Asens assegura que ERC l’ha “malinterpretat”

El líder d'Unides Podem al Congrés replica als republicans que "mai demanaria a ningú que renunciï als seus objectius"

Matí de sacsejada entre ERC i els Comuns en el segon dia del que se suposa que ha de ser una nova etapa en la relació entre els dos partits i una negociació per a la investidura després que s’hagin trencat les converses entre republicans i JxCat. La tensió ha esclatat per unes declaracions del líder d’Unides Podem-Comuns al Congrés, Jaume Asens, en què ha dit que “la independència no és la prioritat immediata d’ERC”. Aquesta observació –tot i que des del seu punt de vista era en positiu perquè defensava que ara cal centrar-se en la pandèmia, ha fet saltar immediatament ERC, que ha respost que “la independència de Catalunya i construir una República Catalana de drets i llibertats per a tothom és l’objectiu d’ERC ara i sempre”. L’episodi ha forçat Asens a fer un tuit per intentar desfer l’embolic. El recurs ha sigut assegurar que se l’ha “malinterpretat” i ha subratllat que ell “mai demanarà a ningú que renunciï als seus objectius”. Tanmateix, és una rèplica que encara afegeix més confusió, perquè no era d’això que es queixaven els republicans, sinó del fet que hagi dit que tenen els seus objectius independentistes aparcats.

Comentaris

  Som el 90.18 % 11/05/2021 5:57 pm
  Per una vegada que Asens diu una veritat, el fan rectificar. (Som el 90.18 % perquè el 1-O, la única vegada que ens hem comptat, vam votar SÍ 2.044.038 de 2,266.498)
  Rufian i Asens, los pollos calientes 11/05/2021 4:56 pm
  Des de que llueix el peluquin, nomes fa gili.pollades. Pobret, va massa calent, sembla el pijo Rufian el Pavo Real que li diuen a Madrid
  Alba 11/05/2021 3:20 pm
  Nooo, Asens, si tú no pedías que Esquerra renunciase a sus objetivos, simplemente CONSTATABAS que la independencia no está entre ellos. Hay que ver que rápidos han salido a rebatirte. Menuda faena les has hecho. Con lo que les cuesta mantener el cuento de su independentismo!
   Nomar 11/05/2021 5:07 pm
   Alba l'independentisme... espanyol d'Asens mai ha estat cap conte. Llegiu-vos els programes i els postulats dels partits, encara que sigui en la versió reduïda, si la normal us fa mandra.
  Eduard 11/05/2021 1:40 pm
  un jaimito vulgar, el señorito Asens. Humiliar erc es molt pijo, señorito ric d'alta cuna
  Fontanelles 11/05/2021 12:53 pm
  D'això, que ha fet Asens, sempre se n'ha dit llençar la pedra i amagar la mà. A banda que és molt lleig parlar en nom d'un altre grup polític. Exigim als nostres representants un acord de govern entre forces independentistes.
  Ehem ! 11/05/2021 12:45 pm
  L'objectiu d'Asens i les "confluències" sucursalistes, és romandre dins d'Espanya, prou que ho sabem. També sap que el 48% dels vots annexionistes del proppassat 14 de febrer, representen pocs habitants de Catalunya.

Nou comentari