El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El pistoler de Tarragona demana l’eutanàsia per les ferides del tiroteig
  • CA

L’exvigilant de seguretat Marin Eugen Sabau va entrar disfressat amb una gorra i una perruca el 14 de desembre de 2021 a la seu de Securitas a Tarragona, d’on l’havien acomiadat feia poc. Un cop allà, va obrir foc contra els seus antics companys i va ferir-ne a tres: el gerent, que va quedar en estat crític, la cap de servei i un altre treballador, que va intentar aturar-lo. Després de l’atac va fugir en un Citroën Xsara gris i pel camí va disparar un agent dels Mossos que el va identificar en un control. Sabau va poder escapar i va conduir fins a una masia abandonada de Riudoms. Un veí, però, el va veure i va avisar als Mossos, que van enviar el Grup Especial d’Intervenció (GEI) per detenir-lo.

El cos policial va intentar negociar amb Sabau, però aquest no agafava el telèfon i no va dubtar en disparar als agents des del rafal on estava amagat. Així doncs, un equip del GEI va apropar-se a l’home mentre un franctirador el distreia amb trets dissuasius. En veure com s’aproximaven els policies, Sabau va començar a disparar contra ells, que van respondre amb trets als braços i cames de l’home per neutralitzar-lo.

Els Mossos escorcollen el domicili de Sabau / Eloi Tost

Com a conseqüència, Marin Eugen Sabau té una lesió medul·lar des de fa sis mesos, segons el document enviat al jutjat que l’investiga per mitja desena d’intents d’homicidi, tinença d’armes i atemptat, i al que ha tingut accés SER Catalunya. Aquesta lesió li genera “una important dependència i un dolor neuropàtic”. A més, després de ser detingut, els metges van haver d’amputar-li una cama.

Els metges accepten la petició de Sabau

Ara, Sabau, que porta mig any ingressat en l’hospital penitenciari de Terrassa, ha demanat la mort assistida, ja que no vol continuar vivint donada la poca qualitat de vida que comporten les seves lesions. Després d’estudiar el cas, l’equip mèdic del Consorci Sanitari ha concedit l’eutanàsia a l’exvigilant de seguretat i que es comencin els processos perquè la rebi.

La decisió dels metges ha provocat un debat sobre l’aplicació que se li ha de donar a aquesta mesura. Algunes de les víctimes, segons ha informat la SER, presentaran escrits perquè el procés de mort de Sabau es paralitzi.

Més notícies
L'autopista AP-7 / ACN
Dos morts en saltar d’un pont de 30 metres quan fugien dels Mossos
Notícia: Dos morts en saltar d’un pont de 30 metres quan fugien dels Mossos
Comparteix
Els fets s'han produït a l'AP-7, a Sant Julià de Ramis
Exterior de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Montcada i Reixac amb una ambulància | ACN
Demanen 70 anys de presó per atacar amb una katana quatre Mossos
Notícia: Demanen 70 anys de presó per atacar amb una katana quatre Mossos
Comparteix
Els fets van passar a Moià el juliol de 2020 en un operatiu de reforç del SEM
Precinte policial dels Mossos d'Esquadra / David Cobo
Presumir d’arma, desobeir, beure o racisme: els motius de sanció als Mossos
Notícia: Presumir d’arma, desobeir, beure o racisme: els motius de sanció als Mossos
Comparteix
Un total de 222 agents han estat sancionats des del gener del 2015, segons un informe entregat al Parlament pel conseller d'Interior
Una persona acompanyada en un hospital / Pixabay
24 persones han mort des del juny gràcies a la Llei de l’eutanàsia
Notícia: 24 persones han mort des del juny gràcies a la Llei de l’eutanàsia
Comparteix
Només 90 professionals sanitaris, d'un total de 90.000 que hi ha a Catalunya, s'han fet objectors

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa