El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ricard Ustrell trenca els esquemes de TV3 amb un ‘Col·lapse’ molt arriscat
  • CA

Ricard Ustrell ha estrenat Col·lapse, la nova aposta de TV3 per als dissabtes a la nit. La cancel·lació del Faqs tenia com a objectiu despolititzar la graella i presentar ofertes innovadores i més modernes, en sintonia a allò que busquen els joves. I precisament és això el que s’han trobat en la primera emissió d’aquest late show, un format totalment diferent i amb fórmules poc vistes a la televisió pública catalana. L’entrevista principal va ser a en Jordi González, que va sorprendre en demanar un programa propi a TV3 després de gairebé dues dècades.

Jordi González demana un programa a TV3 amb la Marta Torné

Ricard Ustrell va seure a la típica taula de presentador de late night amb Jordi González com a primer convidat. Feia molts anys que el presentador no apareixia a TV3, cadena a la que reconeix que li agradaria tornar: “Deu fer entre 15 o 17 anys que no trepitjava un plató de la casa i estic molt nerviós. M’emociona perquè aquí m’ho vaig passar molt bé gràcies a Les 1000 i una. Aquí em deixaven fer absolutament tot el que volia”.

“M’encantaria poder tornar amb un programa propi al costat de la Marta Torné, aquesta és la meva condició. Enyoro TV3 i ens ho podríem passar molt bé, fa dos anys que ho parlem. A la televisió he estat molt feliç, però després d’aquest any sabàtic m’he adonat que prefereixo no treballar a treballar. L’única cosa que faria seria aquest programa aquí amb ella. Vols que la truquem en directe?”, i dit i fet. La presentadora d’Eufòria va reconèixer que també li encantaria presentar un programa amb ell, el que van demanar en directe en un dels millors moments de Col·lapse.

Col·lapse, de la salut mental als horòscops

Ja els primers minuts de Col·lapse deixaven clar que els teleespectadors estaven a punt de veure un tipus d’espai poc habitual a la casa. Per primera vegada vèiem el presentador darrere de la càmera mentre gravava una petita introducció pels carrers de Barcelona, la que alguns teleespectadors han comparat amb l’estil de How To With John Wilson d’HBO. Ricard Ustrell volia fer reflexionar sobre el col·lapse, la fi del món. El primer programa l’ha centrat, precisament, en un manual de supervivència abans que el món arribi al seu final.

Les intencions del programa passen per entretenir, sorprendre i permetre que els col·laboradors diguin la seva lliurement mentre s’apropen als temes que interessen en aquests moments. El plató mateix ja és una declaració d’intencions, amb focus de colors, música en directe, diferents espais, el skyline de Barcelona de fons i elements decoratius cridaners. Sembla que tenien clar que volien oferir un programa modern i innovador que inclogués temes com la salut mental o els horòscops. El que pocs s’esperaven era que arribessin a tirar les cartes del tarot a un convidat, un fet impensable abans a TV3… així com que presentessin tots els participants amb el seu signe de l’horòscop escrit a sota del nom.

La primera tertúlia va ser sobre salut mental, després d’emetre un gag molt estrany en què una família es preparava per a la fi del món. Van presentar les opinions d’una catedràtica en salut animal, una pedagoga i de Samantha Hudson en una tertúlia lenta i sense gaire ganxo en què van incloure trucades en directe a teleespectadors. També van voler aportar un toc futurista en una connexió amb “el professor”, que aportava informació entre gràfics moderns i una estètica espacial. I d’aquí, a fer un viatge exprés a Andalusia per entrevistar un home friki que va donar claus en la supervivència.

Després de l’entrevista a Jordi González van passar a la intervenció de José Corbacho, que va fer gràcia en una estona en què va interactuar amb el públic mentre interpretava el paper de treballador d’una benzinera. La llàstima, que aquest espai durés tan poc. Finalment, l’escriptor Sergi Pàmies va voler fer la seva particular anàlisi del programa en una petita entrevista en què va explicar que serà el coach de Ricard Ustrell.

Els teleespectadors no compren aquesta primera entrega

A Twitter els comentaris sobre l’estrena de Col·lapse no van fer-se esperar. Sempre és complicat convèncer un públic que estava molt acostumat a veure política els dissabtes a la nit, als qui de sobte els ofereixes un contingut molt modern que no té absolutament res a veure amb res del que havien vist a TV3 fins llavors. L’opinió generalitzada no va ser gaire amable amb la idea de Ricard Ustrell, ja que consideren que és massa “banal, pretensiós i avorrit” i no confien que duri massa a la graella.

La gran majoria d’opinions han estat crítiques, però també n’hi ha que han volgut aplaudir que hagin arriscat: “Hi ha coses que ens agraden i coses que no. Pensem que una oportunitat la mereix tot projecte nou. Hi ha molt esforç i moltes hores darrere d’un programa així” o “Ja era hora de donar un aire fresc, modern i renovat als continguts de TV3. Col·lapse promet. Molts èxits a Ricard Ustrell i equip”.

Més notícies
Ricard Ustrell, a la presentació de TV3 - Mireia Comas
Ricard Ustrell: “‘Col·lapse’ serà un refugi en una tardor apocalíptica”
Notícia: Ricard Ustrell: “‘Col·lapse’ serà un refugi en una tardor apocalíptica”
Comparteix
ENTREVISTA al presentador de la gran aposta de TV3 per als dissabtes a la nit
Ricard Ustrell i Àngel Llàcer parlen d'enterraments - TV3
Ricard Ustrell i Àngel Llàcer sorprenen amb anècdotes sobre enterraments
Notícia: Ricard Ustrell i Àngel Llàcer sorprenen amb anècdotes sobre enterraments
Comparteix
La parella ha parlat sobre la mort en la secció que comparteixen a 'El matí de Catalunya Ràdio'
TV3, líder d'audiència gràcies a 'Polònia' - TV3
‘Polònia’ fa líder TV3 gràcies a una Laura Borràs convertida en Rosalía
Notícia: ‘Polònia’ fa líder TV3 gràcies a una Laura Borràs convertida en Rosalía
Comparteix
El programa ha creat un número musical hilarant en què la doble de la política fa mofa de la seva situació
Margalida Solivellas es jubila de TV3
La icònica corresponsal Margalida Solivellas s’acomiada emocionada de TV3
Notícia: La icònica corresponsal Margalida Solivellas s’acomiada emocionada de TV3
Comparteix
Així ha estat l'última crònica de la delegada de la cadena a les Illes Balears, que es jubila després de 36 anys

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ton c. a setembre 18, 2022 | 11:28
    ton c. setembre 18, 2022 | 11:28
    donar aire fresc, que vol dir recuperar les momies de temps ja superats. Per aquí no srs. de TV3, heu de renovar també el personal perque n´hi han que tenen programa tant si com no.
  2. Icona del comentari de: rsalva a setembre 18, 2022 | 11:56
    rsalva setembre 18, 2022 | 11:56
    pa i circ, la nova linea de tv3. Com va dir Sigfrid Gras no parlar de política, el mateix paper que el franquisme donava TVE, "joven haga como yo no se meta en política" frase atribuida al dictador.
  3. Icona del comentari de: Sempre el mateix a setembre 18, 2022 | 13:22
    Sempre el mateix setembre 18, 2022 | 13:22
    Avorridot, si. Fa gràcia que per ser modern calgui prescindir de tot fet polític dient que no interesa la gent...TV3 no sé què feu, cada dia tres llargs programes repes, sols canvia el color dels sofàs, la resta la mateixa estructura. Deuen ser barats de fer i fàcils de tenir controlats.
  4. Icona del comentari de: Jaume M a setembre 18, 2022 | 13:36
    Jaume M setembre 18, 2022 | 13:36
    Contingut modern? Saps qué es la modernitat? L'estupidessa, la gracieta i els tòpics casposo progres no son la modernitat.
  5. Icona del comentari de: Uix a setembre 18, 2022 | 14:22
    Uix setembre 18, 2022 | 14:22
    Una merda amb un pal. Cap gràcia, cap magnetisme, cap interès... Zapping de tant en tant i sortida ràpida del canal.
  6. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a setembre 18, 2022 | 20:24
    Doctor Strangelove setembre 18, 2022 | 20:24
    No és un programa per a vells ni hiperventilats, ho sento! Doc.
  7. Icona del comentari de: El Forester a setembre 18, 2022 | 21:06
    El Forester setembre 18, 2022 | 21:06
    Aburrit, molt aburrit, convidats antics i cremats,
  8. Icona del comentari de: bs a setembre 19, 2022 | 08:34
    bs setembre 19, 2022 | 08:34
    l´ustrell es un individu cregut, xulo, ególatra, vanitós i prepotent, es creu l´estrella de l´univers i el centre del món, insuportable
  9. Icona del comentari de: JordiP a setembre 19, 2022 | 11:39
    JordiP setembre 19, 2022 | 11:39
    Les xifres d'audiència pondran cadascú al seu lloc. La crua comparança d'aquest programa amb el RIP FAQS serà la millor crítica a TV3 i la seva nova (?) política d'amortiguació política. Les ordres donades semblen clares: despolititzar, descatalanitzar i desindependitzar el personal. Sumir-lo en la inanitat més absoluta. Apropar-se a l'esprit d'altres teles "nasionale". Les tertúlies diàries de TV3 ja són com les de Tele5, A3 i TVE. En català, això sí.
  10. Icona del comentari de: Quim Riera a setembre 27, 2022 | 10:42
    Quim Riera setembre 27, 2022 | 10:42
    De que serveix tenir una orquestra en directe si els temes que toca no els coneix ningú?
  11. Icona del comentari de: Nuria a gener 28, 2023 | 21:59
    Nuria gener 28, 2023 | 21:59
    M'AGRADA EL PROGRAMA I ELS CONVIDATS QUE HI VAN...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa