El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragonès critica el Suprem pels indults i l’acusa d’estar “altament polititzat”
  • CA

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha criticat durament el canvi de criteri del Tribunal Suprem sobre els indults als presos polítics i l’ha acusat d’estar “altament polititzat”. El Suprem ha anunciat aquest dimarts que revisarà els indults als líders independentistes després que un canvi de majories a la sala que va revisar els recursos de PP, Vox i Cs hagi acceptat la legitimitat dels tres partits per qüestionar la decisió del govern espanyol. Aragonès tem que el Tribunal Suprem pugui repetir el “procés ple d’irregularitats” del judici de l’1-O.

“Sembla que juguin a [veure] de quin color és el jutge: si és dels blaus o dels vermells, del PP o del PSOE“, ha etzibat durant la conferència per fer balanç del primer any del Govern del 52%. No obstant això, el president de la Generalitat ha confiat que els recursos seran finalment “desestimats” i reclamat al govern espanyol que aprovi una llei d’amnistia, que a parer seu és l’única manera de “garantir la fi de la repressió” i eviti l’obsessió de la dreta per “agreujar el conflicte” català.

Durant la seva intervenció, Aragonès ja havia avisat que des de la concessió dels indults “no s’ha avançat de forma suficient” en la resolució del conflicte polític entre Catalunya i Espanya i ha lamentat que la “persecució judicial” continua malgrat l’interès del govern espanyol per fer veure que les relacions entre els dos executius estan normalitzades.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, al Congrés / Europa Press

La Moncloa defensa la “legalitat” dels indults als presos polítics

La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha defensat la “legalitat i utilitat” dels indults als presos polítics i ha afirmat que la sortida de la presó dels líders independentistes ha permès rebaixar la tensió a Catalunya. “El govern defensa la legalitat de totes les actuacions, i en el cas de la situació dels indults no només la legalitat, sinó la utilitat per a la convivència i la recuperació de la normalitat a Catalunya”, ha dit després de la reunió del consell de ministres.

“La situació a Catalunya avui no té res a veure amb la del 2017 o el 2019”, ha insistit. “Crec que és incontestable que la situació a Catalunya avui no té res a veure amb la que hi havia. S’ha recuperat la normalitat, gràcies al diàleg i a la via de la política com a eina per resoldre problemes, i no per generar-los. És la via que el govern volia a seguir, i està mot content d’haver-ho fet”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 24, 2022 | 15:41
    Pere Llimonera i Citronell maig 24, 2022 | 15:41
    Coi, mes “altament polititzat” que el Hobbit no n'hi ha... pero, si todo el supremacismo anda como P0LLo descabezado y altamente politiZado... i PutiniZado... N0 saben ni remotamente los que significa Democracia ni Estado de Derecho; y allí donde están y/o gobiernan, o Administran o lo que sea, vulneran todos los Derechos y Leyes de todos los que N0 son secesionistas supremacistas como ellos... y luego, como buenos 'ploramiques', a jugar al Victimismo... 'al Carrer, homeee'...
    • Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a maig 24, 2022 | 19:26
      Luisnomeacuerdo maig 24, 2022 | 19:26
      CoÑo, Limonero esta clase de comentarios ya no les funcionan. Hemos de reconocer que nos han cogido el número, hoy mismo de nuevo con la desición del TJUE, y con el cambio de hoy en nuestro Tribunal Supremo tampoco se llega a ninguna parte, será alargarles la espera a los políticos presos y na más. Nos quitan nuestra razón de nuestro estado de derecho a cada paso. Hacemos aguas y somos un hazmereir por todas partes. Y con las prejudiciales de Pablo allá en Europa será peor. Es triste pero es asi, no nos podemos autoengañar. CoÑo.
      • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 25, 2022 | 11:07
        Pere Llimonera i Citronell maig 25, 2022 | 11:07
        A ver, pedaZo de TRoLL separata supremata que USuRPas Mi NomBRe y el de OTR0s para Comentar de "FaLSa BaNDeRa" , en este caso, sospecho, que el de Luisnomeacuerdo... No os vengáis Tanto arriba, que se trata de una victoria Pírrica y momentánea; esto es "Flor de un día"... Agua de Mayo para los separatas suprematas, pero que se convertirá rápidamente en agua de borrajas. A Puchi le llegara la Justicia de verdad: tiempo al tiempo... N0 es mas que "engordar para morir", como dicen de los cerdos que pastan en la Dehesas para convertirse luego en buenos Jamones Serranos en las Tapas... Es decir, ahora los indepas están engordados en su ego, inflados de ínfulas fantasiosas y soberbias, pero temporales... Cuando venga la decisión de una instancia superior que los ponga en su sitio y haga Justicia de verdad, N0 politizada, vendrán con los lloriqueos y el victimismo... venga, renegones, quejicas, "ploramiques", que ya estáis creciditos para andar todo el día con chiquilladas... mucho artificio, y mas plañideras aun (los separatas suprematas siempre han sido 'uns Ploramiques'); y lo de siempre: muchos mantras, run-rún, sofismas y falacias, mucho victimismo, junto a alguna media-verdad y una (o dos) verdad perdida por ahí... El "Procés" está amortizado... está finiquitado... "Period"... Seguirán, a fondo unas cuantas decenas de miles de L0c0s abducidos, pero la inmensa mayoría (6 o 7 millones de 7,5 millones) del pueblo catalán ya pasa cada vez mas de estos adoctrinados de mentes febriles... y se ve, cada día mas, en la calle, en la TV, en los medios... Los impenitentes seguirán y la gente sana irá a lo positivo: al entendimiento, el progreso económico, el respeto y la Democracia... Apa, Bon dia!
  2. Icona del comentari de: Sisplau a maig 24, 2022 | 16:53
    Sisplau maig 24, 2022 | 16:53
    Ja ho saps, Aragonés, si no et baixes més els pantalons t'amenacen de tornar a empresonar els qui es van entregar a l'enemic. És el resultat de la covardia i de prioritzar el partit i obbiar la confrontació. El Estado podrit us te agafats pels Indults. Xantatge que no permetrem que vehiculeu cap a l'Independemtisme. Es varen entregar com a covards calculadors que son i ara el estado el utilitza contra tots. Cal assumir-ho i contratacar aixecant la DUI. La resta és traïció.
    • Icona del comentari de: Si noi, a maig 24, 2022 | 17:49
      Si noi, maig 24, 2022 | 17:49
      agraeix-ho al batxiller foll que va suspendre la DUI en segons abans de fugir deixant-ho tot enmerdat, sino ja seriem un País independent.
      • Icona del comentari de: Gecko a maig 24, 2022 | 19:13
        Gecko maig 24, 2022 | 19:13
        Alguns sembleu babaus o comentaristes de falsa bandera, no se que és pitjor. És d'estar molt malament quan des de l'estat espanyol duen segles d'ocupació i d'intentar espanyolitzar el nostre país del tot, hi hagi comentaristes que es facin passar per catalans d'un o altre grup que en teoria haurien de remar junts, des de les seves diferències i posicions polítiques, vers la independència i contra el lawfare espanyol. Els espanyols quan llegeixen comentaris com els de "Si us plau" o "Sí noi" aplaudeixen amb les orelles i es freguen les mans, en veient com el seus paranys, repressió, lawfare i els seu espionatge per a avançar-se i crear merder, els hi funciona en els innocents catalans que no hi veuen tres dalt d'un burro, no se n'adonen de res i cauen de quatre grapes en la gran ensarronada espanyola. No és això companys, no és això.
        • Icona del comentari de: pel Gecko corruptgent a maig 24, 2022 | 19:48
          pel Gecko corruptgent maig 24, 2022 | 19:48
          Quan fagis comentaris similars a les rucades que diueu sobre ERC, començareu a tenir credibilitat. La hipocresia dels corruptgents com tu comença fer... basarda per no fàstic, fixa't que aquests comentaris sempre son respostes a provocacions, tens la ESO?
  3. Icona del comentari de: ... a maig 24, 2022 | 17:04
    ... maig 24, 2022 | 17:04
    Ui sí. No s'enfadi aspirant a Gran Barrufet, que ja tremolen a La Moncloaca.
    • Icona del comentari de: Si que tremolan... a maig 24, 2022 | 18:07
      Si que tremolan... maig 24, 2022 | 18:07
      més que si fos batxiller, saben que faria figa i fugiria deixant-ho tot enmerdat
    • Icona del comentari de: ... a maig 24, 2022 | 18:30
      ... maig 24, 2022 | 18:30
      A què aspira el batxiller foll? A fer d'escombriaire a Waterloo? No crec que tingui els estudis necessaris...
  4. Icona del comentari de: Lie a maig 24, 2022 | 18:28
    Lie maig 24, 2022 | 18:28
    Critiques el règim però a la vegada pactes i dones suport al feixisme espanyol dels gal. Abans d’obrir la boca pensa amb qui et poses al llit, inútil.
  5. Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a maig 24, 2022 | 18:44
    Pere LLimonera i Citronell maig 24, 2022 | 18:44
    La democracia y el estado de derecho agoniza. Somos el hazmereir de Europa. Historicamente, en cada gran crisi que ha tenido España ha perdido un territorio. Hasta los moros se rien de nosotros.
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 25, 2022 | 11:15
      Pere Llimonera i Citronell maig 25, 2022 | 11:15
      N0 te cansas de USuRPaR Mi NoMBRe para comentar de "FaLSa BaNDeRa", eh, pedaZo de TRoLL separata supremata que USuRPas Mi NomBRe y el de OTR0s para Comentar de "FaLSa BaNDeRa", decir sandeces, MEntiras y copiar mis comentarios y enviarlos modificados... Da igual que usurpéis los Nombres de otros para Comentar de Falsa Bandera, o que os inventéis todo y manipuléis aun mas... luego acabáis siempre lloriqueando y soltando mas chorradas... venga, renegones, quejicas, "ploramiques", que ya estáis creciditos para andar todo el día con chiquilladas... mucho artificio, y mas plañideras aun (los separatas suprematas siempre han sido 'uns Ploramiques'); y lo de siempre: muchos mantras, run-rún, sofismas y falacias, mucho victimismo, junto a alguna media-verdad y una (o dos) verdad perdida por ahí... El "Procés" está amortizado... está finiquitado... "Period"... Seguirán, a fondo unas cuantas decenas de miles de L0c0s abducidos, pero la inmensa mayoría (6 o 7 millones de 7,5 millones) del pueblo catalán ya pasa cada vez mas de estos adoctrinados de mentes febriles... y se ve, cada día mas, en la calle, en la TV, en los medios... Los impenitentes seguirán y la gente sana irá a lo positivo: al entendimiento, el progreso económico, el respeto y la Democracia... Apa, Bon dia!
  6. Icona del comentari de: Gavanenc a maig 24, 2022 | 18:57
    Gavanenc maig 24, 2022 | 18:57
    Els que remenen les cireres de l'estat espanyol son molt mala gent, un nou exemple de la seva forma miserable de fer. Per una banda varen "indultar" unes persones innocents víctimes del lawfare espanyol i concretament d'un judici farsa, ara ha passat quasi un anys i no han fotut res amb els mal parits que varen presentar al·legacions com a "perjudicats" pels "indults" i ara tornen a fer veure que obren "el cas". Tot és marejar, fer perdre temps i intentar fotre als que no pensen com ells que Espanya és un "unidad"... quan això és una fal·làcia i no es pot dir unitat ni indivisible un estat com l'espanyol que des 1587 no s'atura de perdre territoris que se li separen.
    • Icona del comentari de: Totalment d'acord! a maig 24, 2022 | 19:58
      Totalment d'acord! maig 24, 2022 | 19:58
      El batxiller foll la va ben cagar suspenent la DUI i fugint deixant-ho tot enmerdat, vam perdre totes les simpaties que teniem a Europa i països democràtics de tot el món.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa