El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Risc extrem de tempestes i pluges a 10 comarques del litoral i prelitoral
  • CA

El Servei de Meteorologia de Catalunya ha activat el risc extrem de tempestes i pluges aquest divendres i dissabte a diverses comarques catalanes. Concretament, n’hi ha fins a 9 comarques que tenen activat el perill alt: són el Garraf, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, la Selva, el Gironès i el Baix Empordà.

En aquests punts, s’espera que les precipitacions siguin de caràcter torrencial (40mm en 30 minuts) i acumuli quantitats molt abundants (de 50 a 100mm en 24 hores). També és possible que hi caigui calamarsa. A Vilanova i la Geltrú, la pluja arribarà al seu clímax a les 22h, amb 2,1mm en una hora, i durarà durant tota la matinada. A Girona també s’espera que hi plogui durant tota la matinada de forma intensa, mentre que Terrassa pot patir greus aiguats amb 3,7mm de 20h a 21h d’aquest divendres.

Méteo 16 de setembre del 2022 / Meteocat
Méteo 16 de setembre del 2022 / Meteocat

Deu comarques amb el risc de perill moderat

També hi ha 10 comarques que tenen activat el perill moderat durant el dia d’avui: el Baix Penedès, l’Alt Penedès, el Bages, el Moianès, Osona, el Ripollès, la Garrotxa, el pla de l’Estany i l’Alt Empordà. Tanmateix, el cel estarà poc ennuvolat a Ponent i a les Terres de l’Ebre, mentre que a la resta el cel estarà molt ennuvolat a causa dels forts aiguats que poden caure durant el vespre-matinada. En aquests punts, també s’espera que hi caiguin aiguats durant tot el vespre i la matinada, i no es pot descartar que siguin en forma de tempesta o calamarsa.

Un dissabte al matí mogut

Dissabte al matí, també s’espera que plogui en diverses comarques del litoral i prelitoral. El Baix Camp, Tarragonès, Alt Camp, Baix Penedès, Garraf, Alt Camp, Baix Llobregat, Barcelonès i el Maresme tenen activada l’alerta de perill moderat. Durant les primeres hores del matí, s’espera un cel molt ennuvolat, fins i tot a certs punts de la Catalunya Central, mentre que a partir de migdia es normalitzarà i tornarà al sol a la majoria de les comarques.  A la tarda, no es descarta algun ruixat aïllat a punts de muntanya de l’interior del quadrant nord-est.

Al final del dia, en seran de possibles a l’extrem sud del país. Els ruixats seran d’intensitat entre feble i moderada en general, i acumularan quantitats entre minses i poc abundants. Amb tot, fins a migdia i a les zones avisades, podran ser d’intensitat puntualment forta acumulant quantitats localment abundants. A més, aniran sovint acompanyats de tempesta i és possible que de calamarsa.

Més notícies
Un nen amb un paraigües en un dia de pluja / Pixabay
MÉTEO | Canvi radical de temps: els llocs on plourà més
Notícia: MÉTEO | Canvi radical de temps: els llocs on plourà més
Comparteix
El mal temps durarà fins dimecres al vespre, quan es començarà a estabilitzar la situació
Un vianant beu aigua a la plaça Major de Vic, deserta en plena onada de calor / Jordi Borràs
MÉTEO | Quin temps s’espera per aquest cap de setmana de la Diada?
Notícia: MÉTEO | Quin temps s’espera per aquest cap de setmana de la Diada?
Comparteix
Catalunya deixarà enrere les pluges a partir de divendres, però la temperatura continuarà escalant en els pròxims dies
Les pluges inunden els carrers / ACN
Activat l’avís per pluges intenses en 31 comarques catalanes
Notícia: Activat l’avís per pluges intenses en 31 comarques catalanes
Comparteix
Els ruixats seran més intensos a mesura que avanci el dia
Un ciclista i diversos turismes sota la pluja a l'Avinguda Paral·lel de Barcelona aquest estiu | ACN
Pedregades i pluges a diversos punts de Catalunya aquesta tarda
Notícia: Pedregades i pluges a diversos punts de Catalunya aquesta tarda
Comparteix
Protecció Civil ha activat el Pla Inuncat a 15 comarques

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gironí. a setembre 17, 2022 | 07:05
    Gironí. setembre 17, 2022 | 07:05
    El què passa és que, com cada dia plou menys, ens desacostumem de prendre precaucions. Mireu, ja fa uns vint-i-cinc anys, vaig ser sorprés per una forta tempesta a Darnius (Alt Empordà). La vaig entomar sota el Plàtan d'en Massot (Si, cap perill pels llamps, el cotxe és una Gàbia de Faraday). L'endemà vaig saber, pel diari, la quantitat caiguda: 95 litres per metre quadrat, en poc més de mitja hora. I no va passar absolutament res, cap desperfecte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa