Comín, pessimista amb suplicatori i optimista amb l’extradició

L'eurodiputat de JxCat creu que evitar que els aixequin la immunitat "seria el miracle més gran", però manté que no els entregaran a Espanya

L’eurodiputat d’JxCat Toni Comín veu complicat guanyar la votació del suplicatori a la comissió parlamentària de Brussel·les que ha de decidir si li aixequen la immunitat, tant a ell com a l’eurodiputat i president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, i l’eurodiputada consellera a l’exili Clara Ponsatí, que és el que demana la Tribunal Suprem espanyol. Ho ha dit aquest dijous en una entrevista al programa Més 3/24, recollida per Europa Press, en què ha dit que està orgullós de les intervencions i el debat que han tingut tots tres, si bé ha afegit que guanyar la votació “seria el miracle més gran que hagi vist en política”.

A més, Comín ha assegurat que ni el president de l’Comitè d’Afers Jurídics i eurodiputat de Ciutadans, Adrián Vázquez, ni l’eurodiputat de el PP i vicepresident del grup de el Partit Popular Europeu, Esteban González Pons, poden haver sortit massa contents de la sessió d’aquest dijous. “Per magnífica que hagi estat la nostra actuació, que no puc dir si ho ha estat, el que sabem és que guanyar aquesta votació és molt complicat. Ara bé, si un diputat europeu amb cultura democràtica avui ens ha escoltat atentament estic convençut que li haurem fet reflexionar “, ha afegit.

Ha explicat que si guanyen la votació en la comissió parlamentària al ple “hi hauria opcions reals de mantenir aquesta victòria” encara que no seria segur. Si en la comissió es perd, és més complicat donar-li la volta, segons ha admès.

No obstant això, Comín ha sostingut que si se’ls aixeca la immunitat, saben què els passarà pels arguments que ha fet servir el jutge pel cas del també conseller a l’exili Lluís Puig, l’entrega a Espanya del qual va ser rebutjada la setmana passada pel Tribunal d’Apel·lació de Brussel·les. Comín i la defensa dels tres eurodiputats pensen que aquests arguments es poden extrapolar al seu cas. “La presumpció d’innocència i la manca de garanties per a un judici just és exactament per les mateixes raons que en el nostre cas. Tenim una certesa més alta que la justícia belga no ens extradirà”, ha afegit.

Comentaris

  Valery 16/01/2021 7:37 am
  Per que la Conselleria de INjusticia de la inepta capella ha fet un totum revolutum ajuntant a il cappo Junqueras amb la resta de comdemnats? Es barbarie junqueril o porqueria carcelaria d'erc.
  34
  57
  Respon
   cappo Junqueras??? 16/01/2021 11:06 am
   Aquest títol està reservat a grans prohom com el Capo di tuti Capos di Famiglia: Jordi Pujol i Solei, el que va renunciar al cupo com els bascos a canvi de peix al seu cove!!!
   47
   35
   Respon
    Il cappo ferrovial ben forrat 16/01/2021 12:46 pm
    Pujol un delinquent no jutjat i porta 10 anys esperant que li trobin un sol delicte, i res de res. ERC.ERROVIAL, 17 milions robats per la famiglia d'il cappo Junqueras y hermano, 18.000MORTS i la fiscalia psoe,erc,comuna el protegeix, Robar si ets d'erc es socialisme ferrovial. erc pel genocidi d3ls vells catalans, que hi fRem si il cappo junqui mana
    13
    33
    Respon
     Fem memòria 16/01/2021 1:02 pm
     Pujol no va començar a robar quan va arribar a la Generalitat. Abans va fer de banquer, a Banca Catalana, una disbauxa en que tots els petits accionistes van perdre els seus estalvis mentres el lladregot Pujol en va sortir amb les butxaques plenes que després es van transformar en una deixa de l'avi Florenci que mai ha pogut demostrar.
     47
     23
     Respon
      Memoria de wc.erc 16/01/2021 1:31 pm
      Noi ets d'erc, es nota. ERC partitd'analfabet, ganapies, ferrovials i escorxador de vells. Sapigues nomes, que wui va enfonsar Banca Catalava esser el miserable Ernestiti Lluch, a qui en Pujol donava de menjar com empleat de Banca Catalana. Ets d'erc, ignorant, regalimant topics i historietes del no doctor junqueras, un altre ignorant justet
      9
      30
     Ferrovial o el dret de matar catalans 16/01/2021 12:58 pm
     Tornara els 17.000.000 euros i indemnitzara als 18.000 morts gracies a ferroviali a la nefasta Verges consellera de Salut, matavelles i tauds? Fiscalia, robar i matar eslegal si ets d'esquerra.rip?
     24
     32
     Respon
     Si noi, 16/01/2021 12:55 pm
     Recordes al poc honorable iquan declarava sobre les branques i els nius? Recordes quan Rull i Turull acompanyaven al fill Oriol Pujol al jutjat abans d'entrar a presó? Els mesos que l'hereu Jordi ha passat a presó? La resta de fills i filles també investigats? Una gran Famiglia, amb Capo i Mare Superiora adicta als missals andorrans.
     31
     18
     Respon
      Ferrovial es Sanchez, el ABRAZO DEL OSO 16/01/2021 1:05 pm
      Pujol es perl'Esquerrra espanyolista el rucde tots els pals. Ni judici ni res, pero perseguit per la justicia psoe.gal.erc, pures esquerres falangistes. Junqueras y hermano han robat el doble, el triple que el Millet i junqueras encara no ha estat imputat, quina vergonya. Esta clar que es a canvi del nomenament del Sanchez. Indult i la no imputacio dels doshermanos Chorizos de Ferrovial, quins collons espanyolistes, i no domiteix el cappo junqueferrovial
      25
      43
  DIONIS 16/01/2021 6:10 am
  Entregar.se al Supremo amb traje es propi d'espanyols com el Junqueras deSanchez, el transfuga deoendista d'españa.una
  38
  54
  Respon
   Tu ets corruptgent, oi? 16/01/2021 11:14 am
   També si van entregar Forn, Sanchez, Rull i Turull. Memòria selectiva?
    Gal, maragalo, ercm ferrovial, esquerres filles de h. 16/01/2021 1:12 pm
    Mes corrupgent que el JUNQUERAS Y HERMANO no hi ha ningú. 17 M es molta pasta i 18.000 vells morts, mo,t mes. ERC secta de lladres i assassins , purs adolfisme junqueril o del gal maragall, el tete i pasqual que celebravem amb Moet Chandon els 29 assassinats per ells, miembros del psoe.gal. ERC I PSOE SON EL MATEIX, fills dehitler idrl porcioles de franco
    15
    31
    Respon
    Junqueras un espanyol com cal 16/01/2021 12:42 pm
    Il cappo de Ferrovial es espanyol, es del Psoe.erc, es del Sachez jefe de laFalande, esquerra pura, dura i espanyola. Junqueras i el Suprempo son el mateix, España, una, grande y del Sanchez,ERC
    13
    32
    Respon
  Lluís Vidal 15/01/2021 11:54 pm
  En comín m’importa un comino. Aquest es doble traïdor. Primer es fuga com un covard a Bruseles i després es torna un trànsfuga i deixa ERC per anar amb la nova Convergència. És pot ser mes patètic. El tindrien que fotre al trullo per gallina i poc home.
  83
  75
  Respon
  No oblideu, pedorros ... 15/01/2021 7:58 pm
  ... que la justícia belga no ha trobat al Puig innocent. Només s'ha ficat en qüestions de forma sobre l'euroordre i suposicions tipus palla mental belga sobre la justícia espanyola.
  33
  108
  Respon

Nou comentari