És una història ben coneguda en aquest país ocupat que és Catalunya. Algú que vol imposar el castellà només ha de dir que no entén el català. És igual que no sigui veritat, és igual que ho faci a un país on el català és llengua oficial, és igual que ho faci qui ve d’un país on també ho és, és igual que li ofereixin traducció simultània, és igual que representi una circumscripció electoral catalana.

És colonialisme modern, aquell que entén la imposició lingüística com civilització o cordialitat, com ha dit la colonitzadora Cayetana Álvarez de Toledo, o amb la bona educació, com evidentment assumeixen els colonitzats que som la majoria de nosaltres com a mínim algun cop de tant en tant, quan se’ns escapa l’automatisme que ens fa pensar que què ens costa a nosaltres, en comptes de pensar que què li costa a l’altre. Però és colonialisme, al cap i a la fi.

Superar aquest colonialisme és una qüestió de perseverància i esforç, d’estar alerta tot el dia, com superar una addicció. És molt cansat, però s’ha de fer. Perquè estem sols, ni la Generalitat, com a administració colonial, ni cap organisme depenent, com TV3 o la premsa subvencionada, ni molt menys, evidentment, la metròpoli que és l’Estat, ens ajudaran, ans al contrari. Només cal veure el que va passar dissabte passat al FAQs. Va resultar que un escriptor valencià que anava a la televisió pública de Catalunya (a fer-la servir de plataforma de propaganda del seu llibre!), va afirmar que no entenia el català, i tot i això va rebutjar la traducció simultània. I tots els periodistes, en comptes de fer-lo responsable de la seva decisió i parlar el seu idioma amb normalitat com a la majoria de programes (tot i que malauradament cada cop són menys) van acceptar que ell sol imposés l’idioma a tota la resta.

La frase estelar de la presentadora, Cristina Puig, al periodista Jordi Panyella, va ser: “és que no t’entén en català, si li pots fer [preguntar] en castellà, sisplau”. I Panyella, periodista de l’Avui (no de La Vanguardia, no de El Periódico, no, de l’Avui), va acceptar sense “cap problema” aquesta petició. En comptes de dir “miri, no, si vostè no entén el català -fet patètic per un valencià, que té la sort de poder conviure com a mínim amb dues llengües-, haver acceptat una orellera, per tant, evidentment QUE NO li puc fer en castellà, busqui’s la vida”. Un “supremacista” al final, també hauria estat bé, opcionalment. Però així van continuar la resta, tots catalans. Esperpèntic. Després els veurem opinar furibundament contra el 25% de classes en castellà, que s’imposen exactament de la mateixa manera.

La gràcia de tot plegat és que dues setmanes abans la moral d’esclau ja havia fet estralls al programa, quan, marcant paquet, Puig i la resta de col·laboradors (dels quals se’n va salvar una mica en Jordi Barbeta) van negar-se a canviar al castellà en una entrevista a Cayetana Álvarez de Toledo, que també va rebutjar la traducció simultània, però ningú va fer l’exercici periodístic de posar la Marquesa de Casa Fuerte al seu lloc, recordant-li que els colonitzadors espanyols d’Amèrica també apel·laven a la cordialitat quan van assimilar els nadius americans per la força, o que representa al Congrés dels Diputats un territori amb dos idiomes i que el dret a la ignorància no existeix.

En definitiva, amb Álvarez de Toledo van fer allò que afirmen tants espanyols que fem, que és hablar catalán para joder. Per fotre, perquè la senyora és del PP. Si ho haguessin fet com un acte de dignitat, haurien plantat cara també a Juan José Millás, que va fer gala de la mateixa catalanofòbia (ni un intel·lectual espanyol se salva, és espectacular). Però ho van fer per molestar l’amo, no per alliberar-se de la seva influència.

Hom podria pensar que això es limita als acòlits d’Esquerra, assedegats d’aprovació dels companys de les lluites compartides que és el món que representa Millás. Però no fa gaire que un juntergent com Aleix Sarri animava a fer boicot a Netflix si es negava a oferir continguts en català, obviant el debat de fons, és a dir, que el problema el tenim a casa, amb partits polítics que no només no fan la independència, que és el que pot salvar el català, sinó que ni tan sols utilitzen la seva majoria parlamentària per fer complir els principals fundacionals de TV3 amb la llengua abans de demanar-ho a una plataforma estrangersça, no tenen problema per repetir a les rodes de premsa el discurs en castellà que ja han fet prèviament en català en comptes de fer un Valtònyc (“contrata un traductor”), i no renuncien als seus escons al Congrés tot i no estar permès parlar en català (i no pintar-hi res políticament).

Al final, el FAQs es felicitava per la quota de pantalla que va tenir dissabte. Vés a saber si no va ser perquè l’espectacle de genuflexió va ser digne de veure. O perquè la major part dels audímetres de Catalunya són a llars castellanoparlants, cosa que dóna per un altre article. La qüestió és que, sigui com sigui, si aquest share i la difusió a les xarxes serveixen per recordar-nos què és el que NO s’ha de fer si volem que la nació catalana, que és el que la nostra llengua els recorda que existeix, sobrevisqui als intents d’assimilació espanyola, jo ja signo. Al final, malauradament, serà pel que quedarà TV3.

Comentaris

  adolf Desembre 09, 2021 | 08:58
  Els actes,manifestacions,manifestos, plataformes ....son necessaris per la defensa de la llengua però per si sol perdeu tota esperança de dotar de futur al català. La supervivència del català te dos problemes greus, un la immigració en aquests últims 20 anys em passat de un 3% al 15.5%, el que produeix un procés de des-nacionalització i des-naturalització del país, l'altre es la mentalitat dels catalans que fa que canviem al castellà automàticament perquè tenim mentalitat d'esclaus, ens subordinem al castellà per manca de dignitat i amb un Patriotisme proscrit a Catalunya, resoldre això dient solament que no canviem de llengua es totalment estèril, requereix altres mesures mes contundents, com he dit, que Plataforma per la llengua perdi tota esperança de salvar el català si no volen o no tenen valor de denunciar l'esmentat, si mes no, segur que no el tindran.
  Anònim Desembre 09, 2021 | 09:37
  Según el señor Cotarelo, TV3 es un coto privado de ERC (yo me lo creo) y estos, como socialdemócratas que son, hacen su trabajo de fieles servidores de sus amos. No perdamos la perspectiva de que todos los socialdemócratas tienen los genes del servilismo. Han nacido para servir y ser rastreros..
  jordi Desembre 09, 2021 | 10:05
  Supongo que apedrearías a todos no? A ver simpáticos fanátiquitos..... sois NAZIS.....no lo veis?
   Luisnomeacuerdo Desembre 09, 2021 | 10:52
   Muy deacuerdo contigo, compañero Jordi.
   Indepe emprenyat Desembre 09, 2021 | 11:25
   Prou banalitzar amb el nazisme (que és el solen fer els que realment ho són) i diguem la veritat. La llengua catalana i els catalanoparlans des de fa més de 300 anys que sempre hem estat reprimits, prohibits i escarnits pels castellanoparlants intransigents de l'Espanya imperial, per terra, mar i aire. El català té dret a existir igual que qualsevol altra llengua, però fins que no siguem un estat independent no ho podrem garantir.
    Pere LLimonera i Citronell Desembre 09, 2021 | 22:27
    El Catalán actual NO es mas que la imposición política, hace solo un siglo, con objetivos políticos viciados y espurios del imperialismo Pan-Catalanista, y resultado de modificar la gramática y crear de un Dialecto Occitano (Lemosín) una lengua catalana que se diferenciara lo mas posible del Español/Castellano y se asemejara y tomara lo mas posible del Francés y del Valenciano. - El Gallego y el Portugués también se parecen en mucho y tienen muchos puntos comunes, pero hoy día NO son la misma lengua. Con los dialectos italianos lo mismo: y se podría decir un tanto de los dialectos franceses, neerlandeses, alemanes, etc.; por eso en todos esos lugares hay una lengua común y oficial para todo el país, como sucede en España.
   resabío Desembre 09, 2021 | 20:09
   Los nazis, corazón, son los que viven felices encima de sus asesinados, los que persiguen lenguas, etc. Los catalanes, pobres, son incapaces de matar una mosca, de esas que viven de los demás.
   Cat Desembre 10, 2021 | 11:59
   Tira pal pueblo
  Pilariña non sabe se sobe ou se baixa Desembre 09, 2021 | 10:37
  “Aquest país ocupat que és Catalunya” està ocupat pels catalans que, a més, són espanyols; no cal insinuar falsedats. A València a més del molt malloritari espanyol es parla valencià, no català. Té TV3 traducció simultània català-valencià i viceversa?. I de colonialisme Pilariña sap el mateix que jo de capar porcs.
   Joan Lliure Desembre 09, 2021 | 12:49
   Té més diferències el castellà de Cadis comparat amb el de Valladolid que no pas el català i el valencià, en canvi, no diuen que a Andalusia es parla l'andalús. Curiosa neutralitat espanyola.
   Cat Desembre 09, 2021 | 16:57
   Doncs la real acadèmia de la lengua espanyola i l'institut Ramon Llull, estant en desacord amb tu, és més, afirmen que tots parlen català amb certes variants. Ara bé, a l'espanyolisme li va molt bé per dividir-nos, recorda il.luminat Casado dienten que cada província de parla catalana parla una llengua diferent. Ep! De la llengua castellana i les seves diferències ni accents ni mu.... Ara hem d'estar contents, parlem català, barceloní, gironí, tarragoní, lleidetà, mallorquí, menorquí, ibisenc, de la franja, d'oc, i de casa de cadascú. Jo a més angles, francès, i una mica de Itàlia. Del castellànu me n'he oblidat per manca d'ús i perquè em dóna la gana
    Pere LLimonera i Citronell Desembre 09, 2021 | 22:08
    El Catalán y el Valenciano NO son la misma Lengua, Eso que tu comentas fue una "cesión" y concesión de Aznar a Jordi Pujol a cambio de su apoyo y votos; porque necesitaba los votos de CIU para formar Gobierno entre otras cosas... Es sabido por los "NO adoctrinados", pero lo explica muy bien Enric Juliana en un articulo de hace unos años en La Vanguardia. Las diferencias entre Lengua y Dialecto son en muchos casos políticas, no científicas o lingüísticas o semióticas. Todas las lenguas son dialectos de otras, y a su vez muchas tienen dialectos... Luego, que una lengua se imponga oficialmente es, en general, una decisión política de alguno o algunos. Raras veces es de forma natural, y suele serlo cuando no hay competencia con otras. En el caso del Castellano se impuso en la península como lengua por ser la de mayor extensión geográfica y mas hablada en la Piel de Toro y todos la usaban para el comercio, entenderse, negociar, etc. El Catalán; que existía como diversos dialectos, se impuso en Cataluña en el siglo XX de forma política; y no es sino "Lemosín" modificado; esto es: un dialecto del Occitano traído por los Colonos de lo que hoy es Francia. Todo, o casi, es política, economía, y poder y dinero; y ese reconocimiento político que dejo hacer Aznar fue a cambio de favores políticos, porque a ese se le llena la boca de España, pero luego va a lo que va, a lo suyo... Los numerosos dialectos o hablas existentes en Italia o Francia se parecen pero solo uno es oficial, y el Gallego hoy día NO es la misma lengua que el portugués. Del mismo modo tampoco lo son Catalán, Valenciano y Mallorquín.
     Anònim Desembre 10, 2021 | 11:40
     Diga-li a la real academia de la lengua española, filòleg genocida analfabet illetrat i xarnego blauer. Ostres mira quants idiomes he emprat.
     Oscar Desembre 10, 2021 | 18:17
     I clar, els que vivim a la frontera entre Catalunya i el País Valencià, hem de parlar en anglès per entendre'ns el uns als altres...no? El que dius es per ignorància o per mala fe. No entendré mai com els unilingües intenten donar lliçons de bilingüisme als bilingües.
     VALENCIÀ DE VERITAT Desembre 16, 2021 | 17:48
     Són la mateixa llengua i sóc valencià. Vaig a Andorra i parlen igual que a Castelló. Vaig a Lleida i parlen exactament igual. Què li he de fer entendre a un mononeuronal de BOX...
   No parlem de filologia nois Desembre 09, 2021 | 21:52
   L'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana diu textualment: "Artículo sexto / 1. La lengua propia de la Comunitat Valenciana es el valenciano". Per tant, un dels idiomes que es parlen a València es diu valencià i no català. És com quan "Lérida" va passar a anomenar-se oficialment "Lleida" i Gerona oficialment "Girona". Qüestions burocràtiques simplement.
    No cola Desembre 10, 2021 | 11:41
    Mira un altre blauer......
     Tu ets tonto @No cola Desembre 10, 2021 | 13:25
     La situació és la que és i des del moment que una llei orgànica (Estatut) ho diu, a València no es parla català, es parla valencià.
  Rosa M Poch Desembre 09, 2021 | 10:38
  Vaig tancar el darrer faqs en veure l'enèsima humiliació d'haver de parlar en castellà perquè no li dona la gana a un convidat de posar-se els auriculars. Només fem que donar peixet al contrincant i anem cedint terreny. Tv3 ja no és el que era. No hi ha un codi de conducta?
   Pere LLimonera i Citronell Desembre 09, 2021 | 20:58
   TV3% ja no és el que era... es cierto. No había un código de conducta antes... Ahora, por fortuna, algo está cambiando y precisamente empieza a haber, un poco, algo parecido a lo que debe ser un código de conducta. Falta aun mucho por hacer, hasta imponer maneras democráticas y respetuosas hacia todos los habitantes de la región autonómica catalana y del resto del país; y hacer olvidar y erradicar los vicios xenófobos, etnocentristas y supremacistas, pero se va avanzando en ello poco a poco... "al contrincant"... "anem cedint terreny"... "Vaig tancar el darrer faqs"... en veure "l'enèsima humiliació" "d'haver de parlar en castellà" ... ufff, yo te aconsejaría, modestamente, y por tu bien, que buscaras ayuda profesional, antes de ir a peor...
    Fart de pallassos Desembre 10, 2021 | 11:44
    Un altre genocida blaver, analfabet lingüístic e illetrat que a mes està orgullós de ser-ho. Jo de tu me n'amagaria fill....
     És tan fàcil insultar imbècil @Fart de pallassos Desembre 10, 2021 | 13:29
     Tu, adoctrinat mediocre no tens idea de res i només treus el cap per enmerdar, perquè del teu cap només surt merda, de la que fa pudor, la remenis o no amb un bastó.
  Albert Berrio Desembre 09, 2021 | 11:28
  Senyora Carracelas, Voldria comentar algunes coses que diu en el seu darrer article a El Món. 1. El senyor Millás va néixer a València, certament, però ha viscut tota la seva vida a Madrid. No té, per tant, l'obligació moral d'entendre el català. 2. El senyor Millás, però, no té dret a obligar a tots els participants en el programa a parlar en espanyol. Per tant, hauria d'acceptar la traducció simultània. 3. L'emissora hauria d'imposar la traducció simultània als convidats que no entenen el català i si algun convidat espanyol no vol fer-ne ús, hauria de prescindir-ne. 4. En Jordi Panyella es troba amb una situació que, de ben segur, li molesta tan com a vostè. La responsabilitat no és seva si no de l'empresa que l'ha contractat.
  Jb Desembre 09, 2021 | 14:44
  La llengua és imprescindible per fe la independència. No utilitzem el castellà per a res i tot arribarà.
   mixer Desembre 10, 2021 | 10:06
   fer
  LoPep Desembre 09, 2021 | 14:49
  El problema és demogràfic. El catalans no tenim fills i ens venen onades d'immigració. Quan van vindre els castellans hi havia prou catalans i força gent que amb prou feines sabia castellà i prou poca televisió com per permetre que els castellans entenguessin català aviat. Alguns el van aprendre a parlar, d'altres no. Ara venen sudamericans. Els costa horrors aprendre català, ni que sigui a nivell només de comprensió. Els catalans que quedem som molts menys i tots parlem el castellà massa bé. L'actitud submisa lingüísticament, per desgràcia, és la mateixa de fa segles.
   Reusenc Desembre 10, 2021 | 15:21
   Anàlisi 100% acertat. L'actitud de submissió segueix sent la mateixa, però a nivell demogràfic hi ha hagut un canvi que farà desaparèixer el català a menys que canvïi l'actitud dels catalans.
  Cat Desembre 09, 2021 | 17:02
  Fem boicot al xarnego, sabem com fer-ho i funciona. Recordem la llet Pascual, ós el mateix Rioja, el resultat és la llet nostra i més vins catalans cada vegada amb més exportació. Per part de borbònia, que es comencin a preocupar perquè a ells ja els estàn arraconant des de que van decidir que l'idioma internacional era l'anglès. Els dono 20 anys per començar a veure com queden amb un idioma de classes pobres i d'emigrants desarraigats. I a qui no li agradi "pal pueblo"
  Lluís Urpí Desembre 09, 2021 | 17:56
  Que bo! Molt bon artícle.
  Osonenc Desembre 09, 2021 | 18:35
  A mí cada vegada m'agrada menys el FAQS. I TV3, compte,compte...
  PuRa Espanya Desembre 09, 2021 | 19:19
  Imposen una llengua que no és la del país, no aprenen la d'aquí i després has d'aguantar comentaris d'inadaptats de la vida que et van dien (en castellà, of course) que ets nazi i no sé quin munt de tonteries més... Mira, no, aquí qui té un passat nazi és la p... Espanya, feixista fins el moll de l'òs i que encara no ha pogut desenterrar els seus morts perquè diuen que això és "reabrir heridas"... Hahaha, quin país de merda!
   Pere LLimonera i Citronell Desembre 09, 2021 | 22:19
   Estudia , que te hace mucha falta... pero de fuentes fidedignas, no del Cucurull y el Insti de Nova Historia, que no dicen mas que b0badas y se inventan mas de la mitad... De lo que te metieron por embudo en la Escola Catalana, tampoco te fíes... debe de ser tan fiable y autentico como lo que ensenaban en la escuela del Paquito tras la guerra, o mas... por otra parte lo tuyo tiene atención en la Seguridad Social, sin no me equivoco... Sino habrá que recurrir a lo privado...
    Fart de pallassos Desembre 10, 2021 | 11:47
    Va xato, segueix demostrant orgullosament bla teva incultura i receptant allò que a tu et manca. Així arribaràs lluny. En fi pobre home...
  Pere LLimonera i Citronell Desembre 09, 2021 | 20:36
  Los que se creen descendientes de los Colonos que llegaron de allende los Pirineos hace unos pocos siglos llamando 'Feixista' a todo el que No ha sido Abducido ni Adoctrinado y no piensa como ellos... hablando de "supremacismo" cuando ellos son el máximo exponente del mismo hoy en toda Europa y posiblemente en todo el mundo... se ve que NO tienen espejo en casa...
   Fart de pallassos Desembre 10, 2021 | 11:48
   T'has definit perfectament,
  En CATALA SEMPRR Desembre 09, 2021 | 20:42
  A ans si, per ja no, gairebé tots l'entenen encara que diguin que no, sempre havia canviat peros'acabat
  Narcís Desembre 09, 2021 | 20:45
  Ras i curt : 1. L' únic FACs decent fou el de Ricard Ustrell ( on serà la veritat d' haver de deixà' l ! ) ! 2. Què nassos hi fumia/ fum El Terrat del Buenafuente ( encara que l' amo sembla ser ara Mediapro ) com colaborador ? 3. Al Millás aquest fa anys que ja li vaig veure el llautó en una columna casual que llegí seva pel que feia a quelcom de Catalunya ! 4. Però, què hi pot esperar ningú de gent si no folrada d'allò més, sí vida d' allò més ben situada, via madrid, via espanya ? I 5. Res nou dessota el sol . . els típics- tòpics baliga - balaga fent-se'n els humanistes, els humanitaris, els ' justiciers socials ' ! PD : sembla mentida en Sanchis , com permet aquestes despeses absurdes com tenir empresa ' col·laboradora ' . . així com voler aixecar la camisa als catalans amb personatges així ( ara que hi penso, el Millás aquest ha badat boca contra la persecució, la repressió àdhuc terror contra persones que només cerquen ser lliures en sa llengua com ho és ell amb la seva a Castella/ terres castellanes ? ) !
  jojojo Desembre 09, 2021 | 21:11
  Todo el mundo hablando español mientras al valenciano le lamen la poll.. en el programa todos los periodistas por su talento y hace publicidad de su ultimo libro (y hasta puede que haya cobrado por ir + vuelo, alojamiento mas dietas) ... jajaja Y aqui los intolerantes echando espuma por la boca incluida la gallega esa que esta discutida con la palurdi por no se que de un contestador en español...jojojo Venga catetada a gritar todos "in-in-in-da-pan-dan-siii-a-a"..jojojo
   Fart de pallassos Desembre 10, 2021 | 11:50
   Mira un altre genocida analfabet lingüístic orgullós de la seva ignorància. Típical Spanish
  Luisnomeacuerdo Desembre 09, 2021 | 23:59
  Me reafirmo esta tía es tonta porque es una fascista independentista o es una fascista independentista de las de risa porque es tonta. Un país ocupado dice. Cambia las pilas al satisfacer que ya no te funciona bien y estas amargada. Saludos a mi alter ego lazinazi.
   Jordi Desembre 10, 2021 | 08:33
   Muy deacuerdo contigo, colega.
    Fart de pallassos Desembre 10, 2021 | 11:52
    Mira jorge, que siguis un xarnego té un pase, que ni escriguis bé en xarnego parla molt de tu.
   Tano Desembre 10, 2021 | 09:18
   Que és tu tia?. Analfabeto.
  Alba Desembre 10, 2021 | 09:05
  Fora de la meva vida el Faks!
  Donec Perficiam Desembre 10, 2021 | 12:24
  bla bla bla bla i més bla bla i altre vegada bla bla bla. Ho mireu com ho mireu, hi ha una veritat per damunt de totes. El català ha sigut, és i serà perseguit per la rància Caspaña i el seu Desgobierno per una sencilla raó: ens varen colonitzar fa 300 anys i fins que no ens hagin castellanitzat fins les ungles dels peus, fins que no els llepem les sabates de genolls, no ens deixaràn de trinxar. Caspaña ha sigut, és, i serà rància i castradora pels segles dels segles amén. Només hi ha un camí: marxar cagant hòsties. I tenir una única llengua "oficial" a Catalunya: el català. I a qui no li agradi que s'en vagi a viure a Madrisss.
  Anònim Desembre 11, 2021 | 19:37
  a Bolivia parlen Quechua, i els epaño els compten dins els 500 milions de pobres, vagos i desgraciats. EPAÑO IDIOMA D'EMIGRANTS morts de gana, quina desgracia parlar EPAÑÓ.
  Antoni Lopez Desembre 11, 2021 | 19:43
  a Bolivia parlen Quechua, i els epaño els compten dins els 500 milions de pobres, vagos i desgraciats. EPAÑO IDIOMA D'EMIGRANTS morts de gana, quina desgracia parlar EPAÑÓ.
  Pere LLimonera i Citronell Desembre 11, 2021 | 20:28
  ¿Sabies que... el Món es compon de Catalunya i la resta del planeta?... Doncs ja ho saps... "La GENERALITAT al TEU COSTAT"
  director psiquiatric llunya 1345 thomas johansen Desembre 14, 2021 | 09:37
  infermera garcia altra tarada xarnega a l'hospital , cal que li done la pastilla antipsicotica tambe, on es ah ja la he vist infermera es escrivint bajanades en el meu ordinador, vinga tarada xarnega dues pastilles antipsicotiques i al llit deu meu ja tinc tres tarats del petit pais llunya a l'hospital llunya , el rovira lluny de tot i la tarada xarnega, vinga tarada, miri al llit infermera i no li parli en castella, no n'hiha monstres ni dragons ni castellans ni espanyols, res a dormir, ja sap infermera garcia no li parli castella que tira escuma per la boca, ale la peli de vietnam a aquesta tarada mes llarga que als altres dues, 4 hores de hispans desangrant-se en vietnam, i plorant de dolor en el seu idioma, l'himne dels segadors a tope, i encara que la tarada xarnega siga gallega, els dues ous incorruptes del wellos per a llepar, en u ou la tarada xarnega no en te prou m'ha entes tot infermera garcia, si doctor johansen es vostre un gran director de psiquiatric
  director psiquiatric llunya 1345 thomas johansen Desembre 14, 2021 | 09:50
  una ultima pregunta doctor johansen, li pose tambe barretina a la tarada xarnega al cap, no infermera garcia ella es gallega, i li pot fer mal al seu cervell ja malalt la barretina, aixo es pels cervells purs carolingis, com el del rovira o el lluny de tot al tarat espot tambe pacient d'aquest hospital en ser murcia i a ella tampoc barretina , ja en tenen el cervell podrit amb la barretina es pot desfer la mica de cervell normal que encara en tenen, infermera rovira,amb els dues ous incorruptes del wellos, en tenen a el espot a lo millor li fa falta tambe, el membre incorrupte del wellos per a llepar, n'hiha suficient, i depres als dues el murcia i la gallega, una peli de hispans morint en vietnam i desangrant-se en els seu idioma de 4 hores, veure compatriotes morint, un dels tarats que tinc al psiquiatric es diu santiago, patro d'espanya pais que odia, que li pareix infermera garcia, be a lo que anava, la peli l'himne dels segadors a tope els dues ous del wellos i pel santiago, el membre incorrupte tambe per a llepar, i res mes pes 4tarats del psiquiatric de moment 4 , cauran mes recordi infermera garcia mai parli en castellla, i cal que miri baix del llit, per q a que no n'haja ni castellans ni diccionaris de castella ni dragons ni monstres ho ha entes infermera garcia, si doctor johansen es voste un gran director de psiquiatric.

Nou comentari