El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PP demana veure l’acta de la bilateral per saber si el traspàs dels MIR està o no a l’agenda
  • CA

El sotssecretari general del PP, Antonio González Terol, ha reclamat aquest dijous a Vejer de la Frontera l’acta de l’última Comissió Bilateral Generalitat-Govern per a saber qui diu la veritat sobre el traspàs o no de la competència de les proves per a Metges Interns Residents (MIR), que segons la ministra no està en agenda i segons la consellera sí que es negocia.

En una intervenció, González Terol ha acusat el govern espanyol d’utilitzar la sanitat com a “moneda de canvi enfront d’ERC” i ha avisat que el traspàs de la gestió de la formació dels MIR “posa en risc la formació dels MIR, la qualitat formativa de metges admirats en el món pel nivell de coneixement que adquireixen en l’etapa universitària i que després són formats en hospitals públics després de superar una prova d’habilitació nacional”.

El dirigent del PP ha exigit a la ministra de Sanitat, Carolina Darias, “el lliurament de l’acta de la Comissió Bilateral per a conèixer tots els extrems de la possible cessió del sistema MIR a Catalunya”, al mateix temps que ha reclamat “dissoldre aquesta comissió de treball” per a abordar el traspàs de la competència.

González Terol ha demandat “la compareixença urgent de Darias” perquè expliqui “quines competències pretén transferir, amb quines condicions i terminis” amb la pretensió de tenir accés al que ha anomenat “el full de ruta secret” sobre la formació dels metges, de la qual s’ha qüestionat que es passi a valorar que tinguin “el carnet de quina formació o l’idioma que parlis”.

“Tot és un contrasentit, un circ, un mercat ambulant per a mantenir-se al capdavant del Palau de la Moncloa”, ha afirmat, en al·lusió al president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JordiP a agost 05, 2021 | 19:19
    JordiP agost 05, 2021 | 19:19
    Groller il·letrat, el G.Terol aquest. Que es prengui la molèstia de llegir tots els documents relatius a l'Estatut de 2006 i la llista de trespassos que s'en deriva. Que consulti les repetitives reclamacions de la Generalitat i que verifiqui si el MIR està inclós en aquesta relació. Payús. Com no ha d'estar a l'agenda si aquest trespàs està reclamat iterativament des de 2010??? el que vol el paio aquest és protagonisme, no parlamentarisme. Polítics com aquest i els seus còmplices són la pesta de la nostra pseudodemocràcia.
  2. Icona del comentari de: En fi a agost 05, 2021 | 21:34
    En fi agost 05, 2021 | 21:34
    Podrien començar ells ensenyant els llibres de comptabilitat, dels darrers 20 anys

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa