El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’exposició de Crims, a partir de l’octubre al Palau Robert
  • CA

La tercera temporada de Crims va finalitzar aquest dilluns. La tristor dels seguidors, però, no ha durat gaire, ja que avui s’ha anunciat que la sèrie dirigida per Carles Porta estrena un nou format. El programa sobre crims reals succeïts a Catalunya arriba a partir de l’octubre en forma d’exposició al segon pis del Palau Robert, on actualment està instal·lada la mostra Nova Pantalla. El videojoc a Catalunya, oberta fins a principis de setembre.

Els visitants gaudiran d’una experiència immersiva que farà un recorregut pels episodis que han fascinat als espectadors durant les tres temporades del programa. Així doncs, el públic passarà a formar part de la investigació i la resolució dels casos gràcies a eines de realitat augmentada. A més, per tenir una experiència encara més entretinguda, es faran visites guiades i taules rodones sobre les temàtiques tractades en els casos i per comprendre els secrets ocults de la ment humana.

L’exposició està organitzada per la Direcció General de Difusió, organisme de la Generalitat, i ideada per la companyia Zoopa. Així mateix, ha comptat en tot moment amb les indicacions del director del programa per no oblidar cap detall.

Carles Porta, periodista creador de 'Crims' i autor de 'La farmacèutica', el 25 de març del 2021 / Jordi Play
El periodista creador de ‘Crims’, Carles Porta / Jordi Play

Èxit en tots els formats

Crims va començar com a programa radiofònic a Catalunya Ràdio el 2018. Les cròniques negres de Porta van captar l’atenció de TV3, que va decidir portar el programa en format televisiu. El 3 de febrer de 2020 es va estrenar el primer capítol amb una audiència de 541.000 espectadors. Dilluns es va fer l’últim programa de la tercera temporada: la segona part de ‘La noia de Port Bou’. El cas d’una jove que es va trobar morta penjada en un pi al costat del cementiri de Portbou. El capítol va tenir una audiència de 602.000 espectadors.

L’èxit de Crims també s’ha traslladat al paper. El 7 d’abril es va publicar el llibre “Crims. Llum a la foscor”, el segon de la sèrie, on es narren deu crims reals que van tenir un gran impacte social. El llibre va ser el tercer més venut de no-ficció en català en el Sant Jordi d’enguany.

Més notícies
'Crims' fa història amb una investigació - TV3
‘Crims’ aconsegueix que Itàlia investigui el cas de la noia de Portbou
Notícia: ‘Crims’ aconsegueix que Itàlia investigui el cas de la noia de Portbou
Comparteix
El programa de TV3 acaba la temporada amb una audiència espectacular i molts aplaudiments a la xarxa
'Crims' deixa en evidència la Guàrdia Civil - TV3
‘Crims’ deixa en evidència la Guàrdia Civil i Twitter s’omple de mofes
Notícia: ‘Crims’ deixa en evidència la Guàrdia Civil i Twitter s’omple de mofes
Comparteix
Els teleespectadors del programa de TV3 han criticat la feina que va fer la policia espanyola en el cas de la noia de Portbou
La Mariona guanya 'Eufòria' - TV3
Una Mariona espectacular i valenta guanya la gran final d’Eufòria
Notícia: Una Mariona espectacular i valenta guanya la gran final d’Eufòria
Comparteix
Els teleespectadors han premiat la constància i la veu perfecta de la concursant de Valls, la clara preferida des que comencés el programa
Nina presentarà el programa 'A2Veus' a TV3
La Nina presentarà el concurs musical de TV3 d’aquest estiu
Notícia: La Nina presentarà el concurs musical de TV3 d’aquest estiu
Comparteix
La icònica cantant tornarà a televisió per posar-se al capdavant de la segona temporada d'A2Veus

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa