en el debat de política general al Congrés dels Diputats. Iceta creu que ja s’han depurat responsabilitats i ha posat d’exemple el cessament de la directora del CNI, Paz Esteban.

Iceta reparteix responsabilitat sobre el desastre dels Jocs d’Hivern

El ministre també ha parlat sobre la candidatura conjunta fallida entre Catalunya i l’Aragó que es volia presentar als Jocs d’hivern del 2030. “Tots en som resonsables”, ha afirmat. Iceta creu que tant Catalunya com l’Aragó han perdut una oportunitat i ha descartat una candidatura solitària per l’any 2030, tal com vol plantejar la Generalitat de Catalunya.

Més notícies
Miquel Iceta, entrevistat per El Món al seu despatx del Parlament / Jordi Borràs
Iceta sobre la sedició:”Si no s’ha reformat és perquè no hi ha hagut acord”
Notícia: Iceta sobre la sedició:”Si no s’ha reformat és perquè no hi ha hagut acord”
Comparteix
El ministre de Cultura i Esports ha dit a Puigdemont que va "fracturar la vida de molts catalans"
Carles Puigdemont a Brussel·les / ACN
Puigdemont carrega contra Iceta: “Si vol solucions felices li faré la llista”
Notícia: Puigdemont carrega contra Iceta: “Si vol solucions felices li faré la llista”
Comparteix
El president a l'exili assegura que no hi ha indults per part del govern espanyol
L'exconseller Lluís Puig durant una atenció als mitjans després de la vista per l'euroordre, a Brussel·les el 24 de febrer del 2020 (ACN)
Junts perd el vot de Puig a la comissió on volia participar telemàticament
Notícia: Junts perd el vot de Puig a la comissió on volia participar telemàticament
Comparteix
La Mesa el Parlament és qui haurà de decidir si es fa excepció amb el diputat exiliat
Passatgers baixant d'un tren de Rodalies a Sants Estació / Jordi Play
foto: Jordi Play
Batec creu que la gratuïtat de Rodalies no soluciona els problemes de fons
Notícia: Batec creu que la gratuïtat de Rodalies no soluciona els problemes de fons
Comparteix
La plataforma assegura que la principal barrera són les freqüències de pas, la velocitat o la falta de línies

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gecko a juliol 14, 2022 | 12:19
    Gecko juliol 14, 2022 | 12:19
    És clar, és clar tampoc es pot fer res amb els responsables de "comissions" amb diners públics del 80% en subministraments a l'Ajuntament de Madrid, ni esmerçat temps en "desxifrar" què dallonses vol dir "M Punto Rajoy" en un elenc...etc etc Però si els implicats son catalans, a l'estat espanyol poden aparèixer publicades fotos de DNI de jutges o que s'acusin amb penes exagerades víctimes de investigacions prospectives, judicis farsa... i no passa mai res. Resulta curiós que Iceta i tants d'altres catalans prefereixin seguir dins d'aquest estat espanyol abastament demostrat que és podrit, indecent i irreformable, abans d'intentar aconseguir un estat propi en forma de república, modern i posat al dia del segle XXI.
  2. Icona del comentari de: Soc d'ERC a juliol 14, 2022 | 12:33
    Soc d'ERC juliol 14, 2022 | 12:33
    Això és Espanya. En un ajuntament espanyol poden lliurar comissions del 80% amb diners públics a la vista de tothom i no passar res. Alhora si els hi convé els afinadors de torn, poden dir que uns pagaments anuals durant uns anys els "consideren" pagaments "fraccionats" i intentar endossar-te "malversació", "prevaricació", "frau" i "falsedat documental"... després descartar la "malversació", però demanar unes penes màximes i inhabilitació 21 anys talment com si hi hagués "malversació"... (?!) On havíem vist aquest cínic i pervers guió espanyol... ? Fins quan deixarem fer a l'estat espanyol aquesta mena de disbarats ? Diguem-los prou !
  3. Icona del comentari de: Barrut. Si no fos contra independentistes i tant que hi podríeu fer. a juliol 14, 2022 | 12:46
    Barrut. Si no fos contra independentistes i tant que hi podríeu fer. juliol 14, 2022 | 12:46
    Iceta, botifler d'un estat corrupte, d'una justícia que tot s'hi val contra l'independentisme, et pregunto si la vostra fiscalia no hi pot fer res. No pot fer res amb la merda que cada dia coneixem amb més profunditat, atemptats que s'escapen de les mans, provocar canvis en eleccions amb falsedats, manipular denúncies... Ja pots dormir, Iceta?
  4. Icona del comentari de: fat boy a juliol 14, 2022 | 19:47
    fat boy juliol 14, 2022 | 19:47
    Es clar que no, fer de masovers del cortijo esta molt ben pagat i mes si no es te ofici ni benefici.
  5. Icona del comentari de: Quin fàstic, redèu! a juliol 14, 2022 | 21:29
    Quin fàstic, redèu! juliol 14, 2022 | 21:29
    Ja veig que tornarem a tenir per aquí en mandonguilla, no sé si com a candidat del tripartit a presidir Vichy o l'alcaldia de Barcelona.
  6. Icona del comentari de: Martí a juliol 14, 2022 | 23:51
    Martí juliol 14, 2022 | 23:51
    l'Iceta es un altre mafiós com els dels audios
  7. Icona del comentari de: Teix a juliol 15, 2022 | 07:12
    Teix juliol 15, 2022 | 07:12
    Que Miquel Iceta, ha afirmat que el govern espanyol “no pot fer res” amb el jutge Fernando Andreu de l’Audiència Nacional? Sí que pot fer: posar els cas en mans de la Fiscalia. Bé, tamb és cert que segons de quina Fiscalia: potser encara en sortiria amb una medalla...
  8. Icona del comentari de: uno que vive en Tabarnia a juliol 15, 2022 | 08:46
    uno que vive en Tabarnia juliol 15, 2022 | 08:46
    els intocables, començant per el capo de la mafia un tal Juan Ka para los amigos, que ha portat el lladronici fins a la maxima expressio i aqui no l,hi passa res, a França fa temps que varen solventar aquest tipus de problemes, varent afeitar el cap amb algu d,aquesta realea

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa