El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sigfrid Gras i Jordi Borda, nous directors de TV3 i Catalunya Ràdio

Sigfrid Gras serà el nou director de TV3 i Jordi Borda el nou director de Catalunya Ràdio. Així ho ha anunciat aquest dilluns la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) fent pública la resolució del procediment públic de selecció de candidats a la direcció de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio. En un comunicat, l’ens informa que un cop valorats els perfils i els projectes de gestió presentats pels candidats, i havent pres en consideració l’informe de la Comissió de Valoració, el Consell de Govern de la CCMA, ha determinat que els de Gras i Borda eren els perfils idonis.

Aquesta és la primera vegada que la designació de les persones que assumiran la direcció de la ràdio i televisió de la Corporació es fa com a resultat d’un procés de selecció públic i obert, tal com preveu la llei de la CCMA, ha indicat l’ens.

El Consell de Govern ha valorat “la capacitat de transformació i el talent intern de la CCMA com a motor de canvi per liderar aquesta transformació”, diu el comunicat. També ha motivat la seva tria “el fet que el projecte dels candidats escollits estigui en consonància amb les bases del projecte de refundació de la CCMA, presentat al Parlament de Catalunya, que implica una nova orientació a l’usuari i una mirada transversal al conjunt de l’organització”.

Per a la valoració de les propostes presentades, el Consell de Govern s’ha dotat d’una Comissió de Valoració formada per sis persones independents, de prestigi reconegut en diferents àmbits, escollides per unanimitat del Consell de Govern. Com a mesura de protecció de la seva independència i confidencialitat, els membres d’aquesta Comissió no s’han donat a conèixer públicament fins a la resolució del procediment de selecció.

La CCMA publica els noms de la comissió de valoració dels càrrecs

Els membres d’aquesta comissió han estat Núria de José, vicedegana del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Joan Abellà, director general del Grup Enciclopèdia; Josep Maria Carbonell, exdegà de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna (URL); Judith Colell, presidenta de l’Acadèmia de Cinema Català; Josep Maria Ganyet, professor i divulgador en tecnologies digitals, i Mabel Mas, membre de la Junta del Col·legi de la Publicitat i el Màrqueting de Catalunya. 

En total, s’han presentat al procediment 10 candidatures per a la direcció de Catalunya Ràdio i 9 per a la direcció de Televisió de Catalunya. Un cop comunicats els guanyadors, la CCMA mantindrà la confidencialitat de la resta de persones candidates que han participat en aquest procés de selecció.

En el cas de la televisió, la persona escollida ha rebut els 7 vots favorables del Consell de Govern. A la ràdio, la persona escollida ha rebut 5 vots favorables, mentre que dos membres del Consell han votat per una altra candidatura. Sigfrid Gras i Jordi Borda han estat els candidats que han rebut una major valoració per part de la Comissió d’experts.  

Més notícies
Francesc de Dalmases / EP

La CCMA “condemna” l’actitud de Dalmases i ofereix ajuda als “afectats”

Notícia: La CCMA “condemna” l’actitud de Dalmases i ofereix ajuda als “afectats”
Comparteix
L'ens diu que els fets "han estat confirmats per la productora El Terrat" i ofereix ajuda als "afectats"
Notícia: La CCMA “condemna” l’actitud de Dalmases i ofereix ajuda als “afectats” - Mobile
Mur i accés del recinte de la seu de TV3 (Televisió de Catalunya), a Sant Joan Despí / Jordi Borràs

La CCMA gairebé duplica la despesa en nòmines que aconsella el contracte programa 

Notícia: La CCMA gairebé duplica la despesa en nòmines que aconsella el contracte programa 
Comparteix
La despesa en personal de la CCMA frega el 59% del pressupost, quan el límit pactat és del 35%
Notícia: La CCMA gairebé duplica la despesa en nòmines que aconsella el contracte programa  - Mobile
La nova presidenta de la CCMA, Rosa Romà, al costat de Sigfrid Gras (TV3) i Jordi Borda (Catalunya Ràdio) / Parlament de Catalunya

La nova direcció de la CCMA demana més diners per fer la refundació

Notícia: La nova direcció de la CCMA demana més diners per fer la refundació
Comparteix
Alguns partits critiquen el concurs públic per escollir directors i algunes recol·locacions d'antics càrrecs
Notícia: La nova direcció de la CCMA demana més diners per fer la refundació - Mobile
Els nous membres del consell de govern de la CCMA a la tribuna del Parlament / ACN

Reprimenda a ERC, JxCat i PSC pel “repartiment de cadires” a la CCMA

Notícia: Reprimenda a ERC, JxCat i PSC pel “repartiment de cadires” a la CCMA
Comparteix
Els partits de l'acord el defensen perquè tenen 90 diputats i hi ha "consens"
Notícia: Reprimenda a ERC, JxCat i PSC pel “repartiment de cadires” a la CCMA - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Patriota fart del 'diàleg' a juliol 25, 2022 | 17:36
  Patriota fart del "diàleg" juliol 25, 2022 | 17:36
  Ara caldrà veure sí a TV3 hi ha més o menys presència d'espaÑistanià que amb en V. Sanchis. Com continuem gaire temps amb la bena als ulls creient que hi ha alguna altra llengua que entenguin els messetaris que el Kakashnikovnià, poca Catalunya ens quedarà per a salvar!
  • Icona del comentari de: Capità a juliol 25, 2022 | 22:55
   Capità juliol 25, 2022 | 22:55
   Doncs si, la unica llengua posible es la del dialeg. I tu ets un covard com la resta que parleu de les "altres vies" pero no teniu pebrots per fer res, sou uns bocamolls. I el dia que algú façi una bajanada el millor que li pot passar es que acabi a la garjola, habent fet mal a gent i condemnant tot l'independentisme
   • Icona del comentari de: i un be negre! a juliol 26, 2022 | 10:00
    i un be negre! juliol 26, 2022 | 10:00
    Al teu "dialeg" el primer que li manca és l'accent, ja ni parlem del realisme. Tu NO vols la independència. Tu sí que vens bajanades, si creus que a base de parlar s'arribarà a la llibertat. Recorda com han arribat a la independència la resta de colònies espanyoles i sabràs el preu que cal pagar, el preu que estem disposats a pagar els patriotes i el preu que et farà pagar el foc amic si et fots al bell mig del que vindrà i ningú pot aturar.
    • Icona del comentari de: Capità a juliol 26, 2022 | 13:18
     Capità juliol 26, 2022 | 13:18
     Au va no facis riure, ets un covard que parles molt i no fas res, com tot la resta. Dius que estas disposat a pagar un preu, pero segur que continues pagant impostos a espanya, segur que pagues l'iva, etc. Si ni tan sols estas disposat a pagar multes a que coi estas disposat? Tu pagaries el preu de perdre la dona o un fill? Au va ni cal parlar de coses així, covard bocamoll. En el moment que hi hagi un bri de violencia hauran guanyat es el que volen, llavors tot l'independentisme serà violent i tindran l'excusa perfecta
 2. Icona del comentari de: LLARENA dPENA a juliol 25, 2022 | 19:25
  LLARENA dPENA juliol 25, 2022 | 19:25
  Si aquesta deriva de la programació de TV3 cada día és més contraria a la pluritat i és dedica a treballar cada día pel partit politic que la controla, els d'ESGUERRO, anem arrgelats. És molt evident, amb els canvis recents que s'estan produint de cara a la propera temporada: desaparició del FAQS, fer fora Albano Dante i la Carraceles a més d'altres. I no fora gens estrany que alguns més dels que ara ja acompanyen en Sergi Sol aconsegueisin que TV3 i CTA radio, s'en vagin a la me, de la mateixa forma que ESGUERRO està aconseguint que l'independentisme desaparegui.
  • Icona del comentari de: Vergonyós 155 fet per ERC a juliol 26, 2022 | 09:12
   Vergonyós 155 fet per ERC juliol 26, 2022 | 09:12
   Em diuen que despolititzar TV3 forma part del pacte d'ERC amb el PSOE per tal d'obbtenir els indults. He escoltat els dos nous directors I crec que són els que han acceptat fer un 155permanent sobre els mitjans catalans. Quina angoixa. Per tant l'única "opinió política" serà la de la Sexta, la de Farreras. Vergonya, ERC
 3. Icona del comentari de: Garantia de submissió a juliol 25, 2022 | 19:37
  Garantia de submissió juliol 25, 2022 | 19:37
  En Gras és un del Pont Aeri amb bons contactes a VillayCorte. Gordillo, del diari botifler ARA. No pinta be la cosa.
 4. Icona del comentari de: Catala a juliol 25, 2022 | 20:41
  Catala juliol 25, 2022 | 20:41
  La ràdio a Catalunya fa pena sobretot la musical. A veure si hi ha algun canvi o continuem amb la Catalunya africana.
 5. Icona del comentari de: L'enemic a casa a juliol 26, 2022 | 00:26
  L'enemic a casa juliol 26, 2022 | 00:26
  En Miquel Calçada ha empatat amb en Jordi Bordas, però els d'ERC han preferit, com la resta d'unionistes, un director de la ràdio no independentista. Encara hi ha qui no veu el tripartit en marxa.
  • Icona del comentari de: Pregunta a juliol 26, 2022 | 09:14
   Pregunta juliol 26, 2022 | 09:14
   I no podria ser que Miquel Calzada no estigui en condicions per assumir aquest càrrec?
 6. Icona del comentari de: FORA JUNQUERAS EL GRAN DICTADOR a juliol 26, 2022 | 05:17
  FORA JUNQUERAS EL GRAN DICTADOR juliol 26, 2022 | 05:17
  A Catalunya Radio estafa junqueril. PSC.ERC contra el guanyador MIKIMOTO QUE HA GUANYAT. MISERABLE JUNWUERAS, DICTADURA JUNQUERAS, l'antidemocrata, el brut, el franquista
 7. Icona del comentari de: Cge a juliol 26, 2022 | 06:59
  Cge juliol 26, 2022 | 06:59
  Caldria revisar les puntuacions ja que en Mikimoto ha obtingut més puntuació que Borda. Fem soroll, i que els de sempre PSC i ER els hi caigui la cara de vergonya. Continuarem amb una TV3 manipulada,ja no es la meva.
 8. Icona del comentari de: NO PASSAREU FEIXISTES del junqueras.illa a juliol 26, 2022 | 07:19
  NO PASSAREU FEIXISTES del junqueras.illa juliol 26, 2022 | 07:19
  Mikimoto SI, fora la llufa del Junqueras.Gordillo.Illa
 9. Icona del comentari de: Josep a juliol 26, 2022 | 07:43
  Josep juliol 26, 2022 | 07:43
  Gordillo Borda i Sol de Junqueras arriba España, sou uns censors españols, franquistes del psoe.erc
 10. Icona del comentari de: Xusma a juliol 26, 2022 | 09:23
  Xusma juliol 26, 2022 | 09:23
  Els trolls de Junts fan pena, amb redactats propis d'analfabets, i sense utilitzar cap raonament lògic. No tenen arguments i vomiten la seva diarrea mental.
  • Icona del comentari de: Junqueras arrasa, com bon feixista español a juliol 26, 2022 | 09:48
   Junqueras arrasa, com bon feixista español juliol 26, 2022 | 09:48
   xusma diu el Sergio Sol el butifarrero masclista calent. Ai, ai, que ERC ja es una FALANGE FEIXISTA com vol el Junqueras, un personajillo vulgar, miserable i español
 11. Icona del comentari de: REALIDAD ERC.FASCIO a juliol 26, 2022 | 09:27
  REALIDAD ERC.FASCIO juliol 26, 2022 | 09:27
  JUNQUERAS, te has pasado, NEW FRANCO DE ERC.FALANGE. EL FACISMO DE ERC es una REALIDAD REAL

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa