El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Investiguen si l’incendi mortal de Santa Coloma ha estat provocat
  • CA

Els Mossos d’Esquadra investiguen si l’incendi mortal d’aquesta matinada a Santa Coloma de Gramenet ha estat provocat. Tres persones han mort i una ha resultat ferida greu, segons els Bombers de la Generalitat. El foc s’ha originat durant la nit al número 23 del carrer de Sant Joaquim i ha afectat un edifici de tres plantes, que després d’una primera inspecció sembla que no ha patit danys estructurals.

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha activat el servei d’atenció social d’emergència per si els veïns de l’immoble afectat necessiten ajuda. Per ara es desconeixen les causes de l’incendi, que els Bombers ja han pogut extingir, encara s’estan investigant, però les primers hipòtesis apunten que hauria estat provocat. També hi ha almenys tres ferits lleus, segons els serveis d’emergència. Els Bombers ha rebut l’avís cap a les 4.30 de la matinada i han desplaçat fins a 10 dotacions terrestres.

L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ha explicat que el consistori tenia constància que a l’edifici incendiat hi havia problemes de convivència. En l’immoble hi ha sis habitatges, dels quals un estava tapiat, i s’hi han registrat discussions i baralles en els últims dies. Aquest diumenge la policia local va atendre una queixa per l’alt volum de la música i un veí va acabar detingut per amenaces

Un policia i un membre dels serveis d’emergència a l’incendi de Santa Coloma de Gramenet / ACN

L’incendi s’havia escampat per tot l’immoble

En la primera inspecció, els Bombers han determinat que el foc afectava la sala de comptadors de l’edifici, a la planta baixa i també a la segona planta. Al replà de la primera planta han trobat el cos sense vida d’una persona. La segona víctima mortal s’ha localitzat en la planta superior, mentre que la tercera era dins de l’habitatge afectat pel foc. A la part posterior del mateix pis els Bombers han trobat una dona amb cremades al cos que ha hagut de ser traslladada d’urgència a l’Hospital Vall d’Hebron en estat crític.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha atès tres persones més, entre les quals un home de 71 anys que ha estat donat d’alta allà mateix. Dues persones ferides –un home de 31 anys i una dona de 30– lleus han estat traslladades a l’Hospital de l’Esperit Sant, de Santa Coloma de Gramenet. Segons els Bombers, l’incendi ha quedat apagat abans de les 5.00 de la matinada i han aprofitat per ventilar el bloc i revisar l’edifici. 

“S’ha descartat cap afectació estructural a causa del foc”, diuen els Bombers. També han avisat les companyies de subministraments perquè facin les inspeccions pertinents de les instal·lacions i han tallat la llum i el gas de manera preventiva.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Mala gent! a maig 04, 2022 | 09:14
    Mala gent! maig 04, 2022 | 09:14
    Drogues, venta il·legal de qualsevol tipus de gènere, la gent fent “lo que me sale de los cojones” i molta gitanada… S’ha de fer neteja!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa