Darias tanca la porta a transferir la gestió dels MIR a Catalunya: “No és a l’agenda”

La ministra anuncia l'arribada de menys dosis de Moderna que es "compensarà" pel nou acord de subministrament amb Pfizer

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha negat que l’executiu espanyol es plantegi transferir la formació sanitària especialitzada, on s’inclouen les places de MIR, al Govern. “No és a l’agenda cap traspàs sobre aquesta matèria”, ha dit la ministra en una roda de premsa posterior al Consell Inteterritorial al Sistema Nacional de Salut. Les declaracions de la titular de Sanitat arriben dies després que la Generalitat posés la qüestió sobre la taula de la Comissió Bilateral d’aquest dilluns.

MIR

A la sortida del Consell Interterritorial amb les comunitats autònomes, Darias ha volgut tancar la porta al traspàs de la gestió dels MIR a Catalunya. “Vull deixar ben clar que aquest govern continuarà amb el mateix sistema que tenim fins ara”, ha dit, abans d’afegir que “no hi ha cas” en aquesta matèria.

Darias ha afegit que anirà “encantada” al grup de treball proposat a la Comissió Bilateral però ha insistit que el model actual de formació especialitzada “ja és excel·lent”. Segons la titular de Sanitat, l’executiu espanyol no té “en absolut” la intenció de modificar la gestió d’una manera que “no sigui de la mà de totes les comunitats autònomes per millorar el sistema que ja tenim”.

Estabilització

Amb relació a l’evolució de la pandèmia, el Ministeri de Santitat considera que l’Estat està “entrant en una fase d’estabilització” després de l’explosió de casos de la cinquena onada. Amb tot, Darias ha demanat “cautela” a l’hora d’afrontar “el descens dels indicadors”, tot puntualitzant que a l’hora d’analitzar la caiguda dels valors de la covid s’ha de tenir en compte que “venim d’una situació d’incidències elevades”. Pel que fa a la presència de la variant Delta, continua incrementant-se i ja suposa el 75% dels contagis a Espanya, amb una incidència que és encara superior en algunes comunitats autònomes.

La ministra també ha destacat el “bon ritme” de la vacunació a Espanya, on ja hi ha el 68,8% de la població immunitzada amb una dosi i el 58,6%, amb la pauta completa. D’altra banda, la ministra ha anunciat que arribaran menys dosis de les previstes de la vacuna de Moderna durant aquesta setmana i la següent. Una “minoració” que es “compensarà”, segons Darias, amb el nou acord de subministrament amb Pfizer.

Aquest diumenge està previst que arribin al voltant d’un milió de vacunes de Pfizer, incloses en l’acord de 3,4 milions de dosis anunciat la setmana passada per l’executiu de Pedro Sánchez. En els pròxims set dies arribaran 2,8 milions de dosis d’aquest vaccí.

Certificat Covid

L’acceleració de la vacunació ha provocat un major nombre d’emissions del passaport Covid, que ja han obtingut 15 milions d’espanyols, segons Darias, que ha detallat que 600.000 persones ja havien validat aquests documents per poder viatjar en aeroports de l’Estat.

Comentaris

  Jm 04/08/2021 8:47 pm
  Tenen agenda… Històricament el preu de ser espanyol és viure guerres, dictadures, robatoris d’impostos, aïllament d’Europa...
  adolf 05/08/2021 7:32 am
  Malauradament ara estic segur que el MIR gestionat a Catalunya no tindrà el mateix rigor i seguint el mateix procediment que s'aplica a les oposicions, es a dir, cada vegada es requereix meyns esforç, no som cap exemple.
  Els catalans, ministre, som burros? No sabríem organitzar un MIR? 05/08/2021 11:55 am
  I els metges catalans no protesten? Aquests espanyols es consideren superiors, ells ho fan tot bé, els catalans no en sabrien. Que n'estic cansat de tot el que sona a espanyol. Si més no, els catalans som tant rucs o tant espavilats com els espanyols. Potser més espavilats, us heu fixat que aquest trimestre l'economia catalana ha crescut el doble que l'espanyola?
  Independència 05/08/2021 12:31 pm
  "No és pas a l'agenda ?" No, poc. On no hi és, on no hi cap, és en la ment del xovinisme espanyol.

Nou comentari