El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cristina Puig, molt emprenyada per la cancel·lació del ‘Faqs’
  • CA

Cristina Puig acomiadarà el Faqs el pròxim 16 de juliol, l’últim dissabte en què els teleespectadors de TV3 podran veure el programa polític més icònic dels darrers anys. La presentadora no havia parlat obertament sobre la cancel·lació fins ara, quan ha concedit una entrevista en què parla clar com ella sempre fa. Quins motius hi ha darrere d’aquest final? I què té previst fer ella a partir d’ara?

Vilaweb ha parlat amb ella en aquesta recta final del programa, una conversa en què Cristina Puig ha deixat clar que no està a favor de la decisió que ha pres la cadena de televisió catalana: “Ens fan plegar, ens tanquen la paradeta. Nosaltres no pararíem perquè creiem que el Faqs encara té tirada. La versió oficial és que el producte s’ha esgotat. S’ha instaurat el mantra que s’ha esgotat i s’ha volgut crear un estat d’opinió fals respecte el programa. Ara bé, no s’ha esgotat. Que vingui algú i em digui que s’ha esgotat quan cada dissabte som líders encara. La cadena vol despolititzar els programes, però resulta que aquest darrer mes no ha vingut cap polític”.

Linxament contra el Faqs i també contra Cristina Puig

Per què creu que el tanquen, llavors? “Els socialistes no ens estimaven, però tots sols no poden. Els que ens estimaven ens han deixat d’estimar segurament perquè ja no els fem servei o perquè el país ha canviat. El Faqs és un programa amb molta repercussió, tanta que han acabat volent-se estalviar el linxament a les xarxes. Que els polítics estiguin condicionats per allò que passa a les xarxes em sembla lamentable. El món no és Twitter. Ens hem begut l’enteniment”, diu en unes declaracions molt contundents.

En el seu cas, reconeix que també ha patit un linxament molt fort des del principi: “He patit un linxament fort, potent i bèstia des del primer dia. Reconec que els diumenges costen. El Faqs s’havia convertit en la diana de moltes de les coses que passen en aquest país i els qui l’hem fet hem rebut per totes bandes. Al Faqs li ha pesat ser el Faqs, un programa processista que sempre serà un programa processista”. No pot negar, però, que l’audiència s’ha reduït darrerament. Com ho explica? Pel context polític actual: “M’ha tocat gestionar el desengany i és molt complicat”.

Cristina Puig haurà de buscar feina | TV3

Què farà ara la Cristina Puig?

El que més li preocupa ara és el seu futur professional. De moment no té res tancat, així que haurà de picar portes: “Ara he de buscar-me la vida, he de buscar feina per poder pagar el lloguer, el menjar i l’escola de la meva filla. No sé on aniré perquè en aquesta feina la incertesa és permanent. Quan et passa als vint-i-sis anys no passa res, però a la meva edat, amb quaranta-nou anys, toca els nassos. Vull continuar fent periodisme perquè m’agrada i crec que en sé fer. Reinventar-me a la meva edat és difícil. El periodisme polític m’apassiona, però m’ha cremat molt perquè el pim-pam-pum m’esgota”.

No està contenta i això es nota: “Estic emprenyada, disgustada i decebuda“. Ara bé, avisa que continuarem veient-la perquè no se sap tota la veritat sobre la cancel·lació del Faqs: “Un dia farem un llibre del programa, ho farem el dia que puguem explicar totes les coses que hi han passat. Espero que ens trobin a faltar i amb el temps veuran que no érem tan dolents”. La presentadora torna a demostrar que no té pèls a la llengua, una característica que l’ha fet una periodista bona i respectada en la professió. Ara caldrà veure què li ofereixen, una nova feina a la que haurà d’adaptar-se després d’un parell de temporades al Faqs que espera que no l’hagin condicionat massa.

Més notícies
TV3 prescindirà del 'Faqs' la nova temporada - TV3
Què s’ha de fer per anar de públic a l’últim programa del FAQS de TV3?
Notícia: Què s’ha de fer per anar de públic a l’últim programa del FAQS de TV3?
Comparteix
Tindrà lloc el 16 de juliol en un emplaçament especial de la ciutat de Barcelona
TV3 prescindirà del 'Faqs' la nova temporada - TV3
Bomba a TV3: adeu al ‘Faqs’ després de cinc temporades
Notícia: Bomba a TV3: adeu al ‘Faqs’ després de cinc temporades
Comparteix
El programa polític per excel·lència de TV3 no continuarà a la graella la temporada vinent
Acusen 'Eufòria' d'haver copiat un concurs de la televisió local - TV3
La televisió de Cardedeu acusa ‘Eufòria’ de plagi i publica les proves
Notícia: La televisió de Cardedeu acusa ‘Eufòria’ de plagi i publica les proves
Comparteix
La cadena local emet 'Operació Paki' des de fa dos anys, un programa sorprenentment similar al concurs de TV3
El Miki Nuñez i la Mariona canten 'Llums de mitjanit' - TV3
Així sona la cançó de l’estiu de TV3 amb Miki Nuñez i la Mariona d’Eufòria
Notícia: Així sona la cançó de l’estiu de TV3 amb Miki Nuñez i la Mariona d’Eufòria
Comparteix
El presentador i la guanyadora del programa de TV3 interpreten 'Llums de mitjanit', un tema molt festiu i optimista

