No serem independents fins que no anomenem l’ocupació espanyola pel seu nom

"No he escoltat ningú amb poder polític, econòmic o cultural que digui que el conflicte entre Catalunya i Espanya no va de raons sinó de la disputa de la sobirania d’un territori"

No podrem entendre mai per què gent que es va trencar la cara per exercir el dret d’autodeterminació l’1 d’octubre de 2017 continua votant partits que el supediten a tercers (Espanya, la Unió Europea, l’ONU…) si no entenem els mecanismes de l’ocupació.

Mentre que en l’anàlisi política dels països sobirans podem afirmar que els vots avalen o no la gestió del govern (especialment als sistemes bipartidistes com els EUA o en menor mesura Espanya), en un país ocupat, són una eina de reafirmació. Ho demostra, per una banda, la correlació de forces unionista després del 14-F, en què ha guanyat qui fins ara millor ha garantit la rendició de l’independentisme: PSOE i En Comú Podem amb l’ajut de VOX, que els ha funcionat d’espantall per assolir-ho.

Per altra banda, ho revela la victòria, pel costat independentista, dels partits polítics més experimentats a l’hora d’utilitzar els vots només en clau identitària, per molt que diguin els Rufiáns, els Tardàs, les Simós i els Voltas de torn per negar l’ocupació, que és el que els garanteix tenir la quota de poder que tenen: som els bons perquè som els d’aquí. I no en poden fer res més, perquè no controlen el discurs econòmic, cultural o lingüístic. Només ser corretja de transmissió de l’Estat per a poder mantenir aquesta hegemonia. I justificar-ho amb una exacerbació de la moral, en què col·laboren els mitjans de comunicació: nosaltres tenim més arguments, som més dialogants, som més valents, estem al costat bo de la història. Fins i tot partits com el PDECAT: som els més moderats, els del seny. I la gent els vota perquè no veu altra alternativa, perquè els incentius de l’ocupació condueixen a fer-ho.

Per això, quan parlem de polítics que es plantin, que no renunciïn a absolutament tot (perquè han renunciat a ab-so-lu-ta-ment-tot, fins i tot a la legitimitat dels seu propi projecte polític -acceptant incorporar-hi qui el vol destruïr-), a escollir el president de la Generalitat, a debatre qualsevol cosa al Parlament, a la llibertat de poble al qual representen, no estem demanant realment res de l’altre món (cosa que demostra fins a quin punt el sistema fa abaixar el llistó). Estem demanant trencar amb aquest discurs, començant per parlar clarament d’aquesta ocupació, que té el màxim exponent en acceptar utilitzar la pròpia policia per garantir-la o en assumir que es pot exercir l’autodeterminació sense fer volar pels aires un sistema polític pensat per evitar-la.

Ja podem demanar la unitat, una estratègia conjunta o una revolució al carrer, que un problema només es comença a resoldre quan l’identifiques de forma correcta i enfoques les accions a tombar-lo. Si no, fas pals de cec. I fins ara, ni tan sols l’octubre de 2017, no he escoltat ningú amb poder polític, econòmic o cultural que digui públicament que el conflicte entre Catalunya i Espanya no va de raons, no va de bondat, sinó de la disputa de la sobirania d’un territori.

Comentaris

  federalista 08/03/2021 2:33 pm
  al tal ehem els de prats de mollo, perpinya etc, son primer francesos, i ja despres catalans com tothom menys vosaltres indepres hiperventilats sap, comencant pels mateixos francesos d'aquest departament on nomes un 8 per cent dels francesos del departament del pirineus orientals, lo de catalunya nord es una broma que no es creuen ni els mes indepres ,es declara nomes catala i vol la independencia es a dir 4 amics dels 400 i escaig mil que viuen als pirineos orientals, per tent el problema esta i aixo es veritat a a catalunya comunitat espanyola, on si es veritat que quasi la meitat de la gent vol fer una republica propia a la retsa de territoris es una broma lo de la indapandenvhia i als prineus oreintals una broma doble aixo es la veritat, i no les palles mentals d'alguns
  Ramon 06/03/2021 10:48 pm
  MÉS QUE MAI, SOM DOS POBLES! O ELLS, O NOSALTRES!
  @ LlunyDeCAT 05/03/2021 10:56 pm
  Cuando un tonto decide concentrar el superpoder de sus pajas mentales en un idioma y sus hablantes acaba como el gallo del cantón, sin plumas y cacareando . Mis condolencias.
  50
  37
  Respon
   Gonzalo 06/03/2021 8:54 pm
   Tu aparte de tonto, gilipollas integral.... Pedazo de laZi de mierda....
  El seu nom es diu castellanització 05/03/2021 10:53 pm
  Felip IV de Castella i III de Portugal i Aragó, ja va posar tot l'afany per castellanitzar tots els seus reialmes. Felip V hi va acabar de donar l'estocada final arrabassant als altres regnes les seves institucions amb l'objectiu d'aniquilar les seves llengües i cultures per imposar la castellana.
  Esto es un no parar de sufrir 05/03/2021 9:23 pm
  Hasta la victoria siempre, comandante Carracelas.
  Fil Roig 05/03/2021 8:58 pm
  El problema que té l'independentisme és el discurs que té la Sra. Carracelas i d'altres influencers de la política, que només tenen feina a llençar tot tipus d'argumentació en contra d'ERC o CUP. Aquest discurs dels més purs només separa idees per esgarrapar un grapat de vots d'una formació a una altre, però en cap dels casos vol la Indepèndencia d'aquest país. L'independentisme té idees diferents per què la societat és plural, com els origens dels ciutadans que 'habiten i és el moment de treballar pels objectius que ens uneixen i deixar de banda els retrets que ens debiliten. Discursos com Rufian o Tardà no agraden a personatges com la Carracelas, però per sort cada vegada agraden a més gent de la zona metropolitana de Barcelona o Tarragona (nuclis habitats per la inmigració de la postguerra i també de la nova inmigració última de fora de l'Estat) i es sumen a la causa independentista per què són d'esquerres, republicans i el projecte d'una República Catalana per canviar-ho tot ho veuen més factible, que no pas un canvi a una Espanya sense rum, sense projecte i cada dia més mancada de llibertats. Sra. Carracelas vaigi a picar pedra a Ripollet, Santa Coloma, Hospitalet, Torreforta, Bonavista.... i quan haigi fet feina de veritat per la llibertat d'aquest país veurà que la realitat és molt diferent del que ho veu vostè, per què tot està per fer i tot és possible.
  13
  42
  Respon
   Ramon 07/03/2021 12:22 am
   Si la línia d'ERC pogués dur a la independència, Espanya no ajudaria ERC. L'ajuda perquè no hi duu.
   Ramon 06/03/2021 10:43 pm
   ERC no ha eixamplat un puto cagarro. Tot el contrari.
  No diguis tonteries @Al de les 12:15 Les coses pel seu nom 05/03/2021 8:46 pm
  Només una frase de Titus Livi (59 a. C. a 17 d. C.) desmunta tot el teu discurset: "Àgil, bel·licós, inquiet. Hispania és diferent d'Itàlica, més disposada per a la guerra a causa del que aspre de el terreny i de el geni dels homes ".
  14
  33
  Respon
   Tonteries les justes 06/03/2021 8:05 pm
   Collons! Una exposició de dues línies i a la segona no entenc res de res. Sembla que t'has adormit parlant de Titus Livi.
  @"Ara no necessiten enviar-nos els tancs perquè ja ens van enviar els colons." 05/03/2021 8:39 pm
  El padre de la patria y sus niños se fueron a Andorra con bolsas de basura llenas del dinero, procedentes del tráfico de divisas del abuelo de la patria. Como la naturaleza aborrece el vacío, el hueco que dejaron fue ocupado por los colonos y sus niños. Y colorín colorado, este cuento se ha acabado. Pero ya os contarán otros cuentos, tanto o más hermosos que este.
  31
  58
  Respon
  David. 05/03/2021 8:20 pm
  Parlar públicament d'ocupació és un tabú. És la realitat , però ens tenen la moral tant menjada que ni els nostres politicatxos (erc, junts) s'atreveixen a parlar-ne. Com a molt ho feia abans la Cup, ara tampoc s'atreveixen. En els mitjans de comunicació tampoc es pot parlar així perquè segur que es carreguen el mitjà que sigui. I com ha dit algú no és el mateix immigrants que colons, el segon ve o neix amb aquesta mentalitat. El primers , senzillament són gent normal. L' ocupació és sobretot militar, política i econòmica. A nivell social la realitat és molt més complexe.
  Alerta 05/03/2021 4:22 pm
  Com a l'Algèria ocupada i colonitzada pels Francesos (160 anys) que era ja un departament francès, CAT SUD és ocupada i colonitzada pels Espanyols des de fa 307 anys. Els Pieds Noirs d'Algèria van haver de marxar per sobreviure i foren tractats com una merda a França. Molts d'ells jueus sefarades i curiosament molts d'origen Espanyol. A CAT SUD hi tenim el mateix amb una diferència: hi ha gent barrejada. Quan als 60 la meva cosina es casà amb un Espanyol fou un terratrèmol a la família. I el paio encara no parla pas català. Des dels 60 tots els partits d'oposició al Franquisme varen amagar la realitat per por al lerrouxisme. I el resultat el tenim a CAT SUD i a aquesta web on els Colons Espanyols s'esplaien en Espanyol per refregar-nos per la cara que són ells els Amos i que els Catalans estan obligats a conèixer, parlar i escriure la llengua dels Espanyols.
  55
  28
  Respon
  Si és pel seu nom @Les coses pel seu nom .... 05/03/2021 12:15 pm
  El nom de Britània es va transformar a Anglaterra per la invasió dels anglos. La Gàl·lia es va convertir en França per la invasió dels francs. La Germania va passar a ser Alemanya per la invasió dels alamanes. Malgrat totes les invasions que va patir Hispània (suevos, vàndals, alans, visigots, àrabs, imperi roma d'orient ...) sempre va tenir un substrat que va ser Hispània. Fins i tot el portuguès Luís de Camoens reclamava la hispanitat de Portugal; això ja no va poder ser. I la llengua espanyola existeix i és de les més parlades de l'món; la majoria dels seus parlants l'anomenen així: llengua espanyola. El nom d'Espanya ve, evidentment, de la Hispània romana no de la Iberia cartaginesa.
  42
  28
  Respon
   Al de les 12:15 Les coses pel seu nom 05/03/2021 8:07 pm
   La Espanya com a nació política no es va denomina de forma plena fins a la Constitució de 1812. Quan els romans al segle III AC van començar les incursions per conquerir la península dels ibers i que els grecs també la denominaven així, els romans la van continuar denominant de la mateixa manera fins entrat el segle I DC. Desprès a la península Ibèrica la van denominar Hispania fins a la decadència de l'imperi en que va ser conquerida pels visigodes, tribus semi nòmades sense cap ordre d'estat. Després els àrabs que amb 4 anys van conquerir tota Iberia a les tribus visigodes. Desprès va arribar la Reconquesta de Don Pelayo pels castellans i Guifrè el Pilós pesl catalans coincidint amb l'època feudal on s'esbatussaven entre condes i barons, moltes vegades ajudats pels àrabs. D'aquesta manera, la reconquesta va durar 800 anys que va començar amb espases i va acabar amb escopetes. Els regnes de Lleò i Castella per una banda i Aragó-Catalunya per l'altra costat foten-se més hòsties entre ells que no pas contra els àrabs. Aquesta és la manera més fefaent d'explicar del perquè la reconquesta va durar quasi un mil·lenni. I sort que els àrabs es van disgregar en regnes de taifes que vol dir també igual que els feudals cristians es fotien les hòsties entre ells. De no donar-se aquesta circumstància encara tindriem el Califat de Còrdova. Bé, ja en tinc prou d'escriure per contestar al de la Hispania romana i la llengua espanyola dit de la llengua castellana per més sobèrbia i despreci a les altres llengues del país. Salut
  Les coses pel seu nom 05/03/2021 8:58 am
  De la mateixa manera que no existeix l'idioma espanyol, tampoc existeix el poble espanyol. En tot cas seran els pobles espanyols. La definició correcta seria Pobles Ibèrics. La definició Espanya treta de la manega pels castellans vol dir a efectes pràctics i polítics, Castella i els seus subordinats convertits en regions per la gràcia dels "hidalgos" absolutistes.
  618
  494
  Respon
   Carles 05/03/2021 2:03 pm
   Els voten perquè Són els Nostres, i que ve el llop. Tribalisme identitari. Punt final.
   Vaja, vaja 05/03/2021 10:01 am
   Per les clicades en contra, veig que no assimilen gaire bé el comentari on s'exposa que els de l'altiplà convertissin a la nació històrica catalana a una simple regió i sota la llei i ordre castellà
  @Cataluña siempre española 05/03/2021 8:25 am
  En lugar de defenderos a dentelladas, porqué no os defendeis en un referèndum como todos los estados civilizados democràticamente. Cuando hablas del pueblo español, te refieres al absolutismo castellano?
  48
  21
  Respon
  Me aburro 05/03/2021 7:50 am
  Soberanamente
  51
  26
  Respon
  Bot 05/03/2021 7:25 am
  A veure un país mai és ocupat durant tant de temps sense una intensa col·laboració des de l’interior del país ocupat.
  Cataluña siempre española 05/03/2021 2:10 am
  Los separatistas supremacistas deben saber que no habrá tregua, el pueblo español se defenderán con uñas y dientes. Pueden hacer millones de artículos, protestas y lloriqueos, que España nunca cederá.
  473
  617
  Respon
   Ehem ! 05/03/2021 7:24 pm
   Sobretot deu-ho als catalans de Prats de Molló, Ceret, Banyuls, Port-Vendres, Elna, Perpinyà...
   Evp 05/03/2021 11:55 am
   No cedirà com en tots els altres països que s'han independitzat de l'imperi en el que mai es posava el sol?
   @Cataluña siempre española 05/03/2021 8:24 am
   En lugar de defenderos a dentelladas, porqué no os defendeis en un referèndum como todos los estados civilizados democràticamente. Cuando hablas del pueblo español, te refieres al absolutismo castellano?
  nacionalismo es fascismo 05/03/2021 2:06 am
  La suerte que tenemos el pueblo es que personajes supremacistas como Pilar Carracelas no pintan (ni pintarán) nada y solo les queda soltar virtualmente sus frustraciones. Si esta ''gente'' tuviera poder real como los nazis alemanes en los años 30, los españoles seríamos sus judíos.
  614
  704
  Respon
  Un seguidor 04/03/2021 9:32 pm
  Vuelvo a insistir queridos míos, la rabia acumulada que tenéis dentro no es sano. Os está comiendo por dentro y nadie ni nada os debería consumir de esta manera. No os estoy diciendo de besar la bandera española ni nada de eso, pero hacer una pausa, respirar profundamente, evadirse en deporte y sobre todo disfrutar de vuestra gente, eso es lo más importante. El bienestar emocional y psicológico es lo más importante, y ni los políticos, ni el rey ni su P. madre me va a acondicionar mi mente. Cada mañana sale el sol, voy al trabajo, hago deporte y disfruto de mi familia cada uno del resto de mi vida. Un saludo
  27
  48
  Respon
   Al seguidor virtuoso 05/03/2021 12:01 am
   Si vas néixer a Barna, com es que no escrius en català? Cada matí es un nou dia per aprendre la llengua de la terra on vas néixer. També pot ser que la teva ment no suporti aquest trauma psicològic.
   659
   461
   Respon
    Un seguidor 05/03/2021 10:31 am
    És clar que parlo el català, no tinc cap problema en dirigir-me a tu així, però simplement per costum, em comunico més en castellà. O si prefereixes puc escriure en francès o en anglès, ja que per la meva feina he d'utilitzar aquests idiomes. Com veus, utilitzar una llengua és cultura, i mai hauria de ser utilitzada com a arma d'identitat de bon català, ja que l'únic que aconsegueix és rebuig.
    74
    40
    Respon
     Català 06/03/2021 10:06 pm
     Una llengua dèbil provoca rebuig en els qui no la senten seva. Una llengua forta obliga a necessitar-la. Si creus que el català pot provocar rebuig i el castellà no, queda clar que veus 2 grups diferents amb llengües diferents, i t'identifiques amb el grup de la llengua forta.
      @Català 06/03/2021 10:27 pm
      Lo que queda claro es que tu comprensión lectora deja bastante que desear. En los dos idiomas.
     NiFredNiCalor 06/03/2021 8:34 am
     Bravo !!!
   trasto 04/03/2021 11:14 pm
   ¿La rabia acumulada? !! Si!! ¿Porque no sentir rabia?. Responde, ¿el Estado español descansa? ¿Que hace la Injusticia? Acaso no intenta ARRASAR con todo lo que tenga un ligero "tufillo" a independentismo. Rabia...si y si, mas gente deberia de haber enrabiada...pero todo queda ahí,rabia domesticada.
    El cap d'estat 07/03/2021 10:06 am
    Si és qüestió d'un territori hem de negociar amb el cap d'estat, no pas amb els diferents caps del govern. Res a fer amb ells . Són "unos mandados". Rajoy ja deia "ni quiero ni puedo". És així. Perdem el temps amb els polítics. És l'estat que ha de sortir de Catalunya. I el cap d'estat és el rei.
  Miquel 04/03/2021 8:41 pm
  El dret a l'autodeterminació és un dret internacional, i tenim tot el dret a votar pel nostre futur, independencia d'España, com si volem sortir dEuropa també tenim dret a votarho
  1739
  1175
  Respon
   Fran 05/03/2021 2:18 am
   Cataluña no tiene derecho a la autodeterminación, pues no es una colonia, sinó una región española.
   687
   1729
   Respon
    Jo 05/03/2021 7:10 pm
    Tu ets un mitja merda i algú et posara al teu lloc. Ei si vol quedem.
    Gloria catalans cantem. 05/03/2021 8:37 am
    Esto es lo que van pregonando los castellanos para satisfacer su soberbia colonialista a partir del primer "bombón". No se puede ser mas inbécil, Cataluña es una región por imposición castellana de Nueva Planta. Lo que en terminos vulgares viene a ser: "Por mis cojones"
    50
    17
    Respon
     jordi 05/03/2021 10:08 am
     Como os han engañado jajajajaajjaja uffff Para los menos fanáticos no os dejéis engañar más aunque sea por orgullo
   expat 04/03/2021 8:44 pm
   No, per que tu i altres ho digueu no ho serà. Es un dret que actualment podrien excercir unes colonies ja reconegudes. Una mentida repetida 1000 vegades no és una veritat.
   30
   20
   Respon
    expat, t'equivoques i de molt 05/03/2021 12:56 am
    Tot poble té dret a la seva lliure determinació com a dret universal legítim. Un divorci entre dos que no s'entenen sempre és legítim tot i que la llei pot decidir que és il·legal. S'ha d'entendre bé els conceptes legítim i legal, El primer és un dret universal inamovible, el segon no és cap dret sinó ordenances. Quan es parla de minoria nacional ja indica un grup d'individus amb fisonomia pròpia i comuna els quals formen una nació.
  LlunyDeCat 04/03/2021 5:17 pm
  Sembla que la purriassa estrangera espanyola que infecta la web continua penjant comentaris en la llengua de Colons i Ocupants. Tenen el cervell dels micos com ja va descriure l'Otegi a Vilaweb l'any passat. Són el Cul d'Europa. O ja caldria dir-ne la Turquia d'Europa. I confirmo encara als Catalans de la web que no llegeixo cap comentari en Espanyol. Aquesta gent és l'Enemic Estranger. I allò que els fa bavejar de ràbia és que els boicotegis llur llengua. Catalans: teniu l'arma per enfrontar-los i fer-los aparèixer com el que són realment.... us deixo completar ...
  387
  4093
  Respon
  Coño 04/03/2021 4:59 pm
  I a tu mente tampoco
  23
  45
  Respon
  jg 04/03/2021 4:35 pm
  quizá el punto de vista de la autora del articulo no sea tan extendido como ella se cree por cataluña...
  115
  76
  Respon
  Un seguidor 04/03/2021 4:29 pm
  Hija mía, tiene que ser un horror vivir con tanto odio contenido. Seguro que te levantas de golpe por las noche y gritas " malditos españoles, malos malotes" Tan joven y con tanta bilis acumulada echando por la boca, que desgracia. Yo he nacido en Barna, y nunca jamás me he sentido colonizador, ni mis amigos o familia o compañeros de trabajo,se han sentido colonizados. Pide ayuda, la salud mental es primordial.
  842
  323
  Respon
   Un seguidor ecspanyordo que no sigue... 04/03/2021 8:11 pm
   Un colonitzador no neix al país que vol colonitzar, tontet! I que els del teu ramat no es sentin colonitzats es per l’adoctrinament, l’aixallament i que esteu totalment apesebrats, tontets!
   92
   40
   Respon
   Antoni 04/03/2021 7:40 pm
   Potser que tinguis posat el llistó de les llibertats molt avall, que no recordis fets i paraules perpetrades per representants de l'estat o que no hagis viscut situacions de violència de qui detenta poder.
   Catala Independentista sincer 04/03/2021 6:11 pm
   CATALÀ I INDEPENDENTISTE SINCER. Quins trets denuncien una nació colonial? - CONFORMACIÒ DE LA COLÒNIA. Inexorablement, sempre es constitueix amb violència, morts i molts patiments. -IMPOSICIO DE LA LLENGUA. La metròpoli SEMPRE vol imposar la seva llengua. -IMPOSICIO DE LA RELIGIÓ. Es una praxi natural dels colonitzadors. La creu pren la forma de l’espasa. - CLAM PER LA LLIBERTAT I LA INDEPENDÈNCIA. No pot ser! Impossible1 Ai pobres de vosaltres! - CLAMOROSA CONDESCENDÈNCIA. Que feríeu sense nosaltres. Analfabets! Si no podríeu ni menjar. -ESQUILMACIO DE LA RIQUESA DEL TERRITORI. No te aturador. Roben tot el que poden i més. Els colonitzats disposen d’un nivell de vida mes baix que els metropolitans. -COLABORADORS NECESSARIS. Començant pels “sipais” i continuant pels botiflers, en totes les èpoques i en totes les colònies, aquests personatges han existit. Si heu analitzat aquesta relació amb criteris objectius, observareu que la democràcia més demòcrata del món mundial compleix amb tots aquests objectius propis d’un estat (sic)
   Seguidor te sigo tus argumentos 04/03/2021 4:53 pm
   I ensumo a la guilla vestida d'ovella. Ja que vas néixer a Barcelona, deuràs estar d'acord amb un referèndum on tu també podràs votar. Jo si que t'asseguro que Espanya està que trina amb el tema català.
   75
   175
   Respon
    Un seguidor 04/03/2021 6:59 pm
    No hay problema, se votará y punto, pero en algo legal, no en un butifarrendum. Lo que no se puede vivir es con tanta rabia contenida, es enfermizo odiar tanto a una parte de catalanes. Yo nunca he odiado a nadie, y créeme que me siento fenomenal. Y no me gusta que me cataloguen de mal catalán por no odiar a todo lo español, eso lo hacen los extremos más indeseables.
    63
    61
    Respon
     Veritas 04/03/2021 11:11 pm
     El referèndum del 27 de setembre de 2015 és legal i té jurisprudència internacional amb el cas de Kosovo. Vam guanyar en vots i escons quan ni calia. No van fer la independència i a més es van inventar un referèndum(u d'octubre) que no estava en el full de ruta. En definitiva, JxSí, ERC i les CUP van fer veure que havíem perdut quan havíem guanyat. Són bàsicament traïdors a la voluntat del poble. HI ha molts països que s'han fet independents amb molt menys suport que a Catalunya
     Te sigo siguiendo 04/03/2021 7:35 pm
     Els teus arguments son dislèxics sobre les teves bondats. Si hagués estat un "butifarrendum" com tu dius, els altres, els castellans , els espanyols, no haguessin cantat el "A por ellos" o "Que nos dejen actuar" cosa que tu que vas de "bonano" saps que els funcionaris de la porra que també els pagues tu el que tenien que fer es callar. Per a molts s'ha acabat els lliris. Ah! I els presos polítics fora de la presó.
  Metàfora 04/03/2021 4:07 pm
  Metafòricament s'anomena violació de Castella a Catalunya per penetració consumada.
  Gran article 04/03/2021 3:31 pm
  L'haurien de publicitar els cupaires (i també JxC) i llegir-lo als d'ERC cada vegada que es reunissin.
  Que dices Gonzalo que no te aclaras con el concepto imperialista. 04/03/2021 3:28 pm
  Ya ves que tu adorado, el "demesio I", ya es residente en los emiratos, y según dicen, se libra de pagar impuestos a España. Mira la soberania del soberano que no nació en España y està por ver si va a morir en su reino.
  Un colonitzador mai es desprèn de la seva colònia de bon grat 04/03/2021 11:23 am
  Catalunya no serà independent fins que les Nacions Unides i els Tribunals Internacionals de Drets Humans obliguin als castellans a deixar fer al poble català un referèndum per la seva lliure determinació. Podem esperar el suport de ciutadans europeus, però seriem uns il·lusos si esperessin el suport del club dels 27
  Gonzalo 04/03/2021 11:08 am
  Soberania en España solo hay una. Y recae en TODOS los españoles, catalanes incluidos. Apa... A seguir llorando por las esquinas... Jajajajajajajajajajaja!!!!!
  3068
  351
  Respon
   Que dices Gonzalo que no te aclaras con el concepto imperialista. 04/03/2021 3:28 pm
   Ya ves que tu adorado, el "demesio I", ya es residente en los emiratos, y según dicen, se libra de pagar impuestos a España. Mira la soberania del soberano que no nació en España y està por ver si va a morir en su reino.
   Guillem. 04/03/2021 12:11 pm
   Hi ha una cosa que es diu respecte a les minories nacionals i dintre d´aquest respecte hi ha el reconeixement d´autodeterminació. Salut
   71
   170
   Respon
   Bienaventurado Gonzalo 04/03/2021 11:45 am
   ¿Sabes que el idioma español no es ningun idioma? ¿ Sabes si en lugar de soberania espanyola, habria de llamarse imposición castellana?
   123
   731
   Respon
    Juli Vert 04/03/2021 7:14 pm
    Llengües espanyoles són totes les que es parlen a Espanya, o sigui, castellà, català, gallec, aranès, basc, aragonès, andalús (no sé si em deixo alguna). L'espanyol no existeix, inculte.
    Gonzalo 04/03/2021 12:41 pm
    Quien ha dicho que el español sea un idioma???? Es castellano, zoquete!!!!!
    47
    63
    Respon
     La Luisa 04/03/2021 3:46 pm
     españolerdo...
     fat boy 04/03/2021 3:25 pm
     Es clar, aixi ho diu la Real Academia de la Lengua Castellana. El espanyol o castellano es la lengua de los espanyoles o castellanos.
     El español no es un idioma... 04/03/2021 2:41 pm
     ... ¡¡¡ES UNA MIERDA!!!
      Que coño es eso de la UDEF (Jordi Pujol, capo en cap, dixit) 06/03/2021 9:15 pm
      Tranquilo, no te estreses, tómate la medicación y ves a descansar. El español es una lengua universal, hablado por cientos de millones de personas en todo el mundo, inclusive por fachas como tú.
      31
  Vigència del Decret de Nova Planta 04/03/2021 11:04 am
  Els castellans saben perfectament que el català igual que l'euskera i el gallec son idiomes històrics. Idiomes que lliguen tots els sentiments de pertanyença amb les arrels dels seus avantpassats transmesos per les mares mentre t'alleten i et canten una cançó de bressol. Els castellans saben perfectament que han imposat el seu idioma per la força a les demès cultures ibèriques a partir del regnat dels borbons per Decret de Nova Planta, vigent al dia d'avui. Aquest decret ens va convertir, de facto, en colònia de Castella, anul·lant les institucions catalanes per imposar la llei i llengua castellana. No ens hem de estranyar d'aquest procediment colonitzador, ja que ha estat el procediment d'arreu del mon pels emprat pels conqueridors que han arrasat tot vestigi de cultura autoctona. --Fins i tot a la Bíblia, Déu no va donar a Moisés la terra promesa, sinó que la va conquerir matant a dones homes i nens d'altres cultures a l'hebrea. Curiós que aquesta història dels hebreus, continua al dia d'avui amb els seus nous assentaments en terra palestina-- I per descomptat, quan el colonitzador imposa la seva llei els converteix amb els bons i als indígenes autòctons amb els dolents si no respecta l'ordre del conqueridor.
  212
  3
  Respon
  Ricard 04/03/2021 11:02 am
  Si es diu ocupació espanyola es confon a la gent. Estem davant d'una ocupació castellana i territoris assimilats a castellans, exclusivament. Espanya no existeix. No hi ha cap espanyol. Cap.
  155
  345
  Respon
   jg 04/03/2021 4:38 pm
   está claro que la realidad no ha llegado a vuestras mentes
    Coño 04/03/2021 4:58 pm
    I a tu mente tampoco
   Gonzalo 04/03/2021 11:10 am
   Te equivocas. Tú eres uno de ellos. Mira tu dni. O tu pasaporte, paleto.
    Anònim 04/03/2021 3:47 pm
    españolerdo...
    Ricard 04/03/2021 12:33 pm
    Els castellans sou molt pesats. Perquè has d'acabar l'"argument" dient "paleto"? Perquè aquesta supèrbia tan arcaica i innecessària? Si els castellans feu "espanyols" a base d'imprimir DNI's no sé que passarà quan s'espatlli la màquina. En fi, arcaic.
     Gonzalo 04/03/2021 12:47 pm
     Tranquilo, qie esa maquinita no se estropea...... Jajajaja!!!!!
