La policia italiana es presenta a l’hotel de Ponsatí de matinada

L'eurodiputada havia entrat sense cap problema a Sardenya però va rebre una visita nocturna dels carabinieris

L’exconsellera d’Ensenyament i actual eurodiputada de Junts per Catalunya, Clara Ponsatí, ha tingut una sorpresa nocturna durant la seva primera nit a l’Alguer, Sardenya. Segons ha pogut saber El Món, Ponsatí ha rebut una visita dels Carabinieri, un dels cossos policials d’Itàlia, de matinada. Havia arribat a l’aeroport de l’Alguer aquest dissabte amb un vol via Roma, per ser a Sàsser aquest dilluns matí, durant la vista al Tribunal d’Apel·lació per examinar la petició d’entrega amb euroordre emesa pel jutge instructor del Tribunal Suprem de la causa del Procés, Pablo Llarena, contra el president a l’exili Carles Puigdemont.

L’exconsellera no va tenir cap mena de problema a la seva entrada a Itàlia, ni a l’aeroport de Roma ni al de l’Alguer, segons ha detallat ella mateixa en conversa amb El Món. De fet, creu que el seu vol no el devien pas tenir controlat. Es va instal·lar al seu hotel de l’Alguer i va poder fer el trasllat a l’hotel amb tota tranquil·litat. Però vet-ho aquí, que a les dues de la matinada, va sentir trucar a la porta de l’habitació, de forma contundent. Uns cops acompanyats del crit “Madame Ponsatí, madame Ponsatí!!!”, pronunciat amb vehemència italiana. L’exconsellera, sorpresa pel neguit dels crits i les hores de la nit, es va llevar i va obrir la porta després de confirmar als que trucaven que era dins l’habitació per tal que aturessin el soroll.

En obrir la porta va saltar la sorpresa. Era l’amable recepcionista de l’hotel i un ferm carabinieri (policia civil italiana d’arrel militar) ostentosament uniformat. El recepcionista, molt més nerviós que Ponsatí, li va explicar educadament que l’agent volia identificar la famosa hoste de l’hotel. “Cap problema”, va replicar Ponsatí amb la seva flegma escocesa. “Però hi ha un problema, el DNI el té vostè a la recepció, l’hi he donat per fer el check in, va afegir amb certa ironia. El recepcionista es va picar el front del cap amb les mans demanant disculpes a la seva clienta. Tenia raó, els documents es trobaven a la recepció, on es van dirigir tots tres per constatar la identitat de Ponsatí. Un cop fet els tràmits, i confirmada la identificació, policia i recepcionista es van acomiadar desitjant bona nit a l’eurodiputada i economista. L’exconsellera va tornar el comiat i es va dirigir cap a la seva habitació on va continuar dormint plàcidament, aprofitant que, de manera inèdita, la xafogor de la nit algueresa era nul·la.

Ponsatí i membres del seu equip conclouen que la visita policial tenia una intencionalitat “informativa”. És a dir, que en cap cas procedirien a cap detenció, però sí que “ens feien saber que ens tenien controlats”. Una manera d’advertir que sabien que hi ha ordres de detenció emeses, que no es durien a terme però que tenien localitzats els buscats pel jutge Pablo Llarena. De fet, l’exconseller i eurodiputat Toni Comín, també va ser identificat pel carrer per part de la policia. “Sort que només era una identificació formal i en van tenir prou amb el DNI lliurat a l’hotel. Si no, només puc dir que m’hauria fet molta mandra anar a la comissaria passades les dues de la matinada” comenta l’exconsellera amb to trapella.

Aquest matí, tant Ponsatí com Comín han arribat al tribunal regional de Sàsser vint minuts abans d’iniciar-se la vista i deu minuts abans que arribés el president Puigdemont. Amb Ponsatí, també han arribat la vicepresidenta del Parlament, Aurora Madaula, i el portaveu de Demòcrates, Toni Castellà, tots dos membres del Consell per la República.

Comentaris

  eugenio 04/10/2021 12:23 pm
  tú, la yaya, sal de la cama. te me pones con los brazos en cruz y boca calladita.
   a @ eugenio 04/10/2021 12:39 pm
   Els memos com tu, que parlen del que no saben, ja són prou penosos i fan tan el ridícul com els seus jutges.
   . 04/10/2021 12:58 pm
   Un altre argument d'un espanyol típic... Però on pensa arribar l'espanyolam amb aquesta merda de comentaris i d'argumentari ?
    MAulet 04/10/2021 2:59 pm
    El diari es posa al nivell de l energumen al no esborrar la merda que ha deixat a la seva web
  Ricard 04/10/2021 12:26 pm
  Histèria policial italiana per innecessària a les tantes de la matinada. Semblen policies castellans "marcant paquet".
  Doctor Strangelove 04/10/2021 12:32 pm
  Devien marxar a corren quan van veure la individua aquesta. Pobres carabinieri! Doc
   Josep 04/10/2021 12:45 pm
   Home! Si tenim aquí el MASTER en intel·ligència. Tens el crack del Eugenio més amunt, us podeu fer socis.
   Lionel Mandrake 04/10/2021 1:06 pm
   Sí, ben segur que fou així, tros de quòniam. L'últim que tanqui la porta que hi ha "corrent". Ara que ve a tomb, els teus "comentaris" son per a oferir "glòries" i "ofrenes" a Espanya, és així, no ? La vida d'un renegat és dura Strangelove i és clar et cal sempre intentar marcar paquet espanyol a l'estil xovinista espanyol amb uns tocs de supremacia i fatxenderia insuportable, ens en fem càrrec, pobre Strangelove, també ens fas molta pena.doc
  Quin món ! 04/10/2021 12:56 pm
  Això ja és can seixanta, la Sra Ponsati va ésser de vacances a l'Alguer el proppassat estiu i ningú no li va demanar cap documentació. Ara, sí ? A més va arribar de nou a l'Alguer, despús-ahir via Roma, i malgrat el flag a l'euro-ordre ningú no li va dir res (?!)
  JordiT 04/10/2021 1:11 pm
  Ostres no és molt fiable deixar-te el dni a la recepció de l'hotel. Que jo sàpiga el check in és un procés ràpid, et tornen el dni al mateix moment, és molt rar que estigui en la recepció. Per cert que al registre de l'hotel, nacionalitat -> espanyola, com també el DNI. En compte, hi ha una qüestió en tot aquest "tinglado", a Itàlia tampoc li fa gràcia que vinguin de fora a encoratjar l'independentisme d'una regió seva.
  FRAN BCN 04/10/2021 1:42 pm
  La sra.Ponsati que no jugui amb foc i vagi de sobrada com en Puigdemont...Faria bé de quedar-se quieteta a casa seva...no se la jugui, no cal més màrtirs..sembla ho busquin..
  kim 04/10/2021 1:49 pm
  Si te una euro ordre contra ella com es que a l´aeroport no li van dir res? Espanya fa el ridicul cada dia
  NO HAY DINERO 04/10/2021 3:22 pm
  El Món piensa que somos tontos. Sinó, la tonta es la mujer esa que quiere hacernos creer que ha dejado su DNI en recepción. Cualquier persona sabe que eso no se puede hacer. Mentira tras mentira. Pero nosotros pagando la fiesta, eso sí, pero para sanidad y educación NO HAY DINERO.
   Doncs ves al Dolça Catalunya! 04/10/2021 9:15 pm
   Que cony cardes aquí?
  Menos mal que los catalanes de "pata negra" no son españoles. 04/10/2021 5:16 pm
  Lo primero que hicieron los Carabinieris fué comprobar que el DNI era español; por cierto la bacallanera chillona independentista, también renovó el DNI español cuando le caducó el año 2014.

Nou comentari