Puigdemont, Comín i Ponsatí, a l’expectativa després de la vista pel suplicatori

Els eurodiputats no han parlat a la sortida de l'audiència on s'ha discutit la denegació de l'extradició per Puig| González Pons, del PP, admet que s'ha parlat de la sentència de Bèlgica

Els eurodiputats de Junts per Catalunya i expresident Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí queden a l’expectativa de l’Eurocambra després de comparèixer davant del Comitè d’Afers Jurídics pel suplicatori del Suprem. Després de gairebé tres hores de compareixença, aproximadament una per cadascú, els tres independentistes han sortit de la sala cap a les vuit del vespre sense fer declaracions. Tampoc ha parlat el president del Comitè, l’eurodiputat de Ciutadans, Adrián Vázquez. A l’audiència els membres del Comitè han discutit sobre el rebuig de Bèlgica a l’extradició de l’exconseller Lluís Puig, segons ha revelat l’eurodiputat del PP, Esteban Gonzalez Pons, l’únic que ha fet declaracions a la sortida de la vista.

Ara és el torn del ponent pel cas, ultraconservador búlgar, Angel Dzhambazki, que haurà de presentar un informe per cadascun dels eurodiputats on proposi si aixeca o no la immunitat als tres independentistes. La votació final al ple de l’Eurocambra no s’espera abans del març. De fet, Vázquez pronostica que la decisió arribarà “cap a la primavera”. “Estem a l’equador del procediment”, ha assegurat aquest dijous al matí.

Tenint en compte que el Parlament Europeu està controlat per populars, socialistes i liberals, serà difícil per a Puigdemont, Comín i Ponsatí convèncer una majoria suficient de la cambra per retenir la immunitat. En qualsevol cas, si perden la protecció, podran continuar exercint com a eurodiputats mentre batallen l’euroodre a Bèlgica.

Per la seva banda, l’eurodiputat del PP, Esteban González Pons, ha declarat que “hi ha una clara majoria a favor de la concessió del suplicatori” contra els eurodiputats independentistes perquè, segons ell “no és judici polític” i ha assegurat que la seva posició com a grup és “clara”. Així mateix ha admès, tot i la confidencialitat de la sessió, que s’ha debatut la sentència de Bèlgica que denega l’extradició del conseller Lluís Puig.

Nou comentari