El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Unió Europea prepara una intervenció d’emergència del mercat elèctric
  • CA

Els ministres d’Energia de la Unió Europea es reuniran de manera extraordinària a Brussel·les el 9 de setembre per abordar l’escalada dels preus. D’aquesta manera, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen ha insistit que és necessari fer una intervenció d’emergència al mercat per intentar lluitar contra l’augment dels preus que resulta en una inflació que afecta tot Europa. “Hem d’arreglar el mercat energètic. La solució a nivell de la Unió Europea és de lluny la millor que tenim”, ha assegurat també el ministre d’Indústria i Comerç de la República Txeca, Jozef Sikela.

Oficines de la companyia estatal russa Gazprom / DPA
Oficines de la companyia estatal russa Gazprom / DPA

Els ministres europeus es volen reunir per intentar pal·liar els efectes de l’encariment de l’energia que s’acaben traduint en un augment de la inflació a nivell mundial. És per això, que el dia 9 de setembre hi haurà una reunió perintentar arribar a un acord conjunt per controlar la situació. Aquesta proposta ha estat plantejada per Sikela, qui ha recordat que “l’era dels combustibles fòssils russos a Europa s’ha acabat i alliberar-nos del xantatge ens portarà més poder per a defensar l’ordre global”. En aquesta mateixa línia, la presidenta de la Comissió Europea, paral·lelament, també ha demanat que s’intenti treballar plegats per intentar intervenir el mercat elèctric, ja que cada vegada s’inflen més els preus i això podria acabar provocant un col·lapse social. “Hem de fer una reforma estructural del mercal elèctric”, ha assegurat Von der Leyen.

La crisi energètica en el centre del conflicte

L’energia cada vegada puja més de preu, una situació que preocupa a tota la Unió Europea, ja que és molt complicat continuar pagant els preus que actualment controlen el mercat. Desrpés de l’inici de la guerra a Ucraïna, totes les matèries primes així com l’energia es van encarir i, de moment, aquestes xifres no han deixat de pujar, provocant un problema d’inflació que afecta tot Europa. A més, d’ençà que Rússia va començar a amenaçar en tallar tot el subministrament de gas a Europa, la Comissió Europea ja es comença a planetjar mesures per intentar desvincular-se de Putin.

Més notícies
La Comissió Europea dóna llum verda a l'acord entre la Lliga1 francesa i el CVC / Servimedia
La Comissió Europea dona llum verda a l’acord entre la Lligue1 francesa i el CVC
Notícia: La Comissió Europea dona llum verda a l’acord entre la Lligue1 francesa i el CVC
Comparteix
Dictamina que l'aliança entre Lliga de Futbol Professional francesa i el fons CVC pels drets televisius del futbol francès no genera problemes de competència
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, conversant amb el vicepresident de la Comissió Europea, Margaritis Schinás / Jordi Bedmar
Aragonès es reuneix amb el vicepresident de la Comissió Europea
Notícia: Aragonès es reuneix amb el vicepresident de la Comissió Europea
Comparteix
La torbada ha durat prop d'una hora i s'hi ha tractat la guerra d'Ucraïna o projectes catalans relacionats amb Europa
L'eurocomissària de Justícia, Vera Jourová, durant una roda de premsa | ACN
La Comissió Europea alerta de la politització del poder judicial espanyol
Notícia: La Comissió Europea alerta de la politització del poder judicial espanyol
Comparteix
La vicepresidenta de la Comissió Europea i comissària de valors i transparència, Vera Jourová, ha instat, novament, l'estat Espanyol a renovar el Consell General del Poder Judicial
Josep Borrell / ACN
Borrell proposa incrementar la despesa militar de la Unió Europea
Notícia: Borrell proposa incrementar la despesa militar de la Unió Europea
Comparteix
Apunta que el dèficit d'inversió en matèria de defensa entre els anys 2009 i 201ha arribat als 160.000 milions

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a agost 29, 2022 | 20:17
    Anònim agost 29, 2022 | 20:17
    A aquesta fulana i al seu soci, el comediant disfressat de soldadet, els estem fent multimilionaris. Mai s'aconsegueix la pau amb armes.
  2. Icona del comentari de: Observador a agost 30, 2022 | 04:52
    Observador agost 30, 2022 | 04:52
    Doncs malauradament si: la pau s'aconsegueix amb armes: ho vam veure en la Segona Guerra Mundial. Es va aconseguir deturar les ànsies expansionistes i dominadores de l Alemanya Nazi, arrassant el seu teritori amb bombes i s'obligà al no menys expansionista Japó a rendir-se amb un atac continuat rematat pels bombardeigs nuclears d'Hiroshima i Nagasaki. Tristíssim, però és així.
    • Icona del comentari de: Anonimo a agost 31, 2022 | 10:34
      Anonimo agost 31, 2022 | 10:34
      La única manera de tener paz es que todos las naciones tengan bombas atomicas veriamos a ver el que se atreve a comenzar o invadir una nacion. Alguien ha visto alguna nacion que tenga ese armamento y haya sido invadida.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa