El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El govern espanyol descarta que hi hagin talls elèctrics aquest hivern
  • CA

La vicepresidenta tercera del Govern i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, ha assegurat que “no hi haurà talls d’electricitat aquest hivern” ni domèstics ni industrials, ja que des del govern espanyol han seguit de prop els operadors per a poder determinar si hi ha algun moment de crisi.

“En un 99% és impossible que hi hagi algun tipus de tall, solament si s’afegeixen molts factors inesperats, accidents, problemes meteorològics, podríem trobar algun tipus de limitació”, ha explicat en una entrevista aquest dimarts en Rac 1.

Crisi energètica a la UE

L’Estat no es pot comparar amb la resta de països

Ribera ha enviat un missatge de tranquil·litat a la ciutadania, i ha justificat que la situació a l’Estat espanyol “no té res a veure” amb la situació de la major part dels països del centre i del nord d’Europa, perquè Espanya ha estat aïllada com una illa energètica, que ha desenvolupat un sistema molt més sòlid i diversificat, en les seves paraules.

“Això no suposa que no ens afecti en absolut, ens està afectant en els preus, perquè els preus en els mercats internacionals estan alterats i això, evidentment, acaba afectant a qualsevol que consumeixi gas natural, perquè hi ha més demanda en aquest producte”, ha afegit.

Ha assegurat que el principal objectiu del govern espanyol és prendre totes les mesures possibles per a “mitigar al màxim l’impacte dels preus elevats a través de mesures reguladores” mentre estan impulsant mesures d’estalvi o reforçant les mesures de protecció social.

L’energia, com a arma

Ribera ha assegurat que el president de Rússia, Vladimir Putin, ha convertit l’energia en una arma de guerra: “És important veure què passa amb el preu del gas, a quin preu està disposat a comprar-lo Europa, de quina manera la regulació pot dissociar el preu del gas amb el preu de l’electricitat, perquè el cost de produir electricitat no és el mateix cost que suposa generar electricitat amb gas”.

“El preu del gas no pot ser el que marqui el preu de tota l’electricitat que consumim, perquè el preu del gas només importa al voltant del 20% de l’electricitat que consumim, la resta es produeix amb una altra mena de costos que no tenen res a veure amb el cost del gas en els mercats internacionals i no té sentit retribuir-lo de la mateixa manera”, ha afegit.

Aposta per les energies renovables

Ribera diu que s’ha d’apostar “definitivament” per les energies renovables, per a reduir al màxim les opcions basades en gas i buscar alternatives de proximitat, com les renovables.

“És cert que estem en una situació difícil, però també és veritat que mai ens havíem trobat en una situació difícil amb tants recursos disponibles”, ha manifestat.

Així mateix, ha assegurat que Catalunya “va tard” en la transició cap a les energies renovables, i ha manifestat que espera que la Generalitat acceleri el ritme, en les seves paraules.

Ha recordat que Catalunya és una zona molt industrialitzada, en la qual, com en la resta d’Espanya, els ciutadans esperen tenir un confort energètic, per la qual cosa ha assegurat que “les petites intervencions no seran suficients per a cobrir la demanda de consum” de renovables dels catalans.

Més notícies
Un aparell d'aire condicionat, amb un llum encès de fons | ACN
Tot el que has de saber per sobreviure a la crisi energètica
Notícia: Tot el que has de saber per sobreviure a la crisi energètica
Comparteix
Les empreses posen a disposició dels ciutadans els consells per estalviar electricitat
El Parlament Europeu / EP
L’Eurocambra aprova considerar el gas i la nuclear com a energia verda
Notícia: L’Eurocambra aprova considerar el gas i la nuclear com a energia verda
Comparteix
El Consell d'Europa decidirà l'11 de juliol si veta la decisió de l'Eurocambra
El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián / ACN
El decret d’estalvi energètic tira endavant gràcies a ERC, Bildu i PDeCAT
Notícia: El decret d’estalvi energètic tira endavant gràcies a ERC, Bildu i PDeCAT
Comparteix
Ho fan després que el govern espanyol s'hagi compromès a fixar un calendari per al projecte de llei i uns ajuts de 100 milions
Gabriel Rufián durant la roda de premsa d'aquest dimarts al Congrés dels Diputats / EP
Rufián: “Seguirem negociant fins l’últim minut la llei d’estalvi energètic”
Notícia: Rufián: “Seguirem negociant fins l’últim minut la llei d’estalvi energètic”
Comparteix
Considera una bona notícia que es converteixi en projecte de llei però exigeix una data

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Francesc Font a agost 30, 2022 | 11:07
    Francesc Font agost 30, 2022 | 11:07
    Avis. Aquesta opinió res no té a veure amb la informació. Simplement vol cridar l’atenció sobre aquest espai d’Opinió dels Lectors. Ahir es va produir el que ja es veia venir. Algú amagat darrere d’un pseudònim no va donar cap opinió, sinó que és va dedicar una i altra vegada a insultar i desqualificar als qui havien, havíem, simplement donat la nostra. És un fet massa normal aquesta mena de situacions, fent esdevenir un espai d’El món que podria ser un interessant i eriquidor i espai de debat entre lectors, amb posicions contraposades o no, en una mena taverna amb borratxos cridaners. Penso que caldrà cerqueu alguna mena de solució en benefici del debat i d’aquesta mateixa publicació.
    • Icona del comentari de: Joan de l'Os a agost 30, 2022 | 11:41
      Joan de l'Os agost 30, 2022 | 11:41
      Totalment d'acord. Allò que és va produir ahir es del tot intolerable, èticament.
  2. Icona del comentari de: Boletaire a agost 30, 2022 | 11:16
    Boletaire agost 30, 2022 | 11:16
    Malament. Si el govern ho descarta segur que n'hi haurà
    • Icona del comentari de: Joan de l'Os a agost 30, 2022 | 12:28
      Joan de l'Os agost 30, 2022 | 12:28
      Així es, en el desmentiment governamental hi ha la confirmació que hi hauran talls o restriccions. La inconsciència, l'engany i la mentida xulesca són components essencials en la comunicació del govern més progressista de la història
  3. Icona del comentari de: Català a agost 30, 2022 | 13:50
    Català agost 30, 2022 | 13:50
    Completament d'acord amb tu, boletaire.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa