El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Caixabank busca duplicar la seva rendibilitat en els pròxims tres anys
  • CA

El banc català més gran de l’Estat, Caixabank es marca com a objectiu pels pròxims tres anys duplicar la seva rendibilitat i situar-la al 12% en el període 2022-2024. D’aquesta manera, l’entitat ha assegurat que podria arribar a generar uns 9.000 milions d’euros de capital, on s’hi inclouen els dividents i la recompra d’accions per valor de 1.800 milions d’euros. Tal com ha argumentat el president de l’entitat bancària, José Ignacio Goirigolzarri, aquesta nova etapa de Caixabank permetrà oferir “la millor proposta de valor” per als clients i “mantenir una política de dividends atractiva per als accionistes”.

La seu de Caixabank a Barcelona
La seu de Caixabank a Barcelona

Aquest dimarts al matí, Caixabank presentarà el seu Pla Estratègic a Madrid. De fet, és el primer pla que ha fet l’entitat bancària des de la seva fusió amb Bankia. És per això, que han assegurat en un comunicat a la premsa que “l’objectiu és seguir creixent”, tal com ha indicat el conseller delegat, Gonzalo Gortázar. En aquest sentit, una de les prioritats de la companyia és millorar un 50% la nova producció d’hipoteques en comparació amb el període 2019-2021, mentre que en crèdit al consum, és a dir, l’activitat i compra dels clients, la meta és créixer un 30% en la nova producció. Tot i això, també han deixat clar que aquest creixement continuarà a València, ja que la companyia no pretén tornar a Barcelona tot i que la situació política millori, tal com ha dit Goirigolzarri.

Un pla estratègic centrat en el creixement

En aquest sentit el Pla Estratègic de Caixabank s’articula en tres eixos molt marcats: “la digitalització, la sostenibilitat i els canvis en la manera de treballar“, ha explicat el president de l’entitat bancària. D’aquesta manera, ha assegurat que el banc treballa per continuar avançant en aquests eixos i ha recalcat que per aconseguir aquest creixement, Caixabank “deixa enrere una època de sis anys de tipus d’interés negatius”. Així doncs, l’objectiu principal, segons Goirigolzarri, és tenir uns tipus d’interés de gairebé un 2% en arribar el 2024.

Gortázar també ha destacat que els objectius per als pròxims anys se centren a impulsar el creixement dels ingressos, seguir potenciant el “model de relació omnicanal amb els clients” -tant presencial com telemàtic– i consolidar CaixaBank com el “grup financer de referència a Europa en compromís social i mediambiental”, ha dit el conseller delegat. Per oferir, doncs, la “millor experiència del client”, l’entitat bancària consolidarà el model d’oficina Store en la xarxa urbana; es mantindrà la presència en la xarxa rural, i es potenciarà l’atenció remota (inTouch) i digital (Now, imagin) per impulsar la captació i vendes digitals en retail i empreses.

José Ignacio Goirigolzarri intervenint en una junta general d'accionistes | ACN
José Ignacio Goirigolzarri intervenint en una junta general d’accionistes | ACN

Entre els punts més importants que han mencionat els alts directius de Caixabank hi ha la necessitat de posicionar l’entitat bancària com a “líder de la banca minorista”, tal com ha dit Gortázar. A més, també han parlat de Portugal on es compleixen 5 anys des de l’adquisició de BPI amb un balanç molt positiu per la seva solidesa i creixement. D’aquesta manera, l’entitat busca continuar fent créixer dins de la península Ibèrica i focalitzar el seu negoci en aquest dos països.

Un altre dels assumptes que ha ocupat la presentació del pla de CaixaBank pels pròxims tres anys és l’impacte econòmic de la guerra d’Ucraïna sobre l’activitat bancària. En aquest sentit, Gortázar ha apuntat que, en termes de morositat, CaixaBank està observant un bon comportament. De fet, l’objectiu de l’entitat és situar-la per sota del 3%.

Caixabank també té objectius sostenibles

La companyia també ha augurat una transició sostenible. Així doncs, el comunicat de premsa indica que la entitat bancària té per objectiu continuar les seves inversions en sostenibilitat. En aquest aspecte, planteja mobilitzar 64.000 milions d’euros en finançament sostenible, una de les potes principals de l’estratègia de Caixabank, segons han explicat. A més, l’entitat també ha demanat la conscienciació dels seus accionistes. En aquest aspecte, ha anunciat que el 30% de la retribució dels accionistes anirà a la Fundació “laCaixa”.

Tot i això, no només se centren en la sostenibilitat medi ambiental sinó també en la social. D’aquesta manera, es preveu que MicroBank -el departament pensat per a petits empresaris i famílies- assoleixi el 2024 els 3.500 milions d’euros en nova concessió de finançament social per a famílies i emprenedors, un 36% més que al període 2019-2021. Tal com ha descrit Goirigolzarri: “Volem arribar a més famílies vulnerables”.

Més notícies
El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, i el seu conseller delegat, Gonzalo Gortázar / ACN
Caixabank guanya 707 milions d’euros un any després de la fusió amb Bankia
Notícia: Caixabank guanya 707 milions d’euros un any després de la fusió amb Bankia
Comparteix
L'entitat bancària presentarà el seu nou vull de ruta el 17 de maig
José Ignacio Goirigolzarri intervenint en una junta general d'accionistes | ACN
Goirigolzarri assegura que Caixabank liderarà la transformació de la banca
Notícia: Goirigolzarri assegura que Caixabank liderarà la transformació de la banca
Comparteix
El president de l'entitat bancària vol apostar per la gestió sostenible i social
La seu de Caixabank a Barcelona
La fusió amb Bankia permet a Caixabank superar els resultats prepandèmics
Notícia: La fusió amb Bankia permet a Caixabank superar els resultats prepandèmics
Comparteix
L'entitat bancària obté un benefici de 5.226 milions d’euros
Una clienta retirant efectiu d'un caixer situat a una oficina de Barcelona / ACN
Més de 200.000 catalans no tenen cap caixer a menys de 5 quilòmetres
Notícia: Més de 200.000 catalans no tenen cap caixer a menys de 5 quilòmetres
Comparteix
Catalunya ha perdut el 70% de les seves oficines bancàries des de la crisi del 2008

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Quin país, el nostre a maig 17, 2022 | 10:06
    Quin país, el nostre maig 17, 2022 | 10:06
    Potser alguns ho ignoreu però els orígens d'això que ara en diuen CaixaBank, cal cercar-los l'any 1914 quan a iniciativa de les set agrupacions patronals més importants del país varen fundar a Barcelona una Institució creditícia per tal de constituir una caixa de retir per als obrers. El nom fou Caixa de Pensions per a la Vellesa i d’Estalvis de Catalunya i Balears. Més tard s'hi fusionaren altres caixes menors. Quan arriba el malaurat franquisme el director d'aleshores fou destituït, depurat i en fou nomenat un "comissari". El 1979 absorbí la Caixa d’Estalvis i Mont de Pietat de Lleida i el 1990 es fusionà amb la Caixa d’Estalvis i Mont de Pietat de Barcelona per a crear la Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona. Més tard, el franquista Samaranch l'expandí a Espanya, l'espanyolitzà i la desnaturalitza fins i tot contractaren l'inefable M.A.R. per a fer l'entitat "agradable" i "atractiva" a la població espanyola, entre altres coses començaren a fer d'sponsor de la selecció espanyola de futbol...
  2. Icona del comentari de: Ricard a maig 17, 2022 | 10:24
    Ricard maig 17, 2022 | 10:24
    La foto reflexa la "profunda" catalanitat del banc. Un producte de la secular i permanent DEPREDACIÓ PANCASTELLANISTA DEL TEIXIT EMPRESARIAL CATALÀ. Una de les funestes conseqüències va ser traslladar la seu fora del Principat a la primera excusa, com a primera fase per enviar-la més endavant a Castella, amb la corresponent pèrdua massiva de llocs de treball catalans. No recordo cap revolta sindical per denunciar l'operació pancastellanista, ni abans ni després de l'arbitrarietat. Deu ser que el seu ideal deixar de treballar als 50, o poytser abans. Exactament igual que va passar al Banc de "Sabadell". Felicitats "treballadors". Felicitats catalans. Un cop més, sense Estat estan/estem literalment venuts.
  3. Icona del comentari de: Anònim a maig 17, 2022 | 10:50
    Anònim maig 17, 2022 | 10:50
    Perquè allò de retornar els calers 63.000.000.000€ que el gobierno ens va robar per regalar-los als bancs, que encara tenen els sants collons de reclamar hipoteques, res de res oi???? Tranquils, d'èxit també es pot morir.
  4. Icona del comentari de: Anònim a maig 17, 2022 | 11:01
    Anònim maig 17, 2022 | 11:01
    Els banksters de Caixabank, l'any que ve, pensen robar el doble que aquest? ....Collons!
  5. Icona del comentari de: alfa a maig 17, 2022 | 13:26
    alfa maig 17, 2022 | 13:26
    Moltes comissions per a una merda de productes. Però no passa res si el banc o l'empresa va malament, ve el papa estat a salvar-la i salvar-los...
  6. Icona del comentari de: Misèria a maig 17, 2022 | 14:13
    Misèria maig 17, 2022 | 14:13
    Jo ja em poso la ma a la caetera, tú. Quina colla de lladres intitucionalitzats
  7. Icona del comentari de: ferreret a maig 17, 2022 | 19:18
    ferreret maig 17, 2022 | 19:18
    Doncs per lo que vaig veient, ja arriba l'hora de portar els meus calés cap a casa. Serà perquè els hi tinc un "cariño"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa