El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragonès es reuneix amb el vicepresident de la Comissió Europea
  • CA

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, s’ha reunit amb el vicepresident de la Comissió Europea, Margaritis Schinas, al Palau de la Generalitat. Segons el Govern, la reunió ha servit per “afermar” les relacions entre l’executiu del Principat i l’europeu. L’objectiu també era remarcar el compromís català amb les entitats europees i el que representen, així com per apostar per les seves institucions.

Primera trobada amb un vicepresident de la Comissió des de Mas

En aquest sentit, interpreten que suposa un pas endavant per intensificar les trobades de treball amb la Comissió. A la reunió, s’hi han tractat projectes catalans que tenen relació amb el conjunt d’Europa i que es porten a terme a través de fons comunitaris. A tall d’exemple, hi destaquen el xip europeu, l’hidrogen verd o d’altres relacionats amb la indústria de la salut i el hub audiovisual.

De fet, és la primera reunió d’un president de la Generalitat amb un vicepresident de la Comissió des del president Artur Mas. A la trobada, que ha durat aproximadament una hora, també s’hi ha tractat les conseqüències de la guerra a Ucraïna i tot el que suposa, com per exemple l’acollida de refugiats.

El president Pere Aragonès durant l’acte d’homenatge a Ramon Trias Fargas / ACN

Aragonès reivindica l’europeisme català davant la figura de Trias Fargas

Precisament ahir, Aragonès ha reivindicat el compromís de Catalunya amb Europa a la trobada que s’ha celebrat a l’Aula Magna de la Universitat de Barcelona (UB) per reivindicar la figura de Ramon Trias Fargues. Ha recordat que Ramon Trias ha deixat com a llegat aquesta “visió europea i europeísta”. “Compartim reptes i hem de compartir solucions”, ha assenyalat el president, que ha insistit diverses vegades que el futur de Catalunya passa per Europa, on es “reforcen” les idees de progrés, justícia i llibertat. En aquest sentit també ha aprofitat l’acte per assegurar que hi ha “grans projectes de futur” a Catalunya gràcies als fons europeus.

Més notícies
El president Pere Aragonès durant l'acte d'homenatge a Ramon Trias Fargas / ACN
Aragonès lloa el “pragmatisme” de Ramon Trias Fargas
Notícia: Aragonès lloa el “pragmatisme” de Ramon Trias Fargas
Comparteix
"Trias Fargas era un pragmàtic, i aquesta paraula la vull remarcar. Pragmàtic, i afegeixo, en el bon sentit de la paraula", ha assegurat
Aragonès insta Sánchez a controlar el compliment de les inversions
Notícia: Aragonès insta Sánchez a controlar el compliment de les inversions
Comparteix
També ha exigit a Sánchez que flexibilitzi els objectius de dèficit de les comunitats autònomes per "garantir l'estat del benestar"
Pere Aragonès i Josep Sánchez Llibre / ACN
Aragonès diu que la inflació “obliga a l’acord i l’entesa” entre governs
Notícia: Aragonès diu que la inflació “obliga a l’acord i l’entesa” entre governs
Comparteix
Aragonès ha promès davant d'empresaris, sindicats i membres de Junts i el PSC que se superarà aquesta "tempesta perfecta"
El portaveu de JxCat, Josep Rius / ACN
JxCat avisa ERC que consensuï qualsevol reunió entre Sánchez i Aragonès
Notícia: JxCat avisa ERC que consensuï qualsevol reunió entre Sánchez i Aragonès
Comparteix
Els de Turull-Borràs reclamen que la taula de diàleg sigui un procés de negociació

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa