El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
‘Crims’ aconsegueix que Itàlia investigui el cas de la noia de Portbou

Crims ha fet història gràcies al doble episodi del cas de la noia de Portbou. TV3 emetia el capítol final d’aquesta temporada, el que ha reunit més de 600.000 teleespectadors. Amb un 27,5% de share, aconsegueix la segona millor dada de tota la temporada. Ara bé, on realment han triomfat ha estat entre els joves amb l’espectacular 42,1% de quota de pantalla entre els joves de 13 a 24 anys.

El programa de televisió va poder identificar la víctima d’aquest cas després de 32 anys, el que l’ha coronat com a gran triomfador entre tots els programes d’aquest estil. Han aconseguit que la família d’Evi Rauter sàpiga que era ella l’estudiant italiana que va aparèixer penjada d’un pi en el cementiri de Portbou. Cap membre de la família sabia que es trobava a Catalunya en el moment en què va morir, una dada que ni tan sols sabien del cert.

La investigació del cas de la noia de Portbou, plena d’errors greus

La investigació de la Guàrdia Civil va estar plena d’errors, ja que era molt estrany i improbable que la noia hagués pogut pujar ella sola fins a la branca sense fer-se cap esgarrapada quan tot l’arbre estava envoltat de plantes punxegudes. El forense que es va encarregar del cas va arribar a confessar que mai no hauria signat la tesi del suïcidi si hagués estat present en el moment de l’aixecament del cadàver, una absència que tampoc no s’entén.

Davant de tots els buits que ara se sap que va haver-hi, la Fiscalia italiana ha decidit obrir una investigació judicial per determinar què va passar realment amb la jove. Ara tenen sis mesos per endavant per decidir si es dona per bona la tesi del suïcidi o si obren diligències per assassinat. Serà molt complicat trobar testimonis quan han passat 32 anys des de llavors. L’única dona que han trobat és una veïna que vivia tot just al costat del lloc dels fets, una dona que va sentir un grup de joves barallant-se i una noia plorant. Els agents mai no la van interrogar, el que tampoc no s’explica.

Els teleespectadors de Crims, indignats amb la Guàrdia Civil

Són molts els teleespectadors del programa de TV3 que han volgut deixar constància de la seva indignació a Twitter. La plataforma s’ha omplert de comentaris carregats de ràbia, en considerar que és “vergonyós” que la investigació del cas de la noia de Portbou estigués plena d’errors tan greus. “A mi em faria vergonya ser el Guàrdia Civil i sortir allà a dir que ha estat un suïcidi. Quina bogeria”, “Es nota un nyap gegant a la investigació. El forense és per deixar-lo a part. Típica noia d’interraïl que passava llargues temporades viatjant i l’enigmàtica tenda de campanya dels austríacs que actuen com a sospitosos…” o “No vull ni imaginar la ràbia que ha de sentir aquesta família per tanta incompetència junta” són algunes de les opinions que han escrit.

Més notícies
'Crims' deixa en evidència la Guàrdia Civil - TV3

‘Crims’ deixa en evidència la Guàrdia Civil i Twitter s’omple de mofes

Notícia: ‘Crims’ deixa en evidència la Guàrdia Civil i Twitter s’omple de mofes
Comparteix
Els teleespectadors del programa de TV3 han criticat la feina que va fer la policia espanyola en el cas de la noia de Portbou
Notícia: ‘Crims’ deixa en evidència la Guàrdia Civil i Twitter s’omple de mofes - Mobile
La jutgessa del cas de la iaia Anita, protagonista de l'emissió - TV3

La jutgessa del cas de ‘La iaia Anita’, protagonista del ‘Crims’ més vist

Notícia: La jutgessa del cas de ‘La iaia Anita’, protagonista del ‘Crims’ més vist
Comparteix
El doble capítol del programa de Carles Porta ha fet un rècord d'audiència increïble
Notícia: La jutgessa del cas de ‘La iaia Anita’, protagonista del ‘Crims’ més vist - Mobile
'Crims' torna a liderar la nit de dilluns - TV3

‘Crims’ lidera la nit amb un cas que divideix els teleespectadors

Notícia: ‘Crims’ lidera la nit amb un cas que divideix els teleespectadors
Comparteix
El programa de Carles Porta ha estat el més vist de dilluns, però no ha aconseguit el cinquè rècord d'audiència consecutiu
Notícia: ‘Crims’ lidera la nit amb un cas que divideix els teleespectadors - Mobile
Carles Porta torna a fer rècord d'audiència - TV3

Èxit sense precedents de ‘Crims’: rècord d’audiència gràcies al cas Sonia

Notícia: Èxit sense precedents de ‘Crims’: rècord d’audiència gràcies al cas Sonia
Comparteix
El programa de Carles Porta està fent història gràcies a uns resultats increïbles
Notícia: Èxit sense precedents de ‘Crims’: rècord d’audiència gràcies al cas Sonia - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Qui ho sap ? a juny 21, 2022 | 13:25
  Qui ho sap ? juny 21, 2022 | 13:25
  Per als que no n'esteu gaire al cas, heu de saber que aquesta noia, ara ja en sabem el nom, Evi, va esmorzar amb sa germana a les 9:00 hores del dia 3 de setembre del 1990... a Florència i aparegué penjada en una pineda, a tocar del cementiri de Portbou, l'endemà, dia 4 de setembre del 1990 a les 7:30 hores del matí. A aquesta hora més o menys en descobrí el cos una veïna de Portbou, diuen les cròniques. D'ací l'enigma que hi ha ara, com hi va arribar ? En tren ? Car el 1990 hi havia connexió directa entre Florència i Portbou, mitjançant un tren express que sortia de Florència vers les 13:30 i arribava a Portbou l'endemà a les 6:30 ? (Si hi va arribar en automòbil si fa no fa podria haver arribat a la mateixa hora ?) La qüestió ara és que s'esdevingué entre les 6:30 i les 7:30 d'aquell dia ? A banda de saber el perquè d'anar a Portbou ( a 1.970 Km de Florència) en comptes de Siena ( a 80 Km de Florència) com ho havia informat a la germana.
  • Icona del comentari de: Mireia a juny 22, 2022 | 16:13
   Mireia juny 22, 2022 | 16:13
   Sembla que la distància de Florència a Portbou de "Qui ho sap", en tren o per carretera, no és pas correcta, posem-hi uns 900 Km ?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa