VÍDEO|Crits de “llibertat” per rebre Puigdemont al tribunal de Sardenya

Representants polítics i de la societat civil de l'independentisme català, del sard i del cors es concentren davant del jutjat

El focus de la política catalana és avui a Sàsser, la ciutat de Sardenya on es fa la vista sobre l’extradició de Carles Puigdemont després de la detenció de la setmana passada i allà s’hi han concentrat un centenar llarg de persones i molts noms de l’independentisme, tant dels partits com de les institucions i de la societat civil. I també hi ha representants de l’independentisme sard i del cors. Crits de “llibertat” i els Segadors sonant era l’escena que hi havia ja des d’una hora abans per rebre el president de Catalunya a l’exili. I això és el que hi ha trobat quan hi ha arribat, acompanyat dels seus advocats: l’habitual, Gonzalo Boye, i també l’italià Agostinangelo Marras, que va entrar en escena sobtadament la setmana passada. També acompanyava Puigdemont el portaveu adjunt de Junts, Josep Rius. Tot plegat protegit per membres de Corsica Libera.

L’arribada ha sigut quan faltaven deu minuts per a la vista. I entre els que hi eren hi havia esperant-lo hi ha la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, i la de Justícia, Lourdes Ciuró, el president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet, la diputada d’ERC Meritxell Serret, el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, el secretari de la Mesa del Parlament Pau Juvillà, de la CUP, i Dolors Sabater, cap de files de la mateixa formació al Parlament.

La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, la diputada d'ERC Meritxell Serret, la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, i el president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet, esperant l'arribada de Carles Puigdemont al Tribunal d'Apel·lació de Sàsser / Foto: Q.S.
La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, la diputada d’ERC Meritxell Serret, la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, i el president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet, esperant l’arribada de Carles Puigdemont al Tribunal d’Apel·lació de Sàsser / Q.S.

Tampoc han faltat a la trobada els eurodiputats de Junts que comparteixen tasques amb Carles Puigdemont a Brussel·les, Toni Comín i Clara Ponsatí, que ja van passar part del dia amb ell ahir a Sardenya, com el mateix president a l’exili va fer constar al seu Instagram. Posteriorment, aquest dilluns al matí s’ha sabut que Ponsatí, que va arribar a l’illa dissabte al vespre, va rebre una intempestiva –però inofensiva– visita de la policia italiana de matinada, a l’hotel on està hostatjada.

L'eurodiputada Clara Ponsatí, a l'arribada al Tribunal d'Apel·lació de Sàsser, on s'esperava Carles Puigdemont per a la vista. Anaven amb Ponsatí el líder de Demòcrates, Antoni Castellà, i la diputada i membre de la Mesa del Parlament, Aurora Madaula / Q.S.
L’eurodiputada Clara Ponsatí, a l’arribada al Tribunal d’Apel·lació de Sàsser, on s’esperava Carles Puigdemont per a la vista. Anaven amb Ponsatí el líder de Demòcrates, Antoni Castellà, i la diputada i membre de la Mesa del Parlament, Aurora Madaula / Q.S.
El diputat d'ERC Chakir El Homani saluda l'eurodiputat Toni Comín, tots dos esperant l'arribada de Carles Puigdemont al Tribunal d'Apel·lació de Sàsser / Q.S.
El diputat d’ERC Chakir El Homani saluda l’eurodiputat Toni Comín, tots dos esperant l’arribada de Carles Puigdemont al Tribunal d’Apel·lació de Sàsser / Q.S.

Les entitats, també hi són

A més, de la societat civil, hi són la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, el vocal d’Òmnium Xavier Antich i el president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Jordi Gaseni.

El president de l'AMI, Jordi Gaseni, el vocal d'Òmnium Cultural Xavier Antich i la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, davant del Tribunal d'Apel·lació de Sàsser, on esperaven Carles Puigdemont / Q.S.
El president de l’AMI, Jordi Gaseni, el vocal d’Òmnium Cultural Xavier Antich i la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, davant del Tribunal d’Apel·lació de Sàsser, on esperaven Carles Puigdemont / Q.S.

També s’hi troben activistes de Sardigna Natzione, la Confederacione Sindicale Sarda, d’Òmnium de l’Alguer, d’Independentza Republica Sarda (IRS), i d’Asamblea Nacionale Sarda, entre d’altres. A més, hi havia els corsos de Corsica Libera. Bustianu Compostu, històric dirigent de l’independentisme sard, ha reclamat la llibertat de Puigdemont. I no hi faltava molta policia, concretament del carabinieri i de la Guarda de Finanza.

Bustianu Compostu, històric dirigent de l’independentisme sard, reclamant la llibertat de Carles Puigdemont davant del Tribunal d'Apel·lació de Sàsser / Q.S.
Bustianu Compostu, històric dirigent de l’independentisme sard, reclamant la llibertat de Carles Puigdemont davant del Tribunal d’Apel·lació de Sàsser / Q.S.

Comentaris

  Cal dir-ho 04/10/2021 11:24 am
  És important que el Tribunal d'Apel·lacions de Sàsser en faci un pronunciament clar i inequívoc sobre la situació del president Puigdemont, perseguit per motius polítics per l'estat espanyol. De la mateixa forma que ja cap espanyolista, ni botifler, ni xovinista espanyol de fa temps no intenta insultar amb la baixada del "souflée" i d'altres collonades, ara ningú dubta que el procés per a fer efectiva la independència del nostre país... de fa temps, no és pas un afer intern de l'estat espanyol.
  Delfí Artós 04/10/2021 12:02 pm
  Sí a la independència. Llarena, el ministre espanyol Grande-Marlaska i la resta d'aparells de l'estat espanyol, no solament han contribuït a internacionalitzar "l'afer intern" dels catalans, ara a l'arxipèlag Sardo-Cors, han activat, donat més visibilitat i potenciat els moviments d'alliberament nacional de Sardenya i de Còrsega... apa els estats italià i francès deuen frisar, ben segur estan encantats i joiosos amb l'homòleg estat espanyol... Ha, ha, ha.
  Ferran 04/10/2021 1:52 pm
  Los cretinos irredentos acostumbran a pensar que tienen la razón en todo, y sus actos guiados la mayoría de veces por el miembro de abajo (algún palurdo le llama viril) están infectados por el odio, el miedo a ser sobrepasado, el machismo, la ignorancia supina, el no tener la cabeza fría y el ánimo sereno en la toma de decisiones etc...Son incapaces de dialogar porque su ego puede más y "el tener la razón absoluta" es como una bendición del cielo. Se sienten importantes y creen tener el poder de descabezar lo que sea con tal de que se lo propongan. No creo que en los cuidados de psiquiatría puedan hacer nada por ellos.Acostumbran a ser "machitos" aunque hay algunas féminas como la Calvo de la misma ralea.
  federalista 05/10/2021 11:54 am
  no n'havia indepres del meu poble tambe es diu albaladejito i es un poble de conca d'on era la meua avia, crec que dos indepres d'albaladejito van anar a sardenya a vitorear a pelo moxo, alies pastisser fugit, o be maleteromen, tambe se l'conec ara com el de les banyes del poble ruma hahahahahahahahahaaa, mitja rumanaia es passa a la topor sembla ser hahahaha.

Nou comentari