Comentaris

  1. Icona del comentari de: T@M a juny 27, 2022 | 09:16
    T@M juny 27, 2022 | 09:16
    Fa un tuf manipulador això de cancelar un molt bon programa i lider cada cap de setmana. Espero que s.ho repensin.
    • Icona del comentari de: Somatent a juny 27, 2022 | 16:28
      Somatent juny 27, 2022 | 16:28
      massa colaboraconiste s'havia convertit
  2. Icona del comentari de: buff a juny 27, 2022 | 10:19
    buff juny 27, 2022 | 10:19
    Ai cristina, pobreta, has guanyat molta pasta, però que molta, així que si durant un parell d'anys, no treballes, la teva economia no es ressentirà. Dit això, com a periodista has decebut molt i com a persona encara més. Deixant de banda com et vas incorporar al programa diguem d'una manera no gaire clara, i si ara les raons no et quadren, dues pedres
  3. Icona del comentari de: JordiP a juny 27, 2022 | 10:25
    JordiP juny 27, 2022 | 10:25
    La pressió de la "taula de diàleg" fa estovar la (tova) beligerància catalanoïde de quelsevol programa de TV3. Com va poder ser que en el seu moment JxC cedís tant de control de l'orientació dels medis públics de Catalunya a altres partits tant ... elàstics?
  4. Icona del comentari de: Fart de Caspanya a juny 27, 2022 | 10:30
    Fart de Caspanya juny 27, 2022 | 10:30
    Cal fer server males paraules per un titular? Empipar, enfadar, són verbs alternatius que substitueixen paraules vulgars perfectament
    • Icona del comentari de: Ricard a juny 27, 2022 | 18:17
      Ricard juny 27, 2022 | 18:17
      Segurament l'entrevistada no domina prou la llengua per saber-ho, cosa increïble en una professional de la comunicació. El problema és que UE el redactor de la notícia tampoc... I així estem!
  5. Icona del comentari de: Clara a juny 27, 2022 | 10:30
    Clara juny 27, 2022 | 10:30
    Quan es fa la pregunta a l'entrevistat i no s'escolta la resposta... Quan es talla un convidat en el moment més interessant... Quan s'allarga un tema que ja ha quedat esgotat... Quan es tracta amb excés de confiança un colega... No es donen mostres de bon periodisme. I encara va de víctima? I per postres no té magnetisme. Potser li aniria millor la premsa escrita.
  6. Icona del comentari de: Ricard a juny 27, 2022 | 12:23
    Ricard juny 27, 2022 | 12:23
    Que la senyora Puig estigui emprenyada no és cap notícia. Promoure aquest star system a TV3 és ridícul. Periodisme si els plau.
  7. Icona del comentari de: Català a l'escola i arreu a juny 27, 2022 | 12:37
    Català a l'escola i arreu juny 27, 2022 | 12:37
    Una pèrdua relativa per mi. Sovint trobava atractius els assumptes que tractaven però, com que tinc per costum desconnectar tant punt apareix algú parlant en llengua colonial sense subtítols en català (ambdues coses habituals a la tv-155), tant se me'n fot que eliminin el FAQs que de vegades només en veia alguns minuts u
  8. Icona del comentari de: Hoolaaa! Cris. a juny 27, 2022 | 13:11
    Hoolaaa! Cris. juny 27, 2022 | 13:11
    Cuan vares entrar al faqs ja s’estava cuinan la seva desaparició. I tu ets el misatger. No cal q’ens prenguis per babaus!
  9. Icona del comentari de: Misèria a juny 27, 2022 | 13:17
    Misèria juny 27, 2022 | 13:17
    Els mateixos que la hi posaren, ara la treuen. És el que passa quan tens el cul llogat.
  10. Icona del comentari de: Ricard a juny 27, 2022 | 14:15
    Ricard juny 27, 2022 | 14:15
    "Emprenyar-se" no és un mot emprable per escrit en un mitjà de comunicació com cal, i menys si no s'hi posen cometes.
  11. Icona del comentari de: ton c. a juny 27, 2022 | 15:36
    ton c. juny 27, 2022 | 15:36
    i molts espectadors estem emprenyats amb vosté pel biaix espanyolista i el poc nivell que te ens les entrevistes, no els hi treu el suc que si que faría una bona periodista.
  12. Icona del comentari de: Faqs you a juny 27, 2022 | 15:50
    Faqs you juny 27, 2022 | 15:50
    Quina dona més creguda i petulant. Ha rebaixat el nivell ja baix de TV3 a mínims, va ser la substituta per una injustícia partidista i encara vol anar de víctima. A pastar faqs!
  13. Icona del comentari de: Narcís ( se'n vagin a aixecar la camisa a altres . . aire, que lo dit vent ! ) a juny 27, 2022 | 16:16
    Narcís ( se'n vagin a aixecar la camisa a altres . . aire, que lo dit vent ! ) juny 27, 2022 | 16:16
    El munt de coses que s'han d' explicar, que passen i que ens fumen per catalans i ... una mica d'alguna cosa secundària i tururut viola ! PD : el millor i únic faqs adult, madur i seriós així com atractiu fins l' últim segon . . fou el 1er. !
  14. Icona del comentari de: Sup Marcos a juny 27, 2022 | 17:18
    Sup Marcos juny 27, 2022 | 17:18
    Dice que el mundo no es twitter, entonces el mundo es las tv que se han convertido en el partido de propaganda con presentadores (que no periodistas) de los que están en el poder, ese cuento se lo explicas a quien te crea. Viva twitter, el altavoz de los sin voz.
  15. Icona del comentari de: FAQS ha estat un pèssim programa a juny 27, 2022 | 21:35
    FAQS ha estat un pèssim programa juny 27, 2022 | 21:35
    A veure si TV3 es posa les piles i aconsegueix fer un nou bodri encara pitjor.
  16. Icona del comentari de: Pere a juny 28, 2022 | 00:02
    Pere juny 28, 2022 | 00:02
    Una periodista que no sap ni els límits del seu propi país, en una entrevista a Clara Ponsatí de Perpinyà estant li va preguntar "quan tornarà a Catalunya...?" Moltes preguntes que feia als entrevistats eren ridícules i fotien vergonya aliena, a banda dels convidats, sempre hi havia algun "periodista" de Madrid per a demostrar no sabem què (?1) quan si volia tota la pluralitat que volgués, ho podia fer amb persones molt més interessants i millor informades. També ha estat deplorable el biaix i complex espanyolista que pateix aquesta periodista. Aquest programa solament era interessant quan el convidat o el tema tractat s'ho valia malgrat ella i la gens atractiva i peculiar forma de fer preguntes.
  17. Icona del comentari de: Jordi a juny 29, 2022 | 08:14
    Jordi juny 29, 2022 | 08:14
    Quan va aconseguir la feina per aquest endoll que es ara es lamenta d'haver perdut, no recordo que digués res.
  18. Icona del comentari de: JO a juny 29, 2022 | 10:46
    JO juny 29, 2022 | 10:46
    Quan tu vas arribar, jo vaig deixar de veure el FAQS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa