Els partits independentistes firmen que no pactaran el Govern amb el PSC

Signen un document a proposta de l'entitat Catalans per la Independència

Les candidates de Junts per Catalunya, la CUP, el Partit Demòcrata de Catalunya i Primàries Catalunya, Laura Borràs, Dolors Sabater Àngels Chacón i Laura Ormella, respectivament, i el secretari de comunicació d’Esquerra Republicana de Catalunya, Sergi Sabrià, s’han compromès per escrit en nom de les seves formacions a no pactar el Gvern amb el PSC després de les eleccions del 14 de febrer. A proposta de l’entitat Catalans per la Independència, els quatre representants polítics han signat un document que especifica que “sigui quina sigui la correlació de forces sorgida de les urnes, en cap cas es pactarà la formació del Govern amb el PSC”. El text també compta amb la signatura de Primàries Catalunya.

Al text signat pels dirigents dels partits independentistes es recorda que el 2017 aquestes formacions es van comprometre en campanya “de manera inequívoca” a “restituir el govern legítim” i a fer “efectiva” la república catalana. “Malauradament”, continua l’escrit, l’objectiu no s’ha dut a terme i els partits “tampoc han estat capaços de teixir una estratègia conjunta” per assolir-lo. “Tampoc han estat capaços de preservar la unitat necessària per defensar les institucions del país ni per fer front a la repressió de l’estat espanyol”.

En tot cas, el manifest també subratlla que les eleccions són “una oportunitat més” per aconseguir “la força necessària” que permeti “poder fer efectiva la república catalana”. Per a això, però, cal aconseguir “el màxim de suports de polítics compromesos de forma inequívoca amb avançar en la seva materialització i plantar cara als partits responsables de la repressió”.

Comentaris

  Eulàlia Ciutadella 11/02/2021 11:13 am
  El PSC ha posat com presidenciable un element que, al debat, es va veure de molt baixa qualitat humana i intel·lectual i fins de certa degeneració física i mental. El menyspreu a la institució catalana ve de temps. Ara volen posar-hi la cirereta. Un ximple xulo, barrut i cínic sense esperit ni moral. Així es va veure per TV3. Ara, entre justificacions estúpides, va dient que no està vacunat. Algú se'l creu????
  Luisnomeacuerdo 11/02/2021 9:09 am
  Que majetes son estos fascistas independentistas, lo mejor poner el DNI, de vuestro país, España. Así será todo legal. Os quedan a los lazinazis dos raciones de calzones a cargo de los borreguetes grocñordos.
   Boniquet 11/02/2021 9:50 am
   Torna a la teva "tribu", aquí no estás ben rebut. Tens en el teu ADN ser un "espanyol" i això no ho arreglarem ni pagan-te uns bons estudis.
  Veterà antifranquista. 11/02/2021 7:58 am
  En cap cas es pactarà la formació de govern amb el PSC, llevat de que els convingui.. I aixó val per a tots els partits; si arrriba el cas es passaràn el document signat per l'arc triomfal.
  Joan 11/02/2021 12:23 am
  Ara per fi veieu que ERC no ens enganyava. Als de Junts els hi han futut un gol per l’esquadra. Tanta saliva gastada parlant de un pacte que ja està signat. Mai ERC recolzarà el PSOE. Mai!!! A veure si us entereu
  19
  22
  Respon
   L'últim pacte amb el PSO€ 11/02/2021 9:32 am
   Tripartit JxSou+PSO€+Comuns a la Diputació de Barcelona, per fer presidenta a la també investigada per corrupció Nuria És normal els corruptes pactan per la corrupció, mai per millorar la vida dels catalans...
   Veterà antifranquista. 11/02/2021 8:28 am
   Joan, o sou un ingenu de primerissima línea o més fals que una fotografia de Judes en color. ERC farà, segons els resultats, el que li sigui més convenient en forma de ppoltrones i càrrecs ben remunerats. Deixarà de banda (Com, al cadavall, fa tothom) totes les promeses.
    Si noi, 11/02/2021 2:47 pm
    com diuen els castellans "cree el ladrón que todos son de su condición". Tu ets corruptgent, oi?
    pel veterà autista 11/02/2021 9:36 am
    ERC, 90 anys d'historia i ZERO casos de corrupció. Junts Pel Sou 40 anys d'historia i corrupció... La Famiglia es va fundar per robar, no per assolir la independència, això és una cortina de fum per continuar tocant cuixa, com posar una investigada per corrupció al cap devant. No vau trobar ningú NET???
    27
    10
    Respon
  Ramon 10/02/2021 11:11 pm
  La Comuna Pudent és igual que el PSC en un 50%, una miqueta millor en un 10 i molt pitjor en el 40 restant.
  15
  20
  Respon
  Al PSOE ni aigua 10/02/2021 10:16 pm
  Als de la delegación del psoe a Catalunya, ni aigua.Nl fa falta recordar que el seu secretario miguel izeta, va fundar el tripartido del 155, va fer l'impossible per empresonar persones innocents, que va faltar el respecte als familiars dels presos polítics, que van a les manifestacions de la ultradreta. Que el que és presenta de candidat, va dimitir de ministro de sanidad, en plena pandèmia. I la última d'aquest, ha estat passar olímpicament, i no fer-se la PCR en el darrer debat. A més a més, la rottenmeier granados, cada dia falta al respecte als ciutadans de Catalunya, en les seves declaracions
  277
  224
  Respon
   L'últim pacte del PSO€cat: 11/02/2021 2:49 pm
   Tripartit JxSou+PSO€+Comuns a la Diputació de Barcelona, per fer presidenta a la també investigada per corrupció Nuria És normal els corruptes pactan per la corrupció, mai per millorar la vida dels catalans...
  Josep 10/02/2021 10:07 pm
  Votar erc es votar españa
  14
  19
  Respon
   Tu ets ruc o corruptgent? 11/02/2021 2:50 pm
   Pots ampliar la teva informació? Tripartit JxSou+PSO€+Comuns a la Diputació de Barcelona, per fer presidenta a la també investigada per corrupció Nuria És normal els corruptes pactan per la corrupció, mai per millorar la vida dels catalans...

Nou comentari