      Gonzalo Facha Segurata se aburre en el parking del Mercadona 04/03/2021 2:45 pm
      Y espera al finde para ir a Rambla de Los Hijos de Mil Putas,74 BCN para tocarse mientras ve uniformes de verdad... Que asco de gente! Que asco de país!
      andreu 04/03/2021 1:33 pm
      Gonzalo , tu opinion es tuya pero acabarla con el ja ja ja es muy infantil
      10
  IMigrants famolencs en mans dels polítics invasors 04/03/2021 10:52 am
  L'ocupació militar de Catalunya va aprofitar les victòries de Felipe V i de franco. L'econòmica-cultural es va produir amb la vinguda, per gana, d'una gran quantitat de població española no catalana. Franco i els seus ministres prou deien que aquest fet diluiria el català i la seva cultura. Sempre em pregunto si tota aquella gent era més o menys partidària del franquisme ( a España, Franco i els seus van matar tots els que podien tenir relació amb els de la República espanyola). Ha passat a tot arreu en episodis similars: a les repúbliques bàltiques amb els russos, al Tibet amb els xinesos, al Sahara amb els marroquins... Què va ser la marxa verda que una emigració de famolencs marroqís cap al Sahara... Som tant ben educats que als nostres els parlem en castellà, ells aguanten i aguanten...
  Au que monanem 04/03/2021 10:49 am
  No serem independents fins que no els tinguem ben posats !!!
   Juli Vert 04/03/2021 11:29 am
   Vinga, comença tu, valent, pots posar-te a primera linea, es diu carn de canyo i són els gilipolles que adoren els politics, els primers a caure. Ja et portarem flors al fossar de les moreres.
   92
   74
   Respon
  LlunyDeCat 04/03/2021 10:15 am
  El Jorn que els Catalans refusaran de parlar, escriure, sentir, contestar o intercanviar en Espanyol, que serà un boicot total a la llengua dels Espanyols, aleshores hauran recuperat la poqueta dignitat que els resta i encetaran el camí de la recuperació de la Independència dels Ocupants Espanyols.
  LlunyDeCat 04/03/2021 10:13 am
  Boicot total als Espanyols que vénen a escriure comentaris en Espanyol. No els llegiu i si sou masoquistes per llegir-los els comentaris, no els respongueu. És el que més ràbia i violència els produeix.
  66
  5644
  Respon
   Gonzalo 04/03/2021 11:11 am
   Ondia! Ojalá lo hicierais!!!! Porque da un asquito leeros... Jajajajajajajajajajaja!!!!!!
   10
   53
   Respon
    Juli Vert 04/03/2021 11:41 am
    Lluny De Ca, ja veus, jo llegeixo tot, inclosa aquesta merda que has escrit tu, fatxa. Sino fos així no sabria lo fastigosa que es la gent com tu.
    160
    42
    Respon
  Bot 04/03/2021 9:46 am
  I fins que no coneguem qui són els col.laboracionistes camuflats.
   Malamente 05/03/2021 8:05 am
   Decid lo que querais pero el independentismo crece con las agresiones del estado, tanto jurídicas como políticas. Y es que España no se hace querer en Catalunya. A cada acción represiva gusta menos. Y si fuesen más inteligentes se darian cuenta. Pero no, todo es visceral. La represión es un boomerang y dentro de un tiempo será el propio estado quien se retirarà de Catalunya porqué no le saldrá a cuenta mostrar tanta incompeténcia estructural.
  Narcís 04/03/2021 9:22 am
  Té raó com una santa, ço és, si saben som altra nació o origen, cultura, història, llengua, costums i tradicions i, per si no fos prou, vam ser part essencial començant per les Navas de Tolosa i munt de resta on s'hi feren després ells com únics amos . . . el menys que podrien fer, si no estimar-nos, respectar-nos .. i fan tot el contrari, i de sempre ! Així doncs, òbviament que n'és una ' ocupació ' , més, una violació de nostre territori d'allò més delictiva! PD : com mateix diuen defora ' cadascú a ca seva i Déu a la de tothom ' ( políticament parlant ) !
  32
  11
  Respon
   Narcís 04/03/2021 1:29 pm
   Ramon, no penso treure' m del damunt la riquesa de nostra cultura .. s'entén força bé el que vull dir ! PD : ser tan primmirat no ve a conte ( sabem sobrerament que arreu, amb tot, hi ha excepcions, així res no fa categoria ! ) !
    Ramon 04/03/2021 4:41 pm
    Hom pot conjuminar el respecte vers les arrels culturals amb la coherència de pensament. Verbigràcia: "Jordi Pujol tenia més raó que un sant... que en tingués molta". Recorda, Narcís, el cas ben pregon del rei francès En Lluís IX o X que van canonitzar-lo arran l'escabetxina albigesa que féu, I això ja no és ser un trujo com Sant Anselm. Això és ser un fill de la gran puta.
     Narcís 04/03/2021 7:41 pm
     Benvolgut Ramon : fer- me parar esment per aquesta expressió .. sincerament no ve a tomb ! PD : això no desfà que no poques vegades no coincideixi amb l'autora ( cosa per un demòcrata ser d'allò més normal/ lògic, car n' és inherent amb el mot democràcia ! ) !
     10
     61
     Respon
   Ramon 04/03/2021 10:52 am
   Això d'associar santedat amb tenir la raó, Narcís, és discutible. Sant Anselm sostenia que rentar-se era pecat. Per exemple.
  Doctor Strangelove 04/03/2021 9:12 am
  Article dedicat a ment febles i només apte per QI's inferiors a 80. Fins i tot arribaràs a fer bo a l'home de xandall! Continua així Cagarelas i faràs carrera, d'escombriaire, car només et saps manejar per la brossa! Doc.
  89
  178
  Respon
  La mare superiora 04/03/2021 8:45 am
  Sra. Carracelas, està vostè fatal. S'ho tindria que fer mirar, es un consell des del carinyo, de bon rotllo. no fa falta que em doni les gràcies, només si em pot passar un parell de missals, li agrairia. salut,!
  163
  205
  Respon
  vendetta 04/03/2021 8:17 am
  si a tot fora ejpanya de las nostres vidas fora el colons inadaptats
  61
  14
  Respon
   La mare superiora 04/03/2021 9:41 am
   Estàs pijor que la Carracelas, que ja es molt, quin nivell, !!!! Si aneu plegadets /es tots/es dos /ues igual us fan un preu especial, que amb la crisi que han creat la panda de babaus de la gencat, la gent esta tirant preus per tal de poder treballar i sobreviure, qu no tots som enchufaos i treballadors de xiringuitos. Apreteu, apreteu i us faran un bon preu. (osti, quin rodoli, m'ha sortuir sense voler).
   55
   101
   Respon
  Algú ho havia de dir 04/03/2021 8:04 am
  Tooota la raó, mai mes ben dit.
  adolf 04/03/2021 8:00 am
  Sra. Carracelas, tot el que descriu el seu article ja ho va intentar Joan Carretero al any 2009 i amb aquest discurs es va presentar a les eleccions amb Reagrupament i va fracassar, els catalans només saben navegar entre la mitja veritat i mitja mentida, contradiccions i dubtes, qui pretengui un discurs clar, fracassarà, som un país de tietes amb compte a la caixa.
  292
  3
  Respon
  No només 04/03/2021 7:43 am
  No només. La disputa és sobre un territori en concret per una raó en concret. Perquè som una nació. I això és el que explica en Partal: és una lluita de nació contra nació. D'aquí que calgui ser molt obtús per renegar de la nació i la identitat.
  93
  29
  Respon
  LlunyDeCAT 04/03/2021 1:55 am
  Fa molts anys - ja als fòrums de Vilaweb - que alguns insistíem que el conflicte era entre Espanyols i Catalans. I que a CAT i al sud dels PPCC hi tenim una Colònia Espanyola que inclou tots els Estrangers Espanyols i llurs descendents, siguin qui siguin. I jo afegia el boicot total a la llengua dels Espanyols. Un d'aquests es posà a escriure en Espanyol i jo vaig demanar als Catalans del fòrum de boicotar-lo. Ningú el llegia ni li responia. I el paio va tornar al Català. La llengua és la clau amb els calers: boicoteu llur llengua i no els doneu diners.
  127
  79
  Respon
   ¿Pero que coño es eso de la UDEF? (Jordi Pujol, capo en cap) 04/03/2021 9:49 am
   Jolin macho, que nivel, es para nota. ¿Entiendo por tú comentario qué a esta persona dell foro que escribía en castellano, le daban dinero en el foro y que al no contestarle no ganaba dinero y volvió al catalán? Si me aclaras esto, te lo agradeceré. Pero sino me contestas, me harás un favor, con tú nivel intelectual, cualquier cosa que me puedas decir, no me aportará nada. Además, igual no entiendes el castellano y no sabes que te esty diciendo; si ies el caso, dimelo y te lo traduciré al inglés, la segunda lengua de Cataluña, juam, jua, juas.
   105
   103
   Respon
  Què és això de l'ocupació espanyola, rapaciña? 04/03/2021 12:56 am
  Deixa l'orujo de cafè. De veritat. Et sentiràs millor i escriuràs coses menys incoherents.
  130
  191
  Respon
  Enricsvh 04/03/2021 12:41 am
  Article molt lúcid.
  71
  10
  Respon
  Ramon 03/03/2021 11:43 pm
  Ara no necessiten enviar-nos els tancs perquè ja ens van enviar els colons.
  47
  38
  Respon
   Jordi Cerdanyola 04/03/2021 9:26 am
   En resposta a alguns comentaris, no podem parlar de colons, al meu país vull que tothom hi sigui acollit si ens respecta. Altra cosa ens enfrontaria i empetitiria. D'altra banda tots coneixem polítics d'orígen català instal•lats en el bàndol de l'ocupació. Tal com explica l'article sí que hi ha ocupació, la de tots aquells que no respecten el nostre dret i sobirania com a poble.
   111
   115
   Respon
    Ramon 04/03/2021 10:50 am
    I tant, que podem parlar de colons. El que no hem de fer mai és confondre immigrants amb colons.
    62
    110
    Respon
  LA FORÇA+LA ASTUCIA 03/03/2021 11:03 pm
  Per conquerir un estat propi nomès fa falta la utilització de la FORÇA I LA ASTUCIA i en el parlament de Catalunya nomès hi tenim que mantiguts tant es que ni haguin 74 com 135, el resultat seria exactament el mateix o sigui que ja sabem per on comença = iBEX35
  Lúcido 03/03/2021 10:25 pm
  Bravo! ????? ?

Nou comentari