Ultraexigències del 78

"El PSOE farà president Mariano Rajoy a canvi de preservar els privilegis de la seva casta dirigent i de preservar el superàvit andalús, en conjunt una atmosfera tòxica per al PSC"

El sistema polític madrileny tracta com a dissidències les simples discrepàncies. El catalanisme institucional és castigat amb els tribunals, sense manies democràtiques. I als seus referents polítics se'ls aplica un apartheid estricte que ha portat l'antiga Convergència al Grup Mixt i a ERC al llindar de la legalitat. Això per no parlar de la CUP, a qui el poder espanyol considera poc menys que una trama paraterrorista. Diàleg zero, hostilitat màxima amb els adversaris.

 

El fet és que aquesta mineralitat del règim del 78 està arribant a la paranoia. El PSOE farà president Mariano Rajoy a canvi de preservar els privilegis de la seva casta dirigent i de preservar el superàvit andalús, en conjunt una atmosfera tòxica per al PSC. Però, tot i aquest panorama, la constel·lació de poders que deriva de la transició ni tan sols està disposada a que els set diputats del PSC puguin fer un gest simbòlic i votar negativament la investidura d'un president que ha convertit l'immobilisme en l'estratègia bàsica de la seva relació amb Catalunya. Diàleg zero, hostilitat màxima amb els tebis.

 

En definitiva, el règim del 78 està convençut que només sobreviurà des de l'autoritarisme i l'exhibició d'arbitrarietat. Cada cop més durs, cada cop més agressius. Ja no toleren ni els seus. Hostilitat contra diàleg.
Comentaris
terrassenc
Quan val el cap del cap l'oposició a Espanya? Un ERE.
el teu
"sistema polític madrileny" ... de España; "catalanisme institucional és castigat amb els tribunals" ... se puede cambiar la legalidad, pero no saltársela; "paraterrorista" ... ¿quién los llama así?; "Diàleg zero" ... o referéndum o referéndum; "adversaris" ... mira esta vez no somos el enemigo; "règim del 78" ... el resto del mundo no lo considera un régimen, sino una democracia, y de las mejores valoradas, eso sí hay que mejorar mucho todavía ;)

envia el comentari